четвъртък, 18 ноември 2010 г.

Домашни рецепти за сексуална мощ

Няколко рецепти за възбуждане на желание и стимулиране на половата мощ при мъжете, които могат да се приготвят в домашни условия.

Рецепта на Нострадамус:

Във вряща вода се запарват 10г градински чай, 8 г сърнец и 5 г мента. Получената чаша чай се подслажда с кафеена лъжичка мед.

Сироп от синя тинтява:

С 1 л дестилирана гореща вода се залива 100 г синя тинтява. Сместа се оставя да кисне 6 часа в съд с капак. Прецежда се. Престоява 24 часа, за да се утаи. Прибавя се 1 кг и 800 г нерафинирана тръстикова захар. Поставя се на бавен огън, докато количеството остане наполовина.



Подправката шафран.

Сироп от шафран:

В 1 л вино се накисва за 8 дни 25 г шафран. После течността се прецежда. Прибавя се 1 кг карамелизирана захар. След 24 часа сместа се вари на бавен огън, докато остане на половина.

Влюбено вино:

В 1 л вино малага се накисва за 15 дни 30 г канела, 30 г женшен, 30 г ванилия. Разклаща се всеки ден. Прецежда се. Виното се пие по 1 ликьорна чашка 4 часа преди и по време на любовните отношения.

Ликьор на любовта:

В 1 л ракия се накисва за 15 дни Юг канела, 20 г лимонени кори, 15 г ким, 5 г кориандър, 5 г външна кора от индийско орехче, 5 г ванилия. Разклаща се всеки ден. Отделно се приготвя сироп от 1 кг горена захар и 1 л вода. Двете течности се смесват. Пие се по 1 ликьорена чашка преди полов акт.

Мляко от кокошка:

Жълтък от много прясно яйце се разбива в 1 чаша прясно мляко. Прибавят се ликьорена чашка ром, 2 к. л. горена захар на пудра и 10 капки ванилов екстракт.

Мъжете мислят за секс 5000 пъти годишно, но правят само 100

Мъжете мислят за секс близо 5000 пъти годишно, но успяват да правят секс едва 104 пъти, показва изследване.

Изследователите изчислили, че средно мъжете мислят за секс 13 пъти на ден или общо 4745 пъти на година. Близо една трета признават, че често това е първото нещо, за което мислят, след като се събудят сутрин. За сравнение, жените мислят за секс само пет пъти дневно или 1825 пъти на година, пише dariknews.bg.



В действителност обаче мъжете успяват да правят секс средно едва по два пъти седмично или 104 пъти на година. Мъжете си мислят за секс независимо дали той е само в представите им или редовно имат креватни преживявания. Те дори не могат да се отърват от мисълта за секса при събуждането си сутрин. Така че, ако видите мъжа си да се взира в пространството, знаете за какво най-вероятно си мисли.

Изследването на агенцията Onepoll.com показало също, че въпреки разликата между това колко пъти мъжете мислят за секс и колко пъти действително го правят, близо три четвърти твърдят, че са доволни от количеството секс, което правят. Едва 58% от жените са на същото мнение, допълва.

Повече секс и по-малко изневери за дълголетие при мъжете

Активният полов живот носи дълголетие на мъжете, но само ако те са верни на своите партньорки, пише в-к Dayly Telegraph, позовавайки се на резултатите от италианско изследване.

Авторите на проучването от университета на Флоренция са установили, че активният полов живот означава по-малко сърдечносъдови проблеми за представителите на силния пол, предаде БТА.

"Открихме, че мъжете, които правят достатъчно секс и са верни на партньорките си, по-рядко страдат от сърдечносъдови проблеми и живеят по-дълго", обяснява Емануеле Джанини от изследователския екип.



Повече секс и по-малко изневери носи дълголетие при мъжете.

В резултат на повишената сексуална активност се отделят по-големи количества тестостерон. Това води до понижен риск от депресия и по-добри функции на сърдечносъдовата система, обясняват изследователите.

Проучването показва още, че мъжете, които не са верни на своите партньорки, по-често страдат от сърдечносъдови проблеми, тъй като им се налага да се борят и с повишения стрес от изневярата. Увеличеното количество на тестостерона по време на секс е благоприятно за мъжете, тъй като помага за изгарянето на излишните захари и понижава риска от болести на сърцето. "За страдащите от диабет повишената полова активност е от особено голяма полза. Активният полов живот освен това намалява риска и от рак на простатата", казва Джанини.

Полезни храни за имунитет

Списък с полезни храни, с които да подпомогнем имунната си система, за да дава отпор на болестотворните микроорганизми и успешно да се справя с техните набези, без да ходим до аптеката, предлага health.bg.

Сок от портокал:



Една чаша сок на закуска доставя  100% от необходимата за организма дневна доза витамин С (75 мг. за жените и 90 мг. за мъжете). За този витамин е известно, че е много полезен за кожата и имунитета, но противно на популярното схващане, той не предотвратява настинките. Изследванията показват обаче, че приемането на достатъчно витамин С помага за по-бързото възстановяване от болест. Най-добре е витамин С да се приема чрез храната. Освен в портокалите, той изобилства в червените чушки и кивито. Приемането на мегадози хапчета може да причини образуването на камъни в бъбреците, стомашни проблеми и дори вътрешни кръвотечения - особено при децата. При обобщението на 30 изследвания не са открити данни, че добавките от витамин С предотвратяват настинките.

Овес и ечемик:



Норвежки учени са установили, че тези зърна съдържат бета-глюкан , вид фибри с много по-мощни от ехинацеята антимикробни и антиоксидантни свойства. Опитни животни, които приемали тази съставка ставали по-устойчиви към грип, херпеси и дори антракс. При хората тя засилва имунитета, заздравява по-бързо раните и помага за по-доброто действие на антибиотиците.

Прясно мляко:



Наред с рибата, млечните продукти са един от най-добрите източници на витамин D, който е мощно средство за засилване на имунната система и предотвратяване на настинките. Хората с недостиг на витамин D са с 36% повече застрашени от инфекции на горните дихателни пътища. Тъй като снабдяването на организма с достатъчно витамин D чрез храната е трудно, най-добре е да се приемат добавки.

Кисело мляко:



Шведски учени са изследвали работници, като в продължение на 80 дни им давали напитка от кисело мляко. Учените установили, че работниците които консумирали  напитката, излизат в отпуск по болест с 33% по-рядко от тези, които пили плацебо.

Риба и миди:



Сьомгата, скумрията, херингата и други по-тлъсти риби съдържат омега-3 мазнини, които засилват действието на фагоцитите. Тези риби съдържат и селен, на който са богати мидите, стридите и раците. Селенът помага на кръвните клетки да произвеждат цитокини – протеини, които гонят вирусите. Някои изследвания показват, че омега-3 мазнините увеличават притока на въздух към белите дробове и ги предпазват от простуда и инфекции. Всъщност тези мазнини имат основен принос за добрата имунна система, защото помагат на клетъчните мембрани да усвояват ефективно хранителните вещества и да изхвърлят токсините.

Пилешка супа:



Тази супа с основание се използва като лекарство от векове. Цистеинът - аминокиселина, която се отделя от пилето при варене, има химична структура, подобна на лекарство срещу бронхит. Супата намалява секретите и успокоява симптомите при запушен нос и силна кашлица. Прибавянето на подправки, като чесън и лук към супата увеличава укрепващото действие на пилешката супа върху имунната система.

Чесън:



Според последните изследвания, хората, които приемат чесън във вид на хапчета в продължение на 12 седмици през зимата са с над 60% по-защитени от настинка, а ако се разболеят, оздравяват с 3 и половина дни по-рано. Чесънът съдържа вещества, които борят инфекциите, включително антибактериалния алицин. Разбира се, суровият чесън е по-ефективен от хапчетата.

Пшенични кълнове:



Четвърт чаша пшенични кълнове зарежда организма с почти половината от необходимата дневна доза цинк, основен минерал, който помага за обновяването на клетките и за укрепване на имунната система. Дори и леката липса на цинк, който е необходим за производството на белите кръвни телца, може да увеличи риска от инфекция. Прибавяйте кълновете към киселото мляко, овесената каша, салатите, пюретата.

Тиква и сладки картофи:



Тези зеленчуци са богати на витамин А, който играе ключова роля за предпазване от инфекции.  Доставяйте витамин А на организма, като приемате и богати на цинк храни, като задушено месо с моркови. Цинкът помага за усвояването на витамин А, защото този витамин циркулира в кръвта само когато се свързва с протеини.  Ако в организма ви няма достатъчно цинк, витамин А не може да се придвижи от черния дроб до тъканите, където е полето на неговото полезно действие.

Черен чай:



Многократно е доказано ,че той стимулира производството в клетките на  интерферон - протеин, който се бори срещу настинките и грипните инфекции. Ако не обичате черен чай, може да го замените със зелен.

Гъби:



В тях има около 300 вещества, които засилват имунната система, увеличават производството на борещите се с инфекциите бели кръвни телца и ги правят по-агресивни.

Митове и истини за настинката

Няколко развенчани мита за настинката и други полезни съвети изрежда агенция Deutsche Welle:

Глад срещу висока температура?

Ако имаме повишена температура, трябва по-скоро да се потим, а не да гладуваме. Въпреки че температурата до известна степен изкарва метаболизма от релси, не бива да отказваме храна, защото организмът и имунната му система ще отслабнат.

Мократа коса докарва настинка?



Това не е вярно, защото настинките се причиняват от вирусни инфекции, а не от самия студ. Американската лекарка Рейчъл Вримън провела експеримент с две групи хора. В носовете на участниците и от двете групи тя въвела различни видове вируси, но само едната група била подложена на влажно и студено време. В края на експеримента и двете групи показали симптоми на настинка.

При настинка млечните продукти са табу?

Изобщо не е научно доказано, че здравословното ни състояние ще се подобри, ако при простуда се лишим от мляко и сирене. Вярно е, че млякото стимулира образуването на секрети. Но след приемане на млечни продукти състоянието на участниците в клиничен експеримент нито се подобрило, нито се влошило.

Телесната топлина ни напуска през главата?

Това твърдение се крепи на факта, че лицето и главата реагират пет пъти по чувствително на студ от другите части на тялото. Те дават първия сигнал на тялото, че му е студено. Все пак при по-ниски температури е за препоръчване да държим главите си на топло. Под шапки, например.

Пилешката супа има магическа сила?



Тази бабешка рецепта се оказва научно обоснована. Изследователи от медицинския център в Небраска потвърждават благоприятния ефект от пилешкия бульон при простудни заболявания. Той успокоява възпаленията от грипалната инфекция, а леко сварените зеленчуци ни даряват с витамини.

Повече почивка под дебела завивка?

Простуденият човек трябва да си почива и да не натоварва допълнително и без това отслабения си организъм. Въпреки това леките, раздвижващи упражнения по не повече от 30 минути на ден предпазватт организма от силно чувство на отпадналост и по-бързо възстановяват силите му.

Кихане и кашляне само в шепа?

Да, този жест показва добро възпитание и съобразяване с околните, но изобщо не ги предпазва от заразяване с грип. Защото вирусите се предават по водно-капков път или чрез допир, тоест - само с едно ръкостискане ние вече обричаме събеседника си на настинка. Затова най-добре е да кихаме в носна кърпичка. А в краен случай - в ръкава.

Съвети за отслабване в лице

При някои жени и най-малкото качване на килограмите веднага се отразява на лицето им. Няколко съвета за избавяне от двойната брадичка или пухкавите бузки дава actualno.com.

По принцип жените с пълни лица изглеждат по-млади за възрастта си. С времето тяхното лице отслабва по естествен начин. Следователно – пълното лице остарява по-бавно и по него трудно можете да забележите признаците на старостта. Месестите бузи може и да са наследствена черта.

Как е възможно да се отслабне в областта на лицето без е необходимо да го третирате с пара или пък да легнете под скалпела на пластичния хирург?



Преди всичко намалете консумацията на захар и въглехидрати. Някои диетолози уверяват, че прекомерната им консумация способства за задържането на вода в организма, чието първо следствие е да се отрази на лицето ни. Откажете се от полуфабрикатите и включете в менюто си за деня продукти от пълнозърнесто брашно.

Намалете консумацията на сол. Задържането на водата в организма предизвиква отичане.

Постарайте се да приемате по-малко лекарства. Някои лекарствени препарати способстват задържането на вода в организма. Ако взимате лекарства по препоръка на личния си лекар, обсъдете този въпрос с него.

Използвайте козметически средства, за да създадете контур. Бронзираща пудра, чийто тон хармонира с оттенъка на кожата ви, може да замаскира подпухналостта на лицето ви. Пудрата трябва да се нанесе и в областта на шията под брадичката и по долната линия на челюстта.

Ще се удивите какви чудеса може да направи и една нова прическа! Забравете за прическите с букли и си направете подстрижка с неравен бретон. Стилистите препоръчват още прически с обем отгоре (така зрително се увеличава дължината на лицето) и падащи по страните коси.

Алкохол, наднормено тегло и депресия са взаимно свързани при младите жени.


Американски учени са установили връзка между злоупотребата с алкохол, наднорменото тегло и депресията при жените под 30-годишна възраст. Проучването, публикувано в изданието General Hospital Psychiatry, показва, че жените, които прекаляват с алкохола на възраст около 24 години, са три пъти по-застрашени от затлъстяване, когато навършат 27.


мигрена.Тези, които имат проблеми с теглото на възраст 27 години, имат 2 пъти по-голям риск да страдат от депресия, когато навършат 30.При мъжете в същата възрастова граница няма подобни рискове, допълват учените.

Зимни съвети за ръцете и ноктите

Зимни съвети за ръцете и ноктите

Вече усещаме крещяща нужда от подхранване и омекотяване на кожата на ръцете.
Студът не прощава дори през ръкавиците и реално погледнато се оказва, че ръцете ни страдат при всяко показване навън.
Следващите съвети за красиви ръце през зимата взехме от една от главните маникюристки на Седмица на модата - Нони Крем.
Кремът
И така, да започнем с важните съставки, които кремът за ръце задължително трябва да притежава.
Четете внимателно съдържанието на опаковката и ако попаднете на масло от дървото Шеа, значи можете да се доверите на продукт, който ще изглади и омекоти кожата ви.
Освен това, етеричните масла от авокадо, слънчоглед и кокос също подхранват и увеличават еластичността й.
Вкъщи
След гореща вана или душ е най-подходящото време за обгрижване на ноктите.
Избутайте кожичките навътре, нанесете хубав слой крем /или мъничко зехтин/ и започнете леко да масажирате пръстите и ноктите си. Почистете внимателно ноктите от мазнината и нанесете заздравител.
Запомнете!
Никога не прекалявайте с миенето на ръцете. Просто не нужно на всеки кръгъл час да се дезинфекцирате. Това сериозно уврежда и изсушава кожата.
Подбирайте продукти за миене и подхранване на ръцете, богати на пчелен восък. Той е особено ефективен, ако се налага да излагате ръцете на вятър или голям студ.
Верен съюзник на ръцете ви е вазелинът. Намазан върху загрубяла кожа, той може да направи чудеса.
Твърдите кожички около нокътя ексфолирайте с масаж с четка за зъби.
Поне веднъж на две седмици си правете маска на ръцете. Например тази - настържете един морков, добавете супена лъжица сметана и чаена лъжичка зехтин. Разбъркайте хубаво и след това нанесете върху кожата на ръцете. След 10-15 минути отмийте.