събота, 10 юли 2010 г.

Как да бъдеш сексуално атрактивен?

Дръжте се загадъчно, така че тя да иска да знае кои сте вие, защо карате всички да се смеят, защо гледате в нея и т.н. Мъжката мистериозност е магнит за жените. Трябва да има нещо малко „опасно” във вас. То в комбинация с вашата емоционална топлота, уважение, приятелско отношение и чувство за опасност, което тя получава от вас, ще я възбудят сексуално.След като започнете да говорите с нея, покажете и вашите ресурси. Не вашите пари, а неща като вашите познания, певчески умения, танцувални умения, преценяване и разбиране на женските инстинкти и емоции. Ако тя издаде „сигнали на привличането” докато разговаряте, тя се опитва да ви каже да инициирате физическо докосване.Тя ще ви тества като се отдръпне назад, за да види как ще реагирате. Ако вие успеете да запазите стойката и увереността си, ще преминете теста. Тя ще се приближи още по-близо, ще срещне вашите очи, ще килне главата си и ще разтвори леко устата си, готова за целувка. Опитайте се по някакъв начин да направите контакт с нея и да видите как тя ще реагира. От началото на лекото физическо докосване до възможността за целувка е много кратък път.

Как да задържим червилото или гланца по дълго на устните си

На първо място винаги поставяйте подхранващ крем върху устните, за да ги омекоти и заглади. Ако искате червилото ви да е по-дълготрайно нанесете преди него пудра за предпочитане с блестящ ефект. Професионалните гримьори поставят червилото винаги с четчица. Така, цветът става много по-наситен.Ако устните ви са по-тънки и се нуждаят от допълнителен обем очертайте ги с по-светъл от червилото или гланца молив. За да „повдигнете“ падналите ъгли на устните ви очертайте ги с розов молив като направите лека дъга в крайщата.Ако вие сте от жените с по-мургава кожа подходящи за вас са студените тонове и обратно ако имате светла кожа може да изберете топлите нюанси като портокалово или светло розово.

Арабски грим

Арабският грим може да бъде изпълнен с две техники – с матови или седефени сенки. За предпочитане е блестящият вариант, нали истинската арабска страст е всичко, което блести – използвано не само в грима, но и в дрехите и прическата. За да се акцентира вниманието върху естественият цвят на очите, направете така:Ако очите ви са кафяви или черни ще ви подхождат наситено сини, светло сини, червени (от огнен цвят до фуксия цвят), кафеви, жълти, зелени цветове. На дамите със сини или зелени очи подхождат следните нюанси: пясъчно-златист, сив, лилав, розов. Не забравяйте, че тези цветове се използват или солово, или съчетани помежду си, но задължително съчетани и с черен цвят.Трябва да изразиме цвета на лицето: като става въпрос за руж, при арабския грим обикновено не се използва ярък руж, затова е добре да се избере руж с цвят на естествен тен.Заедно с грима на очите, винаги се рисуват и веждите, тънки или не, но линията им е винаги пластична и ясна, защото от нея зависи ефекта на самите очи.Рисуваме арабски очи: с помощта на широка четка за сенки, се нанасят сенките върху целия горен клепач ( до веждите) и под линията на долните мигли. Цветът на сенките се избира в зависимост от избрания грим, но обикновено това е съчетаване на няколко цвята, което придава разкошен вид на грима.Горния и долния клепач се очертават с черна очна линия, като се придава на очите бадемовидна форма. Заключителния етап е нанасянето на спиралата. Върху горните мигли тя се нанася на няколко слоя, а върху долните – само един слой.Акцента на арабския грим са очите, затова използвайте меки, нежни тонове. Най-подходящ е цветът, който е с един тон по-ярък от цвета на вашите естествени устни – с блясък или матов..

Зимен грим

Също като яркото слънце и есенните листа, цветовете на зимата може да бъдат нашето вдъхновение за грим в тон с новия плътен шал и настроението навън.Сивите сенки са подходящи за всеки цвят очи. Интензивността на металния нюанс обаче трябва да се съобрази с типа кожа – леките нюанси на перлено сивото пасват идеално на по-светла кожа, а по-наситените - на тъмна до мургава кожа.Просто нанесете прахообразни сенки по целия клепач, а миглите акцентирайте с черна спирала за повече обем. „Снежното“ излъчване на леко зачервени от студа скули ще постигнете с руж в прасковено розово. За устните използвайте гланц с блясък.Естествено, става въпрос за течната очна линия, която придава стил и перфектен завършек на всеки макиаж.Добавете акцент на устните в наситен червен цвят и готово.

Есенен грим

За да „приковете“ човека срещу вас още с първия поглед, подчертайте веждите, съветват световните модни корифеи. Без значение дали са тънки или дебели, веждите придават характер на изражението. Можете да ги подчертаете с молив, като следвате естествената им линия. Все пак имайте предвид, че много тънките или много дебелите вежди не са актуални. Посъветвайте се със специалист за формата, която ще отива най-много на овала на лицето ви. Очната линия тази есен се завръща с пълния си блясък. Наситено черна, кафява или блестяща, тя придава изразителност на погледа. Все пак, ако искате да сте в крак с модата, имайте предвид, че тази есен най-популярни ще са „очите жарава“- с наситено черен молив и на горния и на долния клепач. Не забравяйте: очите са надарени със силата да привличат. Спиралата е най-доброто средство да превърнете очите си в магнити. Внимавайте само с натрупването на спирала върху миглите- не правят добро впечатление.Ако предпочитате сенките пред очната линия, можете да избирате между бледи и по- дръзки цветове. Кафяво, прасковено, тъмно синьо, сиво или зелено можете да комбинирате с розово или бледо синьо. За да се получи по-плавен преход, поставете грима с пръсти

Пролетен грим

Пролетта идва, а с нея и желанието за повече цвят и ефирност в облеклото и макиажа.Като начало, за да се получи по-добро разнасяне и плавно преливане на цветовете по клепача, нанесете сенки в цвят, близък до естествения цвят на кожата.След това с малка четка акцентирайте линията под веждите и във вътрешния ъгъл на очите със сенки в перлен цвят с лек блясък.С подходяща широка четка изберете матов люляков цвят, или експериментирайте със смесица от светло лилаво, бледо синьо и бяло, за да получите подходящия тон и разнесете по клепача до свивката.След това ако желаете, добавете и черна очна линия или експериментирайте с очна линия в пурпурен цвят. Спиралата си остава в класическия черен вариант.Най-подходящия цвят руж трябва да бъде в прасковени нюанси за всички с по-тъмна кожа и нежно розово за по-светла кожа. Нанесете го с четка за руж, следвайки линията от края на ухото към ъгълчето на устните.Устните подчертайте с ефектен гланц с блясък или матово червило в телесен цвят или розови нюанси.Ако решите комбинирайте люляковия грим и с модерните коралови цветове за скулите и устните, тъй като студените нюанси се съчетават много добре с по-топли и създават усещане за баланс на цветовете.

Летен грим

Летен грим – по-малкото е повече! Това е основното правило в летния грим. Дори да заложите на актуалните ярки нюанси и цветни акценти, никога не прекалявайте с грима през лятото.Отдавайте се смело на изкушенията, но не пренебрегвайте “законите на летния грим”:През лятото може да забравите да си сложите сенки, спирала, молив или червило, но в никакъв случай не пропускайте да нанесете слънцезащитен крем с SPF не по-малък от 15. Така ще защитите кожата от вредните ултравиолетови лъчи и ще я предпазите от преждевременно стареене.Заменете тежкия фон дьо тен с лек тониращ крем или основа за изравняване на тена. При нужда използвайте малко пудра или коректор за прикриване на кожни недостатъци.Вместо руж, нанесете перли или пудра с бронзиращ ефект, за да се сдобиете с отличен, естествено изглеждащ тен на лицето.Може да замените обичайните светли и неутрални сенки за очи с модерните тюркоазени, виолетови или неонови нюанси. Разбира се, отново важи основното правило в летния грим – по-малкото е повече.Спиралата за очи трябва да е водоустойчива, за да избегнете неловки ситуации. Не е задължителното да е черна. Кафявите, сините и виолетовите спирали за очи са много актуални.Защитете устните с балсам с UV филтър. Акцентирайте върху тях с червило в коралов, малинов или прасковен цвят или заложете на ефект “влажни устни” с течен блясък за устни.Кожата на тялото с лек блестящ ефект е чудесно допълнение към съвършения летен грим.