събота, 2 октомври 2010 г.

Как да нанесеш очна линия


                                                                 
Напоследък използването на очна линия в ежедневния грим е много популярно и често срещано, дори при холивудските звезди.

Очи, удължени до слепоочията дават на жената авторитарен и мистериозен вид. Когато нанасяте използвайте леки движения на ръката. За да научите как да нанасяте очна линия следвайте нашите съвети.

Стъпка 1. Нанасяне на тъмни сенки
Приложете черни или тъмно-сини сенки по продължение на ръба на клепача, като се концентрирате върху ъгълчетата на очите.
Неопитните от вас могат да направят груба линия с помощта на малко пудра.

Стъпка 2. Изписване на линията
Първо се уверете, че по четката ви няма полепнали частици изсъхнала боя или косми. С лявата ръка опънете клепача към слепоочието. Изрисувайте тънка линия, започваща от външното крайче на окото. Винаги можете да удебелите линията в зависимост от това какъв вид желаете да постигнете.
Не бива да удължавате очната линия повече от половин сантиметър от крайчето на окото, защото рискувате да се сдобиете с театрален грим.

Стъпка 3. Завършете със спирала
За завършек нанесете спирала, която увеличава обема на миглите. Приложете два слоя на миглите във външните ъгълчета на очите за да подчертаете очната линия.
.

Няма коментари: