сряда, 28 юли 2010 г.

Добрата жена трябва:

Да избира тоалета си, съобразявайки се с вкуса на мъжа си, а не само с този на приятелките си и на това, което диктува модата.

По-често да приготвя любимите гозби на съпруга си.

Да не използва неговите "свещени" предмети: да не се рови в портфейла му, да не използва самобръсначката му, да не се опитва да въведе свой собствен ред на бюрото му.

Да не прекъсва мъжа си, когато разказва виц, възклицавайки " Този всички го знаем!"

Да не подлага на съмнение неговата компетентност в предмета на разговор.

Да не го критикува в присъствието на децата.

Да не го контролира строго или да го командва, тъй като това е особено обидно.

Да не бъде саркастична и да не възразява срещу неговата естествена привързаност към майка му.

Да му прави комплименти понякога и да се вслушва в съветите му.

Да не кани вкъщи гости, които той не харесва и да не приема покани,за които знае, че ще му бъдат неприятни.

Жените, които са се омъжили повторно е най-добре да не споменават на глас за достойнствата на първия си съпруг пред сегашния си мъж.

Диета с тишина

Тишината помага за отслабване. До такъв извод са стигнали учените от университета в щата „Пенсилвания”, САЩ. Те са установили, че за наднорменото тегло са виновни не само генът, но и постоянният стрес. Когато се вълнуваме или ядосваме, ядем повече, като се опитваме да си върнем емоционалното равновесие с помощта на нещо вкусно. След това отново се нервираме заради качените килограми.
Шумната среда провокира безкраен стрес, който кара хората непрекъснато да преяждат. Шумна е  дори работата в офиса - с тракането на клавиатурата и звъненето на телефона. Лекарите са изследвали десетки жени, които работят в офис и са установили връзка между стреса и количеството на храна, което дамите поглъщат. Оказало се, че жените, работещи в стресова среда ядат с 65-70 грама повече мазна храна.
Като алтернатива на различните диети и изтезания с гимнастики американските учени предлагат оригинален метод за отслабване. За да нормализирате теглото си е нужно просто да постоите известно време в тиха стая. Друга алтернатива е да купите от аптеката тампони за уши и в обедната почивка, дори и на работния си стол да си затворите очите за 10 минути. Процедурата трябва да се повтаря често, защото стресът продължава да действа върху организма дълго време след като спрат факторите, които са го причинили.