събота, 30 октомври 2010 г.

Десет характерни навика, които пречат на човек да стане богат.

Богатството не е синоним на успех или щастие, а бедността не е порок. Именно богатството обаче позволява на човека да се чувства свободен и значим, а бедността ограничава кръгозора му. Има десет характерни навика, които пречат на човек да стане богат. Проверете дали нещо от този списък не пречи и на вашия успех
 
1. Самосъжалявате се.
Хората с нагласата, че са бедни, се самосъжаляват и предполагат, че не им е писано от съдбата да бъдат богати. Някой се самосъжалява, заради това, че се е родил жена (понеже мъжете имат повече възможности), друг - заради пълната си фигура (защото стройните хора получават по-хубавите работни места), един оплаква ръста си, националността, цвета на кожата, религията на предците си, някои хора се самосъжаляват, че не са се оженили (омъжили), други плачат, че трябва да носят брачна халка или че са се развели, младите виждат източника на проблемите си в своята неопитност, възрастните - в своята възраст. Как мислите, ако човек се съжалява заради някакъв маловажен факт и по цели дни се фокусира върху него, как ще постъпят хората около него? Самосъжалението е камъкът, който ви дърпа към дъното, тормози по пътя на развитието и всъщност е най-добрият метод за търсене на нископлатена работа и като правило води до жалко съществуване.

2. Икономисвате от всичко.
Постоянното търсене на етикета с надпис "Намаление" и магазини с табела "Разпродажба", нежеланието да плащаш за добро образование на своите деца (защото нали и на вас никой не ви е помагал), стремежът да заставиш сътрудниците си в собствената си фирма да работят колкото може повече за колкото е възможно по-малко пари - ето точните признаци на това, че във вас вече живее вторият навик на бедните хора. Стремежът към тотална икономия не е признак на мъдрост, а индикатор на това, че при вас е налице дисбаланс на доходи и разходи, а вие подхождате към решението на този проблем неправилно. Програмираният за богатство човек е готов да плати реалната стойност на нещата и щедро възнаграждава труда на своите помощници - и очаква същото от другите.

3. Ненавиждате работата си.
Не е възможно да работиш с пълен капацитет работа, която презираш. А ако работите с половината от възможностите си, не получавате резултат, пари, удовлетворение от себе си. Кръгът се затваря, защото работа, която не ти носи пари, удовлетворение, може само да се ненавижда. Това е навик на бедния човек - насила да прави онова, което не харесва, а още по-зле, с всички сили да избягва да го прави. Ключът към спасението от третия навик на бедния човек е да прави не това, което е нужно, а онова, което му носи най-голямо удовлетворение. Само в тази област ще постигнете великолепни резултати!
 
4. Измервате успеха с пари.
Бедният човек е уверен, че само притежаването на известна сума пари е способно да му донесе радост. Само определена сума в банковата сметка може да му подари възможност да се почувства щастлив, да има скъп костюм, красива вила, пътешествия, независимост от съпруг или родители или като напусне службата си. Практиката обаче показва, че щастието така и не идва. Успешният човек измерва щастието в единици по-значими от долари, левове или евро. В какви точно - всеки решава сам за себе си.

5. Харчите повече, отколкото можете да си позволите.
Кредитните карти и усмихнатите банкови служители с радост ще ви помогнат да паднете в капана на дълговете. Понеже човек, който не желае да стане успешен, не иска да разбере разликата между полезен кредит, взет за развиване на собствения бизнес и събарящата лихва при покупката на разкошна нова кола или огромно жилище с кредит от банката.

6. Избирате моментната изгода.
Желанието да получи всичко максимално и то веднага е типичният подход на бедните хора. Те не са способни да разберат, че постъпвайки на длъжност със средна заплата в солидна фирма, след няколко години могат да имат много повече, отколкото ако обръщат внимание само на това колко ще получат след месец. Готовите за неудачи студенти казват, че институтът само им губи времето, което биха могли да употребят за някоя супер далавера.

7. Хленчите и мрънкате.
Животът е тежък? Просто е ужасен. Навсякъде дискриминация, корупция, простотия, криминални истории - за вас, нормалния човек, няма път към успеха? С всичко това ще се съгласи всеки потенциален неудачник. Ваксината срещу този навик е креативност. Намирате уникални възможности да се борите с пороците на външната среда - така излизате победител от ситуация, принципно неизгодна за вас.
 
8. Сравнявате себе си с другите.
Павел си мисли, че е по-добър от своите съученици, защото той единствен е завършил осми клас с пълно шест. Васил е сигурен, че е по-зле от приятелите си, защото само той единствен не работи през лятната ваканция. Коста презира брат си, защото още няма бе-ем-ве, а от вчера Росен вече има. Елена е готова да удуши приятелката си, защото тя има повече ухажори. Всички тези хора вече имат прекрасно развития навик на неудачника - стремежът да сравняват себе си с другите. Това, че ти единствен от своя випуск си завършил университета с отлична диплома, не значи, че си най-умният студент в света. Това, че караш "мерцедес", още не е повод да презираш всички, които карат старичките си коли втора употреба. Винаги ще се намери някой, който ще е по-добър от вас. Навикът да се сравняваш с другите е в основата си неудачен - това е навикът на неудачника. Помислете дали ви трябва този навик или ще бъде по-добре да се заемете със себе си и да не допускате външният свят да завземе контрола над вътрешния?

9. Измервате богатството с пари.
Истински богатите хора не само са разкъсали връзката между щастието и паричните знаци (освобождавайки се от четвъртия навик на бедняците), но и са зачеркнали знака на равенство между размера на банковата сметка и понятието богатство. Истинското богатство е умението да привличаш парите, да ги създаваш на празно място, да организираш нови видове бизнес - и тогава няма защо да се боите от данъчни и прокурори, нито от кражби или отмъкнати номера на кредтните карти. Истински успелият човек не зависи от обема на собствения си чувал със злато.

10. Изолирате се от собственото си семейство.
Великолепни неудачници се получават от онези, които се откъсват от собственото си семейство, обяснявайки това с нежеланието на неговите членове да го подкрепят в трудна минута, да му услужат с пари, да го разберат, да споделят убежденията му и т.н. Те не разбират, че семейството - това е прекрасен източник на вътрешна подкрепа, към която можеш да се обърнеш, когато във всички останали сфери на живота нищо повече не ти е останало. Само любовта на близките може да ни помогне да се изправим, когато не остава никаква надежда.

Преживяваме ли повторно мигове от живота си?

Колко много от вас биха ми отговорили – да. Чувството, че даден момент се повтаря, че ни е някак си познат, преживян или споделен. А дали вие не сте сред хората, притежаващи паранормални способности, но криете това от всички, за да не ви помислят за нездравомислещи. Или пък го споделяте с надеждата някой да ви повярва, че най-верояно имате някакви свръхестествени сили. Както и да е – важното е, че ви се е случавало редица пъти и не можете да си обясните, що за феномен е това. Това за съжаление не е феномен, а по-скоро сетиво. Както зрението и обонянието например. То е от сетивата, които притежават или пък твърдят че притежават пророчици, медиуми, гадатели и магове. Способността да помиришем нещо, не е по-различна от способността да преценим психологическото състояние и емоционална нагласа на нашия събеседник, а защо не и на неговите терзания или радости. Сетиво като всички останали, което у едни хора е малко по-добре развито, а у други малко по-малко. Сетиво, което притежават всички, и което в съчетание с останалите наши сетива ни помага да разберем що за човек е човека срещу нас или кой е нашия спътник в живота и просто да знаем, да сме вътрешно убедени в нещо. Чувството, че даден миг от живота ни е вече преживят се среща или по-скоро бива признато от всеки пети човек. Това обаче значи ли, че една пета от хората по света са феномени или медиуми, или екстрасенси, а дали те не са хора с такава по-добре развита сетивност за възприемане от околните, от природата, от света.

Какво да правим след секс?

Какво да правим след секс?
Какво да правим след бурни интимни ласки? Ето няколко предложения, които могат да затвърдят отношенията ви:
- Направете й/му комплимент. Всеки обича комплиментите, те повишават самочувствието и  правят така, че човек да се чувства добре и желан;
- Лек масаж. Масажите отпускат тялото и действат тонизиращо. Масажирайки партньора си  всъщност бихте могли да превърнете любовната игра в един чудесен маратон;
- Вземете душ заедно. Душът действа тонизиращо и ободряващо. Една такава съвмества инициатива определено ще се възприеме добре и от двамата партньори

Компютърен съновник

  1. АКАУНТА си ако сънуваш, чакай новина в най-скоро време. Ако си сменяш акаунта, не започвай нова работа – няма да бъде успешна. Ако сънуваш стария си акаунт, вероятно трябва да се замислиш и да извлечеш поука от минали преживявания. Ако пък сънуваш нов акаунт, това е индикация, че имаш нужда от промяна.
  2. АНОНИМЕН да срещнеш или да бъдеш в съня си вещае, че изпитваш неоснователна боязливост за дадени решения. Трябва да преосмислиш приоритетите си и да се подготвиш за промени, за които ще ти е нужен кураж. Внимавай да не изпуснеш добра възможност за развитие в личен и професионален план заради неувереността си.
  3. БИСКВИТКИ ако сънуваш, значи си оставил малки, незначителни проблеми да ти влияят много и да определят хода на живота ти. Може също да означава, че социалният статус и самочувствието ти растат.
  4. БЛОГЕР ако сънуваш, че си, това е знак, че предстоят значителни промени в живота ти. Ново начинание ще се увенчае с успех, ще научиш добра вест.
  5. GOOGLE ако ти се присъни и не намираш нещо, ще се почувстваш късметлия наяве. Ако го намериш, пази се от вероятни грешки.
  6. ИМЕЙЛ ако изпращаш или получаваш насън, трябва да отделиш повече от времето и вниманието си за близките, семейството или любимия.
  7. ИНКОГНИТО станеш ли насън, таиш напразни надежди за нещо. Ако си имаш работа с невидим човек, някой ще се помъчи да ти навреди.
  8. ИНТЕРНЕТ ако сънуваш, очакват те интересни запознанства и значителни промени в начина ти на живот. Ще трябва обаче добре да помислиш, преди да ги приемеш, защото някои от тях определено не си струват усилията.
  9. КОМПЮТЪР ако видиш насън, вероятно си претрупан с работа и имаш нужда от помощ. Ако купуваш компютър, очаква те някаква промяна или дълго пътуване. Ако работиш с компютър, ще имаш добри постижения и почтени доходи. Друг ако работи с компютър, ще започнеш ползотворно сътрудничество. Повреден компютър в съня е предупреждение за спънки или пречки в работата ти.
  10. КОМПЮТЪРНИ ИГРИ ако играеш, значи имаш добри шансове, но пропиляваш възможностите си.
  11. ЛАПТОП ако видиш в съня си, ще възстановиш стари взаимоотношения с някого. Сънят е знак, че усещаш липса на стар приятел. Също така може да е предупреждение, че трябва да потърсиш чуждо мнение относно твое начинание. Ако нещо ти тежи, най-добре е да поговориш с твои близки, за да се предпазиш от грешки.
  12. ЛИЧНО СЪОБЩЕНИЕ ако получиш насън, промени те очакват.
  13. ПИШЕШ ли насън в блога си, добри вести ще получиш.
  14. ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ ако виждаш насън в своя или в друг сайт, ще се отдадеш на дребни удоволствия.
  15. RECICLE BIN ако сънуваш, очаквай неприятности, които ще ти донесат разочарование. Сънят вещае и малки изненади.
  16. СТАТИСТИКА в съня е предупреждение, че висшестоящите внимателно следят и анализират действията ти – бъди предпазлив и примерен.
  17. СТИХОТВОРЕНИЕ ако публикуваш в сайта си, или ако четеш такова насън, наяве ще излъжеш или ще бъдеш излъган.
  18. СЪРФИРАШ ли в интернет насън, вероятно пропускаш нещо важно наяве. Може би не обръщаш достатъчно внимание на някой близък или приятел или загърбваш доста добра възможност за реализация или изява.
  19. ТРОЛ че си, ако сънуваш, имаш потиснати сексуални желания. Този сън може да означава също, че наяве си обидил някого, но още не си поискал извинение за поведението си.
  20. ХАКЕР ако си насън, наяве ще постигнеш успех, ще победиш враговете си с умения и способности. Друг ако е хакер, приятел ще ти помогне или ще те защити.
  21. ЧАТИШ ли в съня си, това е предупреждение, че допускаш грешки в работата си, които няма да останат ненаказани. Не разчитай на помощ или застъпничество от колеги или приятели

Мъжете в слипове са идеалните съпрузи.

Бельото издава сексуалната нагласа и интимните настроения. Избора на бельо е ключа към сексуалните възприятия и възможността на човек за романтични фантазии и пречупване на консерватизма в секса.
В мъжете предпочитащи слипове няма романтика. Техните сексуални фантазии са твърде ограничени. Те подаряват цветя, защото така трябва, могат да ви заведат на хотел, защото предполагат, че това е романтика, могат да ви обсипват с загриженост и ласкателства, но в тяхно лице никога няма видите човека, които би ви завел до седмото небе и да остане там с вас.
Мъжете в слипове са уязвими, лесно раздразнителни и често страдат от комплекси. Поведението им се определя от силното влияние на семейството. Те не са инициатори, а по-скоро добри изпълнители във всяко едно отношение. С тях живота е спокоен и безпроблемен. Те са отдадени на семейството. Те са едва ли не идеалните съпрузи, защото ще ви обграждат с внимание и разбиране. Тяхната чувствителност и съпричастност ги прави чудесни приятели и незаменими другари в живота.

Крият ли рискове съвременните козметични продукти



Използването на козметични продукти дотолкова е навлязло във всекидневния бит, че едва ли има човек, който да може да си представи живота без дезодорант, крем, шампоан и всякакви други гримове и помади. Какво е точно съдържанието на всеки един продукт, който ползваме, обикновено се заглеждаме, ако възникне проблем. Има ли опасна козметика, в какво трябва да внимаваме при избора и при използването на нови продукти?
 
Почти всички продукти могат да провокират проблеми. Алергичната реакция към козметиката в наши дни е широко разпространено явление. Причината е в желанието за по-бърза печалба на козметичните и фармацевтичните компании, които не винаги мислят за доброто на потребителите. Това е така, защото малък процент от продаваните на пазара козметични продукти съдържат вещества, изцяло изследвани за безопасност. Повечето реклами убеждават в това, че са използвани на-чистите продукти, правени са от най-чистата изворна вода и съдържат само най-ефирно действащи билки и естествени екстракти. Звучи страхотно, но дали е вярно?
 Ако продуктът, който сте закупили не е бил в хладилник до момента на покупката, то със сигурност в него се съдържат консерванти и стабилизатори.
 Ако продуктът има характерна приятна миризма, то в него се съдържа смес от изкуствени ароматизатори.
 Ако продуктът ви има цвят различен от бяло, вероятно в него има смес от изкуствени оцветители.
 Ако в рекламата сте чули, че продуктът има „бърз ефект”, това означава, че производителя е заложил в него т.нар. усилватели на проникването. Те имат единствена цел – да направят вашата кожа максимално отворена за проникване на другите вещества в продукта. Можете лесно да се досетите, че по този начин вашата кожа не може реално да се защити от околната среда.
 Винаги трябва внимателно да се четат етикетите, защото там са указани съставките на продукта, начина на безопасно използване, доколко той е ефективен и по какво се отличава от сходни препарати.
 Необходимо е познанието на следните термини:
 
Без съдържани на спирт – продуктът не съдържа етилов спирт. Но не е изключено в състава да влизат други видове спирт.
 Без мирис – продуктът няма аромат. Обаче в неговия състав могат да влизат скрити миризми от използваните химикали.
 Хипоалергичен продукт – продукт, който не б предизвикал алергични реакции. Трябва винаги да имате едно наум, че написаното може да не отговаря на истината. Никой не е застрахован от реакцията на нито един козметичен продукт.
 Некомедогенен продукт – продукт, който е формулиран така, че да не запушва порите и да не причинява запушване на порите и появата на черни точки.