петък, 3 декември 2010 г.

 5 навика на щастливите хора

Щастливите хора не се оставят на рутината да ги смачка5 навика на щастливите хора
Те правят ежедневните неща, дотолкова, доколкото да не ги угрижват и да не им вредят на съзнанието.

Щастливите хора правят упражнения
„Здрав дух в здраво тяло”. Раздвижването на кръвта подобрява мисленето, тонусът ви и вие се чувствате добре, а когато се чувствате добре сте щастливи. „Хората, които правят упражнения се по  малко нервни, по – малко депресирани и по – малко агресивни”,  казва Кийт Джонсгард професор по философия в Държавния университет Сан Хосе. Упражненията ви освобождават от болезнени емоции, изчистват токсините в тялото и стимулират освобождаването на серотонин и ендорфини в мозъка.
Щастливите хора правят каквото искат да правят
Затова са и щастливи. Преди да се отделят от семейството си са правели и слушали това, което им казват родителите. Но, един човек е истински щастлив, когато прави това, което му се прави, без да има намеса на други хора или гласове или пък задръжки и предразсъдъци.

Щастливите хора не заменят „аз” за „ние”
Те знаят, че идентичността е много важна за самооценяването и израстването на една личност. Никога, никога не се забравят като личности. Даже и в брака, съпруга е едно, а съпругата друго – всеки си има задължения, отговорности и мнение, никога не ги мешат тези неща. Не живеят живота на другия.

Щастливите хора знаят, че живота може да нарани понякога
Глоба, смърт в семейството, уволнени от работа – никой не е имунизиран от болката на живота. Те приемат болката като временна и не живеят с нея, преживяват я, но не я оставят да обхване живота им и да го прекарат в тъга.

Няма коментари: