неделя, 7 ноември 2010 г.

Еротичните ви предпочитания според любимия цвят

Всеки цвят кодира произволно множество от скрити значения и богата символика. Настоящата статия е посветена на 'еротичната' символика на цветовете

Червен

Червеният цвят е известен като символ на любовта и страстта. Скрития смисъл, които изразява червеното, говори за това, че тези, на които е любим са изключително страстни любовници, разкрепостени максимално в интимните отношения, почитатели на бързата възбуда.
Ако двама партньори, харесващи червения цвят, са заедно в леглото, те изживяват незабравимо и вълнуващо приключение.
Същевременно червеното е цвят, който разкрива агресията натрупана в човека. Психолозите констатират, че почитателите на червеното понякога стават твърде агресивни във връзките си.

Син

Синьото е цветът, символизиращ необятния, вълшебен свят на всички наши романтични мечтания. „Сините любовници” са страстни, нежни, внимателни и изключително верни. Те се наслаждават безусловно на секса и са почти без изключение подготвени до съвършенство да задоволят всеки свой партньор.
Когато намерят точния човек, те напълно му се отдават и игнорират всичко останало. Независимо, че са подвластни на страстта, те рядко са агресивни.

Лилав

Цветът се асоциира с изтънчеността, изострената чувствителност на сетивата и добрия вкус. Съотнесени със сферата на интимния живот, лилавите и виолетови нюанси символизират влиянието на егото. Те често изразяват грижата за собственото удоволствие и наслада.
От друга страна лилавото символизира и известна доза консервативност по отношение на различни игри между чаршафите.
Почитателите на лилавия цвят са доста претенциозни в секса и често твърдо отстояват позициите, желанията и нещата, които искат.
Сексът с „лилав любовник” изглежда донякъде студен и резервиран, но всъщност може да се окаже незабравимо изживяване, обримчено във воала на мистериозността.

Зелен

Зеленият свят, символизира възраждането, живота, протичащата и възобновяваща се енергия, хармонията. Той е синоним на свежестта, здравето и бодрия дух. Обикновено изразява изострено, отчетливата проява на човешкия темперамент.
„Зелените” любовници се отличават с откровеност, невинност, прямост и изключителна вярност към партньора.
Слабата страна на „зелените” е, че не са много горещи и страстни в изразяването на любовните чувства – нещо, което е следствие от изначално вродената им невинност.
Понякога те могат да бъдат припознати за съвсем неопитни и несръчни любовници, но не се заблуждавайте, това съвсем не е така!

Оранжев

„Оранжевите” любовници са изтъкани от страст, топли, ненаситни, обичат предварителната игра и са неизчерпаеми по отношение на сексуалните фантазии. Изпитват голямо удоволствие от интимността и понякога стигат до по-агресивни действия.
Драскотини, кичури коса и други белези на страстта, все следи от продължителни любовни игри – внимавайте с тях!
Имайте предвид, че някой „оранжеви” любовници имат проблем с оргазма, но го прикриват доста добре.

Кафяв

Обичащите кафявото са мили, грижовни, горещи и честни любовници, които мислят за „интимности” 24 часа в денонощието.
Те разтоварват най-добре в интимна обстановка, ето защо с тях винаги ще ви е приятно. Те изискват много внимание и любов от партньорите, очакват въображение, романтика и най-вече нежност в секса и връзката – все неща, с които ще бъдете обсипани, докато се подвизавате в обятията им.

Сиво и тюркоазено

Комбинация сиво и тюркоазено, ще ви помогне да се успокоите и отпуснете.
Сивото, като напълно лишен от агресия цвят, ще ви освободи от тежките мисли и ще ви потопи в спокоен сън, а тюркоазеното синьо ще направи съня ви приятен и естествен, напомняйки ви за морето, реките и небето.

Светло и тъмно лилаво

Цвета на лавандулата е подходяща за всеки сезон. В комбинация с лек аромат на лавандула, ще спите като върху легло от цветя.

Оранжево и кафяво

Уюта на топлите цветове определено ще ни е необходим през зимните месеци.
Препоръчваме го особено, когато спалнята ви е студена или ако искате да внесете повече динамика и въодушевление в нея.