събота, 2 октомври 2010 г.

8 трика за наситен цвят

8 трика за наситен цвят
Избягвайте фиксатори със спиртно съдържание. Спиртът разгражда цвета

След боядисване на косата е много важно да се грижите правилно за нея.
Ако проявите старание, най-малкото ще се радвате по-дълго време на интензивен цвят. И ще избегнете получаването на рижи оттенъци.

1. Използвайте само продукти за боядисана коса, те защитават цвета и се грижат за косъма.
2. Ако искате новият ви цвят да издържи по-дълго, от време на време, изплаквайте косата със сок от лимон.
3. Слагайте балсам без отмиване, той идеално защитава косата и тя добре се хидратира.
4. Не употребявайте прекалено често стилизиращи продукти. Така ще избегнете честото миене на косата. А нали знаете, че банята отмива боята.
5. Избягвайте фиксатори със спиртно съдържание. Спиртът разгражда цвета.
6. Слънцето е враг на боята. Третирайте косата като изтощена, ако сте я подлагали дълго на слънчевите лъчи. Ето и една рецепта за укрепване: нагрейте на водна боня 2 с. л. масло от кокосов орех. Добавете 3 капки етерично масло от портокал и 1 капка масло от палисандрово дърво. Разбъркайте добре. Пресипете в бурканче, затворете го плътно и оставете сместа да се втърди. Гребвайте, колкото ви е нужно, и втривайте в косата си от корените към върховете. Разрешете с гребен и оставете да действа поне 5 мин. След това измийте с шампоан.
7. За повече блясък смесете 1 част оцет и 3 части слънчогледово масло. Оставете да действа 5 мин, после измийте с шампоан и изплакнете обилно.
8. След боядисване не бива да бързате да миете косата си. Поне 2 дена не го правете, тъй като кутикулите на косъма все още не са затворени и цветът се губи.

Няма коментари: