събота, 2 октомври 2010 г.

Милен Цветков ще става баща за втори път

Милен Цветков ще стане татко за втори път малко след нова година.

Според източници близки до журналиста летуването на Kаравана на родното черноморие, е дало "резултат" и е внесло положителни емоции в сивото и изнервено ежедневие на Милен и настоящата му любима.

Двамата са заедно от около година и се разбират идеално и въпреки, че Цветков нямал намерение да се жени отново новината, че ще става татко за втори път го зарадвала много.

Той бил изключително ентусиазиран от факта, че скоро ще може да гушне бебенцето си и обсипвал бременната си половинка с много внимание и нежност.

Щастливото събитие се очаква около 14 февруари- Денят на влюбените.

Морски хотели 2

Пътешествията винаги ни вдъхновяват, зареждайки батериите ни за доста време напред.
Дори когато си организираме виртуална разходка до някое приказно място, ефектът е доста силен, за това решихме да започнем работната седмица с още един секси морски хотел. Хайде към Тихия океан:
Koa Kea Hotel & Resort, Кауаи, Хаваи

Комплексът е първият в категорията супер луксозен, построен през последните 30 години на Кауаи. В превод от местния език Koa Kea означава „бял корал”.

Хотелът има само 121 стаи, всички със собствени балкони или с открито пространство отпред, и е разположен на южния бряг на острова.


Стаите на партера имат изглед към градина, която бавно се прелива в близкия плаж.

Интериорът е решен в приятна смесица от типични за Хаваите декоративни елементи и класически интериорни решения.

Така се е получил стандартен, но уютен микс от дървени мебели, предмети от бамбук и ратан, морски декорации и меко осветление.

Като цяло комплексът не е претенциозен, но е изпълнен стилно. В него се набляга на дребните детайли като перфектното обслужване и грижата за всеки гост, качествената храна и бонусите за клиентите (персонална кафе машина във всяка стая и няколко безплатни урока по сърф например).
Басейнът е само един, а край него има голямо джакузи и доста обширен вътрешен плаж.


Ресторантът, наречен Червена сол (Red Salt), е известен не само на остров Кауаи, но и доста извън него.
Освен, че предлага приказен изглед към океана, е с типичната за района концепция – затвореното пространство бавно се превръща в отворено, тъй като липсват дефинирани стени и прегради с околната среда.

Кухнята, разбира се, предлага огромен избор от най-добрите местни ястия, както и достатъчно възможности за традиционалистите.
Фитнес и спа-център са на разположение на гостите почти 24 часа в денонощието, а „менюто” с релаксиращи процедури или романтични пакети за двама е наистина впечатляващо.
За феновете на по-динамичните ваканции се предлагат гмуркане, подводни разходки, мини-круизи и още доста подобни забавления.

За кого е подходящ: за двойки, които не си падат по шумните забавления или събирания с приятели.
Семействата с деца също биха си прекарали добре, но хлапетата лесно могат да се отегчат, тъй като за тях липсват развлекателни съоръжения.
Фактор на спокойствието: среден. От една страна хотелът е лесно достъпен и е само на 30 минути път с кола от местното летище.
От друга обаче е относително малък на фона на заобикалящите го комплекси. Освен това U-образната му форма осигурява значителна изолираност на вътрешната градина, басейна и плажа около него.

Секси излъчване: лобито на хотела е особено впечатляващо, както и контрастът между тъмно дърво и светли елементи в обзавеждането на стаите.



Освен това от всяка стая могат да се наблюдават почти постоянните сърф-надпревари на популярния плаж Poipu пред комплекса (както и мускулестите загорели тела на сърфистите).
А и нищо не пречи на гостите да опитат сами приключението да яхнат по една дъска сред вълните.
В спа-центъра пък могат да се погрижат за вас по неповторим начин – процедурите за двойки са не само секси, но и доста продължителни.
Една от най-интересните включва използването на местната червена глина, екстракти от тропически корени, гуава и ананас, които ще изсмучат и последните капки натрупано напрежение.
Големите стаи с изглед към океана стартират от 450 долара нагоре на вечер, но пакетите, които изискват минимум 3 дневен престой, включват много бонуси и са доста изгодни – между 500 и 750 долара.

Най-най: Морски хотели

The Scarlet, Корнуол, Англия

Хотелът е впечатляваща симбиоза между лукс и добри еко-практики, който изумява с външност и невероятен интериор.
Самата сграда е изработена с доста дървени елементи, а всички те са или от рециклирано дърво, или от дървета, одобрени за изсичане от съответните органи за контрол.

Фасадата на хотела

Комплексът разполага и с инсталации, които съхраняват дъждовна вода, както и такава, която е използвана веднъж, но може да се използва за поливане на растенията наоколо.
Отоплението става чрез мощни соларни панели, част от водата се загрява чрез специален бойлер, който работи с био-маса, а външният басейн има дъно от живи тръстикови растения, които по есетествен начин филтрират водата в него.
Откъм обзавеждане The Scarlet е не по-малко внушителен – лобито и 37-те стаи са цветни и с интересни дизайнерски решения.

Част от лобито

Пространството сякаш е съвсем меко, може би заради облите силуети на повечето мебели и декорации.

Всекидневна в една от по-големите стаи


Една от спалните


Стая с излаз към покрива

Хотелът има ресторант, в който се подвизава известния готвач Ben Tunnicliffe, носител на множество кулинарни отличия, както и бар.

Сепаре в ресторанта


Барът

Но библиотеката, и особено спа-центърът, са местата, които истински спират дъха на гостите...

Библиотеката

За кого е подходящ: за изтънчени двойки, които имат специална връзка не само по между си, но и с природата.
Фактор на спокойствието: висок. Мястото е сравнително изолирано, освен това Корнуол и крайбрежието наоколо са доста спокойни в по-голямата си част. В този район преобладават малките рибарски селища и старинни пристанища, така че тълпите не са големи.
Секси излъчване: от къде да започнем?
Хотелът е разположен на малка височина над близкия плаж и има прекрасен изглед към морето. Заобиколен е от растителност, което прави гледката от всяка стая запомняща се.

Изглед от една от спалните


Друга спалня

Освен това стаите имат огромни прозорци, тераси, прилещажи персонални градинки или достъп до покрива, от където гостите могат да се наслаждават на природата до насита.
Баните се интегрирани дискретно в стаите, освен това някои от тях имат допълнителни прозорци.

Баня


Стая с интегрирана баня


Стая с душ, имитиращ дъжд, интегрирана във всекидневната

Менюто в ресторанта е различно всеки ден и зависи от сезона и от това, което се намира в най-свеж и чист вид на пазара.

Ресторантът през деня

Както споменахме, спа-центърът е особено специален. Там можете да се отпуснете в люлки, подобни на пашкули, или да се насладите на пейзажа в ароматната релакс-стая, в която стената всъщност е огромен прозорец с изглед към морето.

Стая за дълбока релаксация


Релакс-стая


Общо помещение за почивка


Тераса за релакс, на която сервират храна и напитки


Стая за масаж

Вътрешен Infinity-басейн, осветен добре с естествена светлина през деня, дава възможност за приятно отпускане.

Освен, че тук се предлагат много процедури с лечебна кал, има възможност и за външно спа – гореща вана за двама, която се разполага на скали над морето. Водата в нея се топли чрез слънчеви панели и остава постоянно топла, докато сте вътре.

Освен това по време на престоя си там, получавате и напитки и хапки за максимално удоволствие.
От хотела предлагат и възможности за плуване в открития океан с инструктор, изследване на пещерите по крайбрежието, наблюдение на делфини и китове и какво ли още не.
Цената на стандартна стая със закуска започва от около 220 евро, но всяка спа процедура се заплаща допълнително.

Домашните любимци са полезни за здравето на децата

Домашните любмци обикновено са най-желаната компания от малчуганите, но родителите не винаги са склонни да им я дадат.
Медици от детска болница в Синсинати, САЩ, обаче твърдят, че животинките у дома могат да бъдат не само забавление за децата, но и полезен нов член на домакинството.
Според тях любимците помагат на хлапетата, предразположени към развитие на екзема, да се предпазят не само от нея, но и от други кожни заболявания.

Специалистите изследвали 636 деца, застрашени от неприятната болест на кожата, защото един от родителите им страдал от нея.
Оказало се, че животно в домовете им имало положителна роля върху здравето им, дори да били алергични към него.
Най-силно влияние оказвали кучетата, но и котките можели да бъдат от полза за децата.

Единственото условие е любимците да са ваксинирани и обезпаразитени, както и да се поддържа добрата им хигиена.

Емилия: Трябва да има и критика, но тя да е градивна

  Намерих малко свободно време и реших да ви пиша... Искам да споделя, че идната неделя ще съм на гости на Росен Петров в предаването му "Нека говорят". А сега ще отговоря на въпросите ви...

- Как реагираш като видиш болно дете? Помагала ли си благотворително?

- Ходила съм много пъти да пея благотворително. Няма човек, който да види болно дете и да не му се обръща всичко. Когато съм имала покана и възможност да помогна на някой, който има нужда съм го правила без да парадирам.

- За какво плачеш най-често?

- По принцип не съм от ревливите момичета, но все пак когато ми стане мъчно го правя понякога. Мога да се разплача от доста неща. Естествено плача, когато нещо не е наред.

- Вярваща ли си и ходиш ли на църква?

- Вярваща съм в рамките на нормалното. Прекаленият светец и Богу не е драг. Вярвам, че има сила, която ни помага. Ходя на църква и винаги когато го правя, след това се чувствам по-добре.

- Искаш ли да имаш дъщеричка и как би я кръстила?

- Бих искала да имам дъщеря, но не знам как бих я кръстила. Имам желание да кръстя второто дете на майка си Радка.

- Как се обръща Ивон към теб?

- Говорим си поименно.

- Иван обича ли да пее?

- Не, още е много малък и не го вълнуват подобни неща.

- Би ли участвала на "Евровизия"?

- Дай Боже! Със сигурност искам някой от поп-фолка да отиде и да представи България. Надявам се всеобщото мнение за жанра да се промени и някой колега да представи страната ни.

- Как е баща ти? В много интервюта споменаваш майка си, но за баща ти нищо не знаем.

- Понеже съм момиче съм по-близка с майка си, което е нормално. Баща ми също е жив и здрав. Двамата с майка ми са добре. Заедно са и живеят в една много хубава къща в Гълъбово. Не съм говорила често за баща си, защото не е ставало на въпрос. С майка ми сме по-често заедно заради Иван.

- Как успя да отслабнеш
толкова бързо след раждането?

- Не съм привърженичка на диетите. След раждането не съм правила някакви сериозни диети, но най-хубавата диета, която знам е месо и зеленчуци.

- Защо имаше мъка в очите ти, докато беше на гости в "На кафе" и говореше за Коко?

- Несериозно е да го коментирам. Няма абсолютно никаква мъка. Ако имаше мъка и нямахме чувства един към друг, нямаше да сме заедно. По-скоро ми е мъчно,че много ни дъвчат и ни преписват какви ли не истории.

- Прави ми впечатление, че се държиш на дистанция от хората, които не познаваш. Някои дори казват, че си надута...

- Ако съм с хора, които не познавам се държа така, защото не обичам да съм център на вниманието. Когато съм с непознати съм по-сдържана. Не се определям като надута или надменна. Винаги съм била с хората, които познавам освободена и общителна. Не искам да се хваля и спирам да говоря по тази тема. Няма да звучи добре от моята уста. Мразя, когато някой се надува и съм много против това.

- Поздравления за клипа на  "По твоите следи". Смяташ ли ,че песента може да стане балада на годината? Мисля, че го заслужава...

- Аз също получих много поздравления и за песента, и за клипа. Благодаря на всички мои фенове, които ми пишат, че искат "По твоите следи" да стане балада на годината.

- Защо не те видяхме на сватбата на Коцето и Надя?


- Ще отговоря на този въпрос в предаването на Росен Петров в неделя?

- Каква е най-нестандартната идея за песен, която ти е идвала?

- Мисля, че за момента най-нестандартната идея за песен е триото ми с Галена и Малина.

- Как се почувства, когато Иван ти каза първи път "мамо"?

- Беше много хубав момент да чуваш как едно сладко детско гласче ти казва "мамо". И до днешен се впечатлявам, когато Иван иска нещо и се обърне към мен с думата "мамо".

- Какво беше твоето лято 2010?

- Лято 2010 беше много успешно за мен. Като цяло го определям като едно хубаво лято, въпреки че всеки човек си има и хубавите преживявания и проблемите. Смея да кажа, че в професионален план лятото също беше изключително успешно за мен.

- Защо никъде няма снимки от сватбата с бившия ти съпруг? Може ли да ни предоставиш?

- Много медии отразиха сватбата ми с Красимир. Учудвам се, че сега никъде вече не се публикуват снимки от събитието. Аз лично имам снимки и с най-голямо удоволствие съвсем скоро ще ги споделя с вас. Това беше много хубав момент за мен.

- Защо в България има толкова злобни хора?

- Мъчно ми е когато чета злобни и вулгарни коментари по мой адрес и по адрес на моите колеги. Болно ми е. Не мога да кажа, че не ми пука. В крайна сметка ние изпълнителите не правим нищо лошо. Правим музика, за да радваме феновете си, но всеобщото мнение за жанра явно е такова. Дано променим мнението и хората да започнат да ценят истински това, което правим. Трудим се, лишаваме се от много неща, за да сме на сцената и да работим без да спираме. Трябва да има и критика, но тя да е градивна. Чета коментарите в HotNews, но коментари, които са пълни само с обиди не си ги обяснявам.
...
Желая ви приятен ден и до скоро... Засега спирам да отговарям на въпросите ви, защото мисля, че ще има много по-интересни неща, които да отразим в дневника ми.

Емилия: Коцето сбърка някъде; той: Емилия е права!


Емилия и Коцето - има ли конфликт?
Фолк певицата Емилия реши  да разкрие истинската причина, защо не е била на сватбата на колегата си Константин и половинката му Надя. Тогава тя откровено заяви, че е обидена на Коцето, защото той изобщо не я е канил за кума на сватбата си.
 "Когато имаш уважение към единия трябва да имаш и към другия. С Коко взехме семейно решение и двамата да не ходим", огорчено продължи с откровенията си Емилия.
 Въпреки това любимият й Коко Динев все пак се появи на сватбата, макар и в края на купона. "В последствие Коцето и баща му са започнали да звънят на Коко, и той е решил да отиде. Обидена съм също и защото по медиите започнаха да се тиражират невярни неща, може би Коцето сбърка някъде. Още повече, че стана недоразумение с кумуването и в последствие с това, че ние отказахме. Голяма роля изигра и фактът, че персонално не бях поканена за кума, поканен беше само Коко. Аз самата не бях толкова важна и затова реших да не отида", обяснява Емилия.
 Попитахме младоженеца Константин, за да чуем и неговото обяснение по въпроса. "Каквото каже Емилия-това е истината. Тя е правата! Все пак е дама, нека се съгласим с нея. С Емилия сме не само колеги, но и приятели от дълги години, така че аз нямам намерение да влизам в конфликт с нея", обясни Коцето.
 "Въпреки че до сега не е дала никакви индикации, че между нас има напрежение. Изкарахме си много хубаво цяло лято заедно на турнето, забавлявахме се, смеехме се, и от моя страна продължава да няма проблем. Самият аз научавам за това, че ми е обидена, сега от вас. Нека обаче да приключим така темата. Все пак е хубаво да гледаме положително, тъй като малко сме живи, дълго сме умрели после! Съгласявам се с мнението й", допълни фолк певецът Константин.

Андреа срещу слуховете за раздяла с Кубрат!

Фолк певицата Андреа разсея спекулациите, които в последната седмица я разделяха с половинката й Кубрат Пулев.
В „Шоуто на Иван и Андрей“ блондинката заяви, че с Кубрат са по-влюбени от всякога и слуховете са безпочвени.
От месеци насам се говори, че една от най-актуалните светски двойки е сложила край на любовта си. Двамата не са се появявали заедно в публичното пространство от много време, което подклаждаше допълнително слуховете за тяхната разлъка. Боксьорът пък отказва да говори за отношенията си с Андреа, така че клюките едва ли ще секнат скоро.
През изминалата седмица няколко сериозни ежедневника съобщиха, че Андреа е заменила Кубрат с варненски бизнесмен. Тя отрече категоричнио това.


Четири рецепти за красиви устни

Устните често не устояват на студа, слънцето и вятъра и започват да се лющят и цепят.

Различните балсами и вазелини не винаги помагат при такива проблеми.

Затова ви предлагаме няколко рецепти за поддържане на устните:

1. Почистването

Устните трябва ежедневно да се почистват, и то внимателно, без да се разтяга кожата. Можете да използвате почистващо мляко или лосион (само че без спирт), за да отстраните грима. Ако не разполагате с подобни средства, ползвайте растителни масла или подхранващ крем.

2. Мекотата

За да подобрите кръвообращението, масажирайте всяка вечер устните си с четка за зъби с естествен косъм, като я топите последователно ту в гореща вода със сода (1/2 чаена лъжичка сода на чаша вода), ту в студена вода с лед. След масажа намажете устните с мазен крем.

3. Подхранването


Можете да овлажните устните си и да възвърнете мекотата им с помощта на специални маски, които лесно можете да приготвите вкъщи. Ето и няколко рецепти:

* Медена маска – нанесете на устните си дебел слой мед и изчакайте 20 минути. След това просто ги оближете.
* Маслена маска – купете си витамин Е на капсули или ампули и нанесете съдържанието им върху устните си. Оставете маската за 20 минути.
* Маска срещу напукване – смесете 1 към 1 зехтин и сок от моркови. Нанесете сместа върху устните си и я оставете да действа 5 минути. Попийте остатъците от маската със салфетка.
* Маска срещу лющене – веднъж седмично си правете маска от необезмаслена извара, сметана и настърган морков. Маската трябва да стои 20 минути.
4. Имунитетът


Ако въпреки всичките положени усилия устните ви продължават да бъдат сухи и да се цепят, значи имате проблеми с имунитета и страдате от недостиг на витамини. Пийте витаминни чайове от шипка и офика, яжте кисело мляко, яйца, пресни зеленчуци, месо и фасул.

Фигурата определя прическата

Чудили ли сте се защо някои фризури не ви подхождат, а са перфектно направени?
Може би отговорът на въпроса е, че не са съобразени с вашето телосложение.
Когато избирате фризура, трябва да имате предвид 3 неща: дълга или къса е вашата шия, каква е формата на тялото ви, високи или ниски сте.

Шията
За дълъг врат е подходяща дълга коса, а за къс – подстрижката. Ако сте с малка глава, прикрийте този факт с обемни, къдрави или разрошени фризури. Ако пък главата ви е голяма, не си позволявайте обемни прически.

Ръстът
Ако сте високи, не правете обем в горната част на главата си, а встрани. Добре е също така косата ви да е с дължина под раменете. За ниските жени се препоръчват прически с обем на темето, които визуално ще ги издължат.

Фигурата
Ако широчината на раменете ви е почти същата като на ханша, изберете къса или средно дълга прическа с геометрична форма. Ако имате по-ясно изразена талия, ще ви подхожда фризура с повече обем и стъпаловидно подстригана. Ако пък имате тесни рамене и широк ханш, ще ви отиват къдрици, които се стелят върху раменете ви и им придават широчина.

 

Как да нанесеш очна линия


                                                                 
Напоследък използването на очна линия в ежедневния грим е много популярно и често срещано, дори при холивудските звезди.

Очи, удължени до слепоочията дават на жената авторитарен и мистериозен вид. Когато нанасяте използвайте леки движения на ръката. За да научите как да нанасяте очна линия следвайте нашите съвети.

Стъпка 1. Нанасяне на тъмни сенки
Приложете черни или тъмно-сини сенки по продължение на ръба на клепача, като се концентрирате върху ъгълчетата на очите.
Неопитните от вас могат да направят груба линия с помощта на малко пудра.

Стъпка 2. Изписване на линията
Първо се уверете, че по четката ви няма полепнали частици изсъхнала боя или косми. С лявата ръка опънете клепача към слепоочието. Изрисувайте тънка линия, започваща от външното крайче на окото. Винаги можете да удебелите линията в зависимост от това какъв вид желаете да постигнете.
Не бива да удължавате очната линия повече от половин сантиметър от крайчето на окото, защото рискувате да се сдобиете с театрален грим.

Стъпка 3. Завършете със спирала
За завършек нанесете спирала, която увеличава обема на миглите. Приложете два слоя на миглите във външните ъгълчета на очите за да подчертаете очната линия.
.