петък, 8 октомври 2010 г.

Разговор с духът на Майкъл Джексън

Миналата седмица бившата съпруга на Майкъл Джексън и неговата гримьорка (и тяхна обща приятелка) - Карън Фай посетили екстрасенс, за да се свържат с духа на Краля на попа. Когато бил повикан от отвъдното, чрез екстрасенса, поп иконата поискал прошка от Лиса Мари Пресли.
Ето какво разказва Карън Фай: "Явно и той искаше да се свърже с хората от живота му и да поиска прошка от тях. Майкъл обясни грешките си и поиска от нас да му простим. Изглеждаше несигурен. Беше по-приветлив към Лиса. Екстрасенската се обърна към мен и ми каза, че Майкъл ми казва: "Грижеше се толкова добре за мен и много съжалявам, че те нараних толкова много. Каза, че трябвало да ме слуша повече. Това докосна сърцето ми".
Тя е твърдо убедена, че екстрасенската казва истината, защото нямала никаква представа, че те са познавали Майкъл преди да почине и успяла да "вникне дълбоко" в неговия живот. "Имаше точно определени, дълбоки прозрения, които трудно могат да се измислят", допълва гримьорката.
Майкъл Джексън отказал да обсъжда обвинението в непредумишлено убийство срещу личния му лекар д-р Конрад Мъри заради смъртта му през юни м. г. от силно отравяне с Пропофол. "Той каза, че е откъснат от тези неща"

Това ти ли си?

За да си обясниш, кой си, достатъчно е да изречеш своето име. Или можеш да кажеш: "Аз съм роден на света и някога ще умра". Ти си човешко същество, мъж или жена. Ти си лекар, юрист, учител, човек от която и да е професия. Ти си твоето тяло. Според твоето разбиране, ти си това, което усещаш. Но така ли е в действителност? Действително ли това си ти?
Задаваме си вечните въпроси. Какво е Бог? Какво е Вселената? Какво е смъртта? Какво е нашата планета Земя? Що е материята? А светлината? Съвременната наука се опитва да даде обяснение на въпросите от материалния свят. На наше разположение е необозрим обем всевъзможни знания, но тези знания не дават отговори. Какво има зад електроните? Какво се крие по-далеч в космоса, зад галактиките? Какво крие душата ни? Имало ли ни е преди да се родим? Какво се случва след като умрем? Казваме: "Аз съм", но какво в същност означава "аз"?
Какво точно прави живота на тялото възможен? Какво всъщност представлява човешкият мозък? По какви механизми действа? Опитваме се отчаяно да се ориентираме в това с помощта на микроскопи и електроника. Нашите експерименти се увенчават със страхотни резултати, но все още не знаем, какво точно представлява мозъкът.
Предстои ви някога да умрете, но сега живеете. Какво е животът? Защо все разсъждаваме за нещо, което не можем да постигнем? Разумът ни подсказва какво е истина и какво - не е. Има решения и знания, които стоят отвъд пределите на нашия ум, но е невъзможно да ги достигнем.
Ти имаш своя представа за щастие. Гневът и ревността са само понятия. Истината е, че ние, хората, сме всъщност велика загадка. Всичко наоколо, включително самият ти, си проявление на движеща се енергия. Предметите, които ни се струват твърди и плътни, в действителност също се състоят от атоми, които са в състояние на постоянно движение. И твърдият, на пръв поглед, предмет, всъщност е движеща се енергия. Разстоянието между атомите е много по-голямо, отколкото тяхната маса. Ние възприемаме вещите като неподвижни, но това е илюзия. Всичко наоколо се движи непрестанно.
Това, което виждаме, не е нищо друго, освен светлина, отразявана от различните предмети. Отразената светлина им придава определена форма. Ние сме съгласни да приемаме нашите визуални усещания за реалност и истина, но тази истина е проявление на договор или консенсус, в който ние сме един от партньорите. Сетивното възприятие е чудо, нагледно демонстриращо нашата способност да творим външната реалност. На пръв поглед възприемаме света чрез органите за осезание, но фактически сами го създаваме чрез нашия ум.

Пу, пу, пу, да не ти е уроки!

Не само лоши хора могат да урочасват. Може да урочасате и самите вие, особено, когато става въпрос за малки деца. Когато влизате при малко бебе - е добре да правите следното:
При влизане за пръв път при бебе, откъснете конец от дрехата си и го сложете близо до него. Това ще отведе негативната енергия в конеца, не към бебето.
Не дръжте чуждо бебе твърде дълго в прегрътките си, особено, ако вие самият не се чувствате добре. Така без да искате смучете от жизнената му енергия.
Добре е да се плюне три пъти и да се каже „Пу, пу, пу, да не ти е уроки” преди да се изкаже възхищение.
Сложете в креватчето му някаква монета, дори и и да е само един лев.
Ако родителите на детето се усъмнят в лошите очи на някой човек, който е погледнал детето им, могат да направят следното: да измият лицето му със светена вода (взима се от църквата). След това потапя пръста си в сол и го прекръства по челото.
Едновременно с измиване на лицето, могат да измият и ръцете на детето да му се даде да пие глътка от светената вода. След това измиване на урочасаното дете, майката с езика си да лизне 2-3 пъти челото му, и то от веждите му към косата, казвайки думите  „Измий очи зли, измий очи от уроки.“
При възрастен човек уроки, предизвикват неоправдана уплаха, тъпа болка в главата, чувства се необичайно напрежение в очите и челото. Може дори да има общо усещане за физическа немощ.
Тъй като урочасването е едно от най- често срещаните негативни вмешателства, то и народа ни е създал редица техники за тяхното откриване и отстраняване. Премахват се чрез баене на вода; брашно; гасене на въглен; както и много др. Специфика на уроки е, че обикновено поразените хора са със слаба аура. Веднъж отключил се процеса на урочасване, той започва да се повтаря многократно и именно това създава сериозните проблеми. Затова е добре да носите някакъв амулет (например „синьо око“, планински кристал, червен конец), който да ви предпазва. 

Как се бае

Баенето е преди всичко говорене, което на някои може да звучи и като заклинание или молитва. Според народните схващания баенето е компетенция на жените - най-често онези, които са в извънфертилна възраст или вдовици. Всеки, който практикува баенето, използва твърдо установен текст, който се произнася обикновено тихо от посветена лице (баячка, врачка) с цел да прогони и умилостиви болестта.
Баенето е съпътствано и от определени магически действия, освен говоренето. Те се предават по наследство - обикновено преди смъртта си врачката просвещава своята дъщеря, внучка или сродница в баенето. Бае се на сол, брашно, перо, сребърна пара, метла, кръг, верига, въглен, червен конец, яйце, вода, огън, желязо.
Баенето е съобразен с фазите на луната – по време на пълнолуние, или съобразно слънчевия изгрев и залез. Мястото, на което се извършва това дейстние, обикновено е огнище, комин, синор, кръстопът, кладенец, мост. Бае се от три до девет пъти. Най-често в България се бае срещу страх при децата.

Как да проникнем в тайника на духа?

... Чрез необикновеното!
Вникнете в тези думи, пропити от учението Агни Йога, ако желаете на видите отвъд видимото и да почувствате повече от реалното.
Легендата за светите разбойници има в основата си дух, заострен от необикновеното. Мекушавият хлебар рядко получава ключ към духа, освен ако ежедневната игра на пламъка не му даде светлината на стихията. Берете полезните билки, но търсете местата, където растат, без предубеждение.
Първото условие за успех е отърсването от обичайните занимания. Новата комбинация от нервни течения ще се изяви тогава, когато активизираме други мозъчни центрове. Чрез същия принцип избягваме и умората.
За да се намери скритата пръчица, трябва да рови търсещият, а не този, който я е скрил.
Духът трябва да се стреми по един канал, както куршумът - по нареза на дулото.
Разположението на знаците за бъдещето наподобява тъкан. Тъкачът взема даден цвят за основа и върху нея разпределя останалите цветове. Лесно е да определим основата и да намерим групите нишки, но рисунъкът е плод на хилядите съчетаващи се текущи обстоятелства.
Вътрешното отношение на субекта е особено важно. Ако аурата е колеблива, прогнозата ще е относителна. Спомнете си играта, в която по няколко разхвърляни точки откриваме определена фигура.
Най-добрият начин да стабилизиращ аурата, е устремът. Нима някой може да прободе или разбие устременото тяло? Чрез стремително движение достигаме състояние на законност и, хармонизирани с космичния ритъм, преодоляваме всички препятствия.
Така вървете и в малкото, и в голямото. Тогава вашата тъкан ще стане неповторима, кристално космична.
Само с устрем надмогваме стихиите, защото устремът е тяхното главно качество. Съчетавайки стихията с висшето духовно творчество, устременият става повелител на Мълниите. 

Упражнение за отделяне на астралното тяло

Мисълта отива там, където искаме да я изпратим.
Вън от тялото ви, ако желаете. Ето едно упражнение. Трябва да бъдете сам, съвсем сам, така че нищо да не може да ви разсее. Трябва да сте отпуснат, можете да си легнете. Вземете мерки никой да не влезе и да ви попречи. След като сте се настанили, дишайте бавно, като мислите за опита, и си съсредоточете духа в една точка на около два метра от вас. Затворете очи, съсредоточете се, мислете с цялата сила на волята си, че вие, вашето действително аз, вашето астрално тяло - вие наблюдавате сам себе си на разстояние около два метра. В началото трябва да направите усилия. Възможно е да имате впечатлението, че се намирате във вътрешността на голяма гумена топка, от която не можете да се измъкнете. Ще натискате, ще натискате и няма да се случи нищо, докато изведнъж не изхвръкнете навън. В този момент ще усетите лек удар, като че се е пукнала детска топка. Това не бива в никакъв случай да ви плаши - не се бойте, защото, като се освободите от страха, ще пътувате безкрайно и ще сте в състояние да отидете все по-далеч и по-далеч, но ако се оставите на страха, ще се върнете внезапно във физическото си тяло и ще трябва да започнете всичко отначало. В такъв случай ще трябва да отложите за друг път, защото няма нищо да направите в този ден. Най-напред трябва добре да се наспите, за да си починете.
Но да идем по-далеч, да предположим, че сте излезли от вашето тяло благодарение на този прост начин и че наблюдавате плътската си опаковка, като се питате какво ще правите оттук нататък. Не се бавете да се съзерцавате, занапред често ще наблюдавате тялото си така, а по-скоро направете следното: оставете се да се носите из стаята като сапунен мехур, защото вече не тежите повече от него. Не можете да паднете, нито да се нараните. Оставете тялото си да почива спокойно. Още преди да сте напуснали телесната си обвивка, добре би било да вземете предпазни мерки, да я настаните удобно, защото на връщане можете да почувствате спазми и болки, тръпки или "мравки" в ръката, ако сте я оставили да виси от леглото или пък някой нерв да е засегнат.
И така, оставете астралното си тяло да се носи свободно из стаята. Огледайте тавана и всички места, които обикновено не можете да видите. Свикнете с тази елементарна форма на движение на астралното ви тяло, защото докато не сте свикнали да се движите нематериално из стаята, не можете да идете по-далеч.
Често пъти се случва, заспивайки, да подскочите с чувството, че сте изпуснали едно стъпало, и твърде често това е така брутално, че съвсем се събуждате. Това се дължи на рязкото отделяне на астралното тяло от физическото или от бързото връщане вследствие на силна уплаха.
Но да се върнем към вашето астрално тяло, което бавно се е отделило от физическото, издига се и се носи на метър от вас. Като заспивате, имате усещането, че плувате. Това се дължи на издигането на астралното тяло. Ето, то вече се намира в легнало положение във въздуха над вас и е свързано със сребърната връв, свързваща вашия пъп с неговия. Не гледайте прекалено внимателно как астралното тяло плава, защото, ако сте изненадан и се изплашите, то ще се върне много бързо във физическата си опаковка и ще трябва да се започне всичко отначало. Да предположим, че следвате добре нашите съвети и не се сепвате, астралното тяло ще се носи за момент над вас; не бива нищо да правите, да не мислите дори, а да дишате леко и спокойно. При първото ви съзнателно излизане трябва да бъдете твърде предпазлив.
Ако не се страхувате и не мърдате, астралното ви тяло ще се отдалечи леко, ще плава към единия или другия край на леглото и без ни най-малко стълкновение ще се спуска, докато краката му докоснат пода. По време на това "меко кацане" астралното тяло може да наблюдава физическото и да препредаде, каквото е видяло.

Как да откриваме тайните послания

Тайните думи с космични послания
Всяка епоха има своето слово. То е ключът за ключалките, споменаван от древните Учения. Неизменни като кристал с определен състав, думите в тези формули не могат да бъдат разбърквани, удължавани или съкращавани и носят Поръчителството на Космоса. Абсолютният мрак трепери пред острието на Световната Заповед, а лъчите и газовете по-лесно поразяват тъмата там, където е ударил Мечът. Проследим ли тайните думи на всички епохи, ще видим спиралата на пробождащата Светлина.
Всеки може да открие своя учител!
Безкрайна е веригата от Учители. Постижението на ученика, изпълнил своето съзнание с Учителя, се извисява като скъпоценен всепроникващ аромат. Връзката ученик - Учител образува защитно звено в съединителната верига. С такава защита разцъфват пустините.
Защо са тези загадки, този езотеризъм? Множество бързащи събития - далечни, привидно несвързани, пълнят нашата кошница. Накрая тържествува Светлината. Радостно е, когато внушаваните мисли се срастват със собствените. Когато действията текат като река, функциите на Космоса не могат да бъдат разделени.
Има ли значение как се подреждат вълните, понесли полезен предмет? Важното е предметът да оцелее! Така това, което трябва да научим в живота ни – ще ни бъде предадено. От нас зависи дали ще му обърнем внимание. Колкото до тайните послания, те могат да бъдат открити в картини, стихове, в природата. Ръката, подреждаща нишките и сочи пътя.
Някои чакат Месия за един народ - това е невежество. Еволюцията обхваща цялата планета. Усвоявайте глобалността на явленията. У хората тече еднаква кръв. Не разделяйте външния свят според расите на първичните формации.
Правете разлика между повтарящите се и неповторимите неща.

Бдете над главните пътища и обърнете към полза подробностите.
Явленията са очевидни не за очите, а за съзнанието. Слепият разбира за мълнията по гърма, но зрящият знае, че тогава опасността е вече преминала. Учете се да различавате фактите от техните следствия. Наблюдавайте действителността според възникването на събитията. Иначе ще останете читатели на вестник, списвай от измамник. Напрегнете съзнание и улавяйте възникването на събитията. Само така ще се приобщите към световната еволюция.  

Елементарните духове

Няма от какво да се боите, освен от самия страх.
Докато човек не е прогонил страха си, няма от какво да се бои в астралното пътуване, нито от разстоянието, нито от скоростта.

Страхът е отрицателно поведение, от което нашите усещания и възприятия обедняват. Всяка форма на страх, независимо от какво се боим, всеки страх е пагубен.
Ние не сме единствената форма на живот в звездното пространство, тъй както човекът не е единствената форма на живот на земята. В нашия свят съществуват очарователни същества като кучетата, котките, конете, птиците, но има и неприятни, естествено, като паяците, отровните змии, микробите и опасните бацили. Ако ги гледате под микроскоп, ще видите невероятно фантастични създания и ще помислите, че се намирате в ерата на змейовете. В астралното пространство ще откриете още по-странни неща. В астралното пространство ще срещнем забележителни създания или същности. Ще видим неизменно добрите Духове на Природата. Но има и ужасни създания, които творците на митологията и легендите трябва да са видели, защото приличат на демони, на сатири, на всички злокобни същества в легендите. Някои от тях са примитивни елементи, които ще еволюират може би по-късно в хора или животни. Както и да е, в този си стадий на развитие те са наистина неприятни.
Пияниците, които виждат "розови слонове" или други необикновени видения, виждат действително тези същества. Те срещат подобни ужасни създания и когато се съвземат колкото могат, пазят много жив спомен от онова, което са видели. Пиянството е един начин за влизане в астралното пространство, но не го препоръчваме, защото може да ни въвлече в най-ниските планове, най-грозните нива на астралния свят. Някои наркотици, използвани в медицината за лекуване на душевноболните, създават същия ефект. Мескалинът, например, може така да промени вибрациите на пациента, че той направо бива "изстрелян" от физическото тяло като с метална машина за обстрелване в астралното пространство. Този метод също не е за препоръчване. Наркотиците и всички други начини, според които може да се напусне физическото тяло, са много опасни и нараняват Аза.
Но да се върнем към тези "елементарни" създания. Това е една примитивна форма на духовен живот. Те са на нивото, последващо формите на мисълта. Тези форми на мисълта са просто проекцията на съзнателния или несъзнателен дух на човека и имат свой собствен живот, който е само псевдоживот. Форми на мисълта са били създавани от старите египетски жреци, за да бъдат проектирани срещу онези, които ще осквернят един ден гробовете на фараоните и цариците. Формите на мисълта са построени с намерението да отблъснат нежеланите, да поразят съзнанието на осквернителите, като ги изплашат толкова силно, че да ги прогонят.
Става дума за същества в първоначален стадий на развитие. В духовния, в астралния свят те заемат онова място, което маймуните заемат в земния живот. Маймуните са безотговорни, закачливи, често пъти лоши и без всякакъв разум. Това са само парчета от жива протоплазма. Елементарните духове, които можем да сравним със земните маймуни, са форми, които блуждаят в звездното пространство и търсят приключения. Те викат, гримасничат ужасно, заплашват със жестове, могат да уплашат човек в астрално пътешествие, но не могат да му направят нищо лошо.
Когато посетите тези ниски астрални нива, ще срещнете подобни странни същества. Ако човек е боязлив, те го заобикалят и се опитват да го сплашат. Те са безобидни, ако не се страхувате. Когато предприемете астрално пътешествие, често се случва три-четири от тези създания да се събират да гледат как се "оправяте", тъй както хората се събират да гледат и се смеят на новака, който се учи да кара кола. Зрителите очакват да го видят как ще сбърка и новакът, изнервен от поведението им, действително, за най-голяма радост на зяпачите, може да се блъсне в първия стълб. Тези зрители не искат да му причинят зло, те само търсят да се посмеят на чужда сметка. Елементарните духове правят същото. Те обичат да се забавляват с притесненията на човека - затова, ако се нервирате, ако покажете страха си, ще им е добре дошло и пак ще започнат с техните жестикулации и заплашителни физиономии. Те могат да ви изплашат дотолкова, доколкото им разрешите с вашия страх. Не се страхувайте, нищо не може да ви се случи. Като напускате тялото си, вие се издигате в астралния свят и почти сто на сто е сигурно, че няма да видите тези елементарни духове. 

Име и съдба

Между името на човека, неговия характер, здравето и съдбата му съществува здрава връзка. Та нали името не е просто комбинация от букви или звуци, това е човешкото "АЗ". И е твърде важно, човек да чувства, че името му приляга, че е неотменима част от него самия. Дори най-претенциозният или скептично настроен човек, избирайки име на детето си, подсъзнателно се старае то да бъде красиво, съзвучно с фамилното име, да не изглежда недодялано и да не предизвиква насмешки. Ние общуваме чрез имената си и тяхното звучене влияе на отношението на околните към нас самите.
    Звуци и значение 
   От древни времена давайки на новороденото име на светец, преди всичко обръщали внимание на това, какво означава то: Валери - бодър, силен, Борис - славен в борба, Николай - победител, Евгений - благороден и т.н. Но върху подсъзнанието по-силно въздейства звуковият образ на името, отколкото неговото значение. Нито при формирането на личността, нито при установяването на взаимоотношенията с околните участва значението на името. Случва се, хората да отговарят на името си. Но има и мнозина, които нямат нищо общо със значението на името, което носят.
   Тайно и явно
   Отдавна хората са забелязали необяснима връзка между името и съдбата. На новороденото се давали две имена. Едното било кръщелното име и него пазели в тайна, а другото било за всекидневна употреба. Нерядко самото дете не е знаело първото си име почти до своето пълнолетие. И в наши дни се случва свещеникът да не намери сред имената на християнските светци името, което са избрали родителите, и кръщава детето с друго име, близко по звучене. В това няма нищо страшно - при формирането на личността на човека участва само името, което детето чува хиляди пъти, ден след ден. Именно многократното повторение на едни и същи звуци въздейства както на неговото подсъзнание, определяйки характера му, така и на възприятието на околните, влияейки на тяхното отношение към този, който носи дадено име.
  Меко и твърдо
  Имената като емоционални дразнители могат да се разделят на няколко групи. Меки, мелодични, лесни за произнасяне: Михаил, Васил, Ана. Твърди: Димитър, Николай, Лидия, Яна. Неутрални - въпреки че някои от тях имат по няколко съгласни подред, се произнасят без затруднения: Ирина, Зоя, Виктория, Клара, Петър, Антон. Едни от имената звучат ласкаво и извикват приятни чувства. Други, напротив, са стегнати и пораждат вътрешно напрежение. От "музиката" на името в немалка степен зависи първоначалното отношение на околните към носителя на името. Разбира се, впоследствие то може да се промени, но самото име - неприятно звучащо или трудно произносимо - със сигурност ще наложи свой особен отпечатък върху характера на човека. Твърдите имена формират у детето силна воля, твърд характер. То е настойчиво, упорито, стреми се на всяка цена да постигне своето. Децата с неутрални имена имат качества, присъщи и на твърдите, и на меките имена. Те са волеви, упорити, настойчиви, но се поддават на външно влияние.
   Презиме, фамилия
   Характерът на човека зависи и от това как името му се съчетава с неговото презиме или фамилия. Има трудно произносими съчетания, които пречат на общуването - човек е нащрек, дали няма да сбъркат името му, фамилията му, поставяйки го в неловко положение. Затова към твърди фамилии или бащино име е по-добре да се подбират меки имена и да се избягва натрупването на съгласни звуци. И обратно, ако фамилията или бащиното име е с меко звучене, името е по-добре да бъде твърдо, за да го защитава от жизнените несгоди, понеже мекото звучене на презимето или фамилията може да формира безволие, безхарактерност, вялост. И ако характерът на Димитър, Николай е прекалено твърд, неотстъпчив, дори жесток, фамилията ще неутрализира или смегчи негативността.
   Годишно време
   Детето, родено през зимата, е напористо, талантливо и умно, не се щади, когато работи, и затова бързо прави кариера. Зимата го е наградила с твърд характер, закалявайки го от първите дни на раждането му и заставяйки го да се бори за съществуване, нали на "зимното" бебе се налага да понася повече трудности, неудобства, дискомфорт. Зимата го укрепва физически и духовно, формира у него борбеност. Но в личния си живот то не винаги е щастливо, тъй като такъв човек е избухлив, властен, раним и дълго помни обидата. На зимните деца следва да се дават меки имена, неутрализиращи негативните качества на характера, смегчаващи твърдия им нрав, с който ги е дарила суровата зима.
   "Пролетните" деца физически и морално са по-слаби от другите. Те са непостоянни като пролетта, променливи, противоречиви. Нерешителни са, много обидчиви и чувствителни. Те обаче са талантливи в областта на изкуството, артистични са и имат добро чувство за хумор. Неувереността им пречи да станат лидери.Те не обичат промените и панически се боят от неизвестността. Упорити и себелюбиви, не се поддават на ласкателства. "Пролетните" деца трябва да носят твърди имена, за да могат поне в известна степен да бъдат защитени от жизнени неприятности и да им се помогне да си изградят решителност и воля.
   "Летните" хора са широки натури, рискуват, кариерата за тях не е на първо място. Лятото им влияе благотворно, те лесно се адаптират към реалността. Но от друга страна, лятото не им дава възможност да се закалят физически и морално. Оттук идва тяхното малодушие, безхарактерност, излишната доверчивост, изобщо лесно може да им се влияе. Тяхната избухливост и прекалена чувствителност им вредят. Те са горди, смели и настойчиви при достигане на целите си, но леко могат да бъдат преубедени. Затова на летните деца следва да се дават твърди имена, дори ако презимето или фамилията също са с твърдо звучене (Николай Димитров, например).
   Есента дарява децата със сериозност и обстоятелност. Те са уравновесени, решителни и пресметливи. Човек трудно може да ги отвлече от набелязания път, те не се поддават на влияние, винаги знаят какво искат." Есенните" деца рядко създават конфликти в семейството, ценят добрите отношения. Могат да носят всякакви имена.
   Роднините
   Не трябва да се назовава сина с името на бащата, а дъщерята с името на майката: родителите няма да имат съвместимаст с порасналите си деца, те няма да се разбират. Освен това, момченцата, чието име повтаря презимето или фамилията им, са с избухлив характер, неустойчива нервна система. Всяко дете наследява от родителите си някакви черти на характера, не винаги те са най-добрите, и при това повторение те се усилват.
   Променена участ
   Понякога човек усеща несъответствието на своето име и изпитва вътрешен дискомфорт, когато го чува. И няма нищо страшно, ако смени името си. Днес това е практика в Израел: на децата дават временни имена, а след като навършат пълнолетие, те сами могат да си изберат име. Дори зрели хора сменят името си, понякога и фамилията, затваряйки по този начин страницата на миналия си живот, те започват на нова страница. При много от тях съдбата им се сменя кардинално, което се свързва преди всичко с психологическата готовност на човека да смени името си и да започне нов живот, а това означава много. Но все пак по-добре е името на детето да се смени до 3-годишната му възраст. Така детето бързо свиква с промяната. По-късно това може да се направи вече в зряла възраст - и не по едноминутна прищявка, а в случай на крайна необходимост, след предварителна консултация с психолог.

Кратък съновник

Ако сънуваш:
Може да очакваш:
акула проблеми
акушерка дълга болест
албум неочаквана среща
ангел успех в начинанията
баница благополучие
барабан клевета, клюки
бездна разорение
бисери сълзи
бой - биеш някого вражда
болест дълго здраве
брада - гъста печалба
брада - като я бръснеш загуба
брод в река неприятност
бряг спокоен живот
бутилка новина
бухал неприятност
вагон болест
верижка - купуваш късмет
вестници неуредици
вишна сълзи
вода болест
врабче - да го храниш сватба
врана скръб
възглавница семейно щастие (майтап ;-§)))
вълк враг
вълни неочакван път
въшки пари
вятър любов
голи хора болест
гора чужбина
грозде обвинение
гребен път
гроб забрава
гълъби живот с късмет
гъби печалба
гъски любов
деца успех
диня радостен живот
домати срам
дъжд неприятност
елха чужбина
езеро покой
езерце с риба печалба
ехо писмо от далеко
жаба коварство
желязо неочакван подарък
заря радостна вес
заек загуба
затвор голяма промяна
захар удоволствие
злато раздяла
зима раздяла
измуруд среща
игла влюбване
икона благополучие
искри объркване
изпражнения пари
кадифе приятна вест
кал болест
камбана радост
картини интерес
карти скандал
ковчег известие
корито щастие
котка враг
комар опасност
коза - да я доиш (не коч ;-§) пари
конци клюки
кожа - да купуваш богатство
кон лъжа
коса - гъста печалба
коса - да подстригваш загуба
кръв среща с роднини
креват семеен живот
къдрици богатство
къпане в баня болест
куфар неочакван път
краставици вълнения
кукла учудване
кифла щастие
кофа с вода печалба
клонче успех в любовта
къща нов живот
лампа успех
лебед удоволствие
лимон измяна на приятел
луна голяма любов
леген празнота
медальон брак
мляко печалба
море бурен живот
малина успех
маса предложение
нож интересен мъж
одеало раздяла
огън скандал
ограда проблеми
обици среща с любим
пиян болка
пушка караница
прав път благополучие
пуйка приятел
портокал подарък, успех
пари - хартиени радост
пари - медни сълзи
палачинки болест
пиленца радост
поляна печалба
радио слух, клюки
рязане - режеш нещо загуба
риза писмо
риба - да ядеш болест
риба - да ловиш печалба
ручей радост
ръце - мръсни пари
сапун гост
сняг смях
смърт дълъг живот
сирене печалба
стълба нагоре успех
сандък празен живот
табуретка тайна скръб
таралеж разговор с лъжец
тенджера кражба
тухла късмет, успех
усмивка някой мечтае за теб
ураган промяна
фас връзка с приятел
фотография изненада
флаг уважение
хлебарка досада
хлебарки ниприятност, пари
хвалба ходатайство
ходене по мост опасност
целуване неприятност
църква воля
цветя богат живот
циганин или ром ще те излъжат
цицина печалба
чаши - да пиеш гости
чай - да пиеш радост
чорап - дълъг път
четка измяна
чорапи - къси запознанство
чаша напразно ходатайство
шоколад радост
яйца гости
яма скръб
яхта радост
ясно небе подобрение

Как да я спечеля, без да имам много пари?

Как да я спечеля, без да имам много пари?

Тази статия не подстрекава към определено меркантилно поведение. По-скоро засяга конкретен проблем и нещо съвсем естествено, което може да се случи в живота на един мъж. Може би поне веднъж ви се наложило да спечелите сърцето на момиче с висок стандарт на живот или такава, за която парите са важни. Това естествено представлява проблем, ако ги нямате, но ние ще се опитаме да превърнем това във възможност за вас да успеете.
Какви са стъпките, които един мъж в подобно затруднение трябва да следва, за да съблазни такава дама и да събуди нейното внимание? Дали да не избърза или да почака малко и да бъде търпелив? Едно е сигурно, детайлите в случая са важни. От вас зависи да се представите по най-добрия начин, без да харчите много, и от там насетне да накарате обекта на вашето желание да ви хареса, независимо от материалното ви положение.
За да постигнете заветната цел, ще ви се наложи да мислите креативно. Трябва да се превъплатите в ролята на бляскавия рицар, който я измъква от неприятна ситуация. Може да ви се струва клише, но, ако младата дама закъса някъде с автомобила си, вашата поява в ролята на джентълмена-механик би била много подходяща. От тук нанатък вие сте с предимство. Хубавото първо впечатление е ключът към успеха за спечелване на дамата.
Но ако тя самата е богаташка, как би ви обърнала внимание, се питате вие. Въпрос на проучаване и удобен случай. Все пак много мъдреци казват, че информацията е същината на победата. Обектът на вашия интерес изисква специално внимание. Разберете какво харесва, какви хобита има, каква е музиката, която слуша. Обърнете внимание на детайлите в нейното облекло, марки или дребни неща, които можете да запомните, за да й напомните в точния момент какъв добър вкус има. Тогава вие ще сте един от първите, който наистина го забелязва.
Неписана истина е, че сходните интереси сближават. След като вече знаете повече за вашата дама, то тогава мислете в перспектива. Ако тя е член на клуб по тенис или тренира просто за отмора, то тогава включете се и вие. Ако танцува народни танци в петък вечер, това разбира се няма да е вашето решение, но идеята е да се намирате в нейното обкръжение - там, където няма нужда да имате пари, а по-скоро желание и проста тактика.
Осъществете контакт. Ако досега не сте имали възможност да общувате с това момиче, то вие непременно трябва да оставите първо впечатление. Не бъдете груб, оставете нещата да се случат постепенно. Най-добре преминете бариерата на познанството, но запазете своята дискретност. Това, което ви трябва, е да създадете интерес у жената за вашето присъствие и впоследствие характер. Иначе казано – тя трябва да ви забележи. След което сама да поиска да разбере защо вие се държите настрана от нея. Каква е причината? Дали е в нея или проблемът е друг?
Бъдете искрен, обърнете й внимание и споделете как опитът ви е доказал, че момиче като нея не би се интересувало от вас. Дайте й да разбере колко много харесвате вкуса й, дайте конректни примери за облеклото й или поиграйте с общите ви музикални вкусове. Някои биха казали, че лъжите помагат в подобни ситуации, но тук именно истината ще ви сближи. Все пак вие сте забелязали всичко това в нея и то ви е накарало да я харесате. Резултатът е подсилен адреналин или чисто любопитство. Все пак защо да не седнете на спокойствие и поговорите на по кафе? Това може да е началото на една страхотна връзка.
Тук е моментът да попитаме и дамите дали са съгласни със съветите ни. Знаем, че винаги е различно и много трудно можем да дадем универсалните насоки за всеки, но можем да опитаме и заедно да намерим онова, което може да „стопи ледовете“.

Плюсовете да си жена-шофьор ;)

Плюсовете да си жена-шофьор

Сигурно най-руганите и мразени шофьори са жените. Навсякъде можем да чуем негативната нагласа на обществото към жените зад волана. Причините са много и доста от тях са основателни. Поради комплицираната психика и необходимостта от дълго и обстоятелствено премисляне на всеки създал се проблем или въпрос, поради моментна емоционална криза или заради перманентно състояние на разсеяност. Всичко това води до интензивни и безкомпромисни негативни словоизлияния от страна на другите шофьори и участници в движението.Но има начини да докажем обратното – че жените могат да бъдат и добри шофьори. Първият и основен е да се научим да караме! Също така трябва да се научим, че носим голяма отговорност, излизайки с автомобил на пътя и трябва да сме изключително внимателни докато караме. Както казваше моят инструктор – „Шофирането е вид мисловна дейност“, и докато я извършваме трябва да сме концентрирани на 100%. Ако телефонът ви пречи, докато карате – изключете го; ако искате да поправите грима си, наравете го в паркирало положение, не спрели на светофара; ако сте разстроена от неприятна случка – по-добре си хванете такси.
Има и ситуации, в които това да си жена-шофьор си е чиста привилегия. Още от първите ми дни зад волана се научих, че почти всеки конфликт на пътя може да бъде решен с брилянтна малоумна усмивка или инсцинирана нервна криза с обилни сълзи и несвързани обяснения. А, както сами знаете, всяка от нас е страхотна актриса и стига да желае може да обърне всяка ситуация в своя полза.
Първото ми посещение при монтьор беше много забавно. Още с влизането в сервиза усетих подигравателните погледи на монтьорите и реших да използвам коза си: „Аз съм тъпа млада жена-шофьор, но затова пък имам тяло на богиня и невинна детска усмивка“. Обясних лаконично, че колата е развалена, не разбирам нищо и търся помощ. Резултатът беше 5-има мъжаги, които първоначално смятаха да ми се подиграват на нескопосаните ми опити да обясня точно какво й е на колата, се надпреварваха да завържат по-дълъг разговор с мен и се караха кой да ми помогне повече. А аз не направих нищо особено, просто изглеждах страхотно и се усмихвах мило.
Майка ми наскоро ми разказа как направила нарушение, влизайки в забранена улица. Полицаи започнали да карат след нея и да я приканват по различни начини да спре, като накрая започнали да й светкат с фаровете. Тя спряла, излезнала от колата и им се накарала, че я притесняват допълнително с тези фарове, а тя е вече достатъчно разтроена от факта, че прави нарушение. Прибра се доволна и без акт или каквато и да било глоба.
Друг номер е да измислиш набързо съкрушителна мелодраматична история с латино елементи, която да те отърве от глобата за превишена скорост, забранен завой наляво и то на червено и отнемане на предимство. Разкажете си всичко, до последната капка сълзи. Хлипането, ядосването, тръшкането и пороят от сълзи ще сломят и най-заклетия, алчнен и безкомпромисен полицай или мъж-шофьор. Мъжете просто се объркват при вида на разстроена жена.
Всичко казано дотук звучи пресилено и нереално, но всъщност жените можем да извлечем доста облаги от пола си, докато сме зад волана. Имаме и страхотен късмет, че мнозинството полицаи са мъже, и то доста податливи на женските игри. Съветът ми към всички жени-шофьори е да карат внимателно и по правилника, да избягват разсейването по време на шофиране и да правят всичко възможно да не пречат на движението с личните си проблеми или моментното състояние на духа си. Никой не ви е виновен, но ако вие се окажете виновна в дадена ситуация, не се замисляйте, ами действайте. Дайте най-доброто от женската си красота, чар и усмивка и обърнете ситуацията във ваша полза. Знам, че го можете!

Ритуал за късмет

Съставки:
  • Зелена свещ
  • Пергамент
  • Зелено мастило
  • Перо
Ритуал:
 Запалете свещта. Използвайте мастилото, за данапишете на пергамента следното заклинание:
"Със силата на Меркурий, Венера и Юпитер, предизвиквам късмета да дойде в (запишете в кой аспект от живота си искате да имате късмет). Да бъде!" Заровете пергамента и късметът ще е с вас.

Успех!

Любовен ритуал

Кога:
  • когато луната расте
 Съставки:
  • лист хартия
  • кафява свещ
  • пощенски плик
  • 1 ч.л. настъргана порткалова кора
  • 1ч.л. розмарин
  • 1 чаша вино
 Ритуал:
 Запалете свещта и докато пиете от виното, кажете:
"Затоплям се от сладкия огън на любовта. Донеси ми желаната любов. Вкусвам от сладостта на любовта чрез виното. Намирам желаната любов." Поставете билките в плика и го залепете. Скрийте го при дрехите си и любовта ще ви намери

Ритуал за пари

Вземете една сребърна монета,
овийте я в маруля и кажете:

„Сребро и злато ръцете ми да държата
и парите да се увеличат”

Съхранявайте я на безопасно място и
когато видите,че има подобрение я подарете.

Заклинание за желание

Кога?
  • когато пожелаете
 Съставки:
  • хартия/пергамент
  • химикалка/молив
  • петнаграм
  • свещи
 Ритуал:
 Изчистете съзнанието си. Вземете пергамента и нарисувайте пентаграм в средата му. Сега напишете желанието си в началото на листа. Тогава сгънете листа 2, 3 пъти. После го изгорете с огъня на свещта. Докато се превръща в пепел,изговорете желанието на глас. Когато всичко стана пепел, го изсипете през прозореца. И поменете:
Внимавай какво си пожелаваш! Може да стане истина!



30 съвета за запазване и умножаване на парите ви


1.За да не останете без пари, никога не поставяйте ключове, чанта, ръкавици или шапка върху маса.
2.Желателно е винаги под покривката на масата да пазите малко пари - банкнота или монета, без значение.
3.Така никога в къщата ви няма да липсват пари. ще избегнете кражби и загуби.
4.Връщайте парите, взети назаем, на по-дребни банкноти, отколкото сте ги взели.
5.Вземайте пари назаем при растяща луна, а ги връщайте при намаляваща луна.
6.Внимавайте вкъщи не ви капят кранчетата на чешмите — с капещата вода си отиват и парите.
7.Не оставяйте празна бутилка на масата на безпаричие е.
8.Вземайте пари с лявата ръка, а давайте с дясната.
Ако в портмонето ви има голяма сума пари, достатъчна за „добър” живот, поднесете го към устните си и три пъти кажете: “Както Звездите на небето са безбройни, като водата в океана е безбройна, както песъчинките са безчетни… така парите в портмонето ми да са безчетни! Много, множество!”
9.Не давайте назаем пари след залез слънце. Ако пък на вас ви се налага да заемете! Желателно е да го направите до обяд, като при това не забравяйте мислено да изречете “На късмет да са и на скоро връщане! Амин!”
10.По-добре е да връщате заемите си сутринта, а не вечерта.
11.. В никакъв случай не давайте пари на заем в неделя - просто може да не си ги видите повече! Същото важи и за понеделниците, желателно и за вторниците - като се пазите и да не връщате пари в тези дни от седмицата.
12. За да не изпитвате паричен недоимък, когато давате милостиня на просяк, си казвайте наум: “Да не обеднява ръката на даващия”- И в никакъв скучай не гледайте в очите му!
13.Не сядайте върху маса — на бедност е!
14.Избягвайте да слагате пари върху масата.
15.Никога не се подстригвайте сами, дори ако става дума за подрязване на бретон или краищата на косата! Това е на загуба.
16.Не събирайте трохите и боклуците от масата с ръка! Има си парцали, кърпи, салфетки и четки за целта.
17.Избягвайте да демонстрирате парично благополучие пред чужди хора - могат да откраднат или да ви урочасат.
18.Не свирете с уста вкъщи - домът ви се изпразни от пари и добруване.
19.След залез слънце не подавайте нищо на чужди хора през прага на вратата си.
20.Не изхвърляйте боклука вечерта! То-се прави само сутрин.
21. Не изхвърляйте нищо през прозореца, за да не напусне благосъстоянието дома ви.
22.Пари не се броят след залез слънце, защото е на загуба. Бройте ги сутрин!
23.В една къща не се мете с различни метли, иначе богатството ще се „замете” по ъглите.
24.След залез слънце недейте и да чистите. Особено опасно е да се мете или да се мие подът. Иначе ще изметете и отмиете благополучието си.
25.Режете ноктите си само във вторник и петък -това ще привлича пари в дома ви. И за да ги имате винаги достатъчно, ноктите следва да се режат по време на нарастваща луна или пълнолуние.
26.Ако сте новодомец, посипете сребърни монети по пода. Никога не ги метете!
27.На новолуние „покажете” на луната пълно портмоне с пари или едра банкнота, за да може парите ви да се увеличават с нарастването й.
28.За търговци: постарайте се първата ви продадена вещ да е на мъж.
29.Всяка неделя палете в дома си три оранжеви или жълти свещи. Оставете ги да изгорят почти докрай.
Останалото от тях трябва да закопаете на място, където ходите много рядко.
Ще усетите резултата след седмица.
30.Винаги дръжте във ваза три червени карамфила, които трябва да сте купили в четвъртък.