понеделник, 30 август 2010 г.

Женската изневяра е научно оправдана

Скъпи дами, ако непрекъснато сменяте партньорите си или пък имате склонност често да прескачате до чуждите легла, няма място за притеснения и угризения - учените намериха научно оправдание за подобно поведение.
Жените, които имат високо ниво на хормона естроген, са по-склонни да флиртуват или да имат извънбрачна връзка. Те имат нужда от честа подмяна на мъжете или просто да изневеряват - това е заключението на учени от Университета в Тексас.
Те описват това поведение като "опортюнистична серийна моногамия", която няма нищо общо с еднократния секс с непознати, пише АФП. Такива жени са по-склонни да сменят партньорите си често в търсене на по-добър вариант.
Учените са изследвали в най-големи подробности нивото на този хормон при 52 жени на възраст между 17 и 30 години, които не използват противозачатъчни.
Те били помолени да определят дали се намират за привлекателни и секси в сравнение с другите жени, дали са удовлетворени от сегашния си партньор и дали са склонни да опитат неангажиращ секс с непознати.
На отделна група мъже и жени, неподозираща за експеримента, били показани снимки на изследваните жени.
Оказало се, че жените с повишено ниво на естроген смятат себе си за изключително красиви и много по-привлекателни в сравнение с останалите жени. Интересното е, че и втората група мъже и жени в експеримента ги намерили за по-привлекателни. Обяснението е, че високите нива на естроген водят до по-голям бюст, красиво лице и тясна талия.
Освен това тези жени се обличат и по-провокативно и придават по-голямо значение на външния си вид, в сравнение с онези които имат по-ниско ниво на естроген.
С една дума, ако не издържате и имате нужда от флирт, да кокетничите или просто секс, няма място за безпокойство - нищо не може да се направи срещу природата... стига и вашият мъж да прояви разбиране.