понеделник, 27 септември 2010 г.

Земетресението в Чили скъси деня и премести земната ос

Разбира се, мащабите на тази промяна са миниатюрни - едва с 1,26 милионна част от секундата, и малцина са го забелязали. Един от тях е д-р Ричард Грос, геофизик от НАСА. Той открил, че подземните тектонични движения във вертикалния трус са преместили земната ос с около 7 см. Като цяло, земната тежест се е приближила към оста и в резултат планетата се върти по-бързо - както фигурист прибира ръцете си, за да се върти по-бързо, обяснява с прости думи Грос. Земетресенията може да предизвикат преместването на стотици километри скали с няколко метра, променяйки разпределението на масата и тежестта върху планетата, което съответно влияе на ротацията на Земята. Промяната е нищожна предвид размерите на планетата и затова може да бъде открита само посредством компютърни модели.
За щастие: Пораженията в Чили по-малки от възможното. Според проф. Нир Шавив от института по физика към Еврейския университет промяната на деня няма да повлияе поведението на хората и животните. По думите му е имало многобройни подобни влияния върху оста на Земята, които са изменили дължината на деня през милионите години. Преди около 500 млн. години например денят е бил едва 22 часа, което е доказано чрез анализи на седименти скали. Някои въздействия върху оста и дължината на деня са сезонни, докато други са дългосрочни. През 2004 г. земетресението в индонезийския остров Суматра от 9,1 по Рихтер доведе до "преместването" на Индия към Тибет, вследствие на което Хималаите се повдигнаха леко и също толкова леко забавиха въртенето на земята, напомня той. Ефектът на един трус зависи от това на какво разстояние е от екватора, според проф. Шавив, но последиците за дължината на деня в случая са нищожни.

Тяло на гигантска сепия изплува край Уелингтън, Нова Зеландия

Рядко се случва тяло на гигантска сепия да изплува на някой бряг. Обикновено се разлагат в океана. Но на плаж край Уелингтън се е случило точно това - вълните са изхвърлили близо 4 метрова сепия. Да не ти се случва да я срещнеш жива в морето.


Връзка за повече информация (на английски)


Водни същества: Нов вид риба хранеща се с дървета


Нов вид риба хранещ се с паднали дървета е открит в Амазонка. Освен това рибата има и доста здрава броня от люспи. Тя принадлежи към разреда Panaque в който има общо 10 вида. Всичките имат зъби пригодени за откъсване на парчета дървесина.



Тримата най-известни ясновидци

Трима от най-известните ясновидци в човешката история са предсказали, че краят на света ще дойде в последните години на ХХ век. Според пророчицата от Йоркшир майка Шиптън, живяла пред ХV век, края ни е щял да настъпи през 1991 година. Френският лекар и астролог от ХVІ век Нострадамус предвиждал, че хората ще изгинат през 1999 година. А ирландският пророк от ХІІ век Свети Малаки прогнозирал, че последната година в историята ни ще бъде 2000 г. Майка Шиптън е широко известна като вещица. Тази й слава се допълва от нейния зловещ външен вид. Тя се спречква с кардинал Уулси, който тръгва за Йоркшир с намерението да я изгори. Тогава ясновидката казва, че той "ще види Йорк, но така и няма да влезе в него". Кардиналът спира на 15 километра от града, където го арестуват за държавна измяна и умира по обратния път към Лондон. Освен това майка Шиптън точно описва Големия лондонски пожар. Мишел дьо Нострадам, извесен повече като Нострадамус, започва забележителната си кариера на пророк като описва подробно смъртта на Хенри ІІ. Тя настъпва след 4 години. Носрадамус, който пише в римувани четиристишия, казва: "В клетка от злато той ще прониже очите си". Действително кралят е пронизан по време на турнира от копие, проникнало през отворите на златния му шлем. Пророкът умира през 1556 година, но славата му се разнася и дори днес неговите предсказания продължават да са обект на внимание на милиони, желаещи да открият в обърканите му и неясни четиристишия описания на събития от нашето време. Със сигурност може да се каже, че "императорът, който ще бъде роден близо до Италия и ще струва скъпо на Империята", е самият Наполеон, роден в Корсика. Едно негово пророчество обаче не се сбъдва. Това, за потъването наКалифорния през 1988 година. Свети Малаки пък е известен най-вече с пророчествата си за папите, като в тях използва кодови наименования на латински език. Светецът от ХІІ век предсказва управлението на всчки папи, при това в хронологичен ред, включително на Йоан ХХІІІ, наречен от него "Пасторът-моряк".

Признаци на отвличане от извънземни

От Бил Фостър

1. Загуба на време. Период от време, от няколко минути до няколко дни, за който не можете да си спомните какво се е случило или какво сте правили.

2. Необикновени следи - събуждате се с необясними следи по тялото като ранички, вдлъбнатини, серийни лазерни разрези по глезена, китката или по гърба. Всякакви белези, които не сте в състояние да обясните от къде са се появили.

3. Почукващи или бръмчащи звуци - чуването на подобни звуци при особени случаи, например като преди сън, точно преди заспиване.

4. Чувството, че сте наблюдаван: усещане, което имате по време или точно преди заспиване вечер.

5. Ходите на сън: събуждате се на друго място, не там, където сте заспали и не знаете как сте се озовали там.

6. Виждали сте НЛО или странни светлини в небето.

7. Неудържима нуждата да пътувате: странен необясним импулс да пътувате или да тръгнете на някъде, да отидете на друго място.

8. Необясними медицински проблеми: внезапно заболяване, синузитни проблеми, преумора, мигрена, обриви.

9. Безсъние: страдате от безсъние, кошмари, сънища за НЛО или сънувате, че сте наблюдаван от животни с големи черни очи (обикновено диви животни като бухали, вълци, и т.н…).

10. Импланти: вашият лекар или вие сам откривате малък, странен предмет в тялото си, който не може да бъде обяснен. Най честите места са: бедро, глезен, крак, нос, ръка.

11. Прекъсната бременност: забременявате и след няколко месеца бременността ви е прекъсната без обяснение и без изхвърляне на плода.

12. Проби на сперма: вярвате, че сте имали полов акт през нощта или от тялото ви е извличана сперма.

13. Екстрасензорни способности. Внезапно имате чувството, че сте придобили способности на екстрасенс без всякакво обяснение.

14. Парализиране в леглото: събуждате се неспособен да се движите. Поради някаква причина не можете да движите тялото си за няколко секунди или минути.

15. Светлинни ефекти: забелязвате с ъгъла на очите си или директно светкавици или светлинни лъчи, които идват към стаята ви през нощта.

16. Сънувате че летите: повтарящи се сънища в които можете да летите, или летите над своя дом или позната местност.

17. Силен спомен: много силен спомен за нещо необикновено като летене, че лежите на операционна маса, виждате игла на спринцовка, странно хилаво бебе и т.н.

18. Космическа осъзнатост: внезапен интерес към екология, обкръжение, вегетарианство или, като зрял човек, внезапно ставате силно социално осъзнат без явна причина.

19. Вашата мисия: вие осъзнавате че имате силно чувство на дълг, мисия в живота. Имате импулсивен подтик да изпълните задача, но не знаете точно каква е тя или защо имате това чувство.

20. “Специален”: имате чувство, че тайно, известно само на вас, вие сте специален или избран от някого, някак си.

21. Необясними събития: имате случки в живота си, които не можете да разберете или обясните на никого.

22. Ясновидство: имали сте случаи да знаете, че нещо ще се случи преди да се е случило наистина.

23. Сънища за очи: спомняте си сънища за големи очи, например на диви животни като елени, бухали, вълци. Всичко, което си спомняте за сънищата са необикновено големите очи.

24. Стряскане: събуждате се през нощта, понякога често, с чувство за паника или напрежение без видима причина.

25. Рисунки на извънземни: изпитвате отвращение да гледате всякакви картинки на извънземни.

26. Страхове или фобии: имате необясним страх от височина, змии, паяци, насекоми, определени звуци, ярки светлини, страх да останете сам.

27. Специално място: спомняте си за специално място с особено значение за вас като дете.

28. Проблем със самочувствието: повечето време от живота си изпитвате ниско самочувствие.

29. Виждали сте в сън: някой с вас, партньорът ви, е парализиран, обездвижен или замръзен във времето, особено вечер или през нощта.

30. НЛО: някой, когото познавате твърди, че е виждал НЛО, бил е отвличан от извънземни, или му липсват спомени за определен период от време.

31. Кръв: понякога намирате кръв или капчици от нея на възглавницата си без всякакво обяснение.

32. НЛО или извънземни: тези теми неудържимо ви интересуват без да знаете защо.

33. Отвращение: изпитвате огромно отвращение да разговаряте, виждате или изобщо към всякакво споменаване на НЛО, извънземни и отвличания.

34. Наблюдаван: имате чувството, че повечето време сте наблюдаван, особено вечер и през нощта.

35. Твърди материали: имате чувството, че сте минавали през твърди обекти – стени, врати, прозорци.

36. Мъгла или мараня: виждали сте мъгла или мараня там, където не би трябвало да има.

37. Кървене от носа: в известен период от живота си сте имали кървения от носа без явна причина или сте се събуждали с кървене от носа.

38. Дразнения: събуждали сте се с дразнения по гениталиите си, които нямат обяснение.

39. Проблеми с гърба или врата. Гърбът ви боли без причина или се събуждате с необикновени схващания в различни части на тялото си.

40. Електронни уреди: определени електронни уреди (компютри, часовници и др.) спират да работят във ваше присъствие. Уличните лампи спират да светят, когато минавате под тях или има смущения в радиото или телевизията, когато вървите край тях.

41. Звънене в ушите: често или постоянно звънене в ушите или в едното ухо.

42. Очите: болка зад едното от очите ви, главоболие, по-специално в синусите или само в едното ухо.

43. Медицински процедури: сънища за лекари провеждащи медицински процедури на тялото ви.

44. Полудяване: имате чувството, че полудявате само като мислите за тези неща.

45. Имате паранормални, екстрасенсни преживявания, включително интуиция.

46. Неспособност за въздържане и пристрастяване към нещо в определен период от зрелия ви живот.

47. Неудържима нужда за пиене на витамини. Имате чувството, че те някак си “запълват” тялото ви.

48. Страхувате се от гардероба в стаята си или от някой гардероб в къщата. Винаги проверявате, че е добре затворен.

49. Сексуални и лични проблеми: имали сте или имате странното чувство, че не трябва да имате лични отношения с никого, защото това би попречило на нещо друго.

50. Бдителност. Страх, че ако не сте постоянно нащрек ще бъдете отвлечени от някой.

51. Трудности с доверието: трудно ви е да вярвате на хората, особено на авторитетни фигури и/или лекари.

52. Сънища за разрушения, катастрофи и катаклизми като например – за края на света.

53. Не говорите: имате чувството, че не трябва да говорите или ви е забранено да говорите за тези неща.

54. Леглото ви трябва на всяка цена да е до стената, да спите до стената.

55. Два пъти и три пъти проверявате дали сте заключили вратите през нощта, за да попречите на нещо или някой да влезе в дома ви.

56. Децата и/или родителите ви също споменават за тези неща или сте ги дочули да говорят за тях.

57. Опитвали сте се да си обясните някои от тези проблеми в съзнанието си, но напълно безуспешно.

58. Никакъв спомен: имате много от тези признаци, но не си спомняте нищо свързано с отвличане.

14 допълнителни признаци от Раймънд Фаулър:

1. Събуждате се в друго положение или място.

2. Сънища за летене през прозорци.

3. Сънища за летене в лъч от светлина.

4. Сънища за извънземни, лекари и операции.

5. Страстно желание да станете вегетарианец.

6. Страстно желание да изучавате астрономия.

7. Страстно желание да изучавате квантова физика.

8. Имате чести случаи на синхронност.

9. Имате опитности извън тялото (ОИТ).

10. Имате кратки ретроспективни видения (спомени): странен летателен апарат, конференция, коридори, осветена, мъглива кръгла стая, преглед, инструменти, бебета, НЛО и т.н…

11. Изпитвате страх от определено място.

12. История на НЛО преживявания в семейството ви.

13. Постоянно виждате едни и същи цифри на часовника.

14. Виждате фигури с качулки, странни хора облечени в черно.

На Земята са забелязани пришълци от бъдещето

На Земята са забелязани пришълци от бъдещето
На Земята са забелязани пришълци от бъдещето. Двама от „гостите“ сами признали, че са пристигнали от бъдещето. Един е под подозрение…

ЧУДАКЪТ ОТ СТАРАТА ЛЮБИТЕЛСКА СНИМКА

Рядка фотография от музея Bralorne Pioneer Museum в канадската провинция на Британска Колумбия взривила Интернет. От началото на май броят на коментарите по нея са приблизително към половин милион. И това само за месец след откритието на снимката от любознателни граждани.
Оригиналът на снимката, станала едва ли не най-тиражираната в света, е изложен в сайта на музея като експонат на виртуалната изложба „Their Past Lives Here“ („Тяхното минало живее сега“). Но какво е изобразено на нея? Събитието, запечатано на нея, е предполагаемо от 1941 година – откриването на провинциален мост (South Fork Bridge), който бил построен на мястото на отмитият от наводнение. Сред тълпата стои млад човек. Именно той привлича вниманието на интернетобществото. Със своя необичаен вид… По-голяма част от посетителите на сайта решили, че този младеж явно не е от времето, в което са околните… а от бъдещето! И подчертават прическата му, фланелка с напечатана емблема, пуловер с модна кройка, портативна фотокамера и слънчеви очила, модел XXI век. Извинявайте, но приблизително преди 70 години в Канада не може да е имало нищо подобно.
На Земята са забелязани пришълци от бъдещето
Младежът с тъмните очила е предизвикал подозрение сред милиони интернет ползватели. Скептиците смятат, че камерата му може да си е напълно древна.
Снимката била разгледана от експерти. Подложили я на компютърен анализ, който сравнява фона и позволява да се изясни дали не е приложен Фотошоп. Следи от обработка не са открити, т.е. „чуждото тяло“ е истинско! И този млад човек действително се е намирал сред тълпата по време на снимката. Което, според мнението на ентусиастите, свидетелства само за едно: пътешествията във времето са възможни! А това ги въодушевява.
Докато едните разсъждавали на каква машина е пристигнал гостът, от приблизително коя година и главното защо, другите изразявали съмнения. Недоверчивите скептици започнали да разглеждат младежа под лупа, опитвайки се все пак да открият съответствени признаци, отнасящи го към 1940 г. Фотоапарат? Фирма „Кодак“ например, вече е била пуснала достатъчно портативни модели – сгъваеми, на които обектива се движел на хармоника. Изглежда, в ръцете на „пътешественика“ има нещо подобно. Но какво конкретно – не се вижда. Пуловерът би могъл да бъде изплетен от майката или бабата. По онова време мнозина плетяли. Да се оцени кройката доколко е съвременна, пак е трудно. Целият силует не се вижда.
Слънчевите очила… Разбира се, мъжете преди 70 години почти не са ги носили. А ако са ги носели, не са били такива. Погледнете останалите в тълпата, няма нито един човек с тъмни очила! Но самият модел на очилата… У „заподозряния“ те са с кожени накладки на дъгите – с триъгълни елементи, прикриващи очите от вятъра и странични лъчи. Специалистите уверяват, че подобни конструкции вече имало в края на 30-те години при алпинистите. Освен това алпинистите уважавали и плетените пуловери.
Непреодолима трудност предизвикала фланелката – явно памучна и с отпечатана емблема. Аналог по онова време не е открит. Имало е само пуловери, отново плетени и с пришити емблеми.
И така: от всички, които са видели тайнствената снимка и са откликнали по форумите, около 60 % мислят, че младежът е от бъдещето. Около 20 % не виждат в нея нищо свръхестествено. Въпреки, че признават, че заподозреният изглежда чудак. Останалите не знаят какво да мислят.

АЗ СЪМ ОТ 2256 ГОДИНА

През декември 2002 година агенти на ФБР арестували в Ню Йорк 44-годишен мъж по подозрение в мошеничество. Играел на борсата и получавал външна информация. Тоест, сключил престъпен договор с мениджъри на компании, търгуващи с акции, получавал от тях сведения и благодарение на тях имал голям финансов успех. Имайки „начален капитал“ всичко 800 долара, заподозряният за две седмици заработил към 350 милиона! Извършил 126 сделки, доста рисковани, но затова пък оказали се невероятно доходоносни. Именно и това предизвикало подозрението на Комисията за пазара на ценни книжа в САЩ (SEC).
Арестуваният се казвал Ендрю Карлсин (Andrew Carlssin). Той отхвърлил обвиненията за престъпен сговор. И разказал, че работи сам. А информацията получавал от… бъдещето! Откъдето самият той бил пристигнал при нас на машина на времето… Стартирал през 2256 година.
На Земята са забелязани пришълци от бъдещето
Такава е накратко историята на „милионера на бъдещето“, която за първи път се появила в средата на март 2003 г. За него писал таблоидът Weekly World News (WWN). И даже цитирал думите на един от следователите. Същият казал, че не вярва в баснята за машината на времето. Но опитите му да намери данни за човек на име Ендрю Карлсин не се увенчали с успех. Нямало никаква информация за това, че той е съществувал до декември 2002 година…
По-нататък историята попаднала в новинарския портал на Yahoo. И тръгнала да се разхожда по хилядите сайтове и блогове без вече да се споменава за първоизточника. Многобройните форуми се изпъстрили с отзиви. В това число и от брокери на Уолстрийт. Същината се свеждала до това, че дори да е използвал външна информация, е нереално да забогатее толкова. Значи Карлсин не лъже, че е дошъл от бъдещето!
По-скоро изглежда, че WWN просто е измислил цялата тази история. Между другото, с подобни шегички изданието е известно. Но повярвалите в реалния Ендрю Карлсин не знаели за това и смятали за първоизточник новинарските сайтове.
Историята между другото продължава. Но WWN вече няма никакво отношение към нея. Някой друг разказва, че за арестувания внесли един милион долара гаранция. Той излязъл от затвора и естествено изчезнал. И днес, няма да повярвате, се крие в Канада – в същата тази провинция, в която на снимката попаднал „младежът от бъдещето“!
И още нещо странно: на сайта на Weekly World News не останала и следа от Ендрю Карлсин. Няма и на Yahoo News. Всички подробности останали само върху копия. А това поражда страшно подозрение: нима таблоида е лъгал? Може би…

А АЗ СЪМ ОТ 2036-та!

Името на Джон Титор (John Titor) е известно от 2 ноември 2000 година. Тогава той за първи път се появил на Time Travel Institute – форум на ентусиасти и теоретици за пътешествия във времето. Влезнал под ника TimeTravel_0 и писал до март 2001 година… След това изчезнал.
Джон съобщавал, че през 2000 година той пътувал. И спрял да се види с роднини по пътя към „дома“ в 2036 г!
На Земята са забелязани пришълци от бъдещето
Джон Титор понякога допълвал постовете си в Интернет със снимки. Ето неговата машина на времето (военен образец)...
Титор се представил като американски войник, участващ във военен проект за преместване във времето. Разказал, че бил изпратен в 1975 година за компютър IBM 5100. Трябвало им в бъдещето за разшифровка на компютърни кодове, защото поддържал програмните езици APL и BASIC. Машината на времето на Титор е военен образец. Отначало е била поставена на Chevrolet Corvette модел 1967 г, а след това на джип от 1987 година.
„Американският войник“ пускал в постовете си физически термини, касаещи пътешествията във времето и отговарял на въпроси. Съобщавал какво знаменателно се е случвало в преживяното от него вече бъдеще. „Спомнил“ си, че през 2004 г. в САЩ започнала гражданска война, която завършила със световна ядрена война. През 2015 г. Русия започнала атака и победила всички, включително Евросъюза и Китай. След това настъпил мир. А вместо САЩ се появила АФИ – Американска Федерална Империя.
Сякаш Джон се изложил на сто процента. Но тези, които повярвали в „извънвремевият“ му произход, оправдават дори такива лъжи. Извинете, нов времеви линии има много. В тази, която е свързана с Джон, събитията се развивали именно така, както той разказвал. Просто ние сме тръгнали по друга линия.
А сведенията на пътешественика за IBM 5100 се оказали точни. Експертите потвърждават: подробностите за машината, които съобщил Титор през 2000 г. са станали известни едва през 2007 г. Това укрепва позициите на „войника“. А ги разрушава това, че той необмислено съобщава, че през 2036 г. фотоапаратите не са цифрови, а лентови.
Въпреки това хиляди интернет потребители са вярвали на Титор, когато си пишели с него. Мнозина вярват и досега. А защо не? Наистина е пълно с хора, на които им се иска пътешествията във времето да станат реалност.
На Земята са забелязани пришълци от бъдещето
...а ето и инструкцията за експлоатацията и от 2034 година
separator
Ако