събота, 11 септември 2010 г.

Няколко трика за красиви мигли

Няколко трика за красиви мигли


Ако не сте привилегировани да имате естествени дълги и гъсти мигли, може и да ви се струва, че няма друго наистина „видимо“ решение освен изкуствените мигли.
Но има и един куп ужасно скъпи серуми за подхранване и стимулиране растежа на миглите, съвсем нови козметични техники за прикачване на отделни мигли, за да се сгъстят и удължат във външния край на окото, специални спирали със силикон и какво ли още не.
И да, има малки трикове за поддържане на миглите, но за тях се изисква много постоянство и търпение, а междувременно нашият верен съюзник си остават спиралите за мигли – за извиване, обем и повече дължина.
С едно движение погледът се променя, а с това и самочувствието!
Тънките мигли са като тънката коса, нужно е подхранване, тъй като косъмът е съставен изцяло от протеини. Затова наблягайте повече на храни, богати на протеини – авокадо, ядки, тофу, риба, яйца, броколи.
Вазелинът помага за растежа на миглите, може да го нанасяте с клечка за уши или малко памучно тампонче вечер преди лягане в основата на миглите. Сутрин отмивайте старателно.
Избягвайте използването на извивачката за мигли, която наистина ги прави по-красиви, но ако често ги третирате с нея ще станат по-тънки и „изтощени“, също като при изправянето и къдренето на косата с преса.
Дайте почивка на очите си от ежедневния грим поне през уикенда, тъй като сенките за очи, моливите, очната линия, спиралата, изкуствените мигли, оцветяването на миглите и т.н. запушват порите на кожата в основата на миглите и те не могат да дишат.
Сресването на миглите, колкото и странно да звучи също помага за стимулирането на растежа. Това е вид масаж за тях, който се прави с малка четчица, подобна на гребенче.
И последният ни съвет – бъдете наистина много търпеливи и не очаквайте резултати след първата седмица. Миглите са най-бавно растящите косъмчета по нашето тяло. Например, за да израсте наново една паднала мигла при свалянето на грима, са необходими 6-8 седмици!

Няма коментари: