четвъртък, 16 септември 2010 г.

Всичко за грима на Лейди Гага

Лейди Гага е новаторка както в творчеството, така и във визията си, която включва грима.

Гага изглежда различна във всеки един свой клип. Ролята й е да излъчва агресия и коварство.Това се постига чрез различните техники на грима.
В клипа й с Бионсе към "Telephone" тя залага на дебелите и изтеглени вежди. В следващия си клип към песента "Alejandro" имаме много бледи очи и нямаме почти никаква спирала. Имаме и светло руси вежди, което придава нежност, невинност, но и сила.
Не всеки обаче може да си позволи гримове като нейните. Те трябва да отговарят на натурата на човек.

Моделиране на нослето

Една от характерните черти в структурата на лицето на Лейди Гага е носа. Той е леко изгърбен, съвсем не е тесен, но много хора помислиха, че за новия си клип тя си е направила пластична операция на носа, което дали е така или не само тя си знае. Но определено ефекта на грима си личи.
Носът се стеснява, когато по средата на нослето се сложи бяла линия, а отстрани се сложи тъмно. На преградата между двете ноздри пък се слага отново тъмничко. То има ефекта на смаляването. Бялото пък има ефекта на изпъкването. Гърбицата на нослето няма как да се скрие. За щастие има много добри пластични хирурзи, които обаче могат да го направят.
Когато жените го правят в ежедневието, трябва да е умело направено. С малко по-тъмен нюанс руж или пудра. Ефектът обаче е много по-голям, когато се снима фотосесия или клип.

Бялата кожа

Винаги е имало битка между белия тен и тъмния загар. Лично аз съм, привърженичка на матовата кожа, но Лейди Гага така е изградила своя имидж, че всички я възприемат, когато е бяла. Бялото лице допринася за невинност, която обаче Гага разбива с поведението си. Едва ли избелват бялата й кожа, просто Лейди Гага много се пази от слънцето. Гримовете са плътно покривни с трансперантни пудри. За да стои една кожа добре, тя обаче трябва да е здрава и добре поддържана. Когато кожата е бяла всеки един дефект изпъква повече.

Червилото - Тъмно, тъмно бордо до черно

То придава вамп излъчване, като на Мортиша от семейство "Адамс". Тя е с бяла абаносова кожа, черна коса и тъмни устни. Това придава страхотна мистичност и съблазнителност, но по вампирски. Такова червило стои на средни до плътни устни. На тънки устни не стои добре. Може да е матово, но на мен ми стои още по-добре, когато е полято обилно с чисто прозрачен гланц - без перли и брокат.
Дамите, които използват такова червило, трябва много прецизно да очертаят устните с молив, съответстващ на нюанса на червилото.
    БАРБИ ГРИМ
1.При Барби грима черното се налага да се изключи, въпреки че ми е любим цвят.
Залага се на бонбонените цветове - розово, светлолюляково лилаво и небесно синьо.
Тези цветове може да се сложат на очите по отделно или в комбинация.
Устните трябва да са с розово червило. Може да сложите и гланц с брокатени частички. 
Ружът не се поставя, така че да се подчертаят скулите и да стоят силно изрязани, а е по-скоро като свежа руменина.
Сложете много, много спирала или просто едни красиви, елегантни, но не и дълги изкуствени мигли.
Барби се свързва с кукла, следователно трябва всичко да е сладко, не да е перверзно, вулгарно и предизвикателно. Такъв грим може да се сложи и на тъмнокоси момичета, но най-красиво стои на русите жени, защото Барби е руса синеока кукла.
    

Жената-вамп е на мода .

В момента са модерни опушените очи, но не в черно, а в матови, шоколадови сенки. Ако обаче очите са силно изразени, то устните трябва да бъдат по-неутрални. В телесен цвят или бледо розово, разбира се с много гланц.
Ако пък искате да акцентирате на устните, може да сложите ярко коралово червило. Очите обаче ги направете с леки перлени сенки, без наситен цвят при тях.
Много модерно за тази година е червилото, което е между бордо и тъмен шоколад. Жената-вамп е на мода.


,