събота, 21 август 2010 г.

Koгa сексът води до отлични оценки

Добри новини за родителите, които се притесняват, че сексуалният живот на децата им влияе на успеха им в училище: провокативно ново изследване констатира, че тийнейджърите, които имат сериозна връзка, не се справят по-добре или по-зле в училище от тези, които не правят секс.
Tова обаче не важи за тийнейджърите, които имат "неангажираща връзка". Според изследователите тези, които правят необвързан секс, получават по-ниски оценки и имат повече проблеми в училище в сравнение с тези, които се въздържат от полови контакти.
Въздържатели или...
Резултатите, представени на среща на Американската социологическа асоциация в Атланта, подлагат на известно съмнение хипотезата, че сексуално активните тийнейджъри като цяло се справят по-зле в училище.
Според учените успехът на ученика се определя не толкова от това дали прави секс, колкото от типа сексуални отношения. Младежите със сериозна връзка могат да получат социална и емоционална подкрепа от своите сексуални партньори, което намалява нивата на безпокойство и стрес в живота им и в училище.
"Това би трябвало да успокои донякъде родителите, които може би се притесняват, че техният син или дъщеря в тийнейджърска възраст излиза на срещи", казва социологът Пеги Джордано от държавния университет Bowling Green, която няма участие в изследването. Според нея тийнейджърският секс "няма да изкара от релсите образователната траектория" на подрастващите.
Миналата година почти половината от учениците в гимназията са потвърдили, че са правили секс, а 14% са имали четири или повече партньори, съобщава федерално изследване, публикувано това лято.
Как сексуалното поведение влияе на ученето
За изследването социологът от Калифорнийския университет в Дейвис Бил Маккарти и социологът от университета в Минесота Ерик Гродски анализират изследвания и училищни записи от най-продължителното национално изследване на тийнейджъри, стартирало през учебната 1994-95 г.
Изследователите казват, че не са настъпили особени промени в това кога тийнейджърите за първи път правят секс - или в отношението към тийнейджърския секс през последното десетилетие.
Двамата проучват как сексуалното поведение на тийнейджърите влияе на тяхното учение и проверяват за фактори, които биха могли да повлияят на оценките им. И достигат до следните изводи:
*Тийнейджърите със сериозна връзка не се отличават от съучениците си, които се въздържат от секс, по отношение на средните си оценки, интереса към училище или плановете за следване в колеж. Също така не е по-вероятно те да имат проблеми в училище, да бъдат изключени или да отсъстват от часове.
*В сравнение с девствените ученици, тийнейджърите, които правят неангажиращ секс, имат по-ниски средни оценки, по-малко се вълнуват от училище и изпитват повече проблеми в училище. Например момичетата в тийнейджърска възраст, които имат епизодични връзки, имат оценки с 0.16 пункта по-ниски от тези, които се въздържат от секс.
Тийнейджърите, които правят случаен секс, са имали средни оценки с 0.30 пункта по-ниски от тези, които не са правили. Тези, които са имали хаотични връзки, също така са били изложени на по-голям риск от прекъсване или изключване и са имали по-ниски шансове да постъпят в колеж.
*Тийнейджърите, които правят секс - без значение дали е в рамките на сериозна или случайна връзка - са изложени на по-голям риск да бягат от часове и да отпаднат от училище, в сравнение с тийнейджърите, които не правят секс.
Според изследователите данните за отпадналите ученици трябва да бъдат тълкувани внимателно, тъй като бройките са били малки.
"Правенето на секс извън романтична връзка може да изостри стреса, който изпитват младите, което допринася за проблемите в училище," казва Гродски.

Съблазнявай красиво!

Където и да влезе, Тя изпълва помещението. Вродена харизма? Перфектна външност? А може би владее до съвършенство техниките на съблазняването? Красивата жена знае кого иска и как да го получи!
8537_0.jpg

Някога флиртът беше издигнат в култ, днес сме бързи и практични: “създаваме и поддържаме връзки”. Скучно. Неангажиращият флирт може да бъде толкова красив – очите заблестяват, кожата сияе, сърцето бие лудо, чувстваш се привлекателна, желана и щастлива. Сравняват флирта с канелата, поръсена върху капучино – в никакъв случай не е задължителна, но придава неповторим вкус.   
8537_1.jpgПредставете си две много красиви жени на парти. Едната седи отпусната в ъгъла с чаша кока кола в ръка. Другата, с високо вдигната глава и закачлива усмивка, стои изправена и деликатно прокарва пръст по ръба на мартинито си. Няма съмнение коя е по-привлекателна за мъжете. Усмихнатата дама, излъчваща увереност.
Силата на първото впечатление
Психолозите са категорични, че при първото впечатление 55% от въздействието, което оказваме, зависи от начина, по който изглеждаме или се държим, 38% - от  това как говорим и едва 7% - от това, което казваме. Добрата новина е, че с няколко лесни трика може да повишим своята привлекателност. Секси походка, жаден поглед, страстен глас – пренасочете цялото внимание към себе си:
Позата прави жената
Винаги стойте изправени, с леко отпуснати и издадени назад рамене, и с прибран корем. Погледът – право напред. Ако пръстите на краката ви са обърнати към събеседника, това е един от явните признаци, че го харесвате. Дръжте ръцете си с дланите нагоре, за да изглеждате открити и приветливи.
Походка на изкусителка
Походката, която най-добре показва женствените извивки, е тази с поклащане на бедрата. Докато пристъпвате, представете си, че връв, закачена в областта на таза, ви дърпа напред. Дръжте корема леко стегнат и изнасяйте единия крак точно пред другия. Така ще изглежда, че ханшът ви сякаш леко се полюшва. Вдигнете глава, изпънете назад раменете и изправете гръдния кош. Упражнението се изпълнява бавно и на високи токчета.
8537_2.jpgСтраст в гласа
Гласът е мощен инструмент за съблазняване. Бързото говорене на висок тон е истински страстоубиец. Старайте се тембърът ви да е богат, мелодичен и леко дрезгав.

Ето една техника: седнете с ръка върху диафрагмата и си поемете няколко пъти въздух. Издишайте през устата. После издайте пискливо „хмм“, след което намалете с една октава. Представете си, че при намаляване на височината, гласът ви навлиза дълбоко в тялото. Повторете три пъти, като все повече и повече смъквате височината. Накрая си представете как гласът ви пропада в кухината на гръдния кош. В този момент вече би трябвало да говорите от диафрагмата и гласът ви да звучи много съблазнително.
Флирт с косата
Жестовете с косата са много съблазнителни. Но вместо поизтърканото въртене на кичур около пръста, докосвайте косата си с бавни, галещи движения. Гледането под бретон също е много елегантен флирт. А леко разчорлената коса, сякаш току-що сте станали от сън, е супер секси. Когато косата е вдигната на опашка или кок, оголената шия има силен възбуждащ ефект.
Козметиката на ваша страна
Ако искате да сияете, заложете на отразяващи светлината овлажнител и фон дьо тен  - те ще отклонят вниманието от дефектите по кожата. Заменете червилото с гланц за устни, който ще ги направи по-плътни и пухкави. Извийте миглите, за да станат очите ви по-отворени и живи. Непременно отделете време на маникюра, за да изглеждат ръцете ви красиви при жестовете с тях.
Секси дрешките ги пропускам умишлено. Прекалено опростяват играта.

Когато пищна означава красива

Нова революция на пищните форми. Забравете за вината при всяка "грешна" хапка. Съвременните представи за красота преливат от щедрост. И в буквален, и в преносен смисъл. Да живее сочната плът!
8470_0.jpg
Но този път обект на желание не са възпълничките Рубенсови мадами. Съвременната пищна жена е по ретро модела на 60-те години на миналия век – с голям бюст, широк ханш, тънка талия, плосък корем и щръкнало, но стегнато дупе. Апетитна хапка. Страстно изкушение. Преливащ сексапил.  
8470_1.jpgМъжете и сексът с пищни жени
Пищните форми изплакват очите, изпълват ръцете, разнежват душата и втвърдяват мъжествеността на силната половинка. Мъжете мечтаят в леглото им да се настаняват създания с голям бюст, заоблено коремче и щръкнало дупе. Кокалите убиват!
Да обикнем тялото си такова, каквото еПоглеждате се в огледалото и моментално започвате със самокритиката: “Виси ми корема, дебели са ми краката, подпухнала съм...” Няма как да не ви се е случвало! Какъв е смисълът? Пропускаме силата на визуалното самовнушение. Нещата са такива, каквито искаме да ги видим. Ние сме такива, каквито искаме да бъдем. Елементарно. Научим ли се да обичаме тялото си, то непременно ще ни се отблагодари.
Като за начало трябва да си изберем любима част от тялото. И щом застанем пред огледалото първо да поглеждаме нея. С течение на времето ще откриваме все по-красиви и красиви неща във фигурата си. А обичта ще дойде от само себе си.
Стайлинг за сочни жени
Женствеността трябва да е на показ. Главата – изправена, стойката – повелителна, походката – енергична. Важно е да придадете по-издължен силует на фигурата си. Рокля под коляното с висока, пристегната талия и дълбоко деколте, е чудесен вариант. Избирайте платове, които не прилепват по тялото, в студени цветове. Избягвайте топлите и ярки цветове като червено, оранжево и жълто, както и десените с едри фигури. Предпочитайте едноцветните костюми и облекла в две части. Деколтетата е хубаво да са остри, а реверите – тесни и издължени. Обувките – на високи токове или платформи.
И звездите ги предпочитат пухкавиМоника Белучи или Карла Бруни? Скарлет Йохансон или Кийра Найтли? Бионсе или Кейт Мос? Дженифър Лопез или Жизел Бюндхен? При два отговора в полза на сочните мацки, влизате в графа “ценители на съблазнителните извивки”. Звездите с гордост разхождат пухкавите си форми на сцената, на екрана и по лъскавите събития. Дори вдъхват кураж на закръглените дами да  обикнат тялото си.  
8470_2.jpg
Искам да напълнея, но не могаАко сте от жените, при които основен проблем е напълняването, едва ли ще проявите съчувствие към по-кльощавите дами. Но и на тях никак не им е лесно.  И в случая нямам предвид сблъскалите се с коварната болест анорексия, а за слабите по рождение. Спомнете си за всичките си приятелки, които се тъпчат с висококалорични храни непрекъснато, а си остават все така болезнено кльощави. Въпрос на ген, на телесна структура, на хормонални нарушения... Каквато и да е причината, желанието за “поне мъничко пищност” често ги измъчва силно. Вместо скъпи лекарства с подозрителна ефективност, предлагам една изпитана бабина рецепта за напълняване:
Смесваме равни количества стръкове от бял равнец и бял пелин. 2 чаени лъжички от добре разбърканата смес запарваме с 1 чаена чаша вряща вода. След 30 минути прецеждаме запарката. Пием по 1 малка чаша (100 мл) 30 минути преди хранене.
Сега разбрахте ли къде е тайното ключе към добрата визия? Представата за нея. Ние я създаваме, околните я обогатяват.

Как да изглеждаме добре на снимки?

Снимките запечатват миговете на щастие, които преживяваме с любимите  хора, на любимите места. Но как се чувствате, когато прекрасният кадър е провален от вашата заспала, изкривена или унила физиономия?
9631_0.jpg
„Изтрий ме от тук!“, „Махни ме от там!“, „Скъсай тая снимка!“, „Изхвърли оная снимка!“... Дори поведението на самовлюбена глезла да не ви е присъщо, няма как да не признаете, че на някои снимки изглеждате толкова ужасно, че дори да сте в нежна прегръдка с Клайв Оуен, пак да ви се иска фотосът да изчезне безследно. Защо да стигате дотам, след като с няколко елементарни трика, докато ви снимат, може да си спестите разочарованието като разглеждате кадрите?
Макар че дигиталните фотоапарати позволяват още на момента да видите как сте излезли, съгласете се, че най-върховните мигове са именно мигове и преминават на бързи обороти. Овладейте някои от ловките техники на звездите и фотографите, така че дори да не сте в най-добрата си форма, камерата да ви покаже в най-добрата светлина. Дали и колко фотогенични ще бъдете, зависи от вас. Затова се упражнявайте пред огледалото. Усъвършенствайте някоя поза, в която се харесвате, за да я заемете в момент, когато срещу вас е насочен обектив.
Трикове за постигане на фотогеничност:
  • 9631_3.jpgФигурата. Ако наблюдавате внимателно как моделите и звездите вървят по червения килим, ще забележите, че заемат конкретни пози, когато папараците насочат камерите си към тях. Резултатът е по-тънка талия, по-дълги крака и по-изваяни скули.
    За да изглеждате възможно най-слаба, изнесете единия крак малко пред другия и леко се завъртете така, че тялото ви (включително раменете) да застане под ъгъл 45 градуса спрямо камерата.

    Сложете ръце на ханша и талията ви ще изглежда още по-тънка. Ако сте седнали, наведете се напред и облегнете лакти на коленете си. По този начин ще прикриете пълните бедра.
  • Погледът. При ненавременно мигане ще изглеждате като пияна или безлична. Не гледайте право в светкавицата и няма да мигнете в критичния момент. По-добре насочете погледа си към главата на фотографа или над самия фотоапарат. 

    За да изглеждат очите ви по-големи и по-изразителни, затворете ги, помолете фотографа да брои до три и ги отворете. Така ще си спестите и щракването със заспал поглед.
  • 9631_1.jpgУстните. Харесвате нацупената муцунка на Вики Бекъм? За да се нацупите красиво и вие, обърнете се към камерата и изречете: „уогън“. Звучи странно, но е с доказан ефект. И все пак студеното присъствие невинаги е най-удачното излъчване за снимки.

    Напротив! Най-хубавите снимки стават, когато човек изглежда въодушевен и весел. Усмихвайте се и забравете лошото настроение, тъй като всеки е по-привлекателен, когато изглежда щастлив. Хубавата усмивка измества фокуса от дребните дефекти.
  • Дефектите. Имате тъмни кръгове или торбички под очите? Повдигнете леко брадичката си, за да избегнете сянката върху лицето, която само ще ги подчертае. Имате голям нос? Накарайте фотографа да ви снима отгоре, това ще смали носа ви и ще направи очите ви да изглеждат по-големи.

    Имате двойна брадичка? Ако залепите езика си за небцето, тогава долните лицеви мускули ще се свият и ще стегнат отпуснатата двойна брадичка.
  • Цветовете. Носенето на тъмни дрехи ви прави да изглеждате по-слаби, но черното изсмуква цвета от лицето.

    Затова подбирайте по-светли и свежи тонове за горната половина на тялото – така ще покажете най-хубавите нюанси на кожата си. Не носете прекалено шарени дрехи по време на снимки, тъй като те отклоняват вниманието от лицето ви.
  • Гримът. Забравете заблудата, че с нанасянето на тонове фон дьо тен и коректор ще прикриете всички пъпки, белези и неравности по кожата и ще изглеждате идеално на снимки. Най-много да си докарате восъчно изражение. Сложете тънък пласт фон дьо тен и малко пудра на местата, които лъщят.
    Нанесете руж върху изпъкналата част на бузите, спирала за очи и малко гланц за устни. И тук важи златното правило в грима: не подчертавайте прекалено и очите, и устните. Акцентирайте върху едното от двете.
9631_2.jpg

Помнете, че снимките улавят емоциите. Изброените трикове трябва да ви „идват отвътре“. Не се „стягайте“ в мисли как ще изглеждате, а се отпуснете и се наслаждавайте на случващото се „с“ и „около“ вас.

Дисморфофобия или защо не се харесваме?

Дисморфофобия е болестта на новото време. Няма идеални хора, няма и такива, които да са напълно доволни от външността си. Но при страдащите от дисморфофобия, комплексите по отношение на външния вид преминават всякакви граници.
9452_0.jpg
Постоянното налагане на красиви лица в медийното пространство, над които работи цяла армия от стилисти, развива комплекси у простосмъртните жени и мъже. До степен, че те стават крайно недоволни от външността и фигурата си (особено жените).

9452_1.jpgКогато недоволството им е предизвикано от въображаемо наднормено тегло, се стига до болестни хранителни нарушения като анорексия, булимия и орторексия.

Когато внушенията за дефекти касаят визията, все по-често се развива болестното състояние, наречено “дисморфофобия”. 
Какво е дисморфофобия?Дисморфофобия е вид психическо заболяване, при което болните са вманиачени от външния си вид. Те са обсебени от идеята, че имат дефекти, които най-често са свързани с носа, кожата (лунички, акне), косата (плешивост), размера на гърдите или половите органи и т.н.
Страдащите от дисморфофобия често се възползват от услугите на пластичната хирургия.

Резултатите им се струват незадоволителни и навлизат в порочния кръг на неудовлетворението. Въображението им по отношение на несъществуващи дефекти излиза извън контрол.
Майкъл Джексън е типичен пример за страдащ от дисморфофобия. Неговата маниакалност, свързана с цвета на кожата, доведе до поредица от пластични операции, които нанесоха непоправими вреди на здравето му. 
Симптоми на дисморфофобия
  • Непрекъснато вглеждане в огледалото, в търсене на несъществуващи дефекти.
  • Абсолютна убеденост, че другите хора също не ви харесват.
  • Често прибягване до пластична хирургия, без удовлетворение от резултатите.
  • Постоянно сравняване на външния вид с този на околните.
  • Затваряне в себе си и асоциализация.
  • Използване на прекалено силен грим и дрехи, които прикриват въображаемите недостатъци.
Причини за дисморфофобия
9452_2.jpgКато повечето “модерни” болести, причините за дисморфофобия не са докрай известни. Някои учени я обясняват с понижени нива на серотонина в мозъка, който води до развитие на депресивни състояния.
Други залагат на наследствения фактор и обясняват дисморфофобията с фамилна обремененост по отношение на възприемането на външния вид. И все пак, най-честата и най-вероятната причина за този вид мания е конкретна житейска ситуация.

При нея страдащият е бил подложен на унижение, свързано с начина, по който изглежда.
Дисморфофобия – рискове за здраветоДисморфофобията може да доведе до сериозни рискове за здравето. Най-тежкият е опит за самоубийство. Често се случва и страдащият да “задълбае” в по-тежки психически разстройства.

Прекаляването с пластичната хирургия само по себе си е достатъчно опасно и може да предизвика множество здравословни проблеми.
Как да преодолеем дисморфофобията?
Най-добрата профилактика срещу дисморфофобия е комбинацията от редовна физическа активност, здравословно хранене и козметични грижи за красотата.

Но ако вече сте почувствали някой от симптомите на тази коварна болест, непременно се обърнете към психотерапевт.
9452_3.jpg

Да, красотата иска жертви, но защо жертвата да сте вие? Оставете дисморфофобията на слабите личности. Харесвайте се и се възприемайте такива, каквито сте. А грижите, които полагате за външния си вид, ще ви помогнат да се почувствате по-красива и по-уверена в себе си.

Красота Експрес

Красотата е в дисхармония с бързината. Но времето лети като светкавица и нанася непоправими щети на визията. Красота за минути се постига трудно, особено, ако се налага да прикриете недостатъци или бързате за важна среща.
9665_0.jpg
Сплескана коса, подпухнали очи, неравномерен тен, а имате важна среща? Вместо да изпадате в паника, да я отлагате или да закъснявате – вземете се в ръце! Качете се в някой от вагоните на “Красота Експрес” и действайте:

Имате неравности по кожата? Изравнете ги!
Премахването на пласта от мъртви кожни клетки, които отнемат блясъка на лицето, е най-лесният начин кожата ви да светне и да се почувствате по-самоуверена.

9665_1.jpgНаплискване на лицето със студена вода също е идеален начин за възстановяване.

Започнете да масажирате лицето и шията си с ексфолиант, като натискате с пръсти. Изплакнете обилно със студена вода и деликатно забършете с кърпа за лице.

Имате пъпки? Прикрийте ги!
Почистете проблемните места с памук и антибактериален лосион. Намажете с матиращ продукт или гел, за да отстраните излишната мазнина.

Нанесете коректор с цвета на лицето и напълно сух като консистенция, а не кремообразен, и го поставете точно в средата на пъпката. С четчица или със средния пръст избършете излишното количество. Важно: Крие се пъпката, а не мястото около нея!

Очите ви са подпухнали? Освежете ги!
Направете си мини масаж за лимфен дренаж, за да попречите на задържането на течности.

Със средния пръст потупвайте кожата около очите с кръгови движения, после легнете и поставете върху тях памучни тампони, потопени в розова вода.
Опитайте също с влажни пакетчета чай от лайка, престояли във фризера. Пийте много вода, тъй като дехидратацията прави очите още по-подпухнали.
 
Как да се гримирате за минути? С експресен грим!

9665_2.jpgКосата ви е сплескана? Придайте й обем!
Опитайте експресно изсушаване със сешоар. Напръскайте леко косата си с вода, после добавете пяна за повдигане на корените – това веднага ще й придаде плътност и обем. Започнете изсушаването от корените, като повдигате косата нагоре.

После я пригладете така, както я носите, с четка от естествен косъм, за да й придадете допълнителен блясък. Накрая я разрошете с пръсти до постигане на стилна и ефектна прическа.


“Красота Експрес” към леглото

След като се върнете от работа, преоблечете се в удобни дрехи и почистете грима с подходящ козметичен продукт.

Легнете на твърда повърхност, повдигнете краката с 1-2 възглавници и се отпуснете.

Постарайте се да не мислите за нищо. На очите си сложете топъл компрес с лайка или липов цвят и покрийте лицето с хавлиена кърпа.

След тази кратка почивка станете. Почистете отново лицето с памучен тампон и тонизиращо средство (тоалетно мляко, лосион). Срешете косата си, направете лек масаж на скалпа и отново срешете. Нанесете нощния и крема си за очи.

Масажирайте първо долните клепачи от носа към слепоочията, а след това горните клепачи в посока нагоре и встрани към челото и слепоочията. Масажирайте веждите и челото с пощипване.

Накрая се настанете удобно в спалния вагон на “Красота Експрес” и се отдайте на пълноценен сън. Той е разковничето за младост и красота.

Красивите тайни на супермоделите

Джери, Хелена, Наоми, Клаудия, Кристи, Синди, Линда, Ел и Кейт – не е нужно да споменаваме фамилиите. Всички познаваме момичетата, които промениха образа на моделите от притурка към закачалки и рок звезди в многонационална институция, по-известна от продуктите и дизайнерите, които популяризира.

Клаудия ШифърСледващото поколение продължава традицията – Либърти Рос, Джоди Кид, Катрин Хърли и Софи Дал – фамилиите са предимство и добавят думата „супер“ към супермодел.

Освен това те умело показват как невероятната красота е постижима за всяка жена с кредитна карта.


Ясно е, че тези момичета изглеждат зашеметяващо, но красотата и модният им режим са невероятно реалистични и достъпни. Помолих някои от световните бивши и настоящи топмодели да обяснят какво действа и какво не, както и да ми помогнат да разбуля мистерията около тях.

Фиона, Катрин, Хелена Кристенсен и много други от любимите ни супермодели разкриват търговски тайни, дават съвети за красота, стил и отношение, за да ни въведат в изкуството да изглеждаме невероятно по всяко време, без да даваме вид, че сме похарчили и минутка за това.

Красивите тайни на супермоделите - Лице

Едно от първите неща, които моделът научава от гримьорите и дерматолозите, е никога да не предполага, че скъпите продукти непременно трябва да са по-добри от евтините. Малка, но скъпа стъклена кутийка крем със специална съставка (която вероятно изобщо не е специална) може и да изглежда по-надеждна от обикновената пластмасова, но ако прочетете съдържанието, ще откриете забележителни прилики.

И така, най-скъпите продукти на света не винаги са най-добрите, но е важно да бъдете проницателни и да купувате онези, подходящи за вашия тип кожа.

„Аз редовно овлажнявам кожата си, особено когато пътувам, но нямам предпочитания към специална марка. Обичам да пробвам продукти от малки интересни магазини, защото ухаят прекрасно и имат страхотна консистенция. Купувам това, което ми хареса на момента. Не е нужно да е скъпо.“
Хелена Кристенсен

Съвет: За спешно прикриване на пъпки натопете тампон със стягащ лосион или алкохол, без значение дали е парфюм, джин или нормално антисептично средство. После нанесете коректор, който не е нито твърде сух, нито твърде мазен, и накрая пудра.
Синди Крауфорд

Едва ли има жена, която да не осъзнава ползите от пиенето на два литра вода дневно. Но идеята за изпиването на голяма бутилка може да изглежда обезкуражаваща и непрактична.

Съвет: Купете четири бутилки минерална вода от половин литър и ги сложете на удобни места – на бюрото, върху кухненския плот, в чантата, в колата, до телевизора и леглото. Отпивайте по глътка, щом видите бутилка. Така два литра вода на ден няма да изглеждат толкова страшно.

Красивите тайни на супермоделите – Неостаряващи хитрини за грима

Повечето супермодели предпочитат да не слагат грим, когато не са на работа. Това дава време на кожата им да диша и да почива. Слънчеви очила и малко балсам на устните вършат работа за излизане до супермаркета.

Съвет: Винаги оскубвайте веждите си по посока на растежа на косъма, като същевременно опъвате кожата. Началото на веждата трябва да се равнява с вътрешния ъгъл на окото. Първата част, водеща до извивката, трябва да е най-дълга, а краят на веждата – най-къс.

Съвет: Сменете спиралата, когато се изсуши или сгъсти. Всеки път когато я използвате, в тубичката влиза въздух и затова спиралата е по-нетрайна от останалите продукти.

Десет правила за вечерна красота
  • Хелена КристенсенЛесно е да се увлечете и да се гримирате „според настроението“, без да се замисляте. Но с дръзкия изразителен вечерен грим можете да заприличате на чучело, ако не спазвате следните прости правила:
  • Съобразете вечерните цветове с тези, които ползвате през деня, но ги подсилете.
  • Акцентирайте върху устните или очите, но не и върху двете – ще изглежда претруфено.
  • Използвайте лепкава основа (праймър) под основата, за да държи грима през цялата вечер.
  • Не бъркайте блясък с лъскавина. Нанесете продукти против лъскавина под грима в проблемните области.
  • Помислете какво може да бъде осветлението, за да не се окажете неподготвени.
  • Използвайте водоустойчива спирала и фиксатор за червило, ако очаквате да ви целуват.
  • Използвайте сенки с отблясъци, за да улавят светлината.
  • Ако сте поставили акцент върху очите, запомнете, че е важно плавното преливане – не трябва да има резки линии.
  • Ако имате загар, не слагайте тежък грим, особено прахообразен руж.
  • Не вземайте цялата си чантичка с гримове. Използвайте мултифункционални компактни продукти.
Кейт Мос

Красивите тайни на супермоделите – Прическата на успеха

Косата ни е начин на изразяване така, както дрехите и гримът. Но е някак си по-важна. Прекрасната прическа ни дава невероятна увереност, а лошата ни кара да се чувстваме зле.

Тайните на блестящата коса
  • Наоми КембълВинаги използвайте шампоан и балсам, подходящи за вашия тип коса.
  • Не щадете пари за хубав шампоан.
  • Използвайте хладка вода, когато нанасяте шампоана върху косата.
  • Попивайте, а не търкайте косата, когато я изсушавате с кърпа, защото това прави къдравата коса още по-къдрава и уврежда тънката.
  • Не решете мокра коса с четка. Разрешете я с гребен с редки зъби.
  • Когато използвате сешоар, той не трябва да е с много гореща струя. Отнасяйте се към косата си, сякаш е от шифон.
  • Не решете косата вечер. Това я изтощава.
  • За да подсилите ефекта на балсама, нанесете го с гребен, като започвате от долу на горе. Оставете да подейства за около 30 секунди, след което изплакнете обилно.
  • Използвайте точния продукт в точното време. Стилизиращият крем са нанася върху косата, преди да се използват нагорещяващи уреди; мусът се слага преди изсушаване със сешоар за плътност и обем; сгъстяващи лосиони се използват за стилизиране и оформяне, а серумите подчертават къдриците и овлажняват сухите краища.
  • Използвайте само един стилизиращ продукт. Комбинацията от серум, мус и лак за коса само ще я сплескат, тя ще се втвърди и няма да има блясък.

Тайните за красота на Алисия

Алисия е много красива и влудяващо секси. Попфолк звездата се отличава със специфичен и лесноразпознаваем тембър. Половинката на Валери Божинов е грижовна майка и модна икона. Какви са тайните за красота на Алисия?

тайните за красота на АлисияАся Пламенова Дойчева с артистичен псевдоним "Алисия" е родена на 1 март 1982 година в Ихтиман. Завършила е "Социални дейности" в СУ "Св. Климент Охридски". Топ изпълнителката на музикална компания "Ара мюзик" има 4 издадени самостоятелни албума: "Сини нощи" (2002), "Пожелай ме" (2004), "Аз съм секси" (2006) и "Най-вървежен" (2008). Някои от най-големите й хитове са "Палиш ме", "Excuse Me", "Карамел", "Най-вървежен", "Скрий се", "Съблечи ме" и други. Алисия пее на български, сръбски, гръцки и английски език в различни музикални стилове. Няколко пъти е участвала на фестивала "Пирин фолк – Сандански". Алисия е една от малкото български изпълнителки с личен балет, който е с нея на повечето сценични изяви и участия. През 2009 година печели наградата на зрителите на Фен ТВ за "Изпълнителка на годината". Читателите на сп. FHM определят Алисия за "най-сексапилната жена на 2008 г". Елегантната певица е носителка на титлата "Модел идол на България за 2009 г" и беше сред номинираните в класацията "БГ модна икона 2009".      

Алисия има връзка с футболиста Валери Божинов, с когото имат син на 2 години и половина – Валери Божинов-младши. Какви са тайните са красота на младата майка Алисия?


Какво е твоето определение за красота?
Алисия: Вътрешно усещане. И за всеки е строго индивидуално. Не мога да кажа, че има правило за това, кое е красиво и кое не. Важно е да си в хармония със себе си и тогава всеки може да се почувства красив: независимо от физическите данни, мода и т.н.

Коя е най-красивата част от тялото ти?

Алисия: По принцип полагам грижи за всички части от тялото си като спортувам, стремя се да се храня здравословно и се подлагам на различни козметични процедури. Нямам фаворит, но когато се отделя седмично дори и само два, три часа за спорт, всяка жена ще има резултат и съответно любими части от тялото! Следвам стриктно максимата: спортувайте за здраве и ...аз добавям от мен – и за красота.

Какъв е стилът ти на обличане?
Алисия: Винаги в зависимост от случая. Когато съм в домашна обстановка и заедно с моя син, мога да бъда видяна по-скоро спортно облечена. А всички останали случаи – в зависимост от мястото, на което трябва да отида. Съобразявам се с етикета на обличане и т.н. Фен съм на аксесоарите, но никога не прекалявам. В гардероба ми има и строго официални костюми, както и обожаваните от мен “малки черни рокли”. Забелязвам, че в последно време черното присъства трайно в облеклото ми – не е търсено, просто за мен този цвят е класика и лесно се съчетава. Освен това придава много стил и изисканост. Естествено за летния сезон съм подготвила и “екипчета” в актуалните за сезона свежи цветове, които освен свежо излъчване, придават и настроение.

тайните за красота на Алисия

Възприемаш ли се като модна икона?
Алисия: Би звучало твърде нескромно, ако се възприемах така, а аз не съм такъв човек. Стремя се да се обличам по определена линия, която спазвам. Освен това смятам, че повечето неща, които са актуални днес са измислени и наложени преди доста време и са просто добре забравени стари неща, които днес се възраждат. Нищо не може да измести например класическата черна рокля или полите с дължина до коляното. Все пак искам да допълня, че за мен е чест, че получавам доста комплименти за стила ми на обличане и се радвам, че такава “титла” ми е връчена.

Кои са любимите ти модни марки и дизайнери?
Алисия: Alexander McQueen, Dolce&Gabbana, както и втората им линия D&G, Roberto Cavalli, Dsquared, Vivienne Westwood. Харесвам и много от младите дизайнери в България, смятам, че Невена и Вергиния правят мода на световно ниво.

Страдаш ли от шопинг мания или й се наслаждаваш?

Алисия: Изобщо не страдам от шопинг мания. За мен пазаруването не е самоцел, нито някаква терапия. Внимателно обмислям покупките си, случвало ми се е два или три пъти да купя нещо импулсивно и то после да не ми влезе в употреба естествено. Мога да купя както нещо много скъпо, така и нещо евтино – правилото е да ми хареса. Следя модните тенденции, но ако едно нещо не ми харесва или не ми отива, колкото и да е модерно, не бих го носила.

тайните за красота на АлисияКолко чифта обувки имаш?
Алисия: Като бройка, не ги знам точно, важното е, че имам точно такива, които са ми необходими за всички случаи. За мен обувките са много важен завършек на цялостната визия. Любимите ми са черни класически, с остър връх и високо тънко токче. С такива се появих и на сцената на Балканските музикални награди, както и в последния ми клип “Твърде грубо”. Харесва ми, когато има акцент върху обувката или ботуша – единственият минус обаче е, че когато ги обуеш веднъж, всички ги запомнят. Предпочитани марки: Christian Louboutin, Jimmy Choo, Casadei, Lesilla и Gianmarco Lorenzi.

Малки или големи чанти?
Алисия: Всякакви чанти. И тук се съобразявам със събитието. Когато трябва да отида на коктейли, светски партита, вечери и т.н., винаги взимам със себе си малка чанта, предпочитам т.нар. „клъчове“. В ежедневието предпочитам по-големи чанти. Марки: Gucci, Louis Vuitton.

Какви бижута носиш?
Алисия: Харесвам часовници, масивни гривни, обожавам бижута, обсипани с красиви “камъчета”.

Влюбена ли си?
Алисия: Все още да.

Каква е връзката между любовта и красотата?
Алисия: Любовта може да направи жената красива, но красотата не може да направи жената влюбена.

Как се отразява майчинството на красотата?
Алисия: Има едно народно поверие, че красивото бебе отнема външната красота на майката. Нарочно подчертавам външната, защото за мен красотата не се състои само в това, как изглеждаш. Но това е нормално – при бременност стават страхотни хормонални промени в организма на жената и естествено е тя да се промени, дори и в нетолкова положителна посока. След раждането много жени имат проблеми с косата, после свалят излишните килограми и все такива неща. Но всичко това не струва нищо пред щастието да имаш дете! И именно това щастие прави жената красива! На мен лично са ми казвали много пъти, че след бремеността съм се разхубавила, а аз имам и много приятелки, които след като станаха майки се сдобиха с обаятелно излъчване. Така че, мили жени, не се страхувайте да станете майки, защото вероятно този път народното поверие не е в сила.

Кога ще се оженят Алисия и Валери Божинов?

Алисия: Ще ги попитам и ще ви кажа.

тайните за красота на АлисияКоя жена е по-красива – облечената или съблечената?
Алисия: Добре съблечената!

Лесно ли се събличаш пред обектива?
Алисия: Никога не съм се събличала напълно пред обектива. Това е много интимно. Била съм на две корици на еротични списания, но не бих казала, че съм разкрила всичко от себе си. Имам си граници, които не пристъпвам. Иначе аз съм професионалист и обективът не ме притеснява.

Как се справяш с нахалните мъже?
Алисия: С усмивка, агресията ми е чужда. Чела съм книги по психология и прилагам техники оттам.

Страх ли те е от старостта?
Алисия: Категорично не. Всяка възраст от човешкия живот има своето обаяние, смисъл и чар.

Каква козметика използваш?
Алисия: Чувала съм, че е хубаво, когато ядеш плод или зеленчук, да го слагаш и върху кожата си. Аз лично съм го правила и освен, че е много забавно, мисля, че има и положителен ефект. В момента използвам продукти на Shiseido, но съм пробвала доста други марки.

С какви козметични ритуали започва и завършва денят ти?
Алисия: Почистване на лице, нанасяне на дневен и нощен крем, както и за околоочния контур. И задължителният балсам върху тялото след душ.

Какъв грим предпочиташ?
Алисия: По-лек и в по-пастелни тонове. Не харесвам “бляскавини”. Когато имам сценични изяви, се доверявам на професионални гримьори и има случаи, които изискват по-тежък грим.

Кой е любимият ти парфюм?
Алисия: Dolce&Gabbana The One и  Armani Idole.

тайните за красота на Алисия

Възползвала ли си се от услугите на пластичната хирургия? Кои части от тялото си си коригирала?
Алисия: Използвала съм досега един път услугите, като съм увеличила бюста си. За в бъдеще, ако ми се наложи, отново бих прибягнала, тъй като считам това за нормално. Ако една жена желае, има възможност и нужда, няма нищо нередно. Стига да изглежда естетически добре и да е извършено от професионалисти, защото в последно време се ужасявам от информациите по медиите какви вреди нанасят интервенции от неквалифицирани хора.

Спазваш ли диети?
Алисия: Да, за напълняване. Чувствам се отлично, защото се стремя към здравословен начин на живот, спортувам и се опитвам да се храня здравословно. По принцип харесвам по-закръглените форми и нямам нищо против да кача някой и друг килограм.

тайните за красота на АлисияКои храни присъстват най-често в менюто ти?
Алисия: Пилешко и телешко месо, риба, зеленчуци, плодове, зехтин, сурови ядки и разбира се любимата ми закуска - всякакви пасти (макаронени).

Кои са най-големите ти хранителни изкушения?
Алисия: В малки количества човек може да си позволява всичко. Освен това организмът го изисква. Против строгите диети съм, организмът не трябва да отвиква да разгражда всякакъв тип храна. Естествено изключение са случаите, когато здравето го изисква. Обожавам пица и тя най-често ме изкушава, а другото ми изкушение е шоколадът.

Колко често ходиш на фризьор, маникюрист и козметик?
Алисия: Колкото е необходимо, нямам точен график.

Обичаш ли да посещаваш spa центрове? Коя е любимата ти spa процедура?
Алисия: Обожавам. Разтоварват ме страхотно. Обичам масажите и сауната. Харесвам ароматерапията, масаж с шоколад, както и оризовата терапия. Препоръчвам я горещо. Оризът от едно време е известен със своите положителни въздействия върху организма. Юмейхо също.

Външната красота прикрива ли недостатъците в характера?
Алисия: Моментно, може би, но след това всичко излиза наяве. Външната красота завоюва кратки победи, душевната – вечни.

Каква е цената на красотата?
Алисия: Ако правиш всичко в живота си с желание и позитивизъм, цената не е толкова висока, приемлива е. Фен съм на Джон Кехоу, с когото имах честта да се запозная и лично, и подкрепям абсолютно теориите му за силата на подсъзнанието и позитивното мислене. И с цената на красотата е така – зависи от този, който желае да я постигне и да я заплати.

Зеле и спанак срещу диабет

Режимът на хранене, богат на зелени листни зеленчуци, може да намали риска от развитие на диабет тип 2, твърдят английски учени от университета в Лестър.

Анализирайки резултатите от шест предишни проучвания, които обхванали 220 хиляди души, било установено, че именно консумацията на зелени листни зеленчуци (зеле, спанак), а не здравословното хранене като цяло, предпазва от развитие на заболяването.
Констатирано било, че дневна порция от 106 грама от тези зеленчуци намалява риска от диабет тип 2 с 14 %.
Учените предполагат, че защитният ефект на зелените листни зеленчуци се дължи на това, че те са богати на антиоксиданти като витамин C или защото съдържат много магнезий.
Специалистите обаче съветват хората да не се ограничават с приема и да консумират по пет порции разнообразни плодове и зеленчуци дневно.

Дух В Бензиностанция На Лук Ойл Петрич Срещу Гробището

                Паранормални снимки....                              

НЛО -видео материал

НЛО в България              Н.Л.О 2 (КГБ 1)                                                              БТВ документите-НЛО  .

НЛО - Палеоконтакти. НЛО в картините (част 4)

Oбекти, напомнящи НЛО, според съвременните представи, се срещат твърде често в изобразителното изкуство. Ярък пример за това е един гоблен, намиращ се в базилика в Бургундия, Франция. Гобленът е изработен през 1330 година. Подобен обект се вижда и в друг гоблен - "The "Magnificent" (изработен през 14-ти век), намиращ се в същата базилика.


  

На друго, доста странно изображение - фреската "The crucifixion" ("Разпятие"), намираща се над олтара в манастира "Visoki Descani" в Косово, която е изработена около 1350 година (също през 14-ти век), се виждат два обекта, приличащи на НЛО, които сякаш се преследват.



  

Човекът в "преследвания" обект, този в дясната част на фреската, е извърнал глава назад и се взира обезпокоен в "преследвщия" го обект. Ръцете на човека, намиращ се в "преследващия" обект, този в лявата част на фреската, сякаш са разположени върху пулт за управление. На картината на Паоло Учело (1396-1475 г.) със заглавие "La Tebaide", се вижда подобен обект. На платното, той е изобразен в дясно, близо до разпънатия Исус Христос и прилича изумително на НЛО, както се изобразява в наши дни. Картината се намира във Флоренция.


Дисковиден обект, отправящ светлинен лъч към главата на Богородица, се вижда и в картината на художника Карло Кривели "Благовещение" ("The Announciation"). Тя е нарисувана през 1486 година и е изложена в Националната Лондонска Галерия.


Цяла армада Неидентифицирани Летящи Обекти (НЛО) са изобразени на картината "The Miracle of the Snow", нарисувана от художника Мазолино да Паникале (1383-1440 год.).

На друга картина "The Madonna with Saint Giovannino", създадена през 15-ти век от художника Доменико Гирландайо и изложена в "Palazzo Vecchio" във Флоренция, се вижда невероятно изображение на НЛО.

  

В дясно, над рамото на Богородица, е нарисуван мъж и кучето му, гледащи нагоре към дискообразен обект. Това са само част от изображенията на НЛО в средновековни картини. Но изображения на НЛО се срещат не само в европейското изобразително изкуство. Такива изображения се срещат и в древни санскритски текстове, във фрески на египетски храмове и на още много други места. Вероятно тези изображения, както и много други факти, говорят косвено за посещения на същества от други светове.

НЛО - Палеоконтакти. Колесниците на боговете (част 3)

Щом се заговори за палеоконтакти, неминуемо трябва да бъдат споменати древноиндийските "вимани" - летящите колесници на боговете. Най-доброто описание на "вимани" е направено в древноиндийските епоси "Махабхарата" и "Рамаяна". От тези описания става ясно, че те можели да летят не само в пределите на атмосферата, но и на други планети в космоса. Изследователят на индийската древност Робърт Гудман, се заел да изясни до колко било възможно съществуването на подобни апарати в древността. Резултатите от проучванията си, публикувал през 1999 год. в журнала на Международната асоциация за археология, астронавтика и проблеми на извънземните цивилизации. В тази публикация той съобщава, че в периода от 1975 до 1978 година, специалистът по разчитане на древни санскритски текстове Иер, разшифровал текстове от преди 800 години, намерени в Южна Индия. В тях се описвала технологията за създаване на "вимани".


  


Той решил да предложи тези сведения в съвременните процеси за изграждане на авиационна и космическа техника.  С тази цел се обърнал към директора на индийския правителствен департамент Прабх. Оказало се обаче, че самият Прабх също изучавал тези текстове и използвал практически описанията на състава на сплавите, за изготвянето им. Даже провел изпитания на получените сплави. Резултатите били смайващи - сплавите притежавали уникални свойства, правейки ги изключително пригодни за използване в съвременната авиация, космонавтика и военно дело. Изпитанията не се провеждали само в Индия, но също и в САЩ, в университета в Сан Хосе, Калифорния. Получените сплави притежавали великолепни качества - поглъщали 85% от енергията, излъчвана от рубинов лазер, проявявали изключително съпротивление срещу корозия. От някои сплави можело да се получи стъкло, устойчиво на киселинно въздействие. Други сплави притежавали звукоизолиращи свойства. От други се получавало стъкло, неутрализиращо светлината. Според Прабх, в текстовете били указани находищата на необходимите минерали и се обяснявали методите за извличането и пречистването им. Прабх заявил, че в момента се работело върху добиването на сплав, която била способна да поглъща топлината, отделяна при триене, вследствие развиване на високи скорости. В светлината на сведенията, дадени от Иер и Прабх, описанието на сражението между Аржуна и демоните в "Махабхарата", добиват реален смисъл. Аржуна се издигнал в небесата, за да получи божественото оръжие от небесните жители и да се научи да го използва. Там, господарят на небесата Индра заповядал на Аржуна да унищожи армията на демоните, наброяваща 30 милиона, която се укрила в крепости на дъното на океана. Индра предал на Аржуна летателен апарат, пилотиран от помощника му Малати. Апаратът можел не само да лети във въздуха, но и да преодолява подводни пространства. В последвалите сражения, демоните предизвикали потоп, но Аржуна, с помощта на божественото оръжие, пресушил водата. По-нататък в "Махабхарата" се разказва за друга битка между Аржуна и демоните, но този път в космоса, където демоните били завладяли построения от Брама летящ град, наречен "Хираняпура" (Златен град"). Това била ужасна битка, в която Аржуна, с помощта на божественото оръжие, разбил града на парчета, които паднали на земята. За "вимани" може да се намери текстова информация на много места, но старинните им изображения не се срещат много често. Върху фрагмент от тибетски превод на санскритски текст, озаглавен "Prajnaparamita Sutra", създаден през X-ти век  и съхраняван в японски музей, се вижда такова изображение.


Божествените летящи колесници "вимани" са изобразени в долния десен ъгъл на рисунката и удивително напомнят НЛО, както се изобразяват днес.

Нека се прехвърлим сега в друга точка на света и разгледаме един фриз, намиращ се в древноегипетски храм в Абидос.

Това, което се вижда там е наистина смайващо. Поразителен е "техническия" характер на йероглифите. Това всъщност е един коригиран текст, където титлата на фараона Сети, била заменена с името на приемника му Рамзес II т.е. вместо по-стария текст "Сети, който отблъснал девет от враговете на Египет", бил изписан новия текст "Рамзес II, който защитава Египет и покорява чуждите страни". Част от замазката, използвана за заличаване на по-ранните йероглифи е паднала и това, което се вижда сега, действително напомня изумително съвременна техника - "самолети", "вертолети", подводници и т.н.


Впрочем, в много от откритите древни текстове и предмети понякога наистина се срещат образци, приличащи поразително на изображения на техника, подобна на съвременната. Съгласно такива древни източници, в далечното минало са съществували хора, които можели да летят във въздуха и да плуват под водата, използвайки апарати, наподобяващи съвременните. Шумерската и древноиндийската литература понякога просто зашеметяват с подробни описания на такива апарати. Споменаване на подобни машини може да се намери и в гръцката митология, и в митовете на аборигените от Австралия и Нова Гвинея, при американските индианци, в митовете на европейските народи, в Якутия - практически навсякъде, където съществуват митове и легенди. Всичко това може би доказва или космическо вмешателство и влияние в развитието на древните цивилизации, или наличието на високо развита древна земна култура.

НЛО - Палеоконтакти. Древни летателни машини (част 2)

През 1898 година, в египетска гробница бил намерен дървен модел, приличащ на планер, изработен около 200 г. пр. Хр. Подобни златни фигурки били намерени и в Южна и Централна Америка. Тяхната възраст е определена приблизително, между 500 и 800 г. пр. Хр.



Ако древните ни предци са можели да се издигат ъв въздуха на подобни летателни апарати, тогава е напълно възможно, загадъчните гигантски изображения в перуанската пустиня Наска, да имат не само ритуално предназначение, както твърдят археолозите. Добре известно е, че те могат да бъдат разгледани само, ако се погледнат от въздуха. Фигурата "колибри" е с дължина 50 метра, "паякът" - 46 метра, "кондорът" е почти 120 метра, а "гущерът" е цели 188 метра. Някои геометрични фигури са образувани от линии с дължина повече от 8 километра. Изображенията са изработени в периода от 400 г. пр. Хр. до 660 г. сл. Хр. и факта, че могат да бъдат разгледани само от въздуха, навежда на мисълта, че все пак са пътеводни знаци. Впрочем това не е толкова невероятно, като се имат предвид смайващите технологични качества на много археологически находки. Например в Ирак и Египет, при разкопки са били открити шлифовани кристални лещи, които в нашата съвременност може да се изготвят само с използване на окиси на цезия, получавни по електрохимичен път. Нима има обяснение за прецизно направения от цял къс прозрачен планински кристал човешки череп в естествена големина, намерен в Централна Америка? Неговата изработка и самото му съществуване е загадка за съвременната наука. Или пък невероятната, необяснима колекция глинени и каменни предмети, намерени в Мексико, близо до градчето Акамбаро. А какво може да се каже за впечатляващите с величието си чудеса на света, каквито са египетските пирамиди, храмовете в Баалбек, Тибет и Тиахуанако, Стоунхендж или развалините на Мохенджо-Даро. Нека обаче се върнем към моделите на летателни апарати, намерени в Южна Америка и Египет.

Древни модели на самолети в Южна Америка
През 1969 година, американският бижутер Емануел Стауб дал за изследване притежаваната от него крилата фигурка, на приятеля си Айвън Сандерсън, известен зоолог, ръководител на Обществото за изучаване на необяснимите явления. Ученият веднага разбрал, че фигурката няма прототип всред животинския свят.


В същото време, няколко авиационни експерти, с които Сандерсън се консултирал, заявили категорично, че това е модел на летателен апарат. А било установено, че фигурката е на повече от 1000 години. Хората, изработвали тези фигурки, са живяли на територията на днешна Колумбия, но творенията им са били намирани не само в Колумбия, но и на територията на Коста-Рика, Венецуела и Перу. Дали това са наистина модели на летателни съоръжения, решили да проверят германците Ангулд Енбом и Петер Белтинг. Единият бил медик, а другият - офицер от ВВС. Те решили да построят увеличени копия на крилатите фигурки и да ги изпробват в полет. Избрали две, които приличали най-много на самолет - тази, която се прославила, благодарение на Сандерсън и един залатен амулет, съхраняван в Смитсоновия институт във Вашингтон.


Построените копия били 16 пъти по-големи от оригиналите, съхранявайки пропорциите и особеността на формата им. Петер Белтинг даже построил моделите в два варианта - с перка и с реактивно задвижване. Резултатът бил зашеметяващ. Радиоуправляемите модели изпълнявали сложни фигури от висшия пилотаж! Стабилно маневрирали във въздуха и се приземявали уверено, въпреки вятъра. По време на изпитанията не се забелязвали каквито и да е аеродинамични недостатъци. Даже планирали безупречно, когато бил изключен двигателя им. Тези изпитания били проведени през 1996 година и много пъти след това, а през април 1998 година били наблюдавани от участниците в ежегодния конгрес на Немското общество за авиация и космонавтика. И учените, и авиоконструкторите, и пилотите били на едно мнение - конструкцията на тези апарати била съвършена.

Древни модели на самолети в Египет
Както беше споменато по-горе, подобни летателни модели били намерени през 1898 година при археологически разкопки в Египет. Те били съхранени в сандък с надпис "Дървени фигурки на птици". Цели 70 години никой не им обърнал подобаващо внимание, докато не били преоткрити от доктор Халил Месих, който имал археологическо образование и сериозно изучвал древната история на Египет.

    


Още щом видял експонатите и особено този, с номер 6347, той бил убеден, че "птицата" прилича повече на самолет. Този модел бил изработен от твърдо дърво, тежал 40 грама, бил с дължина 14,2 см, с размах на крилата 18,3 см. Като се изключи клюновидната форма на носа, експонатът по нищо друго не приличал на птица. Крилата и корпусът му били с подчертан аеродинамичен контур. Авио-конструкторите били единодушни: сходството на фигурката със съвременните планери било очевидно, но липсвала съществена част - хоризонталните стабилизатори на опашката.


Д-р Халил Месих бил съгласен с тази констатация, но бил уверен, че тази част била отчупена и изгубена. Уверен в правотата си, той изготвил точно копие на експоната, като добавил липсващите стабилизатори. При изпитанията моделът планирал великолепно, а след като му добавили мотор и перка, развил скорост до 95 км/ч. и даже можел да носи товар!

След описанието на летателните модели, намерени в Египет и Южна Америка, нека поразсъждаваме малко. Очевидно е, че древните обитателите на планетата или са познавали законите на аеродинамиката и са можели да летят с помощта на апарати, наподобяващи съвременните самолети, чиито миниатюрни модели са намерени от археолозите, или са изработвали тези модели, наблюдавайки оригиналите, с които са си служели извънземните пришълци, пребивавайки на Земята. Ако допуснем първата възможност, то веднага възниква въпросът - от къде древните са имали знания, за да изготвят самолети и да си служат с тях? И натрапващият се отговор е: вероятно са били обучени от същества, обладаващи знания, далече надхвърлящи нивото на развитие на тогавашните земни цивилизации т.е. от представители на високоразвита извънземна цивилизация, посетили планетата ни. Кой е верният отговор?