вторник, 13 юли 2010 г.

Съвети за безоблачно общуване между майки и дъщери


Опитайте се да изпълнявате следващите няколко съвета за постигане на хармония в отношенията с дъщеря ви:                                                                                                                    Избирайте подходящия момент за „битките”.Спонтанната емоционална реакция в дадена ситуация е естествена, но е много важно да се овладеете, за да обмислите спокойно как ще е най-правилно да постъпите и да се справите с проблема. Не винаги е наложително да се проведе разговор на момента. Обмисляйте решенията си в по-далечна перспектива, иначе конфликтите няма да имат край.Подхождайте към проблемите без предубеждения и предразсъдъци.Стремете се към постигане на съгласие в спора. Мненията, чувствата и идеите на всеки човек са еднакво важни. Ако искате да ви чуят, трябва да можете да изслушвате. Мислете, преди да говорите, и помнете, че веднъж изречени, думите не могат да се вземат назад. Проявявайте уважение, за да ви отвърнат със същото. Поставете ново начало:Когато общувате, в никакъв случай не копирайте модела на отношенията с вашата майка. Абстрахирайте се от чувствата си в миналото и изградете нова връзка с дъщеря ви. Като майка, контролът на този процес е във ваши ръце заради опита, който вече имате.  Подхождайте с уважение: Обмисляйте поведението си в спора, дори и да сте на съвсем противоположно мнение. Не започвайте разговора с „Не”.Вместо това намерете думи, за да подчертаете, че всяка гледна точка трябва да се зачита. Помнете, че вашето отношение се възприема не само от думите ви, а и от израза на лицето ви и от жестовете. Понякога думата „Не” звучи като шамар по лицето и тогава постигането на съгласие става много трудно. Контролирайте емоциите си:Човешко е да се греши и да се взимат неправилни решения. Затова, когато в труден момент дъщеря ви се обърне към вас, не мислете за себе си, а за доброто на детето си.Емоционалното здраве на дъщеря ви е не по-маловажно от физическото. Дори и проблемът да засяга пряко вашето емоционално състояние, трябва да овладеете реакцията си. От това зависи дали в бъдеще дъщеря ви ще продължи да споделя и да се обръща в трудни моменти към вас. Издигайки се над чувството за обида и гняв, което изпитвате. Това ще бъде добър пример в живота за дъщеря ви.
Къщата на Дженифър Лопес 

Домът на семейство Бекъм           

Имението на Шер 
Къщата на Опра Уинфри
Къщата на Том Круз 
Къщата на Джон Траволта         
Къщата на Еди Мърфи

Къщи на звезди

Къщата на  Брад Пит 

Мъжете изневеряват според зодията си !

Овен
Овенът даже не помисля да изневери, докато е влюбен – любовта го превзема изцяло и не оставя място за ново увлечение и лекомислени флиртове. Докато Ви носи на ръце, обсипва Ви с подаръци и знаци на внимание, обещава Ви звездите на небето и планини от злато, можете да бъдете спокойни – той Ви е верен. Трябва да сте нащрек в момента, в който той започва да обръща внимание на други жени – Анджелина Джоли,
.. Именно това се явява като доказателство за това, че неговата Любима вече не му е интересна. А от тук до вратата на съседката не е далеч. За изневярата на Овена ще разберете от самия него: той не умее и не обича да лъже, а жестоката истина произнася с лекота, дори тайно се наслаждава. Неверният Овен е доволен от себе си и пет пари не дава за своята бивша Голяма Любов – все пак тя е била грешка.Горкото момче, то все още не знае, че следващата няма да е по-добра от настоящата!                                                                                                                         
Телец
Телците като цяло не преследват кариерата на Казанова и не е толкова лесно да им завъртят главата. Той не бърза с избора на ЕДИНСТВЕНАТА ЖЕНА и ако разберете, че не сте Единствената, просто трябва да приемете, че сте просто поредния екземпляр за проба. Да разберете това изобщо не е трудно. Ако Телецът не Ви гледа под микроскоп, не проучва внимателно предимствата и недостатъците Ви, не Ви разпитва за най-дребните събития от деня Ви, не се интересува от семейната Ви история и плановете за бъдещето, не Ви дава съвети по всеки повод – значи, Вие просто сте престанала да бъдете съществена част от неговия живот. Трябва да се има в предвид, че Телецът, за разлика от останалите мъже, не се гордее със своите победи. Те по-скоро го огорчават, защото му се струва, че все още не е намерил своята ЕДИНСТВЕНА, мечтана и несравнима. Важен признак за непостоянството на Телеца, че с всеки изминал ден става все по-мрачен, замислен и песимистичен. Мъж с очи на страдалец, с тъжно склонена глава, но все пак не пропускащ възможността да огледа краката на минаващите женни – това е Изневеряващият Телец. Най-изненадващо е, че за много дами той е най-неотразимия мъж.                                                                                                                              
Близнаци
Най-сигурният признак за изневяра на Близнака – това е неговото постоянство. Да, няма нищо странно в това твърдение! Спомнете си как всеки ден той Ви изненадва, показва Ви нови черти от характера си, сменя радикално възгледите си за света, не спира да обръща живота с главата надолу. Ето тогава Вие сте били в центъра на неговите мисли, тогава той се е откривал пред вас изцуло и е споделял своите радости и печал, споделял е постоянно променящите се планове за бъдещето. Точно когато Ви се струва, че Вашето вечно дете-Близнак е възмъжало, поумняло и се е вразумило – тогава бъдете сигурни, че той вече е нечие друго дете-Близнак. Наистина, има възможност просто да е изморен или да преживява тежък период. Близнакът-изневерител се отличава от Тъжния Близнак по лукавия поглед и хитрата, очарователна усмивка.                                                                                         
Рак
Ракът не изневерява лесно, защото той прекалено много иска да бъде идеалният семеен мъж, верен любим и надежден пратньор. Освен това, той предполага колко болезнено ще бъде това за измамената му половинка и не иска да кара тази, която се грижи за него да страда. Ако все пак ново увлечение го обсеби, той се съмнява и търси оправдания, споделя тайните си тревоги с приятели, търси изход, който би устроил всички заинтересовани страни и с удоволствие прехвърля вината за ситуацията върху чуждите плещи. Можете да се досетите за изневярата на Рака по разговорите за това, колко е труден животът, колко са несъвършени хората, колко много усилия вляга човек в отношенията си с този, който обича – и колко лесно може да намериш разбиране в човек, който до скоро е бил съвсем чужд за теб. Неверният Рак страда, оплаква разбитите надежди за щастие, което е било толкова близо и не се решава на никаква решителна крачка. Печален и тайнствен, той обвинява за всичко себе си и несправедливата Съдба, а може би и Вас.                                                                                     
Лъв
Лъвът не умее да крие своята изневяра, защото всяка своя израница той използва, за да се гордее и хвали. Той не може да се въздържи от удоволствието да се появи с поредната дама на сърцето си на светско събитие, да се похвали с нейната красота и не се замисля за това, че бившата Любима жена може да разбере за това. За изневярата на Лъва ще се почувстват длъжни да Ви съобщят тези, чийто път някога е пресякъл. Ако не се намерят такива доброжелатели, вслушайте се в неговите собствени думи: най-вероятно той отново и отново ще подчертава Вашите недостатъци и слабости, като споменава, че едни други жени нямат такива. Неверният Лъв винаги е доволен от себе си, че е допълнил своят списък със любовни почеди= в своята наивност той вярва, че е направил достатъчно за Вас, ощастливявайки Ви с вниманието си – а сега вече е време да зарадва и някоя друга. За да е пълна картинката за тази зодия, не достига още един пикантен детайл: Лъвовете могат с лека ръка да преувеличат героичните си подвизи в любовта, просто така…от наивна детска непосредственост.                                               
Дева
Мъжете от зодия Дева се славят със своето постоянство. Да покори сърцето на мъж Дева не е по силите на всяка жена. Но ако това все пак се случи, измамената жена може никога да не разбере за това: Девите се отличават с това, че са много внимателни. Ако мъжът Дева е срещнал ЕДИНСТВЕНАТА, заради която би могъл да рискува проверените и установени с времето отношения, той едва ли ще го направи, а дори и да изневери все пак – тайната ще остане покрита в мрак. Впрочем, има един признак, по който може да разкриете Девата Изневерител – това са думите: „Аз обичам друга!“, която не подлежи нито на обсъждане, нито на обжалване.                                         
Везни
Везните рядко могат да бъдат уличени в изневяра, въпреки че понякога прекарват много време между две или повече жени. Мъжете от тази зодия умеят ако не да управляват чувствата си, поне да ги контролират, отделяйки за своята избраница толкова емоции, колкото тя заслужава. И Вие дълго време няма да забележите, че от вашата заслужена част някой друг пощипва по хапка. Той не прави никакви усилия да скрие това, но истината рядко излиза наяве: парадокс, който може да се обясни с това, че Везните умеят да изграждат отношения, които устройват всички. Везните-Изневерители може да бъдат разкрити единствено благодарение на невероятно щастливо стечение на обстоятелствата. Понякога само една засилена безпричинна тревожност може да ни накара да предполагаме, че в живота на нашия човек Везни се случва нещо, свързано с друга жена.                                                                         
Скорпион
Скорпионите, даже най-верните и безупречно нравствените, често биват заподозрени в изневяра от техните ревниви и неразбиращи ги избранници. Всеки би се замислил, ако над главата му се излива ту дъжд от розови листенца, ту градушка от упреци. Скорпионите са сложни и дори самите те понякога не могат да разберат силата на чувствата си. Понякога се намира желаещ да им помогне – наивни, добродушни особи, които и представа си нямат в каква опасна ситуация се забъркват. Скорпионите – Изневерители стават толкова хитри, че попадат в собствения си капан: те правят планове с необикновена коварност, но в момент на емоционално напрежение плащат скъпо за тази си коварност. И преди да се опита да признае колко нещастен, измамен и предаден е той, просто не му вярвайте. Е, ето вече няма причини за притеснение. След като сте избрали един Скорпион, значи имате интуиция, от която нищо не може да бъде скрито.                                                 
Стрелец
Дори и най-сериозните Стрелци винаги са малко неспокойни.Жаждата му за приключения е неудържима и романтичните забежки не са изключение. В много от случаите, когато изневерява, той изобщо не се замисля, просто защото не се чувства виновен – просто така се случи. Какво да направи той, че в неговото полезрение попадна не връх Джомолънгма, а ТЯ? Нищо не може да направи, освен да я покори!В моманте, в който целта е постигната, Стрелецът моментално губи интерес към нея. Забраненият плод е като магнит за Стрелеца, просто защото е забранен. Тайните не са по вкуса на тази зодия. Когато е предприел действия и разбере, че ТЯ не може да се сравнява с Джомолънгма, неверният Стрелец ще се засрами и ще съжали за това, че е извършил недостойно за него дело. Именно това разочарование, което заменя ентусиазма му е сигурен признак за изневярата му, по която може да го разобличите.                                  
Козирог
Козирогът дълго прави планове и ги обмисля: това се отнася както до романтичните му отношения, така и за всяка друга област от неговия живот. Още преди да се случи нещо повече от флирт, Козирогът вече е претеглил всички „ЗА“ и „Против“, съставил е собствен план как точно ще се развиват отношенията и как ще бъдат опазени в тайна. Преди да я покани на среща, той ще Ви каже, че е много зает и няма да може да Ви отдели нужното време. Той вече е направил маршрут за разходката, местата за романтични срещи и всички останали детайли. До момента, в който той си даде сметка, че дамата не си струва усилията. Но ако Козирогът действително срещне тази, ЕДИНСТВЕНАТА, тогава той спира да бъде толкова прикрит и внимателен и абсолютно губи ума си. Козирогът-Изменник лесно се разобличава, защото той упорито прави грешка след грешка, които се забелязват дори от самолет и е наясно, че те не водят до добро, но тайно в душата си се надява грешките му да останат незабелязани.                                    
Водолей
Водолеят не обича да се крие и ако е принуден да направи това, той се чувства неудобно. Тайната връзка не е по вкуса на представителите на този знак, защото удоволствието от нея се оказва по-малко от усилията, които те влагат, за да я прикриват. Понякога стремежът за разнообразие надделява и ги кара да се сближат с някоя жена, просто защото тя е малко по-различна. Но в последствие разбират, че тя е като всички останали. Безкрайните колебания, съмненията от взетите решения се прехвърлят от романитчните отношения във всички останали области на живота му. И ето, че той месеци наред мисли каква дамаска ще бъде подходяща за дивана, какъв цвят трябва да е чадърът, къде да постави бюрото си. Неверният Водолей е постоянно обзет от съмнения и колебания. Той не избира избира между врабчето в ръката си и орела в небето – той е и врабчето, и орела, и небето, и ръката, и радостта, и тъгата….Ох, не му е лесно и на този мъж!                                                                              
Риби
Ако обичаш мъж-Риба, значи ти обичаш и неговите мечти. Той е свикнал с това и искрено вярва, че Вие ще заобичате и неговите мечти за чужди жени. Не, разбира се той не винаги ще бъде толкова откровен: той се ограничава с намеци, с малки реплики, че тя ще Ви хареса, че може да станете дори приятелки! Ако не приемете тази действителност, то тогава той ще се опита да организира живота Ви. Ще мечтае да срещнете достоен мъж, истински Принц Чаровни и ще споделя с Вас тези мечти. Рибата-Изменник никога не губи надежда, че всичко ще се оправи с магическа пръчка, но всъщност той е коварен, защото много добре осъзнава, че със захаросаните си думи просто се опитва да прикрие съмнителните си похождения. Той се възхищава на собствената си непогрешимост, неподозирайки, че всеки срещната вижда в него авантюрист и едва ли ще поиска да поддържа с него сериозни отношения.


 
 
 
                                   

 
 
            

Жените, които мъжете не изоставят!


Има такъв тип жени, които не могат да изградят трайна връзка с мъж, поради това, че всички мъже, които влизат в живота им, скоро излизат от него. След болезнената раздяла с поредния мъж, по негово желание, тези жени вероятно си задават  въпроси: “Защо и този ме изостави? Защо пак не се получи? Какви качества не ми достигат?”        На първо място са изкусните манипулаторки. Всъщност много жени са манипулаторки, но изкусните се отличават с особеното си майсторство, което им позволява да уловят и задържат мъжа за цял живот.Изкусната манипулаторка се отличава с двете си умения: тя много точно избира “жертвата” си и умее да държи юздите на необходимото разстояние. Понякога се преструва на слабо и крайно нуждаещо се от покровителство същество, а друг път -на силна жена, която може сама да се справи с всичко. Благодарение на тази умела работа с емоциите, жената държи мъжа в постоянно напрежение, с постоянно чувство за вина, като не му предоставя нито една минута просветление, през която той да осъзнае ситуацията, в която се е оказал. Мъжете не захвърлят силните, независимите и своенравните жени. Тези качества не трябва да се бъркат с манипулаторската опърничавост, когато жената изисква от мъжа той да изпълнява всичките й желания, прехвърляйки върху него отговорността за всичко, което се случва. Тук не става дума за жените, които сами и абсолютно без чужда помощ постигат всичко. Типичен пример са бизнес дамите, които всичко са постигнали сами. Точно тези жени имат много проблеми с противоположния пол. Мъжете не искат да остават с толкова напористи и силни жени, тъй като по своята природа те са готови за прикрито, но не и за пряко манипулиране. Пряката груба сила на тези жени по своята същност е мъжка сила, която не подхожда на нежния пол. Тази втора категория са дамите, които демонстрират “женска” сила. Те са независими, не играят ролята на слаб пол, но мъжете са готови да изпълняват всичките им желания. Тези жени могат да си позволят да избират партньорите си сред тълпите от обожатели, да изцеждат техните сили, а след това да изгубят интерес към тях. Тези представителки на нежния пол никога не са изоставени - те изоставят. На тях и през ум не им минава мисълта: “Защо мъжете изоставят жените?”, тъй като нямат подобен опит.  Третата категория жени, които никога не биват изоставени, е най-редкия тип. Тази жена не манипулира мъжа, не го използва и не се опитва да го контролира. Тя живее за себе си и всичките си усилия насочва върху себе си. Тази дама не се стреми да изсмучи енергията на мъжа или да направи опит да го “поправи”, т.е. да го подчини на своите изисквания и потребности. Ако се страхувате да не бъдете изоставени, бъдете като нея. Нали искате да владеете мъжа, да контролирате неговите действия и чувства?! Той трябва да бъде верен, винаги да бъде с вас и изобщо ...трябва. С подобен подход дори и да имате продължителни отношения, те няма да бъдат щастливи. В действителност вие можете да контролирате само себе си и докато вашите мисли се въртят около това, какви лоши мъже сте избирали, колко неподходящ за вас е мъжът до вас или какъв трябва да бъде той в действителност, няма да бъдете щастливи.