понеделник, 25 октомври 2010 г.

Причини за увреждането на кожата



Много отдав­на е установено, че състоянието на кожата зависи преди всичко от състоя­нието на нервната система. Чувството на задоволство, бодрост и веселото настроение водят до подобряване на кръвообращението и до усилване на функците на всички части на кожата и, обратно — при тъга или злоба ко­жата не получава ободряващи импулси от нервната система. Мастните и пот­ните жлези престават да действуват и тя става бледа, суха, залющена и т. н. Затова жената не трябва да се тревожи много, да не преуморява нервите си, да работи умерено, да почива и спи достатъчно, да се стреми да бъде колкото е възможно по-дълго време бодра и весела.
Храненето и състоянието на храносмилателната система оказват също голямо влияние върху състоянието на кожата. Храната трябва да бъде до­статъчна и вкусна. Бобови храни не бива да се приемат вечер. Добре е днев­но да се приема по 1/2 л прясно или кисело мляко. Храненето трябва да ста­ва в едни и същи часове (вечер поне два часа преди лягане). Силно солени­те, лютивите, киселите и с много подправки храни да се избягват. Всяко заболяване на стомаха, червата, черния дроб и т. н. оказва лошо влияние върху кожата.
Жените трябва да поемат много сурови плодове и зеленчуци, защото техните витамини и минерални вещества са абсолютно необходими за кожа­та. По-грубият и по-черен хляб е по-иолезен от белия, защото подтиква дейността на червата и подобрява храносмилането.
         Алкохолизмът и тютюнопушенето  увреждат силно общото здра­вословно състояние, а оттук и кожата. Пиячите имат завяхнала кожа и сил­но разширени капиляри по носа и бузите. Никотинът причинява спазъм на капилярите — кожата на лицето става бледа, сива, лесно се дразни и се възпалява.

Да прикрием годините

Дали с фон дьо тен, пудра, руж или сенки - всичко трябва да бъде в нежни тонове и пестеливо използвано. Така можете да изтриете няколко години от възрастта си.
През деня - избягвайте всичко, което ви прави по стари:
- по-тъмни пудри -те образуват цветни пигменти петна подчертават бръчките;
- много тъмни червила, които приковават погледа върху устните;
- недостатък е когато устните се очертават до най-външните им ъгълчета. Това насочва погледа върху бузите, които с напредването на възрастта започват да се отпускат;
- тъмният или кафяв руж въздейства изкуствено и подчертава бръчките;
- пудра, която се нанася с груба четка, подчертава оптически големите пори;
- сенки за очи с перлен ефект.
За очите, бузите и устните през деня особено красиви са кафяво - розовите тонове. Те пасват към всяка кожа, която вече има малко бръчици.
За вечерта - използвайте всичко, което ви прави по-млади
- преди да се гримирате намажете обилно лицето си с хидратантен крем. Масажирайте го, така кожата се оросява по-добре и придобива естествен цвят;
- използвайте фон дьо тен, отразяващ светлината, който позволява на вече немладата да изглежда гладка;
- ще подмладите лицето си, ако по брадичката и върху шията сложите малко пудра - руж. Накрая нанесете прозрачна пудра по ръба на брадичката;
- сенките за очи трябва да бъдат малко по-светли от основния фон дьо тен. Но внимавайте, не бива да вземате много от тях върху четката. Трябва да нанесете колкото е възможно по-малък и по-нежен слой. Тогава малкият ретуш въздейства напълно естествено;
- чудесни за очите са естествените топли тонове с пясъчен цвят или цвят на пожълтели есенни листа.
Останете и вечерта при светлата кафяво - розова палитра на бузите и устните. Само очите блестят по интензивно с подчертаните клепачи с черен молив. Миглите трябва да минат няколко пъти с черен туш.

Грижи за очите

Ако очите ви се възпалят или ви болят, естествено е да отидете на лекар. Но общо известно е, че витамин А е много необходим за очите и взет в необходимите количества (прекаляването с каквотои да е било, включително и с витамини е вредно) и най-добре чрез храната, може да подобри зрението. Най-много витамин А има в черния дроб, който за да е полезен, трябва да се приготви на скара, не много изпечен. Смята се, че липсата на витамини В, С и Д също е причина за някои болести на очите. Чрез опити е доказано, че витамин Д може да поправи късогледството при малките деца или поне да спре влошаването.
Ако очите ви са уморени, поставете компрес, като намокрите марля или памук с обикновена студена вода или с отвара от лайка.
Ако имате торбички под очите, идете на лекар за да разберете причината. Ако нямате никакво заболяване и те се дължат на преумора, лош сън и т.н., направете едни от следните компреси:
- Настържете един картоф или нарежете краставица на колелца и подставете върху два пласта марля. Повтаряйте тази процедура в продължение на 15 дни. Ще видите, че има ефект.
- Изсушете листа от роза или купете такива от билкарските магазини и ги поставете в малки торбички марля. Когато имате нужда от компрес, потопете една торбичка в гореща вода и я поставете на очите (изчакайте да се охлади). Ако нямате листа от роза, заменете ги с лайка.
- Компресите със студено мляко също са много успокояващи и се правят винаги, когато очите са уморени, зачервени или подути.

10 съвета за здрава и силна коса

Мнения и съвети за поддържане на косата има колкото искаш. Някои от тях за полезни, други – не влияят, а трети са направо вредни. Ето 10-те най-разпространени съвети за здрава и силна коса.
- Шампоанът не трябва да се сменя. Всъщност причината не е съвсем ясна, но практиката показва, че косата привиква към продуктите, с които я третирате, и затова трябва да сменяте шампоана често – след края на всяка опаковка.
- Балсамът трябва да е една серия с шампоана. Балсам използвайте, ако имате гъста коса, която няма как да разрешите. Ако косата ви е мазна, нямате нужда да утежнявате положението с балсам. Сухите коси ще се зарадват на крем или маска, които ас по-ефикасни от балсамите.
- Боядисването в къщи е рисковано. Ако спазвате инструкциите на опаковката и сте сигурни, че това е вашият цвят, няма никакви проблеми. Плюсът на фризьорите е, че те са по-опитни и ще сменят цвета на косата ви по-бързо и по-качествено.
- Зехтинът заздравява косата. Още не е много ясно. Няма доказателства, че е вредно. Проблемът идва, когато трябва да се отмие зехтина от косата. Тъй като е много мазен, се налага да търкате старателно, за да го отмиете, което пък увеличава риска от механично увреждане на косата.
- Лимоновия сок придава блясък. Така е. Лимоновият сок, както и всички подобни на него киселини придават блясък на косата, защото неутрализират варовиковите съединения, които полепват по косата, заради водата, с която я миете.
- Косата трябва да се плакне със студена вода. Дълго време се смяташе, че студената вода помага да се затворят порите и да се заздрави скалпът, но това така и не беше доказано.
- Сешоарът трябва да се избягва. Да, но само ако е много горещ. Целта на сешоарът е да придаде форма на косата и да я приведе в ред. Проблемът идва, когато се температурата на въздушната струя е прекалено гореща. Топлината изсушава косата прекомерно и я прави чуплива и без блясък. Изберете сешоар, на който можете да контролирате температурата.
- Добре е да се използва шампоан против косопад от време на време. Шампоаните и изобщо грижите против косопад трябва де се прилагат само когато количеството коса, което е паднала е повече от новата коса, която расте. Не забравяйте, че през пролетта и есента косата пада по-усилено. Ако падането продължи повече от три месеца, тогава вече можете да използвате такъв шампоан.
- Ако косата цъфти, спира да расте. Това твърдение не е близо до истината. Косата расте от корените и разклоненията в краищата не влияят на растежа. Лекото подрязване на върховете придава по-здрав вид на косата, но не засилва растежа й.
- Кожата на главата ме сърби, значи имам пърхот. Много е вероятно. Ако скалпът ви сърби, това означава, че кожата на главата е суха и ще започне да се лющи. А това означава пърхот. Преди да започнете да използвате козметика против пърхот се уверете, че проблемът не е в козметиката, която ползвате в момента. Има случай, в които някои от съставките на шампоана дразнят кожата на главата и след като спрете да ги използвате, проблемът изчезва.

За какво фантазират мъжете и жените

Всяка средностатистическа жителка на Земното кълбо си мечтае за богат, красив, любвеобилен мъж с изключителни познания и практически опит в областта на задоволяването на първосигналните животински нужди на човека, в частност жената. Интересно защо мъжете предпочитат да фантазират за закръглено женско дупе, което да експоатират по особено нежен начин с елементи на садомазохизъм.
Обяснението е, всичко в този живот е секс и проводник на сексуалното привличане или отблъскване са сто процентна част от човешките сетива. Гледането, чрез зрението, докосването чрез крайниците, говоренето и слушането чрез устата и ушите, мирисането чрез обонянието и разбира се флуидите чрез седмото ни чувство, което в 99 % от случайте след няколко годишен период на преоценка се оказва, че ни е излъгало. Говорим с охота с човек, който ни допада, защото подсъзнателно имаме сексуални планове за опознаване на неговото тяло. Причина за това могат да бъдат физиологичните му дадености, начина на говорене или изразяване, обема на умствения му багаж или портфейл.
Без значение пол, възраст или религиозна принадлежност, всяко едно човешко действие е продиктувано от желанието за секс. Дори хората, които не са на това мнение са склонни да се съгласят с него, но единсвено пред себе си J