понеделник, 23 август 2010 г.



Някои животни могат да пътуват назад във времето

Дали и животните като нас си правят планове?
Най-нови проучвания доказват, че в мислите си някои животни могат да пътуват назад във времето. Разказите в юлския брой на "Нашънъл джеографик кидс" представя някои от тези тях. Досега много учени мислеха, че те живеят само в настоящето, че само хората помнят миналото и планират бъдещето си.
В новия брой ще разберем и как бонобото Лекси си чисти зъбите с конец. Маймунките джуджета са близки роднини на шимпанзетата и са смятани за най-умните и игривите.
Едни от най-старите животни на Земята са костенурките, тъй като техните прапрапрародители са живели на планетата още преди динозаврите, а повечето видове костенурки са оцелели до днес.
Сдружението за дива природа "Балкани" започна работа по изграждането на Център за сухоземни костенурки край град Драгоман.
Списанието обяснява и как са създадени героите от "Шрек" - с компютър, но по доста по-сложен начин от простата рисунка на екрана. Всяка сцена минава през различни етапи, при всеки от които се добавят нови детайли.
"Нашънъл джеографик кидс" проследява развитието на една сцена, за да открие как художниците превръщат първоначалните скици в забавни чудовища и смешни магарета.

Няма коментари: