петък, 3 декември 2010 г.

 Романтика в брака всеки ден

Бракът е чудесна връзка, която ви позволява да изследвате себе си и половинката си за дълго  време. Вие ще откриете, че бракът може да бъде лесно, трудно, възнаграждаващо, отчайващо, както и всичко на куп – отношение, което едновременно ще ви прави щастливи и нещастни.
Едно от най – големите оплаквания при семейните двойки е, че романтиката е изчезнала. Затова ние ви даваме няколко начина, чрез които да я върнете обратно:
Целувайте се за довиждане всеки път
Твърде много семейни двойки прекарват деня си без физически контакт по между си.
Казвайте „Обичам те” всеки път, когато приключвате съвместен разговор
Това може да бъде преди да си легнете да спите или когато приключвате телефонен разговор. Просто не забравяйте да го казвате, за да не съжалявате след това.
Прекарвайте известно време сами
Една от причините романтиката да си отиде е, че сте ангажирани – работа, деца, отговорности. И не ви остава време, което да го разделите само за вас. Половин час сами на ден са ви достатъчни, за да си кажете всичко.
Играйте заедно
Романтиката не значи само цветя и свещи. Друг чудесен начин да „събудите” романтиката е да играете заедно. За всички игри, които ви дойдат на главата – монополи, блек джек, дори и едно боричкане в кухнята е чудесен приоритет за вашата семейна романтика. Просто не забравяйте да се забавлявате един с друг.
Смейте се заедно
Смехът пробужда позитивни чувства, радост, всичко, което е необходимо, за да върнете романтиката във връзката си. На забавно телевизионно шоу, на шеги, просто се уверете, че смехът присъства в дома ви всеки ден.
Докосването е основният елемент на романтиката
Прегръщайте се, гушкайте се, и всички физически докосвания са позволени в романтиката.
Хранете се заедно
Това е чудесен начин да вдъхновите себе си и него. Не са ви нужни свещи и цветя, просто така имате време само за вас, за да поговорите, да флиртувате, да се наслаждавате един на друг.

 Какво харесват мъжете у една жена


Нормално и естествено е една жена когато е сред повече хора (особено мъже) се стреми да изглежда колкото се може по – добре. Да се хареса на околните, дори и това да не е с някаква цел, а просто така – да се почувства харесвана, желана и със самочувствие на красива жена.
Та, големият въпрос е: Какво, аджеба, харесват мъжете в жената – чисто визуално?
Една анкета доказа няколко неща:
  • Мъжете харесват жени на токчета, въпреки че масово се носят ниски, равни или платформи. Високите токчета, без значение дали са комбинирани с пола, панталон или дънки, подчертават крака и правят походката секси.
  • Мъжете харесват дълги коси, без значение на черта или на стъпала, филирана, с бретон, без бретон. Така жената подчертава женското в себе си.
  • Мъжете харесват по светъл тен на кожата, въпреки че всички жени старателно събират тен, ходят на плаж, солариум или се мажат с разни бронзанти.
  • Мъжете харесват жени с лек грим, дотолкова, че почти да не се забелязва, но все пак с дълги пърхащи мигли и сочни устни. Спирала, бледи сенки в бежово – кафявата гама и гланц за устни. Толкова!
  • Мъжете харесват поддържани нормално дълги нокти на ръцете, без значение дали е френски маникюр, ноктопластика, камъчета, цветенца, рисунки или обикновен лак. Но поддържани!
  • Мъжете харесват жената просто да изглежда добре в дрехите си, да са й по мярка, чисти, спретнати и съчетани.
  • Мъжете харесват загатване на прелестите на жената, а не пълният й показ.
  • Мъжете харесват устни в естествен цвят, но влажни или с блясък. Гланц за устни е напълно достатъчен.
  • Мъжете харесват очи, гримирани в естествени цветове - бежово, кафяво, бледо розово.
  • Мъжете харесват леките и нежни дамски парфюми. А не тежки и лютиви, та чак да им става лошо, когато са около нея.

 5 навика на щастливите хора

Щастливите хора не се оставят на рутината да ги смачка5 навика на щастливите хора
Те правят ежедневните неща, дотолкова, доколкото да не ги угрижват и да не им вредят на съзнанието.

Щастливите хора правят упражнения
„Здрав дух в здраво тяло”. Раздвижването на кръвта подобрява мисленето, тонусът ви и вие се чувствате добре, а когато се чувствате добре сте щастливи. „Хората, които правят упражнения се по  малко нервни, по – малко депресирани и по – малко агресивни”,  казва Кийт Джонсгард професор по философия в Държавния университет Сан Хосе. Упражненията ви освобождават от болезнени емоции, изчистват токсините в тялото и стимулират освобождаването на серотонин и ендорфини в мозъка.
Щастливите хора правят каквото искат да правят
Затова са и щастливи. Преди да се отделят от семейството си са правели и слушали това, което им казват родителите. Но, един човек е истински щастлив, когато прави това, което му се прави, без да има намеса на други хора или гласове или пък задръжки и предразсъдъци.

Щастливите хора не заменят „аз” за „ние”
Те знаят, че идентичността е много важна за самооценяването и израстването на една личност. Никога, никога не се забравят като личности. Даже и в брака, съпруга е едно, а съпругата друго – всеки си има задължения, отговорности и мнение, никога не ги мешат тези неща. Не живеят живота на другия.

Щастливите хора знаят, че живота може да нарани понякога
Глоба, смърт в семейството, уволнени от работа – никой не е имунизиран от болката на живота. Те приемат болката като временна и не живеят с нея, преживяват я, но не я оставят да обхване живота им и да го прекарат в тъга.