събота, 2 октомври 2010 г.

Морски хотели 2

Пътешествията винаги ни вдъхновяват, зареждайки батериите ни за доста време напред.
Дори когато си организираме виртуална разходка до някое приказно място, ефектът е доста силен, за това решихме да започнем работната седмица с още един секси морски хотел. Хайде към Тихия океан:
Koa Kea Hotel & Resort, Кауаи, Хаваи

Комплексът е първият в категорията супер луксозен, построен през последните 30 години на Кауаи. В превод от местния език Koa Kea означава „бял корал”.

Хотелът има само 121 стаи, всички със собствени балкони или с открито пространство отпред, и е разположен на южния бряг на острова.


Стаите на партера имат изглед към градина, която бавно се прелива в близкия плаж.

Интериорът е решен в приятна смесица от типични за Хаваите декоративни елементи и класически интериорни решения.

Така се е получил стандартен, но уютен микс от дървени мебели, предмети от бамбук и ратан, морски декорации и меко осветление.

Като цяло комплексът не е претенциозен, но е изпълнен стилно. В него се набляга на дребните детайли като перфектното обслужване и грижата за всеки гост, качествената храна и бонусите за клиентите (персонална кафе машина във всяка стая и няколко безплатни урока по сърф например).
Басейнът е само един, а край него има голямо джакузи и доста обширен вътрешен плаж.


Ресторантът, наречен Червена сол (Red Salt), е известен не само на остров Кауаи, но и доста извън него.
Освен, че предлага приказен изглед към океана, е с типичната за района концепция – затвореното пространство бавно се превръща в отворено, тъй като липсват дефинирани стени и прегради с околната среда.

Кухнята, разбира се, предлага огромен избор от най-добрите местни ястия, както и достатъчно възможности за традиционалистите.
Фитнес и спа-център са на разположение на гостите почти 24 часа в денонощието, а „менюто” с релаксиращи процедури или романтични пакети за двама е наистина впечатляващо.
За феновете на по-динамичните ваканции се предлагат гмуркане, подводни разходки, мини-круизи и още доста подобни забавления.

За кого е подходящ: за двойки, които не си падат по шумните забавления или събирания с приятели.
Семействата с деца също биха си прекарали добре, но хлапетата лесно могат да се отегчат, тъй като за тях липсват развлекателни съоръжения.
Фактор на спокойствието: среден. От една страна хотелът е лесно достъпен и е само на 30 минути път с кола от местното летище.
От друга обаче е относително малък на фона на заобикалящите го комплекси. Освен това U-образната му форма осигурява значителна изолираност на вътрешната градина, басейна и плажа около него.

Секси излъчване: лобито на хотела е особено впечатляващо, както и контрастът между тъмно дърво и светли елементи в обзавеждането на стаите.



Освен това от всяка стая могат да се наблюдават почти постоянните сърф-надпревари на популярния плаж Poipu пред комплекса (както и мускулестите загорели тела на сърфистите).
А и нищо не пречи на гостите да опитат сами приключението да яхнат по една дъска сред вълните.
В спа-центъра пък могат да се погрижат за вас по неповторим начин – процедурите за двойки са не само секси, но и доста продължителни.
Една от най-интересните включва използването на местната червена глина, екстракти от тропически корени, гуава и ананас, които ще изсмучат и последните капки натрупано напрежение.
Големите стаи с изглед към океана стартират от 450 долара нагоре на вечер, но пакетите, които изискват минимум 3 дневен престой, включват много бонуси и са доста изгодни – между 500 и 750 долара.

Няма коментари: