понеделник, 23 август 2010 г.

Идеи за украса със свещи

Да си направим една евтина, но оригинална украса за идващите празници или просто за настроение в дома.
 

От какво се нуждаем:
  • Стъклена чаша
  • Гланцова, цветна хартия
  • Лепило
  • Малка свещичка
  • Нощичка
Инструкции
Внимателно си изрежете желаните от Вас фигурки, в желаните от Вас цветове и форми. После ги намажете с лепило и ги залепте от външната страна избраната от вас чаша.
Експериментирайте с различни форми и цветове – ще получите много интересни и красиви украси със свещи за всякакви поводи и празници.
 Красивите украсяващи дома ни свещички  ника не са евтини.


Спестете някой друг лев,  изобретявайки ваша собствена, използвайки най-обикновена свещ и папратови листа.
 Инструкции:

1.      Изберете различни бели или кремави свещи и ги комбинирайте с папратови листа, малко по-къси от самите свещи.
2.      Ако ви хареса как изглежда, прикрепете папратовите листа с лепило към свещите. С помощта на четка намажете крайщата на така залепените листа, за да не се подгъват.
3.      За да използвате така декорираните свещи по-дълго, оставете ги да погорят, докато в свещта се образува достатъчно голям отвор, за поставяне на малка свещ (от ония в металните чаените свещички). Така ще имате красива свещ, без опасността да изгорите украсата.
Оригинални коледни украси
Коледните празници наближават! Да внесем малко коледно настроение в домовете си с интересни и нискобюджетни украси!
 Тази прекрасна есенна украса, направена от свещ и пълна с цветове, е едновременно ефектна и евтина за изработка. Вземете подходящ за целта съд – стъклена купа, голяма ваза – и положете слой царевица, слой изсушени цвята (петльов гребен, светло зелен изсушен хмел, кафяви дъбови листа). В така аранжираната купа, поставете свещ в чаша (по-тясна от купата) и заедно ги поставете в средата на купата.

Превърнете коледния символ в красива декорация за стена. Направете си коледно дърво от мънички топчици и парчета тел. Вземете твърда тел и изработете триъгълна рамка, подобна на тази от картинката. Закрепете и напречните парчета, така че да са хоризонтални на основата. Използвайте тънка тел, за да направите S-образни държачи за орнаментите. Може да използвате миниатюрни топки за елха или да си направите собствени (боядисани жълъди или лешници ще свършат чудесна работа).

Старите ви чорапи на нови вази?!
Искате нещо стилно и същевременно различно в дома си?! Ето едно предложение, което не може да си купите в магазина.

 Искате нещо стилно и същевременно различно в дома си?! Ето едно предложение, което не може да си купите в магазина.

Малко стари чорапи и повечко сръчност за основните компоненти на този проект.




Необходими материали:
1. чорапи;
2. съдове – ваза, купа или подобно;
3. игла и конец;
4. ножица;
5. парче плат.
 
Инструкции:
1. Наденете чорапа върху вазата, за да се уверите, че се вписва добре и плътно обвива форма й;
2. Изрежете чорапа 2-3 сантиметра под дъното на вазата. Издърпайте го от вазата, за да го зашиете;
3. Сложете основата на вазата върху остатъците от чорапа и очертайте основата. Повторете процедурата върху парче плат. Изрежете двете парчета;
4. Зашийте двете парчета, като плата ще бъде от вътрешната страна (към основата);
5. Обърнете чорапа на опаката страна и го поставете обратно върху вазата. Поставете зашитите парчета чорап и плат върху основата, с чорапа обърнат към основата. Така когато обърнете чорапа на лице, ще получите основа на вазата;
6. Зашийте двете части и изрежете остатъчните парчета плат от основата;
7. Издърпайте чорапа, обърнете го на лице и го нахлузете върху вазата.

Готово! Имате чудесна ваза!

Може да опитате с някоя купа, саксия или фруктиера!

Не забравяйте да изперете чорапите преди да ги ползвате!

Новите тенденции в меката мебел

Мебелните тенденции не могат да бъдат пълни без да се знаят тенденциите при меката мебел и по-специално при диваните.
Защо? Защото, това едно от първите неща, за които човек се замисля при обзавеждането на нов дом или обновяване на мебелите. Диванът е сърцето на всеки хол, но напоследък приложението му не се ограничава само до всекидневната. Има мека мебел за спалня и кухня също! Въпреки това, фокусът винаги ще остане върху меката мебел за всекидневна. Постарали сме се да обхванем тенденциите при диваните през 2010 за всички тези читатели, които обичат да внасят промени в домовете си.

Тенденции в модерен стил - модерния диван е преди всичко удобен и добре изглеждащ - двете по едно и също време. Меката мебел от този стил се отличава с изчистени линии и опростен дизайн. Диванът е обемист и удобен, с пълно съответствие между материал на тапицерията, цвят и дизайн. Всичко това и същевременно никакъв компромис с красивия му вид. Така че, съвременните дивани имат достатъчно място за съхранение, може да се разгъва на моменти или притежава други полезни функции, но по такъв начин, че всички тези черти, подобряват външния вид и комфорта на дивана.

Мека мебел – цветови тенденции – съвременните дивани са най-често срещани в неутрални цветове. Опростените и стилни неутрални цветове са в основата на интериора на модерния дом. Въпреки това, дръзките и ярки цветове не са изцяло пренебрегвани. Те присъстват под формата на възглавници или други аксесоари. Ако можете да си позволите да променяте цвета на вашия диван на всеки няколко години, може се насочите към съвременните цветови тенденции, които включват неутрални цветове като сметана, тъмносиво, кафе, камила, бял или черен.

Мека мебел – тенденции при дамаските - Смесване и напасване на тъканите - това е най-горещата тенденция в съвременния дизайн на мека мебел. Диван, който съчетава в себе си кожа и плат, се харесва от съвременните интериорни дизайнери. Въпреки това, диваните изработени изцяло от кожа или изцяло от плат не са напълно игнорирани, а се използват в интериорния дизайн в комбинация с аксесоари. Например, подхождащи или контрастиращи възглавници и килими се използват в съчетание с мека мебел, изработена от един вид материя.

Мека мебел Зелени тенденции - Не в зелен цвят, а екологично чисти дивани са сред най-горещите тенденции. Хората ще предпочетат да купуват регенерирани и рециклирани дървени дивани и ще избягват да купуват тези, направени от застрашени гори. Диван, направен от бамбук и друга екологично чиста дървесина, като каучуково дърво ще се радват на особена популярност.

Моловете по света и у нас

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Моловете нямат свършване, затова ви предлагаме втора порция примери за сравнение!

Dubai Mall, Дубай, Обединени арабски емирства
година: 2008, площ: 12 100 000 кв.м, етажи: 4, магазини: 1200+
Най-големият мол в света е в Дубай – тук изненада никаква. Dubai Mall е част от комплекса Burj Khalifa, проектът също е на арх. DP Architects Pte Ltd. Инвестицията за построяването му възлиза на $20 милиарда. Въпреки, че е ненадминат по обща площ, дубайският мол е едва шести по отдаваема търговска площ, което се дължи на обширната развлекателна зона. И тук не говорим за билярдни маси и джаги, както биха си го превели родните предприемачи, а за Аквариум (спечелил награда Гинес за най-голяма плексигласова витрина), ледена пързалка с олимпийски размери, вътрешен увеселителен парк и 22 кино зали. Видът на Dubai Mall е поразителен – от фасадата, която напомня Междузвездни войни, до гигантската стена-водопад, атракциите са достатъчно впечатляващи, за да ни накарат да забравим за шопинга. (сн. 1, 2)



Mall of Sofia, София, България
година: 2006, площ (търговска част): 35 000 кв.м, етажи: 4, магазини: 130
Молът на бул. Стамболийски за известно време държа първенството по посещаемост, главно заради централното си разположение, а и защото конкуренцията далеч не беше толкова голяма. Комплексът включва търговски площи и прилежащата офис сграда Sofia Tower. Проектът е на MooreSpeakman International. Сградата се вписва учудващо добре в средата и дори успя да създаде динамичен облик на района. Ако не за друго, можем да благодарим на Mall of Sofia за първото Imax 3D Cinema в страната. (сн.3, 4)



City Center Sofia, София, България
година: 2006, площ (търговска част): 44 000 кв.м, етажи: 6, магазини: ок. 100
Преди Mall of Sofia беше City Center Sofia – шестетажен микс от магазини, кафенета, хранителни вериги, хипермаркети и кино салони в сграда, която прилича на обикновен бизнецентър. Разположението позволява неприятно жълтеникавата фасада да не се набива на очи, а и околните тревни площи успешно играят ролята на парк. Получила се е доста компромисна ситуация – сградата е невзрачна, но на фона бъркотията, която в момента цари по бул. Черни връх покрай строежа на метрото, изглежда като стъклен оазис на лукса. (сн.5)

Sky City Mall, София, България
година: 2006, площ: 26 000 кв.м, етажи: 6, магазини: ок. 100
Една от издънките на моломанията  е Sky City Mall в Слатина – уж мол, ама не съвсем. Най-отличителната характеристика тук като че ли са “брандираните” ескалатори – реклама на Coca-Cola сигурно е за предпочитане, пред блудкавата визия, която ни посреща от фасадата. Тук две нива са отделени за денонощна развлекателна зона (заета главно от двуетажен боулинг и билярдни зали), с което проектът се доближава до концепцията на световните молове. Но реалността е все така далеч и Sky City си остава псевдомол. (сн.6, 7)



Mall of America, Блумингтън, САЩ
година: 1992, площ: 230 000 кв.м, етажи: 4, магазини: 520
Като казваме, че с моловете възприемаме американския модел на тръговско обслужване, нека направим бързо сравнение с най-американския мол – Mall of America. Сградата е много опростена, симетрична, отдалеч напомня на огромно хале, но всъщност е разделена на четири зони в различен стил. Единствените отоплявани зони са около входовете, въпреки много студените зими в Минесота. Заради осветителните тела и многото посетители в сградата температурата винаги е висока и непрекъснато са пуснати климатици за охлаждане.Планира се разширение, след което броят на магазините ще се увеличи на 900. Но магазините далеч не са най-впечаляващото тук – Mall of America разполага със закрит увеселителен парк, авио симулации, Аквариум, 14 кино зали, LEGO център и др. (сн.8, 9)


Mall of Varna, Варна, България
година: 2008, площ (търговска част): 33 000 кв.м, етажи: 2
В доброто старо време, преди Сердика Център и Карфур, като най-голям мол на Балканите се лансираше поектираният от англичаните Chapman Taylor Mall of Varna. В сравнение със софийските проекти той се доближава до визията на типичен американски мол. Концепцията също е сходна – две нива магазини и отделна зона с осем кино зали, боулинг, ресторанти и ледена пързалка. Българският елемент се проявява по-скоро в последвателите откриването спорове – имал ли е молът Акт 16 преди пускането в експлоатация, нямал ли е... (сн. 10)

Криза ли... каква криза? Луксът винаги ще бъде жив. Вижте някои от най-скъпите предмети на 2009 - та година.


Разбира се, като говорим за най-скъпи неща, няма как Дубай да не попадне в класацията. Освен свръхлуксозните хотели, той се сдоби през настоящата година и с най-скъпия фонтан в света. За него бяха похарчени цели 217 млн. долара. Фонтанът е с дължина от 270 метра и се осветява от 6 600 лампи и 50 цветни прожектора. Той може да издига водата на височина от 127 метра.

Изображение

Най-скъпият телефон на 2009 година е - iPhone 3GS SUPREME. Това е съвсем обичаен смартфон с обичайни функции. Това, което го прави най-скъпия телефон обаче, е украсата му от диаманти и злато. Играчката струва само някакви си 3.2 млн. долара.

Изображение

Статутът на най-скъпия автомобил на изминаващата вече 2009 година принадлежи на суперавтомобилът Bugatti Veyron Fbg par Herm?s. Интересен е фактът, че всъщност цената на автомобила е по-ниска от тази на телефона посочен по-горе. Тя почва от едва 1.1 млн. долара и свършва до 2.37 млн. долара.

Изображение

Изображение

Всички знаем, че хубавите часовници са скъпи. Има обаче, един, който чупи всички рекорди. През тази година моделът Patek Philippe Calibre 89 се превърна в най-скъпия часовник на годината, след като бе продаден на аукцион за 5.05 млн. долара.

Изображение

Aurora Diamante Pen спокойно може да се нарече най-скъпия химикал не само на тази година, но и на всички времена. Покрит с 30-каратови диаманти, той може да стане ваш срещу скромната сума от 1.3 млн. долара. Скъпа писалка, а?

Изображение

Като говорим за мъжки аксесоари, няма как да не обърнем внимание и на това кой е най-скъпият костюм за тази година- костюм на Alexander Amosu, украсен със злато и диаманти. Цената му е над 100 000 долара.

Изображение

На фона на спада в цените на имотите през последните две години, най-скъпия имотHolmby Hills - все още е с висока цена от 150 млн. долара. Това го прави най-скъпият в света.

Изображение

Докато сме на вълна имоти нека да видим колко струва и най-скъпата стая в хотел. В президентския апартамент в хотела President Wilson Hotel в Женева нощувката струва 65 хил. Долара.

Изображение


Някои животни могат да пътуват назад във времето

Дали и животните като нас си правят планове?
Най-нови проучвания доказват, че в мислите си някои животни могат да пътуват назад във времето. Разказите в юлския брой на "Нашънъл джеографик кидс" представя някои от тези тях. Досега много учени мислеха, че те живеят само в настоящето, че само хората помнят миналото и планират бъдещето си.
В новия брой ще разберем и как бонобото Лекси си чисти зъбите с конец. Маймунките джуджета са близки роднини на шимпанзетата и са смятани за най-умните и игривите.
Едни от най-старите животни на Земята са костенурките, тъй като техните прапрапрародители са живели на планетата още преди динозаврите, а повечето видове костенурки са оцелели до днес.
Сдружението за дива природа "Балкани" започна работа по изграждането на Център за сухоземни костенурки край град Драгоман.
Списанието обяснява и как са създадени героите от "Шрек" - с компютър, но по доста по-сложен начин от простата рисунка на екрана. Всяка сцена минава през различни етапи, при всеки от които се добавят нови детайли.
"Нашънъл джеографик кидс" проследява развитието на една сцена, за да открие как художниците превръщат първоначалните скици в забавни чудовища и смешни магарета.


"Морска" река на дъното на Черно море - има си бързеи и водопади

Британският "Дейли телеграф" съобщава, че на дъното на Черно море е открита голяма подводна река. Тя е открита от британски учени от университета "Лийдс", извършили изследването на подводния обект.
Изследователите са използвали подводница робот, за да изучат за пръв път дълбокия канал, открит на морското дъно. Реката се отличава с огромен дебит - 22 хил. куб.м в секунда, и на сушата по този показател би била шестата по големина в света, разказва британският вестник. На места дълбочината й достига над 35 м, а широчината й е около километър.
Скоростта на течението е около 7,5 км/час. "Морската" река дори си има бързеи и водопади, досущ като земните.
Откритието хвърля светлина върху начина, по който животът оцелява на такива дълбочини, далеч от богатите на хранителни вещества водни слоеве, които са по-близо до повърхността. Подводната река разнася седименти и нутриенти.
Водният поток е образуван от проникването на по-солената вода на Мраморно море през Босфора в по-малко солената среда на Черно море преди много векове. По тази причина реката е с висока концентрация на сол. При движението си тя образува своеобразни брегове и долини, също като реките на сушата.
"Речната вода в каналите е по-плътна от морската вода около нея, тъй като е по-солена и носи много наноси. Тя тече надолу по шелфа към абисалната равнина", обяснява ръководителят на изследването Дан Парсънс.
По думите му абисалните равнини (големи широки равнини по океанското дъно) са като пустините за живота в океана, но подобни течения могат да пренасят до тях жизненоважни вещества.
Единствената разлика със земните реки, течащи по направление на меридиана в Северното полукълбо, е че докато те подмиват десния си бряг съгласно Кориолисовата сила, то при тази морска река е точно обратното.

Най-скъпите хотели в света




20 000 души от 50 различни националности и 3 години усилена работа бяха необходими за създаването на най-скъпия хотел в света - Emirates Palace в Абу Даби.

Инвестицията в построяването на уникалния хотел е достигнала 3 млрд. долара, пише eyerevolution.co.uk.

Пищният вътрешен интериор включва 6 000 кв. м орнаменти и покритие от 22-каратово злато, повече от 1 000 полилея с кристали "Сваровски" ( включително някои от най-големите в света) и най-големият купол в света (по-висок дори от катедралата Св. Петър в Рим).
Добре обученият персонал кара всеки посетител да се чувства специален.

13-те ресторанта се обслужват от близо 130 кухни с повече от 300 майстори готвачи и помощници, предлагащи всякакви видове ястия от всички части на света.

Това, разбира се, е само малка част от общия брой на персонала на хотела, който наброява 2 600 човека, или по 3 души персонал за всеки гост.

Хотелът е заобиколен с огромни градини с площ над 4 000 декара, той разполага и с първокласно голф игрище.

В Emirates Palace има 140 асансьора, частен плаж с дължина 1.3 км., няколко басейна, а пясъкът е много ситен и мек.

Цените на нощувките започват от 500 долара, но ако искате истински лукс, винаги можете да ползвате специалните пакети като луксозен Ролс Ройс със собствен шофьор или разнообразна програма по време на престоя ви.
Дубай – хотел “Бурж Ал Араб
Най-скъпата стая: $14,974, Най-евтината: $2,314
Хотел “Бурж Ал Араб” не случайно е наричан най-луксозния в света. Там разполагате с Ролз Ройс с личен шофьор, армия от прислужници, които да угодят на всяко ваше желание във всеки един час от денонощието. Обслужването е дискретно и на всеки етаж има рецепция, за удобство на клиентите.
Хонг Конг – хотел “Island Shangri-La
Най-скъпата стая: $4,103 , Най-евтината: $339
Сградата на хотела, със своята специфична елипсовидна форма се е превърнала в една от иконите на Хонг Конг. Тя е разположена в сърцето на града, нейните 56 етажа предоставят зашеметяваща гледка към пристанището Виктория и отдалечените китайски планини.
Лондон – хотел “Claridge’s
 Най-скъпата стая: $10,642, Най-евтината: $939
 За първи път отваря врати през 1854 г., но придобива името си на архитектурно бижу в Мейфеър през 1929 г., след ремонтирането и освежаването му от Освалд Милн.
Москва - хотел “Риц-Карлтън
 Най-скъпата стая: $17,555, Най-евтината: $1,370
 Разположен на ъгъла на Червения площад, модерната сграда в класически стил отваря врати през 2007 г.
Шанхай – хотел “Pudong Shangri-La
Най-скъпата стая: $5,938, Най-евтината: $283
Цените на нощувките може би изглеждат евтини в сравнение с изброените по-горе хотели, но за китайските стандарти това са астрономически цифри. Хотелът разполага с 375 луксозно обзаведени стаи и апартаменти и няколко президентски апартамента.
Сингапур - хотел “Raffles
Най-скъпата стая: $5,209, Най-евтината: $830
 Кръстен на известния авантюрист сър Стамфорд Рефълс, който основал съвременния Сингапур през 1819 г.. Хотелът предлага носталгично пътешествие назад във времето.
Токио - хотел “Риц-Карлтън
Най-скъпата стая: $18,773, Най-евтината: $625
 Хотел “Риц-Карлтън” заема последните 9 етажа от най-високата сграда в Токио, с 53 годишна история. Хотелът е отвори през март 2007 г. и предлага невероятна гледка към града.
.

Десетте най-скъпи СПА Хотели в света

10. Terme di Saturnia Spa Resort Сатурния, Италия

Този хотел се намира в хълмистата област Тоскана, на около 100 мили от
най-близкото летище и разполага със 140 стаи. СПА центърът на комплекса
ефектно възстановява най-добрите традиции на римската баня, достъпни преди
векове единствено за богатите патриции. Интериорът и екстериорът са
изградени от естествен камък, чийто релеф е артистично подчертан с
архитектурно осветлентие. Процедурите са подбрани така, че успешно да
възстановяват психофизичният баланс на гостите. Предлагат се медицински
пакети с процедури против стареенето, балансиращ масаж, вулканичен масаж.
Клиентите могат да спортуват по специална фитнес програма или пък да
поиграят голф на игрището към комплекса. Цените на пакетите започват от
$2,347, а на нощувките - от $235. -------------------------------------------------------------------------------------

9. Taj Mahal Palace & Tower Мумбай, Индия Безспорно Taj
Mahal Palace & Tower е най-изисканият и луксозен хотел в Индия. Благодарение
на забележителния си интериор, огромния вътрешен двор с басейн и просторната
апартаментна зона, хотелът е притегателен център за много световни
знаменитости. СПА центърът се менажира от веригата Jiva Spa и показва
високата си класа във всеки детайл. Освен популярните маси и водни процедури
за релакс гостите на комплекса могат да отпускат с техники от Аshanti йога,
да се посветят изкуството за дишане и да се подарят на кожата си екзотична
ексофолиация с лайм и джинджифил. Цените за стая тръгват от $205.
------------------------------------------------------------------------------------
8. Soneva Gili & Six Senses Spa Малдивски острови
Курортът Soneva Gili включва 44 стилни вили, разположени на вода в една от
най-големите лагуни на Малдивите. До СПА центърът, който също е организиран
върху водна платформа, се стига единствено по дълго дървено мостче. Стаите
за процедури са семпли, отворени към лагуната. Душата на Six Senses е
едновременният масаж на тяло и лице, който се изпълнява от двама терапевти.
И тук всичко започва с баня за краката и завършва с масаж на главата. Цената
на процедурата е $360 за 90 минути. Цената на нощувка стартира от $1,415.

----------------------------------------------------------------------------------

7. Maroma Resort and Spa Ривиера Майа, Мексико Разположен в джунглата, в един от мексиканските резервати, Maroma Resort and Spa предлага на гостите си гледка към Карибско море и финия бял пясък на плажовете. Вероятно затова интериорът на СПА центърът Kinan Spa е решен изцяло в бяло и бежево. Името му на езика на маите означава дух, слънчева енергия. Разполага с три апартамента за СПА процедури, всеки от които със собствена баня, душ и хидромасажна вана. Специално меню включва местни продукти, комбинирани със здравословни храни. “Целта ни е да отключим вътрешните сили и да подкрепим духа”, казват тук. Една от най-търсените процедури е свързана с темаскал – древен ритуал на маите. $480 е най-ниската цена за нощувка.


------------------------------------------------------------------------------------

6. The Island Experience Ила Гранде, Бразилия Представете си частен остров на площ от сто квадратни мили, тропически гори, безкрайни плажове. Прибавете към тях едноседмична програма за детоксикация. Резултатът е Island Experience в Ила Гранде. Престоя в този луксозен СПА комплекс е истинско приключение, пълно с предизвикателства, които по на-вълнуващ начин премахват стреса и отровите. Лов в джунглата, подводно плуване, каяк, самба и масаж са само част от дейностите, обединени под общото име “Алфа приключения”, с които ще е изпълнено времето ви, ако посетите хотела. Цените тръгват от $2,000 за шест нощувки и включват храна, курс по йога и различни занимания, които преминават под зоркото око на местните специалисти.



-------------------------------------------------------------------------------------

5. Hayman Island Resort Голям Бариерен Риф, Австралия Hayman Island Resort е разположен на частен остров, принадлежащ към Големия Бариерен Риф в Австралия. Достъпен е единствено с яхта, моторница или хеликоптер, който каца на съседния остров Хамилтън. Спа центърът вкючва разнообразни помещения за процедури и два лоунджа за релаксация. Предлагат се и ексклузивните терапии на Герлен, които включват техники за масаж на лице и тяло, патентовани от френския институт Герлен. Най-ниската цена за нощувка е $468.


-------------------------------------------------------------------------------------

4. Four Seasons Resort Чианг Май, Тайланд Триетажната СПА вила Four Seasons се намира в севернотайландския град Чианг Май. Построена е в стила на типичния тайландски замък и разполага с просторни апартаменти за ароматерапия, тераси за процедури на открито и комфортни масажни легла. Във всяка терапия се използват продукти на Elemis, всяка от които започва по тайландски обичай с горещ компрес на ходилата, след който сетивата стават още по-чувствителни. $425 е стартовата цена за нощувка.


------------------------------------------------------------------------------------

3. Como Shambhala Retreat at Parrot Cay Провиденсиалес, Търкс и Кайкос Como Shambhala е най-добрият хотел не само на Карибите, но и в Америка за 2007г. Комплексът е известен с възможността човек да избяга от реалността и да се възстанови буквално за седмица, благодарение на услугите в луксозния СПА център. Специални кулинарни курсове, водени от американски експерти в храненето, йога, медитация, пранаяма и пилатес през цялата година – това е ключът към огромния успех на хотела. Тамошните СПА глезотии са особено предпочитани от любовни двойки, заради незабравимите процедури за двама. Цените за една нощувка стартират от $410.


-------------------------------------------------------------------------------------

2. Chiva Som Хуа Хин, Тайланд Chiva Som в Тайланд през 2006 г. бе обявен зa най-добър СПА хотел в света. Комплексът е разположен на брега на прекрасен залив и заема огромна площ, оформена като екзотичен парк. Гостите имат възможността да се забавляват по индивидуална уелнес програма. Към всяка от стаите има просторна тераса и ...персонален бътлър, който се грижи за почиващите. СПА центърът разполага с две зони за водна терапия - дамска и мъжка. Хидротерапевтичните процедури включват водно полиране на кожата с кайсия. Цените на стаите започват от $340 на човек за нощ.



------------------------------------------------------------------------------------


1. Beau Rivage Palace Лозана, ШвейцарияНесравнимият изглед към Женевското езеро и Алпите е съществена, но не единствена причина да посетите Beau Rivage Palace в Лозана. Луксозното местенце притежава още една скъпоценна екстра - Cinq Mondes spa. СПА центърът предлага всевъзможни глезотии за разкрасяване и релакс сред модерни удобства и разкош. Най-претенциозните гости могат да се настанят в уникалния СПА апартамент с индивидуален хамам и японска баня. Процедурите включват балийски масаж, таоска грижа за лицето и какво ли не още. СПА центърът предлага цяла серия пакети за летни пътешественици. До края на септември гостите плащат промоционалните $1,660 за две нощувки и пет процедури.


Хотели от бъдещето

Хотели от бъдещето Източник: pop.bg  И така насладете се на 10 от най-емблематичните хотели в света, някои от които още не са построени, да не говорим, че след 10 години сигурно спокойно ще може да се направи нова класация:
10: The Apeiron island hotel

Визитка:
Дизайн: Sybarite
Статус: Концепция (проект)
Приблизителна цена: 500 млн. долара
Място: Дубай, ОАЕ

The Apeiron island hotel е проектиран като седемзвезден хотел, с обща площ от 200 000 м2. Височината на сградата е 185 м., а в нея ще има 350 луксозни апартамента. Излишно е да се уточнява, че Apeiron ще предлага и невъзможни неща, за да се чувстват гостите му добре.
Тъй като той ще бъде изграден на собствен остров, хотелът ще разполага с частна лагуна, плажове, ресторанти, кино комплекс, магазини, художествена галерия, СПА център, конферентен център и т. Н. Само един поглед на "извънземния" му дизайн е достатъчно доказателство за уникалността на предложението.
9. Foldable hotel pods
Визитка: Дизайн: m3 Architects, London
Статус: Концепция (проект)
Приблизителна цена: от 72 до 104 млн. долара
Място: някъде в океана
Както подсказва името на следващото предложение, тези "подвижни шатри" ще са за тези, които обичат да пътуват докато си почиват, без да се разделят с всички екстри, които може да им предложи един луксозен хотел. "Шатрите" ще могат да се движат до различни екзотични кътчета, а впечатляващата концепция на прочутото лондонско студио m3 Architects включва подвижни стени и подове, за да могат гостите на комплекса да се наслаждават на различни гледки - от обитателите на морските дълбини до акулките на повърхността.
От m3 Architects твърдят, че проекта за движещ се хотел е напълно осъществим:
"Имаме технологията и знанията как да го построим, остава само някой да даде парите за удоволствието да притежава това "плаващо бижу", казва един от архитектите, които са го проектирали. Той съобщава, че в момента има голям инвеститорски интерес от собственици на корабни компании, които разполагат с пристанища и достатъчно място да приютяват Foldable hotel pods при престоите му.
8. The hotel Burj al-Arab
Визитка:
Дизайн: Tom Wright (WS Atkins PLC), Khuan Chew
Статус: В експлоатация
Приблизителна цена: 650 млн. долара
Място: Дубай, ОАЕ
Нощувка: от 1000 до 28 000 долара, 75 долара струва удоволствието да го разгледате отвътре
За "Арабската кула" сигурно вече сте чували и чели много, защото това е може би най-известния 7-звезден хотел в света.
Смятан за първия и засега единствен 7-звезден хотел в света - Burj al-Arab с право отговаря на етикета: "най-луксозен". При него всичко, като се започне с чисто количествените параметри и се стигне до качеството и цените на услугите е "най":
"Арабската кула" е гордостта на Дубай, съответно на ОАЕ и емира, а и сигурно на целия арабски свят (няма нищо случайно - дори името на хотела носи известен символизъм - бел. ред.)
Дами и господа представяме ви най-високия хотел в света - цели 321 метра. Идеята на дизайнерите е пресъздадена в най-впечатляващото корабно платно, издигнато на изкуствен остров на 280 метра от плажа. Хотелът претендира и за най-високо разположено преддверие - на цели 180 метра. Площадката за хеликоптери, разположена на върха на кулата внася още повече великолепие като своеобразна архитектурна "черешка в сладоледа".
Относно интериорната разточителност ще споменем само, че вътре в хотела са събрани най-добрите образци на Изтока и Запада, а за пищността допринасят 8 000 м2 22 каратови златни повърхности (като се започне от дръжките на вратите и се стигне до кранчетата на чешмите) и 24 000 м2, покрити с над 30 вида от най-скъпия мрамор, който се добива в света.
7. Waterworld
Визитка:
  • Дизайн: Atkin’s Architecture Group
  • Статус: Концепция (проект)
  • Приблизителна цена: много
  • Място: Songjiang, Китай
Безспорно един проект с впечатляващ дизайн. За него Atkin’s Architecture Group заслужено спечелиха първа награда на международен конкурс за дизайн и архитектура миналата година.
Комплексът разполага с 400 легла и както личи от името му ("Воден свят" - бел. ред.) ще има общи площи, стаи, кафенета и ресторанти, разположени под нивото на водата. Акцентът в атракциите за гостите ще бъдат екстремните спортни съоръжения, включващи: луксозен плувен басейн, площадка за скално катерене и скачане с бънджи.
6. The Poseidon Undersea Resort
Визитка:
  • Дизайн: Bruce Jones
  • Статус: В момента се строи, ще е готов през септември 2008 г.
  • Приблизителна цена: 105 милиона долара
  • Място: Фуджи, The Poseidon Mystery Island
  • Нощувка: 15 000 долара на седмица
Пътешествието из най-футуристичните хотели продължава с пълна сила, този път на 1 200 м. под морската повърхност.
Poseidon Undersea Resort е първият в света подводен комплекс и ще бъде готов в края на другата година (септември 2008 г.).
Заобиколен от 5 000 м2 лагуна, творението на Bruce Jones ще предлага на гостите си апартаменти по 550 м2. Освен това в официалния сайт на хотела пише, че първите 1000 гости на комплекса ще останат в историята като сложат завинаги имената си на два огромни монумента на самия остров и на входа на лагуната.
Предлаганите услуги включват разходки с подводница, дълбоководно изследване на кораловите рифове в непосредствена близост до хотела, scuba diving, водни спортове, пещерно дело и още много други.
5. The Hydropolis: A self-acclaimed 10-star underwater hotel
Визитка:
  • Дизайн: Joachim Hauser, Crescent Hydropolis Resorts
  • Статус: Концепция (проект)
  • Приблизителна цена: 500 милиона долара
  • Място: Дубай, ОАЕ
Продължаваме с морската тема при хотелите с Hydropolis Undersea Resort, специално проектиран за водна среда. Изхождайки от факта, че 60% от повърхността на планетата плува във вода, архитектите на хотела са се постарали да вкарат в морето ощте една "сирена", този път от стомана и бетон.
Засега, единствен по рода си Hydropolis ще се простира на 1.1 млн. м2 площ и ще предлага на гостите си 220 тематични апартамента, мол за пазаруване, бална зала, вили по островите на комплекса, ресторанти, кино комплекс и т.н.
За сигурността на гостите си Hydropolis разполага със забележете - ракетна отбранителна система, разположена на 60 метра под водата.
Ако се реализира Hydropolis Undersea Resort ще се превърне в една от най-големите съвременни конструкции в света, с размери колкото Hyde Park в Лондон.
Друго от достойнствата на комплекса е проектирания като цвят на цвете подвижен покрив, като идеята е да се организират събития на открито.
Около 150 фирми са се ангажирали с реализацията на проекта, като се очаква всичко да започне още тази година, след като се приключи с всички формалности от техническо и най-вече от финансово естество.
4. The Lunatic Hotel: Hotel on the Moon
Визитка:
  • Дизайн: Hans-Jurgen Rombaut, Wimberly Allison Tong & Goo (WATG)
  • Статус: Концепция (проект) - очаква се реализация около 2050 г.
  • Приблизителна цена: много
  • Място: Луната
Концепцията за този комплекс идва от все по-популярния напоследък космически туризъм. Да обикаляш в орбита около Земята несъмнено е приятно, но представете си да отседнете в луксозен хотел на Луната и дори и да сте на 6-ия етаж, само с един скок се озовавате на терасата на стаята си. Ако пък ви нападне някой извънземен ще може да се превърнете в герой, спасявайки родната планета.
Дизайнерът на Lunatic Hotel, Hans-Jurgen Rombaut от Архитектурната академия в Ротердам, подобно на свободомислещите си сънародници е убеден, че проектът му е напълно изпълним и то в рамките на няколко десетилетия, т.е. той смята, че до 2050 г. човечеството вече ще иска да избяга от „старата Земя”, за да отиде на почивка на Луната.
"Чудовищната машина", както Rombaut на галено нарича творението си ще позволи на космическите туристи да се отдадат на "нискогравитационни спортове" с помощта на 160-метрови полегати кули. Те ще бъдат съоръжени с "капсули за живеене" с капковидна форма, които ще служат за придвижване по повърхността на Луната, също като мини космически кораби.
Обшивката на хотела предвижда 50 самтиметров слой от лунна скала и резервоарите за вода ще гарантират сигурността на гостите си, предпазвайки ги от суровите лунни условия като: екстремни температурни амплитуди, смъртоносни слънчеви лъчи и други подобни опасности, които могат да сполетят човек в космическа среда. Ако тази концепция намери своята реализация, може да очакваме в близко бъдеще изграждането и на други места за живот на Луната.
3. Aeroscraft: The flying luxury hotel of tomorrow
Визитка:
  • Дизайн: Igor Pasternak (Worldwide Aeros Corporation), Wimberly Allison Tong & Goo (WATG)
  • Статус: Концепция (проект)
  • Приблизителна цена: много
  • Място: някъде във въздуха
Aeroscraft представлява 400-тонен цепелин, който ще вози гостите си, позволявайки им да се наслаждават на света отвисоко.
"Летящият хотел" с площ по-голяма от две футболни игрища ще се държи във въздуха с помощта на 14 милиона м3 хелий, както и огромни електрически и водородни клетки с гориво, които ще трябва да захранват движещите перки и 6-те турбогенараторни самолетни двигатели.
Хотелът ще може да даде подслон на 250 пътници при средна скорост на пътуване от 174 мили/час на 6 000 мили - или отивате на хотел и после той ви откарва у вас.
Максималната височина, която ще достига Aeroscraft е 8 000 метра, а за гостите си хотелът разполага с казино, ресторанти и самостоятелни кабини.
2. Galactic Suite
Визитка:
  • Дизайн: Xavier Claramunt of ADD+ARQUITECTURA
  • Статус: Концепция (проект)
  • Приблизителна цена: много
  • Място: открития космос
Дизайнерът Xavier Claramunt се опитва да сбъдне мечтата на всеки с приключенски дух с неговия "галактически апартамент". Той ще има 22 стаи, всяка от тях с размери 7 на 4 метра без прави линии или ъгли, но за сметка на това с огромни прозорци.
Това е първият по рода си глобален проект, като ресторантите, баровете, рецепцията и т.н. ще са разположени в различни капсули.
Прототипът на галактическия хотел е готов и чака своите инвеститори, за да се превърне в реалност.
1. Commercial Space Station Skywalker: The inflatable space hotel
Визитка:
  • Дизайн: Bigelow Aerospace, Las Vegas
  • Статус: Концепция (проект) - ще бъде достъпен след 2015 г.
  • Приблизителна цена: 500 милиона долара
  • Място: на 515 км. В орбита около Земята
  • Нощувка: 1 милион долара на човек
Несъмнено след време човечеството ще се изправи пред проблема с пренаселеността на планетата и в бъдеще ще трябва да си проправяме път в космоса в опит да колонизираме всички годни за живот планети. А за това ще ни трябва плацдарм или най-малкото база, изградена в космоса.
Архитектите на CSS Skywalker се опитват да бъдат пионери и вече пуснаха Genesis I от Русия миналата година.
Комплексът ще се захранва със слънчеви панели, а отделните секции ще получават истинската си форма в открития космос. Отделните модули или стаи ще позволяват до тях да се стига със совалки, а в бъдеще те ще се използват като база за звездни яхти и космически разрушители.
Параметрите на CSS Skywalker са впечатляващи - с обем от 1 500 000 м3 и маса от 100 000 кг, станцията ще има диаметър най-малко 30 метра.
На този етап, концепцията за космически хотел се сблъсква с няколко непреодолими препятствия като технология и поддържащи системи, които трябва да се справят с екстремните условия в космоса. Да не говорим за опасността от метеорити, за разрушаването на които на станцията трябва да бъдат монтирани сериозни оръжия.
 И накрая ще ви представим една идея, която е още в зародиш, но заради невъобразимия си дизайн влиза с уайлд кард в класацията. Тъй като е на етап концепция, засега разполагаме само със снимки.
The Diamond Ring Hotel
Визитка:
  • Статус: Концепция (проект)
  • Приблизителна цена: много
  • Място: Абу Даби, ОАЕ
.