вторник, 5 октомври 2010 г.

45 начина да се почувстваш бързо секси и здрава

45 начина да се почувстваш бързо секси и здраваС помощта на тези лесни стратегии ще се почувстваш суперенергична и ще успееш да преодолееш болките, неприятните усещания по време на цикъл, проблемите със съня и други всекидневни неудобства.
1. За да забързаш оборотите и да се събудиш по-бързо, легни по гръб с вдигнати нагоре крака. Кръвта ще се втурне към главата ти и ще достави свежа доза кислород на мозъка ти, за да те съживи.
2. За скоростно повдигане на духа напиши върху лист хартия как виждаш живота си след 5, 10 и 20 години. Мисленето за бъдещето поражда оптимизъм.
3. Ако обикновените тампони раздразват кожата на вагината ти, в по-слабите дни от цикъла премини на 100% памучни тампони, които не са избелвани с хлор и не съдържат синтетични материали. Те причиняват по-малко неудобства, когато V-зоната ти е по-суха.
4. Поддържай блестяща бяла усмивка, като избягваш газираните напитки и студения чай, които съдържат лимонова, ябълчена и винена киселини. Тези съставки могат да доведат до разрушаване на емайла на зъбките ти.
5. Използвай гланц за устни със слънцезащитен фактор. 15 SPF е добро число. Лъскавата повърхност на гланца действа на принципа на увеличително стъкло за UV лъчите и съответно щетите, които те нанасят – като този ужасен рак на кожата –, са по-големи.
6. Запомни нещо – парола, час на среща – супер бързо дъвчейки дъвка, докато го четеш. Дъвченето на дъвка засилва кръвообращението в мозъка и може да подобри паметта ти с цели 40 процента.
7. Предотврати махмурлука на другия ден чрез консумацията на храни, богати на мазнини като ядки и риба тон, точно преди да преминеш към коктейлите. Мазнините забавят абсорбирането на алкохола от организма и съответно си по-малко склонна към неприятни състояния на другия ден.
8. Ако си предразположена към гъбични инфекции, не носи прашки и бикини, които не са памучни – всички изкуствени материи, които са много красиви и с много дантели са в това число, защото задържат бактерии, които променят киселинността на вагината ти и ускоряват развитието на гъбичките.
9. Ето как да не навредиш на очите си, когато се налага да седиш цял ден пред компютъра: на всеки няколко часа, поглеждай встрани от монитора и бавничко извърти очи първо нагоре, после надолу. Повтори това упражнение три пъти, а след това същото само, че в посоки наляво и надясно.
10. Дори да пушиш само за да правиш компания на някого, можеш да започнеш отказването от този гаден навик две седмици преди идването на цикъла ти. Нивата на естроген в организма ти – които според изследванията ти доставят удоволствие от цигарите – са по-ниски, така че в този период ще ти е по-лесно да ги откажеш.
11. Подслади дъха си с помощта на ябълка, морков или краставица. Точно като четката за зъби, тези абразивни храни изстъргват зловонните бактерии от зъбите ти.
12. Избягай от симптомите на грип или настинка с правилото на трите стъпки. Казано с други думи: стой поне на такова разстояние, ако някой около теб кашля или киха, защото  капчиците с вируси, които хвърчат наоколо, обикновено не могат да прелетят толкова далеч по въздуха, за да те заразят.
13. Стани център на внимание, като поставиш ваза с цветя или саксия върху бюрото си. Ароматът на лилите, розите и други цветя действа на определени центрове в мозъка и ставаш  по-общителна.
14. Освежи настроението си и влез във форма с чаша кафе. Кофеинът е стимулант, който повишава нивата на хормоните, които те карат да се чувстваш добре, като серотонин и допамин. Това го превръща в прекрасен естествен антидепресант.
15. Репетирай. Един десетминутен преговор на глас преди изпит или интервю за работа със сигурност ще повиши резултата ти.
16. Вдишай три пъти аромата на мента, зелена ябълка или банан и ще успееш да устоиш на нуждата си от калорична храна. Тези аромати подтискат апетита.
17. Предпази се от болките и беленето на кожата след внезапно изгаряне на плажа, като в продължение на два дни пиеш ибупрофен на всеки четири часа. Това противовъзпалително лекарство намалява червенината и люспенето на кожата.
18. Когато се събудиш в апартамента на ново гадже за първи път, по-добре да промиеш устата си с паста или да ползваш пръста си като заместител на четка, вместо да измиеш зъбите си с неговата. Влакънцата на четката могат да пренасят заболявания като ЧПВ, хепатит А, В и С, сифилис и херпес.
19. Проверявай ноктите на ръцете си всеки месец, за да надникнеш какво се случва в тялото ти. Ако са чупливи, това може да е знак за липса на желязо или протеини в организма. Жълтеникавите нокти сигнализират за слабо кръвообращение, а бледите – за анемия.
20. Ако си склонна към образуване на пъпки, похапвай сьомга, орехи и зелен фасул. Тези храни са богати на мастни киселини, които ти помагат в борбата с възпалението и предпазват кожните жлези от прекомерна секреция.
21. Осигури си малко спокойствие като боядисаш спалнята си в синьо, зелено или лилаво – тези нюанси намаляват кръвното налягане. В случай че търсиш начин да се концентрираш, най-добре се спри на червеното. То влияе на нервната ти система и те изпълва с енергия.
22. Следващият път, когато си в мрачно настроение, си осигури забавно филмче. Комедиите повишават нивата на ендорфините в организма ти, намаляват кръвното налягане и в крайна сметка имаш по-обещаващи надежди за бъдещето си.
23. Винаги преглъщай хапчетата си с вода. В противен случай раздразваш хранопровода си и това може да му причини язвички и да ти се появят киселини.
24. Носи чантата си с различна ръка или на различно рамо всеки ден, за да не разтегнеш някой мускул, да се изкривиш и да те боли.
25. За да излекуваш уринарна инфекция, имаш нужда от антибиотик, но за да намалиш болките преди часа при лекаря си, можеш да поставиш хладна влажна кърпа върху V-зоната си. Студената температура ще успокои уретрата и няма да те боли толкова, докато пишкаш.
26. Ако си прекалено напрегната, за да заспиш, пробвай с коремно дишане. Постави едната си ръка върху стомаха и вдишай за 6 секунди. Задръж, като броиш бавно до 3 и след това бавно издишай. Повтори това упражнение от шест до осем пъти. С тази проста хитринка ще забавиш пулса си и ще намалиш нивата на стрес хормоните си.
27. Повиши метаболизма си като хапваш ядки. Една от съставките им ти помага в борбата с горенето на калории.
28. Погрижи се за здравето на косата си като през повечето време я носиш пусната. Вечното вплитане на кичури в конска опашка, плитка или екстеншъни могат да доведат до главоболие както и в редки случаи – до алопеция, необратима форма на косопад.
29. Избегни болезнените схващания в прасците, като пиеш няколко чаши вода повече всеки ден. Дехидратацията е една от най-често срещаните причини за тях.
30. Когато се бръснеш, използвай различни самобръсначки – една за краката и мишниците си и друга за бикини линията. Броят на стафилококовите инфекции в интимната област при жените нараства и вероятната причина за това е, че микробите, които живеят безобидно под мишниците ти или върху краката се прехвърлят от самобръсначката към гениталиите ти, където се превръщат в опасност и могат дори да проникнат в кръвообращението ти.
31. Предменструалният синдром може би е свързан с липса на калций в организма, затова можеш да се справиш с раздразнителността и умората си като си набавяш достатъчно калций – от млякото и сиренето – всекидневно.
32. Ако се налага да те оперират, опитай се да насрочиш процедурата за преди 3 следобед. Възможността да изпиташ болка и гадене след нея е по-малка по-рано през деня, може би защото ще си яла не толкова отдавна и медицинският персонал е имал време да ти обърне повече внимание.
45 начина да се почувстваш бързо секси и здрава
33. Виното съдържа полезния антиоксидант резвератрол и видовете, в които можеш да откриеш най-голямо количество от него, са червени и създадени в прохладни дъждовни региони. Подбирай такива вина, защото техните предимства за здравето са много повече от тези на вината, отгледани в по-топли и сухи области.
34. Не ти предлагаме да се превърнеш в страшна и странно ухаеща самотница, отглеждаща хиляди котки, но помисли да си вземеш поне едно коте. Отглеждането на този домашен любимец би могло да намали риска от фатален сърдечен удар с около 40 процента.
35. Недей прекалено често да разчиташ на същото болкоуспокояващо средство, когато те мъчи главоболие. Еднаквите повтарящи се дози от едно и също лекарство биха могли да допринесат за отекващи черепни пулсирания. По-добре редувай ибупрофен, аспирин и ацетаминофен.
36. Когато усещаш болка в стъпалата след излизане, което си прекарала върху 10-сантиметровите си токчета, намери бърз отдушник на напрежението в мускулите. Седни някъде, кръстосай крака и напиши азбуката с малки печатни букви с всяко едно от крачетата си.
37. Пребори се с кихането и хремата на алергична основа като целуваш гаджето си по-често. Ако поне половин час дневно прекарваш в целувки, те ще се превърнат в успокоително средство за имунната ти система, а това ще те предпази от реакция на всички отговорници за хремата ти, които летят из въздуха.
38. Замаскирай грозно натъртване, като положиш лед върху нараненото място и го намажеш с билков крем на основата на арника. Можеш да откриеш доста такива продукти в аптеките.
39. Имаш чувството, че постоянно ти се ходи до тоалетна? Откажи храните и напитките със съдържание на аспартам и захарин, защото дразнят пикочния ти мехур и се налага да ходиш по-често.
40. Слушай музика на плейъра си с височина, не по-силна от тази на нормален разговор. Ушната мида разпространява звука в ухото ти и децибелите се засилват. Това крие опасности за слуха ти в дългосрочен план.
41. Оправи настроението си като си запееш любимо парче. Така ще се почувстваш моменталически щастлива.
42. За да влезеш отново в онези дънки от слабия ти период, започни да ядеш отново храни, богати на калий като кайсиите и бананите. Калият ти помага да изхвърлиш излишните течности от организма.
43. Следващият път, когато те обхване мрачно настроение, драсни един e-mail до някоя приятелка, просто за да й напишеш, че е най-забавната или мила мацка, която познаваш. Звучи малко изтъркано, но всъщност е доказано, че когато изразяваш симпатиите си към някого, това ти носи чувство за емоционална удовлетвореност. 
44. Ако се порежеш със самобръсначката, можеш да спреш кръвта по-лесно, като нанесеш вазелин върху нараненото място, преди да го превържеш. Нямаш вазелин под ръка? Намажи раната със собствената си слюнка. Естествените й съставки ускоряват заздравяването.
45. Нередовната менструация и пропуските в цикъла може би ти подсказват, че трябва да поразредиш претоварения си график. Прекалено голямото количество работа в комбинация с малко сън разбъркват цикъла ти.
Неудобни моменти
Ето как да се справиш бързо, когато...
... имаш газове. Купи си таблетки от аптеката. Другият вариант е да намериш място, където да останеш сама, за да направиш няколко коремни преси. Те ускоряват отделянето на излишните газове. Успокой храносмилателния си тракт за в бъдеще като избягваш дъвки, газирани напитки и бонбони за смучене, защото предизвикват това състояние.
... ти излезе херпес. Справи се с част от раздразнението и ограничи продължителността му като нанесеш отгоре балсам със слънцезащитен фактор 15, за да предотвратиш възможността слънцето да влоши положението. След това нанеси противовирусно средство или крем с лизин на всеки два часа, за да изчезне по-бързо.
... ти щръкне кожичка на нокътя. Подрежи я възможно най-близо до кожата си с най-чистата и малка ножичка, която успееш да откриеш. Нанеси антибактериално средство, за да предотвратиш инфекция. Този проблем е резултат от изсъхнала, мъртва кожа и за да не се случва занапред ежедневно хидратирай кожичките на ноктите си с лосион и специално олио за кожички поне веднъж в седмицата.

Няма коментари: