вторник, 5 октомври 2010 г.

Тренирай за дупе!

Тренирай за дупе!

За да демонстрираш без свян оформените си задни части, трябва да се постараеш да разкараш и малко тлъстинки.

Ще ти се наложи да изтичаш до близката фитнес зала и да си избереш подходящия уред, пише cosmopolitan.bg.
Препоръчваме ти натоварване от час и половина три пъти седмично и резултатите няма да закъснеят
Крос-тренажор
Тук важното е да увеличиш вертикалното напрежение (пробвай с от 5 до 10) и на намалиш съпротивлението (между 4 и 6). Тази комбинация напряга прасците и дупето, не само краката ти. Опитай да обръщаш посоката на движение – напред или назад – на всеки пет минути.
Пътечка
Без значение дали предпочиташ да тичаш или да ходиш,можеш да концентрираш напрежението в бедрата и дупето, като нагласиш функциите на уреда. Нека наклонът да е поне 5%, а на всеки 2 до 3 минути го увеличавай до момента, в който решиш че си достигнала максимума на възможностите си.
Степ третажор
Това е класически уред за стягане на задните части. За по-голям ефект се обърни на една страна и кръстосвай десния върху левия в продължение на 5 до 15 минути (трудничко е, така че се постарай). После се обърни на другата страна и повтори с левия върху десния.

Универсални хитрости за гримирането: делови грим

Универсални хитрости за гримирането: делови грим
Енергичен делови грим

Дневният макиаж на деловата жена трябва да е енергичен. Можете да постигнете това с помощта на червило.

За офис се препоръчва използването на матово червило с ярки нюанси, от морковено до сливово.

Те отлично допълват деловите костюми и придават на деловите дами по-женствен вид.

Преди вечерни мероприятия върху матовото червило може да нанесете блясък за устни, за да направите образа по-официален.

Диляна Попова: Предпочитам секс за една нощ, пред френска любов

Диляна Попова: Предпочитам секс за една нощ, пред френска любов


Диляна Попова работи като модел от 19-годишна. Красавицата от село Гулянци днес е дипломирана дизайнерка и има собствена модна къща.

Звездата на Диляна изгрява, когато агенция „Ексграунд” я открива и я кани за участие в най-елитния тогава конкурс „Супермодел на България”, където тя печели 4 награди! Следват шеметна кариера и ангажименти в Южна Корея, Италия, Турция, Франция, Щатите…
Снима се в много известни реклами, а дебюта й в игралното кино е с филма „Love net”. Преди няколко дни се появи и на корицата на мъжката Библия Playboy.

Личният живот на синеоката красавица е толкова пъстър и буен, колкото и професионалният. Преди няколко години Диляна имаше дълга и страстна връзка с певеца Дичо. После пътищата на двамата се разделиха, като моделката призна, че той я е изоставил. След това Диляна известно време беше с рали състезателя Жоро Танев. Свързваха я и с Жоро Главата, както и с ъндърграунд боса Христофорос Аманатидис - Таки. Самата топмоделка твърди, че няма нова любов.
*Диляна Попова Love.net
- С какво запомни първия мъж в живота си?
- Беше гадже от Гулянци, с когото ходех 6-7 години. Имах няколко „първи пъти”, защото стана малко по-трудно. Сега вече съм наясно с това, което искам от силния пол.

- Разкажи твой скъп спомен от връзката си с Дичо.
- В леглото най-често при нас имаше и трети – Снупи, померански шпиц, който ни наблюдаваше с интерес. Това обаче ме изнервяше и се налагаше да ставам и да го занасям в другата стая.

- Най-невероятни места, на които не би отказала да правиш секс?
- Нямам нищо против да правя секс върху пералня, в пещера, в кухня, на строеж... /Смее се – б. а./
*Снимки Playboy
- Какво не приемаш в секса?
- По-склонна съм да правя секс за една вечер вместо само “френска любов”. Нежните ласки са за най-близкия човек.

- А какво най-много те възбужда?
- Възбужда ме начинът, по който ме докосват. Обожавам уханието на сапун, готин парфюм и мъжки феромони.

- Твоята нереализирана сексуална фантазия?
- Всеки мъж рано или късно иска жената да може да готви и да го гледа. Затова съм решила – ще стана и домакиня!

- Какви са маниите на Диляна Попова?
- Имам слабост към всички красиви вещи. Често купувам неща, които нямат особено предназначение, просто защото са много красиви. Моите мании са свързани най-вече с дрехите, но предпочитам да ги правя сама - да шия повече дори, отколкото да пазарувам. Животните - кучетата и котките, също са ми някаква мания - имам си и котки, и кучета...
*Снимки Максим

Лили Иванова ще е единствената "звезда" на тайната сватба на Елица и Стунджи

Лили Иванова ще е единствената
Примата на родната естрада Лили Иванова ще е единственият "звезден" гост на предстоящата сватба на Елица Тодорова и Стоян Янкулов - Стунджи.

Популярният ни дует вече обяви, че церемонията ще се състои до края на годината, но ще е в тесен семеен кръг и на нея няма да бъдат допускани никакви медии, пише avtora.com.

Наскоро Лили се появи на промоцията на албума им "Вода" в популярен столичен клуб с огромен букет, което предизвика сериозна изненада у присъстващите с оглед на факта, че тя много рядко се изявява публично на подобни събития.

Иначе Елица и Стунджи се сгодиха още в края на 2008 година, при това директно в ефира на БНТ по време на благотворителния концерт от кампанията „Българската коледа”.
*Елица Тодорова и Стоян Янкулов

Андреа Баника: За България знам, че слушате поп фолк и имате певица Андреа

Андреа Баника: За България знам, че слушате поп фолк и имате певица Андреа 05 октомври 2010
Песните й с месеци не слизат от върховете на музикалните класации, а музиката й звучи буквално навсякъде. След концерти и участия в Европа, Африка и Съединените щати, румънската денс сензация Андреа Баника е в България за 8 поредни концерта. 
Биографията на Андреа звучи като приказката за Пепеляшка - израснала в малко градче на брега на Черно море, тя рано губи и двамата си родители, пише btv.bg. Музиката е тази, която превръща бедното момиче в един от най-богатите и успешни румънски изпълнители.
"Когато бях малка обичах да се катеря по дърветата, да играя с момчетата. Никога не съм си играла с кукли. Родителите ми не бяха богати, но аз съм им благодарна, защото когато се обърна назад, виждам път, извървян заради личния ми стремеж към сцената, към музиката", каза Андреа.


"Имам много енергия. Не знам от къде идва - може би от постоянните концерти. Напоследък нямам никакво време - миналата нощ, например, съм спала само 4 часа! Имах концерт в Румъния и след това направо скочих в самолета", сподели певицата.
Андреа обясни, че в момента в Румъния клубната музика е абсолютен хит. "Знам, че тук се слуша предимно ...поп фолк. Знам, че имате певица, която се казва също като мен - Андреа! Но не познавам никой друг", каза ръмънката.

Андреа явно се зарежда от това, което прави: "Музиката е химия. Благодарна съм, че хората ме харесват, но нямам таен ключ за сърцата им. Спокойно мога да кажа: Моята музика - това съм аз! Без грим и без преструвка!"


Освен по върховете на музикалните класации, Андреа Баника все по-често попада и в обективите на папараците. След серия скандали около семейството и близките й, една еротична фотосесия буквално я абонира за кориците на жълтите издания в Румъния.

"Притеснява ме това, че много лъжат! Измислят какви ли не глупави истории, а аз съм обикновен човек", смята Андреа.


След Велико Търново, Адреа Баника ще пее в Русе, Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив и Благоевград. На 11 октомври тя ще зарадва и почитателите си в София.

"Надявам се тук да намеря нови приятели. Ще дам всичко от себе си, за да спечеля сърцата на българската публика!", обеща изпълнителката.

Как се обновява тялото ни

Как се обновява тялото ни


Всеки ден и всяка минута клетките на тялото ни се обновяват. Така например косата ни расте с един сантиметър на месец. Смяната на един косъм обаче може да отнеме между три и шест години, като при жените този процес е по-бърз.
Косъмчетата на веждите, веднъж изскубани, прорастват отново след шест до осем седмици. Клетките на роговицата на окото се обновяват на всеки седем дни. На всеки десет дни се обновяват рецепторите на езика ни, благодарение на които различаваме различните вкусове.
Повърхностният слой на кожата ни се сменя на всеки три седмици. Това обаче става, ако тя не е изложена на вредното въздействие на ултравиолетови лъчи. Пушенето състарява кожата с две до четири години.
Ноктите на ръцете ни израстват с три милиметра на месец, а на краката – с два милиметра. Ноктите на кутретата растат най-бавно и все още не е ясно защо.
Как се обновява тялото ни
В мозъка се обновяват само клетките на центъра на обонянието и хипокампуса. Клетките на сърцето се обновяват един или два пъти за целия живот.
Клетките на повърхността на белите дробове се обновяват на всеки три седмици, а клетките на алвеолите – веднъж годишно. Власинките в червата ни, които всмукват храната, се сменят на всеки пет дни.
Клетките на скелета се обновяват постоянно, т.е. в него постоянно присъстват и стари и нови клетки. Цялостното обновяване на скелета отнема десет години. С възрастта този процес става все по-бавен.
Черният дроб е шампион по регенерация сред органите в човешкото тяло. Клетките му се обновяват на всеки 150 дни, тоест черният дроб се ражда наново на всеки пет месеца. Той се възстановява напълно, дори ако в резултат на оперативна намеса човек изгуби до две трети от него.
Естествено, тази издържливост на черния дроб е възможна само при спазването на определени условия – той не обича мазна, пикантна, пържена и пушена храна.
Вредят му алкохолът и лекарствените средства в големи количества. А откажете ли алкохола напълно за осем седмици, черният ви дроб, ще се възстанови изцяло.

Хора и коли изчезват на мистериозен път

Хора и коли изчезват на мистериозен път
През последните десет години жертвите на "Пътя за никъде", една от десетките аномални зони на Земята, са над 300, обяви Американският комитет за проучвания на загадъчните явления.
"Пътят за никъде" е 15-километров участът от шосе, което започва от град Албъкърк, Ню Мексико, задънва се в планинския масив Сан Матео и няма никакви разклонения.
Пътят има много лошо реноме. От него буквално се изпаряват хора и преводни средства, пише вестник "Телеграф". Никой не може да обясни каква е причината за внезапните изчезвания, никой не знае къде се намират потърпевшите и дали въобще са живи...
Сервитьорка в кафене, разположено в покрайнините на Албъкърк, разказва, че една сутрин семейство с две деца влязло в заведението. "Съпругата смотолеви, че докато мъжът й пие кафето си и чете вестник, ще разходи с колата рожбите им. Взе хлапетата, врътна ключа на роувъра, отпраши по "Пътя за никъде" и не се върна", обяснява сервитьорката.
Лекарката Лайза Уолдруг, която живее в Албъкърк, описва невероятна случка, чийто главен герой е баща й. Таткото гостувал на свой братовчед, притежаващ хотел недалеч от града. Тръгнал си към 23 часа. Колата задминала поредния уличен стълб и изведнъж пред нея изникнало дълбо с диаметър около 1.5 метра, излъчващо сребриста светлина.
Шофьорът установил, че се намира на непознато място, че не е нощ, а ден. Оказало се, че е насред площада на голямо село с красиви къщи без прозорци. Наоколо щъкали усмихнати, доброжелателни хора.
"Татко опитал да заговори няколко души, но никой не го виждал и чувал - за тях той бил абсолютно невидим. Докато се мотаел из селището, нещо край него изжужало и тутакси се озовал в блатото, намиращо се близо до Албъкърк, което има също много лоша слава. Едва се измъкнал от вонящата застояла вода и хукнал към дома ни. Преди да отвори портата, погледнал часовника си и се изумил: цялото приключение продължило само десет минути, а на него му се сторили, че са минали 3-4 часа", продължава разказа си Лайза.
Други жители на Албъкърк потвърдили историята на баща й. Те попадали в същата ситуация: някой или нещо ги изпращал в онова село, срещал ги с милите хора, които нито го чували, нито го виждали, след което го запращал във вонящото блато, от което едва се измъквали.

Дяволи предизвикват катастрофи

Дяволи предизвикват катастрофи
В началото на 80-те години на миналия век между новозеландските градове Уелингтън и Оукланд била построена скоростна магистрала. Но местните жители й се радвали кратко време - в продължение на година там катастрофирали 97 автомобили.
Две трети от инцидентите станали при крайпетен камък №111. Потърпевшите разказвали едно и също - когато колата приближавала до споменатия камък, невидима сила я избутвала настрани и те не успявали да овладеят положението, разказва в. "Телеграф".
Според някои учени причината за странните катастрофи е мощно подземно електромагнитно излъчване. Но съвременната апаратура не го регистрира.
Други специалисти твърдят, че виновник за инцидентите е гравитационното поле - в участъка при крайпътен камък 111 то навярно е силно.
Новозеландският екзорсист Никълъс Рандъл, който е спец по прогонване на зли сили, демони и духове, обаче предполага, че на това място вилнеят дяволи, които замъгляват сънзанието на шофьорите и предизвикват катастрофите.
Един от пострадалите потвърждава хипотезата му. Минути преди да почине, той споделил следното: "Карах си спокойно по магистралата, времето бе слънчево и топло. Изведнъж пред колата се появиха бели размазани петна. Изпитах огромно желание да се врежа в тях. Атакувах ги, усетих страхотна болка, пропаднах в черна пропаст и се "събудих" в болницата".
Рандън извършил специален обряд за "извиване ръцете на дяволите". От тогава досега край проклетия камък не е катастрофирал нито един автомобил.

Изчезналите животни се завръщат

Все повече видове животни попадат в Червената книга, тъй като начинът на живот на хората с все по-бързи темпове ги унищожава и те изчезват завинаги.
Според данни на Международния съюз по опазване на природата, около 22 процента от млекопитаещите животни, които съществуват в момента, се намират на границата на изчезването.
Изчезналите животни се завръщат
Според учените светът в момента преминава през нов стадий на масово измиране, този път и заради антропогенни фактори. Но много изследователи твърдят, че една трета от изчезналите животни са се завърнали на планетата ни.
Някои от тях са успели по петдесет-шестдесет години да се крият от хората така добре, че да могат отново да се появят. Например странното животно окапи, което прилича на кръстоска между зебра и жираф, за пръв път е видяно в Конго през 1901 година.
Окапи е животно, което е изключително страхливо и хората са ги виждали в изключително редки случаи, а след 1959 г. не е видяно и едно окапи. Този вид животни бил включен в измрелите видове, но преди пет години учените отново открили следите им.
Има и други „възкръснали” животни – летящите лисици от Соломоновите острови и Индонезия, австралийският скален плъх и още някои видове, смятани доскоро за изчезнали завинаги от лицето на Земята.
Доктор Диана Фишър от Куинслендския университет в Австралия е направила списък на животните, които са смятани за измрели или изчезнали още от шестнадесети век насам.
В този списък фигурират общо 187 вида, от тях 67 нито са изчезвали, нито са измирали, както става ясно към днешна дата. Най-често за измрели са били обявявани тези животни, чиято обичайна среда на живот е била унищожена, както и на тези видове, които обитават големи площи.
Според доктор Фишър не е нужно да бъдат обвинявани изследователите от Средновековието и Новото време в използването на примитивни технологии или остарели, тъй като най-често „възкръсват” животни, които са били обявени за изчезнали или измрели през деветнадесети и двадесети век.

Най-популярните фобии


Треперите ли всеки път, щом видите паяк? Страх ви е да летите със самолет? Съществуват десетки видове фобии, но има някои, които са най-често разпространени.
Страхът от зъболекаря е може би най-популярната фобия. Всеки девет души от десет изпитват ужас от предстоящото посещение при стоматолога и често избягват да припарват до кабинета му.
Когато тази фобия достигне върха си, хората, които страдат от нея, посещават стоматолог само когато болката стане абсолютно нетърпима. На второ място е страхът от кучета.
И най-малките кученца могат да изплашат почти до смърт хората, които страдат от цинофобия – страх от кучета. Обикновено тя се развива след ухапване, но някои я придобиват само от съзнанието, че кучетата могат да хапят.
За над осемдесет милиона хора на планетата полетът със самолет е ужасяващо предизвикателство. Авиафобията спира човек да се качи на самолет дори когато билетът е напълно безплатен.
Летене със самолет
Хората, които имат страх от летене, се страхуват най-вече от катастрофа във въздуха, което се съчетава със страха им от затворени пространства. На такива хора изобщо не им влияят статистическите факти – че случаите на смърт във въздуха са едно към 20 000 в сравнение със смърт от инфаркт, която е едно към пет.
Страхът от гръм може да доведе до това, че ръцете на човек да се изпотят и той да получи силно сърцебиене. Заради такава фобия някои хора дори се преместват в страни с много топъл климат.
Страхът от тъмното преследва хората от самото им детство, и пълни тъмната стая с въображаеми чудовища. В някои случаи страхът от детството остава и в по-късен период и се развива в страх, известен на докторите като никтофобия.
Ако изпитвате нервна възбуда, докато сте на покрив и гледате надолу, не сте сами в страха си. Това е една от най-разпространените фобии. О акрофобия страдат пет процента от населението на Земята.
При хората, които страдат от акрофобия, възприемането на височините е изкривено и те смятат, че сградите са много по-високи, отколкото те са наистина.
Страхът от публична изява ви кара да се потите, да се червите и усещате топка в корема си – това са признаци за социална фобия. При крайната фаза на тази фобия човек дори не може да се храни и да пие вода в присъствието на хора.
Около осем милиона души в света страдат от агорафобия – страх от открито пространство и от тълпи. Този страх може да се прояви също така, ако се разхождате сами по безлюдна улица. Тази фобия се развива след емоционални травми.
Змия
Паяците са сред най-разпространените страхове на хората, като жените се страхуват от тях четири пъти повече от мъжете. От еволюционна гледна точка това е нормално, тъй като жените са се сблъсквали често с паяци, докато са събирали плодове, и е трябвало да пазят от тях децата си.
Сред най-древните страхове е и този от змии. Човек може да различи змията много по-бързо, отколкото различава жаба или цвете. Според учените точно способността на предците ни да видят змия за част от секундата им е помогнала да оцелеят в дивата природа.

10-те най-добри начина да отслабнеш

Гладуването е мъчение, а и не носи резултати в дългосрочен план. За сметка на това тези лесни навици ще ти помогнат в борбата с гадните тлъстинки, които се лепят все където не трябва!

10-те най-добри начина да отслабнеш
Стига да е поднесена правилно, здравословната храна може да бъде също толкова вкусна колкото чипса.
Не се налага свалянето на излишни килограми да ти вгорчава живота. Изгради си поне три от тези полезни навици – адски лесно е да ги вместиш в ежедневието си – за да бъдеш по-слаба и здрава. На всичкото отгоре ще запазиш формата си и занапред.
1. Хапвай с акъл
На времето похапването между храненията беше хит сред отслабващите. Днес обаче диетолозите добре знаят, че е по-добре да задоволиш апетита си с нещо здравословно, отколкото да не обърнеш внимание на желанията си и да рискуваш да прегладнееш и да се натъпчеш с боклуци по-късно. Най добрият избор са засищащи и богати на протеини храни като парче обезмаслено сирене, 50 грама ядки, плод или среден размер купичка с варени зеленчуци.
2. Изключи телевизора
Според последните проучвания, ако вечеряш докато гледаш любимите си сериали или предавания, рискуваш да поемеш 40 % повече калории, отколкото по принцип. Извършването на всякакви други дейности – sms-и, чатене, шофиране – които те разсейват от това, че се храниш, също ще стане причина за преяждане. Вместо това превърни всяко хранене в ритуал. Сипвай храната в чиния, гарнирай я красиво и си създай уютна трапеза дори, когато си сама.
3. Качвай се на кантара всеки ден
Ако обичайното ти тегло се повишава няколко поредни дни, това е сигурен знак, че трябва да намалиш количествата храна, които поглъщаш или да увеличиш часовете, които прекарваш в тренировки.
4. Грижи се за фигурата три пъти седмично
Прави лицеви опори, напади и клякания поне по 5 минути (с интервал от 30 секунди между упражненията), за да поддържаш мускулната си маса. Колкото повече мускули имаш пък, толкова по-бърз ще бъде метаболизмът ти и всекидневно ще гориш повече калории с по-малко усилия.
5. Вдигни си мобилния
Следващият път, когато ти се прияде определена храна, по-добре извади телефона си и звънни на някоя приятелка, за да я питаш как е. Диетолозите твърдят, че пристъпите на неудържим глад обикновено траят неповече от 5 минути, така че докато говориш по телефона ще се справиш с нуждата да се нахвърлиш на някоя ужасяващо калорична вкусотия.
6. Устройвай си голяма балансирана закуска
Ако сутрешното ти хапване е съставено най-вече от въглехидрати и протеини и малко мазнини, това ще поддържа нивата на кръвната ти захар стабилни. По тази причина едва ли ще огладнееш скоро, а и си много по-малко склонна да прекалиш с храната на обяд. Насочи се към нещо засищащо и вкусно като яйчни белтъци с крехко месо и една-две препечени филийки пълнозърнест хляб.

10-те най-добри начина да отслабнеш7. Внимавай с чашкитеЕдин на пръв поглед невинно изглеждащ Cosmopolitan или Mojito може сериозно да увеличи дневния ти прием на калории без да направи нищо срещу засищането на апетита ти. Глези се с алкохол само през уикендитеи се придържай само към чаша вино или водка със сода. Това са единствените питиета, които съдържат по около 100 калории на питие.

8. Хапвай плодове поне два пъти на ден
Плодовете не съдържат мазнини и са съставени най-вече от вода, затова започни от тях, за да запълниш стомаха си и да не оставиш много място за по-калорични храни. И не се побърквай заради въглехидратите, които се съдържат в плодовете – тук става дума за „добрите въглехидрати“, които освен това съдържат огромни количества здравословни фибри.
9. Поспивай си
Ако си лягаш само 30 минути по-рано и ставаш също толкова време по-късно от обикновено, това със сигурност ще подобри избора ти за храна през деня. На всичкото отгоре, когато си добре отпочинала, едва ли ще се поддадеш толкова лесно да се натъпчеш от умора или стрес.
10. Визуализирай слабото си тяло
Когато усетиш, че волята ти се пречупва, опитай да се сетиш как си изглеждала в периодите, когато се чувстваше и изглеждаше слаба. Визуалната мотивация ще те накара да се съсредоточиш върху килограмите, към които се стремиш и ще ти напомни, че целта ти е постижима щом веднъж си успяла да я достигнеш.

45 начина да се почувстваш бързо секси и здрава

45 начина да се почувстваш бързо секси и здраваС помощта на тези лесни стратегии ще се почувстваш суперенергична и ще успееш да преодолееш болките, неприятните усещания по време на цикъл, проблемите със съня и други всекидневни неудобства.
1. За да забързаш оборотите и да се събудиш по-бързо, легни по гръб с вдигнати нагоре крака. Кръвта ще се втурне към главата ти и ще достави свежа доза кислород на мозъка ти, за да те съживи.
2. За скоростно повдигане на духа напиши върху лист хартия как виждаш живота си след 5, 10 и 20 години. Мисленето за бъдещето поражда оптимизъм.
3. Ако обикновените тампони раздразват кожата на вагината ти, в по-слабите дни от цикъла премини на 100% памучни тампони, които не са избелвани с хлор и не съдържат синтетични материали. Те причиняват по-малко неудобства, когато V-зоната ти е по-суха.
4. Поддържай блестяща бяла усмивка, като избягваш газираните напитки и студения чай, които съдържат лимонова, ябълчена и винена киселини. Тези съставки могат да доведат до разрушаване на емайла на зъбките ти.
5. Използвай гланц за устни със слънцезащитен фактор. 15 SPF е добро число. Лъскавата повърхност на гланца действа на принципа на увеличително стъкло за UV лъчите и съответно щетите, които те нанасят – като този ужасен рак на кожата –, са по-големи.
6. Запомни нещо – парола, час на среща – супер бързо дъвчейки дъвка, докато го четеш. Дъвченето на дъвка засилва кръвообращението в мозъка и може да подобри паметта ти с цели 40 процента.
7. Предотврати махмурлука на другия ден чрез консумацията на храни, богати на мазнини като ядки и риба тон, точно преди да преминеш към коктейлите. Мазнините забавят абсорбирането на алкохола от организма и съответно си по-малко склонна към неприятни състояния на другия ден.
8. Ако си предразположена към гъбични инфекции, не носи прашки и бикини, които не са памучни – всички изкуствени материи, които са много красиви и с много дантели са в това число, защото задържат бактерии, които променят киселинността на вагината ти и ускоряват развитието на гъбичките.
9. Ето как да не навредиш на очите си, когато се налага да седиш цял ден пред компютъра: на всеки няколко часа, поглеждай встрани от монитора и бавничко извърти очи първо нагоре, после надолу. Повтори това упражнение три пъти, а след това същото само, че в посоки наляво и надясно.
10. Дори да пушиш само за да правиш компания на някого, можеш да започнеш отказването от този гаден навик две седмици преди идването на цикъла ти. Нивата на естроген в организма ти – които според изследванията ти доставят удоволствие от цигарите – са по-ниски, така че в този период ще ти е по-лесно да ги откажеш.
11. Подслади дъха си с помощта на ябълка, морков или краставица. Точно като четката за зъби, тези абразивни храни изстъргват зловонните бактерии от зъбите ти.
12. Избягай от симптомите на грип или настинка с правилото на трите стъпки. Казано с други думи: стой поне на такова разстояние, ако някой около теб кашля или киха, защото  капчиците с вируси, които хвърчат наоколо, обикновено не могат да прелетят толкова далеч по въздуха, за да те заразят.
13. Стани център на внимание, като поставиш ваза с цветя или саксия върху бюрото си. Ароматът на лилите, розите и други цветя действа на определени центрове в мозъка и ставаш  по-общителна.
14. Освежи настроението си и влез във форма с чаша кафе. Кофеинът е стимулант, който повишава нивата на хормоните, които те карат да се чувстваш добре, като серотонин и допамин. Това го превръща в прекрасен естествен антидепресант.
15. Репетирай. Един десетминутен преговор на глас преди изпит или интервю за работа със сигурност ще повиши резултата ти.
16. Вдишай три пъти аромата на мента, зелена ябълка или банан и ще успееш да устоиш на нуждата си от калорична храна. Тези аромати подтискат апетита.
17. Предпази се от болките и беленето на кожата след внезапно изгаряне на плажа, като в продължение на два дни пиеш ибупрофен на всеки четири часа. Това противовъзпалително лекарство намалява червенината и люспенето на кожата.
18. Когато се събудиш в апартамента на ново гадже за първи път, по-добре да промиеш устата си с паста или да ползваш пръста си като заместител на четка, вместо да измиеш зъбите си с неговата. Влакънцата на четката могат да пренасят заболявания като ЧПВ, хепатит А, В и С, сифилис и херпес.
19. Проверявай ноктите на ръцете си всеки месец, за да надникнеш какво се случва в тялото ти. Ако са чупливи, това може да е знак за липса на желязо или протеини в организма. Жълтеникавите нокти сигнализират за слабо кръвообращение, а бледите – за анемия.
20. Ако си склонна към образуване на пъпки, похапвай сьомга, орехи и зелен фасул. Тези храни са богати на мастни киселини, които ти помагат в борбата с възпалението и предпазват кожните жлези от прекомерна секреция.
21. Осигури си малко спокойствие като боядисаш спалнята си в синьо, зелено или лилаво – тези нюанси намаляват кръвното налягане. В случай че търсиш начин да се концентрираш, най-добре се спри на червеното. То влияе на нервната ти система и те изпълва с енергия.
22. Следващият път, когато си в мрачно настроение, си осигури забавно филмче. Комедиите повишават нивата на ендорфините в организма ти, намаляват кръвното налягане и в крайна сметка имаш по-обещаващи надежди за бъдещето си.
23. Винаги преглъщай хапчетата си с вода. В противен случай раздразваш хранопровода си и това може да му причини язвички и да ти се появят киселини.
24. Носи чантата си с различна ръка или на различно рамо всеки ден, за да не разтегнеш някой мускул, да се изкривиш и да те боли.
25. За да излекуваш уринарна инфекция, имаш нужда от антибиотик, но за да намалиш болките преди часа при лекаря си, можеш да поставиш хладна влажна кърпа върху V-зоната си. Студената температура ще успокои уретрата и няма да те боли толкова, докато пишкаш.
26. Ако си прекалено напрегната, за да заспиш, пробвай с коремно дишане. Постави едната си ръка върху стомаха и вдишай за 6 секунди. Задръж, като броиш бавно до 3 и след това бавно издишай. Повтори това упражнение от шест до осем пъти. С тази проста хитринка ще забавиш пулса си и ще намалиш нивата на стрес хормоните си.
27. Повиши метаболизма си като хапваш ядки. Една от съставките им ти помага в борбата с горенето на калории.
28. Погрижи се за здравето на косата си като през повечето време я носиш пусната. Вечното вплитане на кичури в конска опашка, плитка или екстеншъни могат да доведат до главоболие както и в редки случаи – до алопеция, необратима форма на косопад.
29. Избегни болезнените схващания в прасците, като пиеш няколко чаши вода повече всеки ден. Дехидратацията е една от най-често срещаните причини за тях.
30. Когато се бръснеш, използвай различни самобръсначки – една за краката и мишниците си и друга за бикини линията. Броят на стафилококовите инфекции в интимната област при жените нараства и вероятната причина за това е, че микробите, които живеят безобидно под мишниците ти или върху краката се прехвърлят от самобръсначката към гениталиите ти, където се превръщат в опасност и могат дори да проникнат в кръвообращението ти.
31. Предменструалният синдром може би е свързан с липса на калций в организма, затова можеш да се справиш с раздразнителността и умората си като си набавяш достатъчно калций – от млякото и сиренето – всекидневно.
32. Ако се налага да те оперират, опитай се да насрочиш процедурата за преди 3 следобед. Възможността да изпиташ болка и гадене след нея е по-малка по-рано през деня, може би защото ще си яла не толкова отдавна и медицинският персонал е имал време да ти обърне повече внимание.
45 начина да се почувстваш бързо секси и здрава
33. Виното съдържа полезния антиоксидант резвератрол и видовете, в които можеш да откриеш най-голямо количество от него, са червени и създадени в прохладни дъждовни региони. Подбирай такива вина, защото техните предимства за здравето са много повече от тези на вината, отгледани в по-топли и сухи области.
34. Не ти предлагаме да се превърнеш в страшна и странно ухаеща самотница, отглеждаща хиляди котки, но помисли да си вземеш поне едно коте. Отглеждането на този домашен любимец би могло да намали риска от фатален сърдечен удар с около 40 процента.
35. Недей прекалено често да разчиташ на същото болкоуспокояващо средство, когато те мъчи главоболие. Еднаквите повтарящи се дози от едно и също лекарство биха могли да допринесат за отекващи черепни пулсирания. По-добре редувай ибупрофен, аспирин и ацетаминофен.
36. Когато усещаш болка в стъпалата след излизане, което си прекарала върху 10-сантиметровите си токчета, намери бърз отдушник на напрежението в мускулите. Седни някъде, кръстосай крака и напиши азбуката с малки печатни букви с всяко едно от крачетата си.
37. Пребори се с кихането и хремата на алергична основа като целуваш гаджето си по-често. Ако поне половин час дневно прекарваш в целувки, те ще се превърнат в успокоително средство за имунната ти система, а това ще те предпази от реакция на всички отговорници за хремата ти, които летят из въздуха.
38. Замаскирай грозно натъртване, като положиш лед върху нараненото място и го намажеш с билков крем на основата на арника. Можеш да откриеш доста такива продукти в аптеките.
39. Имаш чувството, че постоянно ти се ходи до тоалетна? Откажи храните и напитките със съдържание на аспартам и захарин, защото дразнят пикочния ти мехур и се налага да ходиш по-често.
40. Слушай музика на плейъра си с височина, не по-силна от тази на нормален разговор. Ушната мида разпространява звука в ухото ти и децибелите се засилват. Това крие опасности за слуха ти в дългосрочен план.
41. Оправи настроението си като си запееш любимо парче. Така ще се почувстваш моменталически щастлива.
42. За да влезеш отново в онези дънки от слабия ти период, започни да ядеш отново храни, богати на калий като кайсиите и бананите. Калият ти помага да изхвърлиш излишните течности от организма.
43. Следващият път, когато те обхване мрачно настроение, драсни един e-mail до някоя приятелка, просто за да й напишеш, че е най-забавната или мила мацка, която познаваш. Звучи малко изтъркано, но всъщност е доказано, че когато изразяваш симпатиите си към някого, това ти носи чувство за емоционална удовлетвореност. 
44. Ако се порежеш със самобръсначката, можеш да спреш кръвта по-лесно, като нанесеш вазелин върху нараненото място, преди да го превържеш. Нямаш вазелин под ръка? Намажи раната със собствената си слюнка. Естествените й съставки ускоряват заздравяването.
45. Нередовната менструация и пропуските в цикъла може би ти подсказват, че трябва да поразредиш претоварения си график. Прекалено голямото количество работа в комбинация с малко сън разбъркват цикъла ти.
Неудобни моменти
Ето как да се справиш бързо, когато...
... имаш газове. Купи си таблетки от аптеката. Другият вариант е да намериш място, където да останеш сама, за да направиш няколко коремни преси. Те ускоряват отделянето на излишните газове. Успокой храносмилателния си тракт за в бъдеще като избягваш дъвки, газирани напитки и бонбони за смучене, защото предизвикват това състояние.
... ти излезе херпес. Справи се с част от раздразнението и ограничи продължителността му като нанесеш отгоре балсам със слънцезащитен фактор 15, за да предотвратиш възможността слънцето да влоши положението. След това нанеси противовирусно средство или крем с лизин на всеки два часа, за да изчезне по-бързо.
... ти щръкне кожичка на нокътя. Подрежи я възможно най-близо до кожата си с най-чистата и малка ножичка, която успееш да откриеш. Нанеси антибактериално средство, за да предотвратиш инфекция. Този проблем е резултат от изсъхнала, мъртва кожа и за да не се случва занапред ежедневно хидратирай кожичките на ноктите си с лосион и специално олио за кожички поне веднъж в седмицата.

23 начина да... прикриеш излишните килограми

Наближава специално събитие (тази събота вечер!) и за нищо на света не можеш да изглеждаш различно от безупречно? Времето, с което разполагаш обаче, е достатъчно единствено за тридневна паник-диета и няколко мъчителни часа фитнес наказания. Малко гадничко, нали? Вместо това си сипи едно капучино, отпусни се и прочети тези идеи.

1. Хапвай си плодове и зеленчуци по девет пъти на ден. Това е начинът да убиеш с един куршум два заека: поемаш по-малко калории и възспираш нуждите си от разни глезотийки като бисквитки, газирани напитки и шоколад. И ние ги обичаме, но това е по-добрият начин да подхраниш косата, кожата и самочувствието си и да заблестиш!

2. Носи черно, черно и пак черно. Без коментар!

3. Спи върху две възглавници. Ако възглавницата ти е прекалено ниска, течностите се струпват около очите ти и се подуваш. Повдигни главата си и магически премахни подпухването всяка сутрин.

4. Подчертай скулите си с леки бляскави слоеве руж около лицето или се спри на секси (удължаващ лицето) бретон.

5. Насочи вниманието страни от проблемните си зони със страхотни обувки, очила или красиви аксесоари.

6. Едри гърди и бедра? Спри се на рокля с V-образно деколте и коланче. Както коланът, така и деколтето насочват вниманието към кръшната ти талия.

7. Избягвай едрите щампи. Пищните форми е добре да бъдат прикрити под щампа с дребни принтове на тъмен фон, за да прикрият дефектите.

8. Открий своя размер. Размерите се различават от марка до марка. И това, че част от дрехите ти са номер 44 изобщо не означава, че същото се отнася и за парцалките с друг етикет. Ако размер 46 ти стои по-добре и в него изглеждаш по-секси, значи трябва да избереш по-големия.

9. Довери се на височините. Обувките на ток наистина издължават фигурата и изглеждаш много по-стройна. Вземи пример от Джесика Симпсън, която в името на красотата, редовно разхожда 12-сантиметровите си токчета.

10. Отрежи солта от менюто си. Високият прием на солени храни ще причини задържане на вода в организма.

11. Купи си магическо бельо. Какво ли не измислят хората? Оказа се, че съществува дори безшевно бельо, което видимо прави фигурата по-слаба и прикрива дефектите. И дори Дрю Баримор и Кейт Бланшет са му гласували доверието си.

12. Впитите панталони наистина издължават фигурата. Особено, ако са в тъмен цвят. Най-добрата дължина е до средата на тока на обувката ти.

13. Не бъди небрежна с прическата си. Когато връзваш косата си на конска опашка, никога не я стягай прекалено много назад и не опъвай косата. Така лицето ти изглежда по-закръглено. По-добре увеличи обема на прическата си в горната й част, за да изглежда по-фино лицето ти.

14. Избирай сутиените си според случая. И то много грижливо. Това ти осигурява страхотна поддръжка независимо от естествените ежемесечни промени в деколтето. Сама ще се изненадаш колко важно е бельото за цялостната ти визия.

15. Бронзантните продукти на помощ. Нанеси блестящи частици под скулите в посока към слепоочията и по дължината на нослето. Eфектът е, че прави лицето ти по-слабо.

16. Наблегни на любимите си принадлежности. Ако имаш красиво лице и деколте, но не си достатъчно доволна от талията си например, избери дрешка с голи рамене. Така ще предизвикаш вниманието точно, където трябва.

17. Подбери аксесоарите си и ги намести върху частите от тялото си, които искаш да прикриеш. Ако имаш едър ханш например, носи плик чанта в ръка. Ако искаш да балансираш добре налятия си бюст, се спри на чанта, която минава през врата и стига до талията.

18. Искаш да изглеждаш по-висока? Насочи се към вертикалните райета. Те създават зрителна илюзия за по-стройна фигура.

19. Сприятели се с изкуствения тен. По-тъмната кожа винаги прави силуета по-слаб. Концентрирай се над проблемните области – бедра, коремче и дупе. Ако нямаш време да правиш тен естествено, просто намажи еднакви количества течен автобронзант и овлажняващ лосион за тяло върху всички части от тялото, които са на показ – ръце, крака, деколте...

20. Ако проблемните области са от кръста надолу, за нищо на света не обувай светли панталони. Придържай се към черното и тъмните цветове. Ако харесваш краката си, но си по-едра в областта на ханша, късата разширяваща се надолу рокля е просто създадена за теб.

21. Избягвай късите прически, ако имаш закръглено лице. Дължината до раменете е най-привлекателна за мацки като теб.

22. Просто правило: носи поли и рокли вместо панталони, ако дупето ти е малко по-едрогабаритно. В тях ще изглеждаш много по-добре.

23. И... хайде, зеле-е-е! Ето как да застанеш за снимка: частично се обърни към апарата с едното краче пред другото, задръж ръцете си леко встрани от тялото (за да не се удебеляват в горната си част) и леко повдигни глава, за да елиминираш дори загатването за двойна брадичка.

8 стъпки към усмивката на мечтите ти

Кой е казал, че красотата не изисква всекидневни упорити грижи? Ако някой го твърди, бъди сигурна, че много безсрамно се будалка с теб. За да се сдобиеш с красива усмивка като тези, на които се наслаждаваш по билбордовете, трябва да положиш доста повече грижи за зъбите си от просто миене и инцидентни посещения при зъболекаря. Cosmo ти предлага кратък списък с основните неща, които трябва да предприемеш и избягваш по пътя към прекрасната усмивка.
1. Избягвай газираните напитки!
От газираните напитки (в това число се включват диетичните им разновидности, както и содата) зъбите ти изглеждат по-зле отколкото всъщност са. Те са толкова окислени, че дори могат да разградят горните слоеве на зъбния емайл. На всичкото отгоре често имат богато съдържание на фосфор – минералът, който неутрализира калция от костите ти, ако прекалиш с консумацията му. Някои учени даже твърдят, че фосфорът е способен да отслаби челюстта - това повишава риска от загуба на зъби. Не минаваме без конкретни примери на много млади хора, чиито зъби са в пъти по-разрушени от тези на по-възрастни от тях. Всичко това е следствие от лошите им хранителни навици - поемане на много газирани напитки и неприемане на нужното им количество калций.

2. Дъвчи храната си!
Храните, които изискват повече дъвчене като ябълки, моркови и целина – почистват зъбите по естествен начин, а пък спанакът, марулята и броколите предотвратяват замърсяването като създават предпазен слой върху зъбния емайл, който се превръща в нещо като „бариера“ за бактериите. Главните замърсители със сигурност ще вземат своите жертви сред зъбите ти, затова избягвай чая, кафето, червеното вино, кърито и прекалено цветната храна като черешите например (всъщност всичко, което би оставило незаличимо петно по бяла тениска не е подходящо за хапване, ако искаш искряща усмивка)! Под тяхно въздействие емайлът потъмнява и на зъбите се появява пигментация, за чието премахване трябва да отидеш на, сигурни сме, крайно неприятното за теб посещение при стоматолога.

3. Не употребявай наркотици!
Не, няма да говорим за фаталните последици от тях, това е вече предъвкана тема и знаеш рисковете, надяваме се. Лошото е, че освен на здравето, вредят и на усмивката ти! Екстазито например причинява увреждания на челюстта. 60% от употребяващите го страдат от износване на зъбния емайл, проблем, който се среща при едва 11% от тези, които незлоупотребяващите. Кокаинът стрит във венците пък ограничава притока на кръв, наранява тъканите и възпрепятства подхранването на нервните влакна около зъбите.

4. Откажи цигарите!
Пушенето вреди не само на здравето, но и на усмивката ти! Причинява лош дъх и унищожава зъбите! Благоприятства развитието на рака на устната кухина и повишава риска от заболявания на венците, защото влошава кръвоснабдяването им и подхранването на нервните влакна около зъбите. Пушенето на кутия цигари всеки ден в продължението на 10 години може да причини загубата на 10% от твърдостта на костите. Дългогодишните изследвания доказват, че най-честата причина за загуба на зъби при хората от 19 до 40 години, е употребата на повече от 15 цигари дневно.

5. Избягвай стреса и релаксирай!Несъзнателното скърцане със зъби (Бруксизъм) се случва на един от всеки десет човека. Най-често е предизвикано от стрес и безпокойство и може да доведе до зъбни увреждания и смъкване на венците. Зъбите се избутват и след това захапката се нуждае от корекции.
Най-честите му изяви се проявяват късно през нощта и най-често са несъзнателни. Попитай партньора си дали не го правиш несъзнателно. Ако имаш бруксизъм, ще са налице следните знаци -  болка в устата, челюстта и лицето, ограничено движение на челюстта, възпалени венци и износени зъби. Според учените, за да го предотвратиш трябва да релаксираш ползотворно преди лягане и да помолиш зъболекаря си за специални предпазители, които да носиш по време на сън.

6. Внимавай с избелването на зъбите!
Професионалното избелване няма да увреди зъбите ти, но някои методи за целта като содата за хляб и различните прахове за пушачи са силно окислени и могат да причинят загуба на част от зъбния слой и чувствителността.

7. Спри да гризеш ноктите си!
Този отвратителен навик не само превръща ръцете ти в грозно допълнение на хубавата ти външност, ами уврежда и зъбите! Гризането на ноктите отслабва емайла и основната част на зъбите ти остава непредпазена от влиянието на всякакви вредни фактори. Имай предвид, че основната част на зъбите е доста по-мека от емайла и се износва от вредни навици като гризане на нокти, отваряне на бутилки и прочие.
Средният зъбен слой се разгражда доста по-лесно от емайла, който от своя страна е доста лесно податлив на чупене и нацепване. Затова внимавай, ако не искаш зъбите ти да са неравни, счупени и непривлекателни, а сме убедени, че никак нямаш подобни желания, нали?

8. Почиствай зъбите си правилно!Е, не се съмняваме, че редовно и старателно миеш зъбите си... но дали е правилно ще трябва да провериш сама.
Знаеше ли, че за добро почистване на зъбите са ти нужни най-малко 2 или 3 минути? Милиони бактерии живеят в устата ти, гадно, но факт. Изхранват се от храната, която е останала по зъбите ти и за да ги изгониш от „леговището“ им трябва да почистиш идеално зъб по зъб, а за това са ти нужни поне 2 минути. Хубаво е, също, поне по веднъж на ден да почистваш междузъбните пространства с конци за зъби, защото това е предпочитано укритие на замърсителите, които причиняват кариеси. Дотук добре, разбрахме се за миенето, но се оказва, че миенето на зъби си е цяло изкуство! Освен всичко трябва да внимаваш да не натискаш прекалено силно зъбите си, защото така може да увредиш зъбите и венците си и е не по-малко вредно от бактериите.
Един бърз съвет: зъбната ти хигиена е много важна, затова, ако си някъде навън и нямаш възможност да се добереш до жизнено необходимата ти четка за зъби, можеш да приемеш алтернативен вариант – обилно изплакване с вода и след това дъвка без захар. Дъвката благоприятства слюнкоотделянето, а слюнката действа като естествена плака в борбата със замърсителите.

Драстични методи за отслабване

Едва ли съществува жена, която не иска да свали онези няколко килограма. Горчивата истина е, че красивата фигура изисква жертви. Но има една жертва, която не трябва да правиш за нищо на света: здравето си. Виж как да го предпазиш от суетата си.

Драстични методи за отслабване
Откакто се помня съм ужасно суетна. До такава степен, че трудно биха ме видели да изхвърлям кофата за боклук без грим или поне слънчеви очила, които да скрият липсата му. И като всяка уважаваща себе си жена съм се подлагала на почти всички по-известни диети, понякога успешно, но по-често – не. Дори веднъж издържах цели 7 дни на зелева супа, за чийто вкус не искам да си спомням никога повече.

Дълбоко убедена съм, че култът към красотата е заложен у всяка жена. И манията по килограмите се е превърнала във фикс идея за всяка от нас. Обяснявам си го с всички тези красиви и измъчени от глад редовни абонатки на пластичните хирурзи, които денонощно ни гледат от телевизора. Кой не иска да намери бърз и лесен режим за стопяване на тлъстинките?! Вярвам, че би се отказала от какво ли не, за да заприлича тялото ти поне малко на това на Жизел. И не си единствена – всички ние сме склонни на най-различи жертви. Това, от което трябва да се предпазиш, е да не пожертваш най-важното си секси оръжие – здравето. Просто защото ще имаш нужда от него, за да фръцкаш стегнатото си дупе веднъж щом го постигнеш. А някои от драстичните методи на отслабване, които на всичкото отгоре са се превърнали в нещо като извратена мода сред невъобразимо голям брой жени, могат да ти струват точно него.
Драстични методи за отслабванеОт любов към скалпела
Хирургическите методи за отслабване са първото нещо, което ми мина през ума, когато си помислих за скоростно и ефективно отслабване. Какво по-лесно от това да те приспят и след няколко часа да се събудиш без гадните паласки? При това без да се потиш във фитнеса и да се лишаваш от вкусната ледена биричка. Оказа се, че бъркам. „Липосукцията не е метод за отслабване, а за моделиране на тялото“, разяснява ми Деница*, която е прибегнала до нея като крайна мярка. „Коригира несъразмерно разположени мастни натрупвания като бричове, възглавнички около коленете, паласки. С една липосукция може да се изсмуче до 3 литра аспират - това не е само мастна тъкан, а включва кръв, лимфа и мастни клетки. В много редки случаи се допуска до 5 литра, но след процедурата се налага да правят специални реанимационни процедури, така че това е изключение – не се практикува в общия случай. Рисковете са различни: хематоми, засегнати нерви и сухожилия, пробиване на големи кръвоносни съдове и т.н. Най-страшно е последното – при пробиване на голям кръвоносен съд, мастни клетки могат да попаднат в кръвообращението и да предизвикат емболия. Точно такъв случай имаше описан в един форум. Млада жена от Варна си е правила липосукция. Разкрасяването завършва в реанимация и е цяло чудо, че фаталният изход й се е разминал, но е била на косъм. При приемането й в интензивно отделение близките й са били предупредени, че може да не изкара до сутринта... Това в лошия случай! Ако всичко мине добре, както беше при мен, резултатът си струва мъките. Запознах се с всички рискове, преди да отида на операция и това не ме отказа. Но въпреки това смятам, че трябва да си много мотивиран, за да се подложиш на това мъчение. Болките са адски, първите дни едва се движех, не можех да се завъртя в леглото. На всичкото отгоре не съм вземала и отпуска, защото щеше да се наложи да обяснявам за какво отсъствам. На четвъртия ден бях на работа и убедително излъгах всички, че ме е хванала дискова херния, но това си изглеждаше съвсем правдоподобно. Сега се радвам на прекрасния резултат, с чувството, че съм си го изстрадала и заслужила! Е, определено се изисква известна доза лудост за това, но ако трябваше сега да решавам, пак бих го направила!“. Чудиш ли се какво би накарало някого да се подложи на всичко това? „Влачех си бричовете от пубертета, също и гадните възглавнички около коленете. Пробвах какво ли не: мезотерапия, която също е доста болезнена, масажи - ръчни и апаратни, антицелулитни мазила (не знам дали има марка, с която да не съм се мазала). Отделно спортувам още от детските си години, като съм сменила разни видове спорт (понастоящем тае-бо 3 пъти седмично), старая се да се храня здравословно и съблюдавайки антицелулитните правила. При всичко това, резултатът беше минимален, направо нищожен за усилията, които полагах. Цял живот не съм носила тесни панталони. Даже преди липосукцията въобще бях престанала да обувам панталони, защото ме беше яд да си погледна гадните бричове. След липосукцията докарах най-после манекенските мерки – еднакви размери на гръдна обиколка и ханш. И съм много доволна от това“.

Нека ти разясня. Всъщност, противно на всеобщото мнение, а и моето до скоро, липосукцията променя релефа на тялото, а не отнема килограми. За липосукция трябва да имаш нормално за ръста си тегло, и да не харесваш определена зона от тялото си. „Преди да си направя липосукция, писах на момичета, които са си правили и питах точно за поддръжката след време. Всички ми отговориха, че ако спазваш ограничение в храненето и поддържащ режим, проблеми няма. Ако се занемариш и започнеш да хапваш каквото ти падне, напълняваш първо на местата, където не са смукани мазнини, после и на местата с липосукция, т.е. по-неравномерно от преди. Трябва да се спазват основните „антицелулитни“ правила: движение, много вода, правилен хранителен режим“.

Гастралният пръстен е друга нашумяла практика за отслабване. Стана популярен покрай редица родни знаменитости, които буквално се стопиха с него. Този „магически“ метод за отслабване помага на хората, които нямат воля да спазват диети и са по-мързеливички. „В стремежа си да се справят с проблема много хора са готови да пренебрегнат рисковете“, разказва наблюденията си Дени. „Рисковете, които носи гастралният пръстен са големи, в някои държави такава процедура просто била забранена и… за жалост в България вече има два смъртни случая в резултат на този метод за отслабване“. При тази интервенция се променя формата на стомаха. Горната част на стомаха (където са нервните клетки, които изпращат до мозъка информация за ситост) се прищипва с пръстена, изпълнен с течност. Така се ограничава поемането на големи количества храна. Отворът на пръстена може да се стяга и разхлабва чрез клапа, която регулира количеството на течността в самия пръстен.

Друг хит за бързо и лесно (и опасно!) отслабване е синият балон в стомаха. Ненадутият балон се пъха се през устата, пълни се с въздух или синя течност и създава усещане за постоянна ситост, а това не ти позволява да приемаш по-големи количества храна. Черните хроники показват, че в България вече има няколко случая, в които балоните са предизвикали преплитане на червата.
Усилено потенеСигурно ще ти стане малко смешно, но всъщност до ден днешен все още засичам хора, които обгръщат тялото си с найлони и бягат така с идеята, че благодарение на по-усиленото потене се топят повече мазнини. Дори имам позната, която благодарение на този метод си докара двустранна пневмония и се наложи да полежи в болница. Ефектът на сауната много наподобява този метод. Точно затова злоупотребата с нея не е препоръчителна. Да, така наистина ще свалиш килограми, но за сметка на водата в организма си. А това би могло да има фатални последствия. Дори най-дребното зло: дехидратацията и повишената телесна температура могат да доведат до смърт, ако нещата излязат от контрол.

Не ти препоръчвам и да се претоварваш, защото ако не спортуваш в своето собствено темпо, можеш да допринесеш за сериозни травми и други проблеми както външни, така и вътрешни. На всичкото отгоре физическото претоварване няма да коригира физическите ти недостатъци, ако не е придружено с правилни хранене и начин на живот.
Магически таблеткиПризнавам си честно, и аз неведнъж съм се изкушавала да опитам предимствата на хапчетата за отслабване. Само дето обикновено съм прекалено разсеяна, за да проследя пълния им курс. Кой не иска да постигне ефекта, който обещаватq без абсолютно никакви усилия? „Аз лично не съм пила хапчета, но имам приятелка, която два пъти колабира след опити да отслабне с хапчета, поръчани по интернет. Те са забранени в много страни, но продажбите по интернет не се контролират“, споделя Дени. Наскоро в пресата се зашумя около новината за опасни хапчета за отслабване, витамини и хранителни добавки, произведени в Китай и България. След бърз преглед в интернет веднага попаднах и на смъртен случай в Япония от китайските таблетки, които се продават и в нашата търговска мрежа. Най-голямата опасност от хапчетата за отслабване, които наистина носят скоростни резултати всъщност е, че имат неизяснени произход и състав.

Ефедрата е азиатска билка, към която хората с години са се обръщали, за да свалят килограми и може да бъде открита в много от препаратите за отслабване. Тя потиска апетита, но носи сериозни рискове за здравето. Други две опасни и често срещани съставки са фентерминът и фенфлураминът, които понякога се появяват заедно. Когато се смесят те могат да увредят сърдечните клапи и това да доведе до фатален изход. Дори хапчетата за отслабване, които съдържат само фентермин имат множество странични ефекти: замаяност, повишено кръвно налягане, главоболие, учестен пулс и безсъние.

Някои мацки пък се обръщат към домашни лекове за отслабване и лаксативи (очистителни средства). Злоупотребата с лаксативи може да причини сериозни щети на здравето ти главно, защото тези медикаменти не се използват, за да прочистват тялото при наднормено тегло, ами за лечение на запек и чревни проблеми. Намаляват нивата на калий в организма и това може да доведе до сърдечни проблеми, а могат да увредят и панкреаса.

Диуретиците (или средствата, които влияят на отделителната ти система) помагат за свалянето на килограми. Те обаче прочистват течностите от организма и често това са точно тези течности, от които имаш нужда като електролитите. Има голяма вероятност да се окажеш дехидратирана и да започнеш да задържаш вода. Ако си служиш с диуретици прекалено продължително пък, може да се сдобиеш със сериозни бъбречни проблеми и дори до бъбречна или сърдечна недостатъчност. Още ли ти звучи примамливо?
Драстични методи за отслабванеОнази странна връзка... с храната
Диетите са едно от тези неща, които би трябвало да подобряват здравето ти. Но когато попаднеш в капана на някои от нашумелите хранителни режими, лесно можеш да се опариш и да му навредиш.
Прочистващите диети са може би най-вредните измисляни някога, защото могат да причинят рязък спад в нивата на калий и да причинят нежелани хормонални промени. Методите на прочистване могат да бъдат употребата на лаксативи или режим наобратно, т.е. повръщане. Те могат дори да застрашат живота ти, ако ги прилагаш за дълги периоди от време. Лишават те от всички необходими за организма ти витамини и увреждат хранопровода.

Ударните диети, с които искаш да свалиш максимум килограми за минимум време също носят рискове. Когато тялото ти не си набавя хранителните вещества, с които е свикнало, то компенсира липсата им, изхранвайки се от костите и мускулите и това може да доведе до сериозни последствия.
Новата мода на нисковъглехидратните диети също обикновено не води до здравословни резултати. Те всъщност ти помагат да се справиш с част от килограмите, но невинаги напълно ефективно. Не се заблуждавай: не е здравословно да наблягаш на големите количества мазнини за сметка на здравословните въглехидрати, защото единственото, до което ще доведе това, е да повишиш нивото на холестерола си.

Според д-р Румен Белберов разликите между отслабването при мъжете и жените са доста. Най-общо казано мъжете имат нужда от повече калории и отслабват по-бързо от нас (гадни късметлии!), защото имат повече мускули и по-бърз обмен на веществата. „Долната граница на калорийната нужда при жените е 1200 калории дневно, а при мъжете 1500. Ако с храната си получаваш по-малко от това количество, започва забавяне на обменния процес. Органите започват да гладуват, но въпреки това мазнините продължават да се отлагат в депата“. Диетолозите са установили приблизителното количество грамове в седмицата, необходими за безопасно отслабване. И така, както казва д-р Белберов „безопасната скорост за отслабване при жените е 0.2 – 0.5 кг на седмица (т.е. 2 кг на месец), докато при мъжете скоростта е 2 пъти по-бърза“. За жените той препоръчва от 15% до 18% от калориите, които поемаме да идват от белтъчините като разбира се, всичко зависи и от степента на физическо натоварване. Колкото по-драстична диета спазваш, толкова по-вероятно е да се откажеш от нея преждевременно, да преяждаш и много бързо да възвърнеш предишното си тегло.

Най-голям ефект има балансът между диетичен режим и редовно спортуване. Ограничи мазнините под 30% от това, което приемаш до момента като внимаваш едва 10% от тях да бъдат животински и приемай повече фибри. Гледай да спортуваш поне 30 минути дневно без значение какво. Дори ходенето пеша ще ти помогне да топиш мазнинки. И се примири, че здравословното отслабване става бавно.
След всичко казано дотук остава единствено да ти напомня, че това, което е най-секси всъщност е доброто здраве. А изворът на истинската красота се намира в отношението ти към самата себе си. Затова си набави сладурски спортен екип и здраво се залавяй с упражнения в комбинация с балансирано здравословно меню. А пък и да съгрешиш с някой апетитен коктейл, обещавам да не те издам на никого и това да не навреди сериозно на фигурата ти!

*Имената са променени.

Драстични методи за отслабванеЗвездна суета
Култът към красотата не подминава и известните дами.
Виктория Бекъм След години отричане бившата спайска публично си призна, че е страдала от хранително разстройство в ранните години на Spice Girls. „Бях напълно погълната от хранителната си мания. Можех да кажа какво е съдържанието на калории и мазнини в почти всичко“.
Кейт Бекинсейл
Актрисата се бори с хранително разстройство в пубертета. Благодарение на подкрепата на семейството си в крайна сметка успява да се пребори с анорексията и става известна. 

Гери Халиуел
Певицата издава книга, в която разказва бруталната истина за живота си, която включва борбата с булимията и преодоляването на хранителните проблеми, с които се сблъсква още в детството си.

Опра Уинфри
Най-влиятелната личност в историята на телевизията едва на 9 става жертва на изнасилване. И дори за силен човек като нея хранителното разстройство се оказва тежък проблем. Самата тя казва за теглото си: „Винаги е борба. Чувствах се по-сигурна, когато бях по-тежка. А и храната винаги ме е успокоявала“.

Кейт Уинслет
В гимназията наричали Кейт Дебеланата. Това допринесло за депресията й, придружена с тежки хранителни проблеми. Днес тя поддържа здравословни отношения с фигурата си, харесва извивките си и упорито отказва да прилича на скелет.

Супер ефективни трикове за отслабване

Има няколко хитри трика (толкова безболезнени, че бързо ще забравиш, че ги следваш), които буквално ще стопят излишните килограми от тялото ти.

Супер ефективни трикове за отслабване
Внимавай какво количество храна попада в чинията ти!
1. Не влизай в супермаркет без дъвкаЗабелязала ли си колко често в големите супермаркети се правят промоции на храни. При това все супер калорични? И как без да усетиш, докато си пазарувала, си сгънала 3 безплатни шоколадови бонбони. А уж беше на диета? За да намалиш риска от лакомия, преди да влезеш в супермаркет, сдъвчи една ментова дъвка.
       
2. Изхвърли прозрачните си кутии
Изследванията показват, че може да ядеш 60% по-малко, ако съхраняваш любимите си специалитети в непрозрачни кутии. Странно, но факт!
3. Дай на гаджето си първата хапка
Обвързаните жени имат навика да придобиват хранителните навици на гаджетата си – да си сервират като техните порции. Ако имаш приятел, остави го той пръв да опита от вечерята. Типично в стила на мъжете, той ще унищожи едно солидно количество храна и докато дойде твоят ред, ще е останало скромно количество, което да те изкушава.
4. Пий от една и съща чаша
Според проучване, ако принципно пиеш от ниска и широка чаша и я смениш с висока и тясна, си склонна да си налееш със 75% повече течност от обикновено (дори ако чашите са с еднаква вместимост).
5. Не яж направо от опаковката
Никога не яж направо от опаковката. Независимо какво консумираш, винаги го сервирай в поднос преди това. Така ще избегнеш евентуално преяждане. Избирай си по-малки съдове (с обем колкото един юмрук). Учените са открили, че хората, които ядат сладолед от по-големи купи, си сервират с 30% повече, от тези, които ядат в малки купи.

Супер ефективни трикове за отслабване6. Яж след Happy Hour
Често се изкушаваш от Happy Hour, който предлагат някои заведения и си поръчваш една-две чаши алкохол. Алкохолът обаче понижава нивото на кръвната захар и предизвиква неутолим глад за мазни храни. И затова по-късно налиташ на пица, чипс и други вреднотии. За да ги спестиш на тялото си, изчакай да се прибереш вкъщи и хапни нещо дребно и нискокалорично като пуканки например.
7. След тренировка се зареди с протеин
Хората надценяват количеството калории, които изгарят по време на тренировки и подценяват тези, които приемат през деня. Ако огладнееш след тренировка, а все още не е време за храна, си купи кофичка кисело мляко или си намажи филия пълнозърнест хляб с малко фъстъчено масло. 
8. Яж диетични бисквити
Опитвай се винаги да консумираш сравнително полезни храни между основните хранения (като плодове или диетични бисквитки). Така няма да се нахвърляш като вълк на храната следващия път, когато седнеш на масата. Но ги съхранявай някъде, където не ги виждаш, като в кухненския шкаф вкъщи или чекмеджето на бюрото си в офиса. Като не ги виждаш, вероятността да ги унищожиш до една е в пъти по-малка от тази, ако са на видно място.
9. Дръж вечерята си във фурната
Като държиш гювечето или печеното пиле във фурната, а не на кухненската маса, ще изядеш много по-малко количество от него. Ако докато се храниш, гледаш тавата със сготвеното, си склонна много повече да си сипеш допълнително, отколкото ако не е пред очите ти.
10. Замени десерта с кафе
Поправи навика си да налиташ на сладко след всяко хранене като вместо десерт си поръчаш чаша безкофеиново кафе или чай. След няколко дни тялото ти ще спре да чувства необходимост от сладкиши и ти ще се отървеш от излишните калории, които си приемала с тях.

Ех,живот!

В живота има моменти, когато някой ти липсва толкова много,
че ти се иска да можеш да го сграбчиш
от сънищата си и да го прегърнеш силно.

Когато една врата се затваря, друга се отваря.
Но често стоим толкова дълго гледайки затворената,
че не виждаме отворената.


Не се вглеждай в материалните явления –
те могат да бъдат измамни.
Не се вглеждай в богатства, защото те са временни.
Огледай се за някой, който те кара да се усмихваш,
защото понякога е неоходима само една усмивка,

за да се проясни много мрачен ден.
Огледай се за някой, който кара сърцето ти да пее.
Мечтай, за каквото искаш да мечтаеш;
Отиди, където искаш да отидеш;
Опитай се да бъдеш този, който наистина си;
Защото, животът е кратък и често дава само
един шанс да направиш някои неща.

Пожелавам ти много късмет в живота,
за да се чувстваш добре;

Много трудности, за да станеш силен;
Малко тъга, за да станеш човек;
Много надежда, за да станеш щастлив.

Истински щастливите хора нямат
непременно най-доброто от всичко.

Те са онези, които правят най-много
от нещата, които живота им поднася.
Най-доброто бъдеще винаги ще зависи
от нуждата да се освободи от миналото;
Не можеш да се придвижиш напред в живота,
ако не се учиш от миналите си грешки и не продължиш.

Когато си се родил си плакал, докато всички
около теб са се усмихвали.
Винаги живей живота си усмихвайки се,
дори когато другите хора около тебе плачат.

Изпрати това съобщение на хора, за които наистина си загрижен.
… както направих аз …
… на тези, които са ти въздействали по един или друг начин.
…на тези, които са те накарали да се усмихнеш,
когато наистина си се нуждаел от това;


…на тези, които са те накарали да видиш
положителната страна на нещата точно,
когато си стигнал до дъното.

….на тези, за чието приятелство те е грижа .
…на тези, без които не можеш да се справиш.
И дори да не го изпратиш на никой,
не се тревожи, нищо лошо няма да се случи.
Просто си пропилял възможността да
проясниш нечии живот за един ден!

Живота не се измерва с количеството вдишвания,
които си поел, a с броя моменти, които са ти взели дъха!

Затова…
Ти пожелавам късмет …