понеделник, 23 август 2010 г.

Криза ли... каква криза? Луксът винаги ще бъде жив. Вижте някои от най-скъпите предмети на 2009 - та година.


Разбира се, като говорим за най-скъпи неща, няма как Дубай да не попадне в класацията. Освен свръхлуксозните хотели, той се сдоби през настоящата година и с най-скъпия фонтан в света. За него бяха похарчени цели 217 млн. долара. Фонтанът е с дължина от 270 метра и се осветява от 6 600 лампи и 50 цветни прожектора. Той може да издига водата на височина от 127 метра.

Изображение

Най-скъпият телефон на 2009 година е - iPhone 3GS SUPREME. Това е съвсем обичаен смартфон с обичайни функции. Това, което го прави най-скъпия телефон обаче, е украсата му от диаманти и злато. Играчката струва само някакви си 3.2 млн. долара.

Изображение

Статутът на най-скъпия автомобил на изминаващата вече 2009 година принадлежи на суперавтомобилът Bugatti Veyron Fbg par Herm?s. Интересен е фактът, че всъщност цената на автомобила е по-ниска от тази на телефона посочен по-горе. Тя почва от едва 1.1 млн. долара и свършва до 2.37 млн. долара.

Изображение

Изображение

Всички знаем, че хубавите часовници са скъпи. Има обаче, един, който чупи всички рекорди. През тази година моделът Patek Philippe Calibre 89 се превърна в най-скъпия часовник на годината, след като бе продаден на аукцион за 5.05 млн. долара.

Изображение

Aurora Diamante Pen спокойно може да се нарече най-скъпия химикал не само на тази година, но и на всички времена. Покрит с 30-каратови диаманти, той може да стане ваш срещу скромната сума от 1.3 млн. долара. Скъпа писалка, а?

Изображение

Като говорим за мъжки аксесоари, няма как да не обърнем внимание и на това кой е най-скъпият костюм за тази година- костюм на Alexander Amosu, украсен със злато и диаманти. Цената му е над 100 000 долара.

Изображение

На фона на спада в цените на имотите през последните две години, най-скъпия имотHolmby Hills - все още е с висока цена от 150 млн. долара. Това го прави най-скъпият в света.

Изображение

Докато сме на вълна имоти нека да видим колко струва и най-скъпата стая в хотел. В президентския апартамент в хотела President Wilson Hotel в Женева нощувката струва 65 хил. Долара.

Изображение

Няма коментари: