петък, 17 септември 2010 г.

СБЪДНАТАТА МЕЧТА НА САРА ДЖЕСИКА ПАРКЪР

   
***    
     

Малко повече от година след като най-накрая видяхме нейната Кари Брадшоу на големия екран, и малко по-малко от година преди да я видим за втори път, актрисата извоюва пълното си лично щастие – стана майка за втори път. И то на близначки
 
Когато точно преди 2 години по световните киноекрани се завъртя дългоочакваната пълнометражна версия на сериала Сексът и градът , из публичното пространство със страшна сила започна да се върти друг хит – слухове за продължение на филма. Тях Сара Джесика Паркър коментира така: „Нека да не слагаме каруцата пред коня. Още не мога да повярвам, че снимахме филма. Това е сбъдната мечта за всички ни – за мен, за другите 3 момичета, за целия екип. Да искаме нещо повече на този етап би било неприлично.”
Само че по онова време Сара Джесика действително мечтае за нещо повече. Какво още може да си пожелае жена, чиято кариера просто не може да бъде по-успешна? Която е модел за подражание на милионите си почитателки по целия свят? Която се ползва с репутацията на модна икона и освен че е актриса и продуцент, е вдъхновение за дизайнери и парфюмеристи и има собствена линия облекла? Която се радва на щастлив брак (изключителна рядкост в шоубизнеса) с актьора Матю Бродерик и е майка на страхотно момченце на име Джеймс Уилки?
Е, Сара Джесика копнее за нещо ден и нощ. Но точно него не може да има – още едно дете.
„Опитвах и опитвах, и опит-вах, и опитвах, и опитвах да забременея, но просто не се получи – споделя актрисата пред Vogue. – С Матю сме израснали в големи семейства и копнеехме да дарим сина си с братче или сестриче. Не само защото знаехме, че това ще го направи щастлив, но и защото не искахме след време на него да му се налага да се грижи за нас сам.”
Примирили се с мисълта, че не могат да се сдобият с бебе по обичайния начин, Сара и Матю започват да търся други варианти. Едновременно предприемат стъпки за осиновяване и за намиране на сурогатна майка. Оказва се, че второто ще се случи по-лесно и двамата избират 26-годишната Мишел Рос от Охайо да износи детето им. Новината, че ще стават родители на близнаци, е абсолютно неочаквана и ги праща на седмото небе от радост.
Бебетата се появяват на бял свят на 22 юни 2009, малко по-рано от предвиденото. Когато от клиниката в Охайо се обаждат на Сара, за да є кажат, че Мишел е вече в родилната зала, у дома са само тя и Джеймс Уилки – Матю е на снимки. „Започнах да търча като обезумяла из къщата и да хвърлям някакви неща в един куфар – спомня си тя. – Когато влязох в стаята на Джеймс Уилки, го заварих да стои пред огледалото и да си реше косата по любимия си начин. Не ме забеляза и го чух да си мърмори: „Трябва да бъда красив, когато се срещна със сестрите си.” Трудно ми е да опиша какво почувствах в онзи миг.”
Още по трудно є е обаче да опише как се е почувствала, когато видяла за пръв път дъщерите си. „Не помня нищо друго освен одеялото, на което двете лежаха, личицата им, лицето на съпруга им и това на сина ми – споделя Сара. – Сякаш всичко друго изчезна за миг и времето спря. Беше прекрасно и удивително.”
И когато 3 месеца по-късно се налага Сара да замине за Мароко за снимките на Сексът и градът 2 (първият филм събра приходи от почти $500 млн., така че продължението беше неизбежно), да се раздели с близначките Мариън Лорета Елуел и Табита Ходж е по-трудно от всичко, което някога е правила. А да ги вземе със себе си не може да става и дума, защото са твърде малки, за да им се поставят необходимите за пътуването ваксини. Не ги вижда цели 7 седмици, като се изключат разговорите по Skype и снимките, които Матю редовно є праща.
Но въпреки тъгата по децата снимките в Мароко са страхотно забавление за Сара. С Кристин Дейвис (Шарлът), Ким Катрал (Саманта) и Синтия Ник-сън (Миранда) са неразделни през деня и през нощта и се чувстват по-близки отвсякога. Световната премиера на Сексът и градът 2 беше на 12 май в Лондон, а българската ще е на 28 май. Ако се вярва на Сара, филмът е „забавление отначало докрай”. Какво повече може да иска всеки уважаващ себе си почитател на Кари и компания?! Трети филм, естествено. Но сигурно и това ще стане. Слуховете вече и без това се носят.

 Сухи факти
  • Родена е на 25 март 1965 в Нелсънвил, Охайо, но от 12-годишна живее в Ню Йорк.
  • Има 4-ма братя – Тимъти, Пипин, Арън и Андрю, и 3 сестри – Рейчъл, Мегън и Алегра.
  • Висока е 160 см.
  • От май 1997 е омъжена за актьора Матю Бродерик. Имат 7-годишен син Джеймс Уилки и близначки Мариън Лорета Елуел и Табита Ходж на 11 месеца.
  • За ролята си в сериала Сексът и градът е наградена с Еми и 4 Златни глобуса.
  • Служи си по-добре с лявата ръка.
  • През 1989 се явява на кастинга за главната роля във филма Хубава жена , но не я одобряват.
  • От 1984 до 1991 е имала връзка с Робърт Дауни Джуниър, а след него – с Джон Кенеди младши и музиканта Джошуа Кадисън, чиято песен Jessie е посветена на нея.
  • Един от най-близките є приятели е актьорът Уили Гарсон, който изпълнява ролята на Станфърд Блач в Сексът и градът .
  • Дизайнерът на обувки Маноло Бланик е кръстил един от моделите си на нея – SJP .
  • Има собствена линия облекла на име Bitten и 3 аромата – Lovely , Covet и SJP NYC .
  • Член е на основания миналата есен от Барак Обама Комитет по изкуствата и хуманитарните науки.
  • Посланик е на УНИЦЕФ.
  • През януари стана творчески директор на модната компания Halston, собственост на продуцента Харви Уайнстийн
     
   
     
Сара: След шопинг се чувствам виновна
За Кари Брадшоу и любимия си Ню Йорк, за Барак Обама, децата си и откраднатите мигове на спокойствие актрисата разказва пред Star Magazine, в. Bild и thedeadbolt.com
Дъщерите ти скоро ще навършат годинка. Как се чувстваш като майка на близначки?
– Невероятно щастлива и постоянно изморена. С Матю през цялото време трябва да правим някакви планове – все едно сме на военна мисия. Но е прекрасно, чувстваме се наистина благословени. Момичетата са коренно различни едно от друго във всяко отношение. Мисля, че това е добре за тях.
Откъде дойдоха имената им Мариън Лорета Елуел и Табита Ходж?
– Джеймс Уилки настояваше едната от сестрите му да се казва Мариън. Не знам точно защо му харесва това име, но ме накара да му обещая, че то ще присъства в акта за раждане. Аз пък много исках да нарека едното от момичетата Лорета, така че просто ги комбинирахме. Имената Елуел, Табита и Ходж се предават в рода ми от стотици години.
Това, че близначките бяха родени от сурогатна майка, затрудни ли теб и Матю да обясните на Джеймс Уилки как точно са се появили?
– Ни най-малко. В училището на сина ми има деца от най-различни семейства. Някои от приятелите му имат двама бащи, други имат две майки, трети имат само по един родител. Той задава въпроси и това е напълно нормално. Но все още е малък да дълбае твърде дълбоко в темата за раждането на сестрите му. Живее в някакъв свой свят и се чувства много удобно там. И слава Богу.
Вярно ли е, че Джеймс Уилки е запален поддръжник на Обама като теб самата?
– Да. Когато миналата есен бях в Мароко за снимките на продължението на Сексът и градът , Джеймс Уилки дойде да ме посети и ми донесе броя на The New York Times, в който се съобщаваше, че съм избрана за член на Комитета по изкуствата и хуманитарните науки на Обама. Беше го сгънал внимателно, така че да не измачка статията. Каза ми, че се гордее с Обама, но не е особено доволен от това, че непрекъснато го дават по телевизията. ( Смее се. ) Колкото до мен, аз отказвам да загубя вярата си в Обама подобно на много други. Но признавам, че съм много загрижена за здравеопазването на страната и се надявах на по-бързи реформи в тази насока. Обама лично ми обеща това преди време.
Занимаваш се с толкова много неща. Остава ли ти изобщо някакво свободно време?
– Много рядко. Когато пътувам покрай някой ангажимент и остана сама в хотелската си стая, просто си седя и се на-слаждавам на това, че съм насаме с мислите си. Гледам да се възползвам максимално от тези моменти. А понякога си ги създавам умишлено. В някои сутрини, след като заведа Джеймс Уилки на училище, се разхождам известно време сама и се улавям, че си тананикам или си свиркам, защото съм невероятно доволна да се откъсна от всичко за малко.
И да останеш насаме с любимия ти Ню Йорк.
– ( Усмихва се. ) Да, живея в Ню Йорк от 33 години и го обожавам. Влюбих се в него от пръв поглед. Много хора казват, че е прекалено шумен, но за мен това изобщо не е проблем. Точно обратното – не мога да понасям прекалената тишина. Така съм още от дете, може би защото израснах със 7 братя и сестри и вкъщи винаги беше пълен хаос. Така че шумът на Ню Йорк ми действа като приспивна песен.
Любовта към Ню Йорк май е нещото, по което най-много си приличате с Кари Брадшоу. Много пъти си казвала, че двете сте доста различни и не споделяш прословутата є луда страст към модата.
– Аз също се интересувам от мода, но тя просто не заема такова централно място в живота ми, както е при Кари. Освен това нямам свободно време да ходя на шопинг. Струва ми се глупаво да прекарам няколко часа в обиколка на магазините, вместо да бъда с децата си. В редките случаи, когато ходя на шопинг, се чувствам страхотно, но не изпадам чак в еуфория като Кари. Най-често започвам да изпитвам вина след това и връщам част от нещата, които съм купила.
Защо според теб жените по целия свят харесват Кари толкова много?
– Не съм съвсем сигурна. Може би защото не е перфектна, а напротив – има много недостатъци и често допуска грешки. Кари подхожда с огромно любопитство към хората и е изключително верен приятел. Това са много ценни качества, но не я правят непременно модел за подражание. Мисля, че нейната популярност се дължи най-вече на добрия сценарий на Сексът и градът . И сериалът, и двата филма се занимават с неща, които са близки на всеки – любовта, приятелството, секса, порастването, решенията, които вземаме, избора, който правим, успехите, които ни спохождат, разочарованията, които понасяме, грешките, които допускаме... И не на последно място, на какво ни учи всичко това.
Как би определила с няколко думи Сексът и градът 2 ?
– Този филм е истинско забавление! При първия целта ни беше да разкажем история, която е дълбока и затрогваща. Но продължението е щуро и забавно. Мисля, че на зрителите ще им хареса.
Неотдавна стана на 45, а изглеждаш страхотно, както винаги. Каква е тайната?
– Приглушената светлина! ( Смее се. ) Няма никаква тайна. Ползвам слънцезащитен крем всеки ден, а вечер старателно почиствам лицето си, колкото и да съм изморена. Добрите гени пък са отговорни за това, че мога да ям колкото си искам, без да напълнявам.
Тревожи ли те старостта?
– И да, и не. Колкото повече остарявам, толкова по-простички стават нещата, които са важни за мен. Възрастта е учител – трупаш преживявания, правиш открития и се опитваш да бъдеш по-добър човек.
Щастлива ли си?
– Да! Намирам се във върховно състояние на задоволство. Семейството е моето истинско щастие.
Каква е най-голямата ти цел?
– Да възпитам децата си да бъдат достойни хора и докато съм с тях, да ги гледам как израст-ват като такива.

Няма коментари: