събота, 2 октомври 2010 г.

Четири рецепти за красиви устни

Устните често не устояват на студа, слънцето и вятъра и започват да се лющят и цепят.

Различните балсами и вазелини не винаги помагат при такива проблеми.

Затова ви предлагаме няколко рецепти за поддържане на устните:

1. Почистването

Устните трябва ежедневно да се почистват, и то внимателно, без да се разтяга кожата. Можете да използвате почистващо мляко или лосион (само че без спирт), за да отстраните грима. Ако не разполагате с подобни средства, ползвайте растителни масла или подхранващ крем.

2. Мекотата

За да подобрите кръвообращението, масажирайте всяка вечер устните си с четка за зъби с естествен косъм, като я топите последователно ту в гореща вода със сода (1/2 чаена лъжичка сода на чаша вода), ту в студена вода с лед. След масажа намажете устните с мазен крем.

3. Подхранването


Можете да овлажните устните си и да възвърнете мекотата им с помощта на специални маски, които лесно можете да приготвите вкъщи. Ето и няколко рецепти:

* Медена маска – нанесете на устните си дебел слой мед и изчакайте 20 минути. След това просто ги оближете.
* Маслена маска – купете си витамин Е на капсули или ампули и нанесете съдържанието им върху устните си. Оставете маската за 20 минути.
* Маска срещу напукване – смесете 1 към 1 зехтин и сок от моркови. Нанесете сместа върху устните си и я оставете да действа 5 минути. Попийте остатъците от маската със салфетка.
* Маска срещу лющене – веднъж седмично си правете маска от необезмаслена извара, сметана и настърган морков. Маската трябва да стои 20 минути.
4. Имунитетът


Ако въпреки всичките положени усилия устните ви продължават да бъдат сухи и да се цепят, значи имате проблеми с имунитета и страдате от недостиг на витамини. Пийте витаминни чайове от шипка и офика, яжте кисело мляко, яйца, пресни зеленчуци, месо и фасул.

Няма коментари: