вторник, 5 октомври 2010 г.

Супер ефективни трикове за отслабване

Има няколко хитри трика (толкова безболезнени, че бързо ще забравиш, че ги следваш), които буквално ще стопят излишните килограми от тялото ти.

Супер ефективни трикове за отслабване
Внимавай какво количество храна попада в чинията ти!
1. Не влизай в супермаркет без дъвкаЗабелязала ли си колко често в големите супермаркети се правят промоции на храни. При това все супер калорични? И как без да усетиш, докато си пазарувала, си сгънала 3 безплатни шоколадови бонбони. А уж беше на диета? За да намалиш риска от лакомия, преди да влезеш в супермаркет, сдъвчи една ментова дъвка.
       
2. Изхвърли прозрачните си кутии
Изследванията показват, че може да ядеш 60% по-малко, ако съхраняваш любимите си специалитети в непрозрачни кутии. Странно, но факт!
3. Дай на гаджето си първата хапка
Обвързаните жени имат навика да придобиват хранителните навици на гаджетата си – да си сервират като техните порции. Ако имаш приятел, остави го той пръв да опита от вечерята. Типично в стила на мъжете, той ще унищожи едно солидно количество храна и докато дойде твоят ред, ще е останало скромно количество, което да те изкушава.
4. Пий от една и съща чаша
Според проучване, ако принципно пиеш от ниска и широка чаша и я смениш с висока и тясна, си склонна да си налееш със 75% повече течност от обикновено (дори ако чашите са с еднаква вместимост).
5. Не яж направо от опаковката
Никога не яж направо от опаковката. Независимо какво консумираш, винаги го сервирай в поднос преди това. Така ще избегнеш евентуално преяждане. Избирай си по-малки съдове (с обем колкото един юмрук). Учените са открили, че хората, които ядат сладолед от по-големи купи, си сервират с 30% повече, от тези, които ядат в малки купи.

Супер ефективни трикове за отслабване6. Яж след Happy Hour
Често се изкушаваш от Happy Hour, който предлагат някои заведения и си поръчваш една-две чаши алкохол. Алкохолът обаче понижава нивото на кръвната захар и предизвиква неутолим глад за мазни храни. И затова по-късно налиташ на пица, чипс и други вреднотии. За да ги спестиш на тялото си, изчакай да се прибереш вкъщи и хапни нещо дребно и нискокалорично като пуканки например.
7. След тренировка се зареди с протеин
Хората надценяват количеството калории, които изгарят по време на тренировки и подценяват тези, които приемат през деня. Ако огладнееш след тренировка, а все още не е време за храна, си купи кофичка кисело мляко или си намажи филия пълнозърнест хляб с малко фъстъчено масло. 
8. Яж диетични бисквити
Опитвай се винаги да консумираш сравнително полезни храни между основните хранения (като плодове или диетични бисквитки). Така няма да се нахвърляш като вълк на храната следващия път, когато седнеш на масата. Но ги съхранявай някъде, където не ги виждаш, като в кухненския шкаф вкъщи или чекмеджето на бюрото си в офиса. Като не ги виждаш, вероятността да ги унищожиш до една е в пъти по-малка от тази, ако са на видно място.
9. Дръж вечерята си във фурната
Като държиш гювечето или печеното пиле във фурната, а не на кухненската маса, ще изядеш много по-малко количество от него. Ако докато се храниш, гледаш тавата със сготвеното, си склонна много повече да си сипеш допълнително, отколкото ако не е пред очите ти.
10. Замени десерта с кафе
Поправи навика си да налиташ на сладко след всяко хранене като вместо десерт си поръчаш чаша безкофеиново кафе или чай. След няколко дни тялото ти ще спре да чувства необходимост от сладкиши и ти ще се отървеш от излишните калории, които си приемала с тях.

Няма коментари: