събота, 11 септември 2010 г.

Ултра стягане за цялото тяло

Ултра стягане за цялото тяло
С няколко ултра стягащи упражнения бързо ще се върнете в перфектна форма



Момичета, оставихме ви да мързелувате цяло лято. Давахме ви само леки здравословни менюта и мързеливи упражнения, но вече няма милост (тук размахваме заплашително едни тризъбци, с които а-ха да ви погнем след малко, но ще се въздържим).
Ще ви предложим лесна тренировка за стягане на цялото тяло, която ще ви върне за нула време отново във форма. Освен това ще ускори допълнително метаболизма ви, за да изгорите част от излишните мазнини.
Ако към комбинацията от упражнения добавите и подходящ хранителен режим, резултатите няма да закъснеят.
Нашият персонален съвет е да добавите и няколко щипки канелена музика за повече цвят. Все пак тренировката ви може да има и антистрес ефект, който да ви помогне да се отърсите от напрежението след края на работния ден.
Синхронно сгъване
Напрегнете бицепсите, раменете и дори бедрата с едно комбинирано упражнение.
Вземете по една гиричка от по 2-4 килограма във всяка ръка. Заемете стоеж с разкрачени крака – опънете единия крак и се облегнете на другия, който е сгънат под 90о в коляното (страничен напад, при който усещате опъване от вътрешната страна на бедрата).
Вдигнете ръцете на нивото на раменете и ги опънете встрани. След това ги сгънете в лактите, като дланите сочат раменете и са над тях. Лактите обаче не трябва да се отпускат надолу.
Бавно върнете в изходно положение и повторете общо 15-20 пъти. След това разменете краката и пренесете тежестта върху другия. Отново направете 15-20 повторения.
След известно време можете да правите и по 2 серии за всеки крак.
Програмата от движения може да се изпълнява както в спортна зала, така и на килима вкъщи.
Коремни преси

Легнете по гръб с изпънати крака и ръце, допрени до тялото. Сгънете ги едновременно, като се стремите да вдигнете краката максимално високо. В същото време напрягайте корема допълнително.
Ръцете изпънете напред, а след няколко тренировки целта ви ще бъде да докосвате пръстите на краката с ръцете си.
Правете по 15-20 повторения в 3 серии.
Лицеви опори
Няма да минете без тях, защото натоварват едновременно гърдите, ръцете и гърба.
Използвайте надуваема фитнес топка – заемете стабилна позиция върху нея с максимално раздалечени длани. Лактите трябва да сочат навън, а не назад.
Спуснете се към нея, задръжте за 1-2 секунди, след което се изправете нагоре. Повторете общо 15 пъти в 3 серии.
Ако се чувствате нестабилни, опрете топката в стена срещу вас или застопорете ходилата си по подобен начин.
Можете да си направите собствен клас, в който да включите и своите приятелки. Гаранция ще бъде забавно, само не се увличайте със сладкишите след това.

Ето защо мъжете се женят за кучки

 Ето защо мъжете се женят за кучки
Илюстрация: AMG

„Защо мъжете се женят за кучки” не е поредната книга за намиране на съпруг, нито пък внушава, че без т.нар. „половинка” една жена е непълноценна личност.
Напротив. Идеята й е да покаже, че именно силната жена, която държи на собствения си живот и интереси, е способна да изгради една истинска връзка и да я доведе до желания от нея завършек.
Брак? Съвместно съжителство? Сериозна връзка? Отношения, основани на уважение? Каквато и да е целта, средствата за постигането й са едни и същи – 75-те принципа на връзката, описани в тази книга.
Принципите са плод на автентични интервюта с мъже, признали пред авторката по какъв начин мъжът избира парньорката си в живота.
Шери Аргов (известна американска водеща и автор на книги) обяснява смисъла, който влага в определението „КУЧКА”, така:
Когато използвам думата “кучка”, нямам предвид гаднярка или злобарка, а силна жена, която е наясно със себе си. За нея не е проблем да предостави на мъжа повече пространство, защото самата тя има нужда от такова.
При най-малката проява на неуважение тя се отдръпва, а така става още по-привлекателна за мъжа.
Именно това е жената, за която той мечтае да се ожени един ден.
От стотиците интервюта Шери Аргов стига до извода, че мъжете всъщност нямат страх от обвързване, те искат любов и брак също толкова силно, колкото и жените.
Но за да пожелае един мъж да се обвърже, той трябва сам да стигне до идеята: “Би било чудесно, ако бях женен за нея!”.
А това не става, ако жената следва популярните съвети, според които тя трябва от рано да заяви: “Искам да знам накъде сме тръгнали. Не желая да си губя времето”. Жените казват това напълно несъзнателно, без да си дават сметка какви сигнали изпращат на мъжа.
Те си мислят, че пестят време, но всъщност постигат тъкмо обратното.
Поведението им сякаш казва, че връзката, сериозното обвързване или бракът са неща, което им се полагат по право, а така карат мъжете с все сили да бягат от тях.
Целта на „Защо мъжете се женят за кучки” е да разбие заблудите и да каже истината, която мъжете и уважаващите себе си жени знаят, но която убягва на прекалено добрите момичета – угаждането на всеки каприз не може да донесе любовта и вниманието, за които една жена копнее.
Съсредоточаването върху собствения й живот, цели и достойнство обаче може.
И Шери Аргов насърчава жените да направят точно това – да променят поведението си, като използват предоставената им в книгата информация, разкриваща как мъжете мислят, какво точно означават думите и действията им и как очакват от жените да се държат.
Най-често срещаната критика към подхода на Шери Аргов е: “Защо им е на жените да играят игрички? Не е любовта нещо естествено?” Тя отговаря така:
Тази критика ми се струва особено забавна, защото тя предполага, че мъжете винаги са състрадателни, алтруистично настроени и откровени – и в никакъв случай не си играят с жените.
В действителност обаче мъжете непрекъснато извъртат истината и умишлено пропускат съществена информация, за да получат своето.
Както една хубава жена използва външния си вид, за да получи съответните облаги, така и мъжете намекват за “обвързване, може би след време”, за да надхитрят жените.
Използват ли мъжете обещания за връзка, за да получат сексуални облаги?
Дразнят ли нарочно жената, за да видят как тя ще реагира?
Правят ли номера, за да разберат до каква степен партньорката им държи на тях?
От какво ги е страх най-много във взаимоотношенията с нежния пол?
Какви са истинските им очаквания към жената, с която желаят да свържат живота си – що се отнася до секса, парите, взаимните отговорности?
Отговорите на тези и много други въпроси са поднесени в типичния за Шери Аргов стил – открито, честно и без свян, с хапливо чувство хумор, понякога преливащо в сарказъм и много наподобяващо хумора от т.нар. „мъжки разговори”, с примери от живота, някои от тях доста комични, други – направо абсурдни, но всички до един – реални и поучителни.

Няколко трика за красиви мигли

Няколко трика за красиви мигли


Ако не сте привилегировани да имате естествени дълги и гъсти мигли, може и да ви се струва, че няма друго наистина „видимо“ решение освен изкуствените мигли.
Но има и един куп ужасно скъпи серуми за подхранване и стимулиране растежа на миглите, съвсем нови козметични техники за прикачване на отделни мигли, за да се сгъстят и удължат във външния край на окото, специални спирали със силикон и какво ли още не.
И да, има малки трикове за поддържане на миглите, но за тях се изисква много постоянство и търпение, а междувременно нашият верен съюзник си остават спиралите за мигли – за извиване, обем и повече дължина.
С едно движение погледът се променя, а с това и самочувствието!
Тънките мигли са като тънката коса, нужно е подхранване, тъй като косъмът е съставен изцяло от протеини. Затова наблягайте повече на храни, богати на протеини – авокадо, ядки, тофу, риба, яйца, броколи.
Вазелинът помага за растежа на миглите, може да го нанасяте с клечка за уши или малко памучно тампонче вечер преди лягане в основата на миглите. Сутрин отмивайте старателно.
Избягвайте използването на извивачката за мигли, която наистина ги прави по-красиви, но ако често ги третирате с нея ще станат по-тънки и „изтощени“, също като при изправянето и къдренето на косата с преса.
Дайте почивка на очите си от ежедневния грим поне през уикенда, тъй като сенките за очи, моливите, очната линия, спиралата, изкуствените мигли, оцветяването на миглите и т.н. запушват порите на кожата в основата на миглите и те не могат да дишат.
Сресването на миглите, колкото и странно да звучи също помага за стимулирането на растежа. Това е вид масаж за тях, който се прави с малка четчица, подобна на гребенче.
И последният ни съвет – бъдете наистина много търпеливи и не очаквайте резултати след първата седмица. Миглите са най-бавно растящите косъмчета по нашето тяло. Например, за да израсте наново една паднала мигла при свалянето на грима, са необходими 6-8 седмици!

Бани за романтици


Романтиката в банята в никакъв случай не е лесна за постигане. Първото условие е самата баня - нейната големина, липсата/наличието на прозорец, разположението на ваната/душ кабината и т.н.

Ако имате достатъчно голяма баня с много светлина, минаваща през симпатично прозорче, определено сте големи щастливци.

В тези случаи банята не е просто "мястото за къпане", а е още една стая за жилището. Стая, в която да релаксирате. Стая, която да декорирате.

Стол в банята? Цветя до ваната? Перденца на прозорчето? Да, да и да.

Съгласни сме, че в жилищните кооперации, в които живеят голям процент от "градските хора", романтиката (не само в банята) е мисия почти невъзможна. Все пак, всичко опира до желанието, вдъхновението и разбира се - финансите.

Ако сте склонни да превърнете банята си в романтично кътче, със сигурност галерията ще ви даде отлични идеи. Все пак да отбележим, че вариантите, които сме събрали там, са просто за вдъхновение.

Ако имате такава, по-просторна от обичайната кибритена кутийка, и сте си избрали душ-кабина, вместо вана, проблемът с влагата е решен.

Можете да сложите свещи, сухи цветя, розови листенца, мънички декоративни сапунчета в красив съд, бели камъчета на дъното на мивката, картина/плакат/фотография на стената, поставка за списания...

Появи се първото легло за секс

Появи се първото легло за секс


Италиански производител на матраци създаде специално легло за секс, а не за спане.
Матракът е със специални дръжки, които да помагат на партньорите, когато страстите се разгорят.
Малко под средата му има специално проектирана вдлъбнатина, в която мъжете да слагат коленете си за по-добро сцепление.
Пружините му са особено силни и дават добър отскок дори и на най-мързеливите хора.
"Изследвания показват, че около 70 процента от мъжете и жените не са доволни от секса или имат някакъв проблем. Исках да направя нещо, което да им помогне, защото повечето легла са създадени за сън, а не за любов" - каза Паоло Тонели, собственик на компанията "Сонифлекс"
Бихте ли се обзавели с такова?

Медитация за начинаещи

 Медитация за начинаещи
Снимка: Dreamstime

Техниките за дишане по време на медитация, освобождаване на напрежението чрез повтаряне на мантри в пози със странни имена винаги са предизвиквали в мен усещането за нещо много мистично и загадъчно.
Много по-логично и лесно ми се струва да прогоня стреса, неприятните мисли и емоции с кофичка истински ванилов сладолед или черен шоколад.
Но тъй като рубриката е за антистрес и начините за неговото намаляване реших, че малко мистичност няма да навреди и затова ви предлагам няколко стъпки в медитация за начинаещи с конкретна цел - преодоляване на гнева и болката, причинени от друг човек.
Първо на всеки етап трябва да отделите достатъчно време без да бързате, второ настанете се удобно в седнало положение с изправен гръб и се опитайте да се концентрирате максимално, следвайки ритъма на дишането си.
Най-добре пробвайте този тип медитация у дома и не подхождайте с мисълта, колко неловко бихте се чувствали, приемете го като експеримент, роля, в която да се вживеете само за няколко минути.
1 етап
Повтаряйте името си бавно или просто се опитайте да визуализирате себе си, така че да „почувствате“ присъствието си. Освободете напрежението, когато издишвате и се изпълвайте с обич и нежност към самите себе си при всяко вдишване.
2 етап
Насочете всичките си положителни чувства към човека, който ви е наранил или обидил с нещо, като мислено му пожелаете здраве, щастие, късмет и успехи, без лоши чувства и без капка негативизъм.
3 етап
Мислете си с нежност за всички хора, които познавате и ви заобикалят всеки ден в работата или у дома при всяко вдишване и издишване. Почувствайте как раздавате доброжелателност и не мислите нищо лошо на никого.
Накрая вдишайте дълбоко и отворете бавно очите си, ще почувствате облекчение и хармония. Усмихнете се на себе си и не забравяйте да се усмихвате по-често на хората около вас!
 

Алисия посвети новата си песен на Валери Божинов

Алисия посвети новата си песен на Валери Божинов

„Твоя тотално” е заглавието на най-новия сингъл на топ изпълнителката на Ара мюзик - Алисия. Блондинката посвети парчето на своята половинка Валери Божинов, който се състезава за Парма. „Това е първата и последна песен, която официално посвещавам на Валери! Има много песни, които някои си мислят, че са правени за него, но тази е единствената!” - твърди Алисия. „Твоя тотално, просто не е реално, да ми пасваш така ти…”, това е част от текста към песента. Новото парче отново е много модерно и по-различно от всичко показвано досега от талантливата певица. „Твоя тотално” е по музика и аранжимент на Флори и текст на Росен Димитров. „Твоя тотално” вече се радва и на ефектен видеоклип, който ще се завърти до няколко дни в ефира на ФЕН ТВ!

На 50 млн. души се ражда един гений

Всеки родител иска да разбере гениално ли е детето му. Затова се научете да го наблюдавате. Надарените деца с по-голямо желание се занимават със свои си "научни" работи. Интересът им към игрите с връстниците е на заден план. Гениалността е начин да намериш нестандартни решения и да мислиш различно от установените правила. Затова и вундеркиндите имат проблеми с общуването с другите деца. Те прекалено много говорят, постоянно поправят връстниците си и вместо хумор използват сарказъм.Гениалните деца понякога могат да бъдат невнимателни, груби или своенравни. Те често предявяват прекалено много изисквания към околните и затова в живота често са самотни. На 50 млн. души се ражда един гений.




Според статистиката на 50 млн. души се ражда един гений. Генетиците обаче твърдят, че от 100 хил. новородени едно е надарено свише. Всъщност няма точни критерии за определяне на гениалността. Но няма родител, който поне веднъж в живота си да не си е помислял, че отглежда вундеркинд.
На 50 млн. души се ражда един гений
Гениите са внимателни събеседници. Те проявяват интерес към всяка нова информация и любопитството им е огромно към всичко, което се случва по света. За надарените хора е характерна толерантността към чуждото мнение. Неслучайно има и такава поговорка: "Умният може да промени мнението си, глупакът - никога". Колкото едно дете е по-близо до гениите, толкова то е по-грижливо и любвеобилно. В характера им обикновено липсват три доста неприятни качества. Те не обичат да хленчат, да капризничат и да се оплакват. Надарените са независими, способни са да се грижат за себе си и имат силно чувство за собствено достойнство. Гениите са много интересни хора, които уважават другите, но и към тях изискват да се отнасят с нужното уважение.
Повече от половината признати гении са имали среден и нисък успех в училище или са били двойкаджии. Може би защото там не им е интересно. Айнщайн например е бил смятан за посредствен ученик. За да се изяви талантът на едно дете, то не бива да скучае в училище, но и не бива да учи на предела на възможностите си. Геният може да види общото в частното и има изострено чувство за наистина важното. Признак за надареност е и необикновената способност да преодолява трудностите.
Специалистите предлагат един много лесен начин да разберете имате ли гений вкъщи. Тестът е за деца от една до четиригодишна възраст. Поставете огледало пред детето и го помолете да си покаже носа. Ако покаже носа върху себе си, значи е гений. Ако го покаже в огледалото, значи геният е скрит някъде много дълбоко

Най-популярните нарушения на съня

Най-популярните нарушения на съня


Най-популярните нарушения на съня

Сънят е предназначен за отпускане и почивка и минава през два стадия – на бързия сън и на дълбокия сън. Но когато се губят границите между тези два стадия и процеса на бодърстване, сънят става ужасен.
На практика някои от нарушенията на съня приличат на откъси от филми на ужасите. Едно от най-често срещаните нарушения на съня са кошмарите. Дали ще е убиец с брадва или вие сте голи насред улицата, това със сигурност ще ви събуди и ще сте обляни в пот.
В такива случаи хората страдат през деня, защото постоянно ги преследва страхът от предстоящия среднощен ужас. Според данни на американската асоциация за сън основни причини за това разстройство на съня е постоянният стрес, както и недоспиването.
Около 15 процента от населението страда от лунатизъм и от време на време се разхожда из дома или извън него, без да се събужда. Според учените отново стресът и недоспиването са виновни за това.
Около двадесет процента от лунатиците обаче страдат от травми по време на своите среднощни разходки. Най-голямата опасност за лунатика е да падне, затова на пода не трябва да има кабели и предмети.
Нощните страхове притесняват не само хората, които страдат от тях, но и тези, които са заедно в тях в такива моменти. За разлика от кошмарите, които възникват по време на дълбокия сън, нощните страхове възникват в началото на нощта.
Най-често те се срещат сред децата. В момента, в който страдащите от нощните страхове са подложени на поредната атака, те са във вертикално положение с отворени очи и не осъзнават какво се случва.
В такива случаи човек крещи и не трябва нито да се успокоява, нито да се буди. Това състояние е сходно с лунатизма, тъй като човек се разхожда около десет минути, след което си ляга, заспива и на другия ден не си спомня нищо.
Сънните халюцинации възникват при прехода от бодърстване към сън, веднага след като главата се отпусне върху възглавницата. Когато халюцинациите достигнат своя апогей, човек се събужда, като при това вижда странни същества в стаята и чува гласове.
Най-често това се случва на хора с нарколепсия – заболяване на нервната система, което се характеризира с дневни пристъпи на непреодолима сънливост и пристъпи на внезапно заспиване.

Кой ден от седмицата си роден? Виж какво значи

Кой ден от седмицата си роден? Виж какво значи


От дълбока древност хората са считали, че животът на човека се определя от деня на неговото раждане, визирайки не само датата, но и деня от седмицата. Ето защо винаги хората са се интересували какви послания им праща денят на тяхното раждане. Всеки ден има своя скрит смисъл, зад който може да се крие загадката на всичко онова, което ни се случва.
Понеделник
Понеделник е един хубав ден на който да бъдеш роден. Човекът роден в понеделник ще има добър живот, ще бъде много обичлив. Красотата му ще впечатлява всички около него, а очите му ще излъчват светлина.
Вторник
Вторник се смята, че е лош ден за раждане. В този ден хората , които се родят стават скандалджии, но са богати и живеят дълго. Но вторникът им носи опасност да ги сполети нещастие. Смята се, че във вторник има един зъл час, но никой не може за каже кога е. Най - лошо е да си роден в този час. Злата орисия е винаги с този, роден по това време. Не непразно вторникът преди Великден е наричан “черен вторник”. Роденият на него човек е нещастен цял живот.
Сряда
Роденият в сряда човек ще живее до дълбока старост. Ще бъде сърдечен и верен, но няма да бъде богат. В някои райони на страната се избягва зачеването на дете в сряда, за да не се роди с недъзи. Не трябва да се работи, за да не изгорят децата от тази къща. Дори мъжете не се бръснат, а жените не мият косите си, за да не останат вдовици. За най - опасна е смятана русалска сряда. Роденият на нея човек ще бъде цял живот без късмет.
Четвъртък
Четвъртъкът е смятан за добър и за лош ден да бъдеш роден. Добър защото човекът ще е красив, с умни очи и светло лице. Лош, защото ще е вечен скитник, без да успее да пусне корени където и да било. За най - лош е смятан четвъртъкът през първата седмица на Великите пости. Не напразно народът го е нарекъл Въртоглав четвъртък.
Петък
Роденият в петък човек ще успее в живота – ще получи добро образование, ще забогатее, ще живее дълго. Но винаги ще има нещо, което ще му липсва.
В календара съществуват така наречените черни петъци, които на брой са дванадесет. В тези дни е забранено на жените да работят, защото ако го направят това ще доведе болести и беди. В някои райони се счита, че петък не е добър ден за нови начинания.
Събота
Народните поверия казват, че човек роден в събота ще има гадателски способности и ще може да поглежда през вратата на световете. Роденият в събота ще се занимава с това, което харесва и ще име възможност да пътува, от него може да излезе добър търговец. Роденото в събота дете е на уважение и почит в семейството. То е смятано за дар от Бога и ще носи щастие на всички около него. Злите сили се страхуват от него и бягат надалеч. Име поверие, че на родените в събота не им действат магии.
Неделя
Родените в неделя се считат за щастливци, посочени от съдбата. Без особени усилия те постигат всичко в живота – и богатство, и слава, и знания. Те ще са красиви, ще обичат истината и ще мразят лъжата. Ако са момичета, ще обичат да се кипрят, но пък и всичко, което сложат ще им отива. На родените в този ден обикновено се дават имена като Неделя, Делчо.

Учените дадоха обяснение на въпроса: Как Исус Христос е ходел по водата?


Исус Христос
Исус Христос ходи по вода
Борбата между науката и религията стигна дотам, че първата започна да дава обяснения и на едни от най-мистериозните неща от втората, в опитите й да се наложи рационалното над духовното. Така и сега от научното издание Live Science са намерили обяснение как Исус Христос е ходел по водата.
Всичко се криело в редките климатични условия, които правели възможно чудото. Именно благодарение на тях, на повърхността на Галилейско море се е образувал невидим леден слой, който бил способен да издържа и човешко тяло.
С това библейската легенда за Христос е разгадана и както в “Ловци на митове” и учените успяват да се наложат над религията, доказвайки чрез силата на законите в природата, че дори и най-мистериозното си има обяснение.
Исус Христос
Учените дадоха своето обяснение
Друг е въпросът дали Дорон Ноф, професор по океанография в университета във Флорида, както и останалите от екипа му с подобни твърдения са прави, защото всичко, което излагат като мисли са една хипотеза.
Тя би могла да е истина, но в никакъв случай не доказва напълно, че Синът Господен не е ходел по водата. Ако е вярно твърдението им, то тогава ще трябва да намерят и други аргументи и доказателства за всички останали чудеса направени от Исус.
В момента учените признават, че създаването на споменатите изключително редки климатични условия е възможно да се осъществят едва 1 на 10 000 или иначе казано на 10 000 години, евентуално, веднъж.

3-тото чудо в света се роди в България – 5-месечно бебе проговори

Бебенце на 5 месеца и 3 седмици проговори
Бебе на 5 месеца и 3 седмици извърши чудо – проговори! Бебенцето Емилия Райкова от столицата изрекла ясно и отчетливо „мама“ на слисаните си родители. Ден по-късно малката госпожица казала и „тата“.
Малко като се поопомнили от щастливия факт майката и бащата на Емилия се консултирали с педиатър, който първоначално помислил, че родителите си правят “гаргара” с него. Но те не го излъгали, а казали истината – бебето е феномен. Това казал и докторът по-късно. Родителите на малката Емилия Райкова обаче не искали да бъде тя притеснявана от медиите, ето защо нейното обществено достояние ще бъде чрез няколко подобни статии.
Майката Велислава Райкова искала детето й да израсне като другите, а не да се чувства различно. Точно тези хора по-късно се чувствали самотни през целия си живот.
Досега по света има регистри само 2-3 подобни случая – в САЩ и Япония. Специалисти твърдят, че е вследствие на наблюдаваната хиперактивност и емоционалност на малката Еми, ето защо трябва да бъде наблюдавано внимателно.
Дори журналистите не успели да се сдобият със снимки от майката, която категорично им отказала като дори ги помолила да не “раздухват” историята. Въпреки това те го направили не от любов към сензацията, а защото ставало дума за наистина уникален научен случай.

Азис: Видях Исус Христос!

Костинбродският славей Азис казва, че преди години е видял Исус Христос – това съобщава в новия си брой в. „Уикенд“. Певецът тогава бил на 18 години и една вечер в двора на дома си забелязал мъж с бели дрехи. Той веднага разбрал, че това е Божият син и дълго време стоял „закован“ на прага на къщата си.
„Беше облечен с бели дрехи и ръсеше нещо, което приличаше на юфка, по земята. Бях доста изненадан, но не можех да мръдна от мястото си, защото бях зашеметен. След това споделих всичко с баба ми, която ми разказа доста интересни неща“, са думите на ексцентричния фолк изпълнител.
Не е публична тайна, че любимата баба на Азис – Станка, е известна врачка в Костинброд. Тя обяснила на своя внук, че наистина му се е явил самият Исус Христос, но не разсипвал юфка, а манна небесна.
„Каза, че е благословил къщата ни. Аз вярвам, че е така, защото успях да развия таланта си и днес хората не виждат Васко Циганина, а твореца Азис, който има успешна кариера. Често се моля, защото знам, че Онзи горе ме чува и винаги ми помага в тежки моменти“, споделя певецът.

Дракон обитавал нашите земи преди 70 млн. години

Дракон обитавал нашите земи
Преди около 70 милиона години дракон обитавал нашите земи в древността. Останките му бяха намерени в съседна Румъния, но по всяка вероятност е кръстосвал и българките земи, тъй като по онова време съседката ни и България са представлявали островен архипелаг.
И всъщност драконът представлявал дребен хищен динозавър, събрат на свирепите велосираптори. Връзката с дракона идва от наименованието, което са му дали открилите го учени – Balaur bondoc, означаващо именно набит дракон. Той бил много по-мускулеста машина за убиване от велосираптора и имал не един, а два големи нокътя на всеки крак, с които е разсичал жертвите си.Освен това размерите му са били около 2 метра височина като е можел да убива и плячка с много по-големи размери от неговите.
С тази структура на скелета учените смятат, че Balaur bondoc е разчитал далеч повече на силата си, която е притежавал, отколкото на светкавичните движения, каквито притежавал велосирапторът.
Умирайки драконът е оставил със себе си и още няколко скелета с по-дребни растителноядни динозаври, които имали размерите на днешните крави и които са му послужили за храна.
Внушителният хищник ще прероди фантазиите на любителите, които ще родят какви ли не истории за него.Динозавърът е откритие на геолога Матиас Времир от Трансилванската музейна асоциация. Останките представляват частично запазен скелет с кости от преден и заден крайник, бедрена кост, гръбнак, ребро и опашни кости.
Археолозите са открили останки от дребни растителноядни динозаври с размерите на крава на мястото, на което са открили стелета на дракона.

Мистериозни случаи на попаднали в дупка на времето

Мистериозни случаи на попаднали в дупка на времето


Много учени са на мнение, че фантастичните романи не са глупост и че дупките във времето наистина съществуват. На 16 октомври 1996 г. индийският кораб „Морска звезда” заминал от Бомбай за Малайзия с десет туристи на борда и 39 члена на екипажа.
На петия ден се разразила буря и корабът изпратил сигнал за помощ. След това изчезнал от всички радари, зоната на бурята била изследвана от водолази, но корабът изчезнал. Всички на кораба били обявени за мъртви.
Точно след три години – на 16 октомври 1999 г. на същото място пред очите на потресени рибари се материализирал корабът. Той изпратил сигнал, че бурята и спряла внезапно. Когато пътниците слезли от кораба, с учудване научили, че ги нямало три години. Те били убедени, че са изминали 3 часа от началото на бурята.
През 1995 г. французойката Луиза Дюпен внезапно изчезнала от дома си в провинциален град. Роднините й се примирили със смъртта й, но точно след година тя се появила. Отнело доста време тя да бъде убедена, че се е бавила повече от час... Тя разказала, че тръгвала да пазарува и небето притъмняло. Станало й лошо, но после се оправила и се прибрала.
Учените не могат да обяснят нито начина на изчезване, нито защо до минута съвпада моментът на изчезване и на появяване. Установено е, че винаги по време на изчезването на хора се разразява буря, става студено и хората чувствали болки в слепоочията, преди да изчезнат. Вероятно тогава те попадали в дупка във времето, защото били убедени, че ги е нямало няколко часа.
Мистериозни случаи на попаднали в дупка на времето
Поразява един детайл: ако човек смятал, че го е нямало около час, това се равнявало точно на година. Тези, които мислели, че ги няма два часа, били търсени от близките си точно две години. Жертвите, които имали часовници, забелязвали, че те са спрели, а след като се връщали на същото място, часовниците им тръгвали.
Според учените понякога става разкъсване на тъканта на пространството и времето, която се поражда от натруп ване на космическа енергия. Когато човек е до такова място, той попада извън времето. Не е ясно обаче как успява да се върне...