събота, 18 септември 2010 г.

Ако те сърби ...

бузите – сълзи, ревност
веждата - щастие
главата -  изневяра
гърба - предстои ти физическа работа
гърдите любимият мисли за теб

дланта - пари
дясната вежда - ще се срещнеш с приятел
дясната ръка – ще даваш
дясното око - ще плачеш, но може да видиш и гаджето

интимните части или дупето - някой ти е хвърлил око
коляното - писмо
коремът – щастие, любов
лакът - ще спиш на чуждо място или раздяла
лявата вежда - ще се срещнеш с лицемер

лявата ръка - ще взимаш пари
лявото око - ще се радваш
носа отвътре - ядове
носът отвън - радост
очите – среща
петата - път
под брадичката - лъжа

подмишницата - топлота и закрила от приятел
пръста - запознанство
рамото - подарък

свивката на коляното - предстои ти кратък път
свивката на краката - дълъг път
слепоочията - предстои ти умствено натоварване
устните - целувки

ухото - ще завали дъжд, чакай обаждане
ушите - клюки
челото - промяна

шията - скоро ще купонясваш, изненада

Цвета на очите – вашата астрологична диагноза


Замисляли ли сте се, че цвета и формата на очите вероятно има отношение към вашия живот и съдба. Да, това е така. Очите са първия, най-важен и съществен орган на човешкото тяло, който осъществява контакт с околните, и именно от него зависят отношенията ни с тях – това, дали се разбираме или не с конкретен човек.
Сини очи – синеоките хора са лидери. Те обичат да бъдат в центъра на всичко и в редица случай постигат това със значително по-малки усилия отколкото останалите. Те са загадъчни и пълни с енергия. Обичат приключенията и експериментите. Съжителството с такъв човек е пълноценно, но и трудно. Той има прекалено високо изискванията към партньора си, изхождайки от изискванията към себе си. Той не винаги може да се обоснове и въпреки това смята, че е прав. Този ти хора не са най-добрите професионалисти. Тъй като на тях всичко им се поднася на “тепсия” и са свикнали да бъдат първенци не заради постигнатите резултати. В редица случай се оказват не на място и продължават да търсят предназначението и средата си. Те са хора на авантюрата. Типични представители са хората родени под зодиакалните знаци на студените зимни и горещите летни месеци.
Кафяви очи – те са “народни” хора. Добряци във всяко едно отношение. Не особено старателни, не са педанти. Способни са да намерят мястото си навсякъде както по отношение на среда и атмосфера, така и в професионално отношение. Те се разбират с всички и са способни да се нагодят според необходимостта и изискванията.
Черни очи – те са хора с характер. Те са заклети реалисти и не могат да разберат що за племе са това мечтателите, творците и изобщо хората на изкуството. Те са педанти в работата си и отговорни към семейството. Те са трезвомислещи и логични. Тяхното мнение е миродавно и вярно – те имат и фактите и събитията и доказателствата. Най-добрите професионалисти, които могат да съществуват.
Зелени очи – мечтатели, романтици, творци. Те са от хората, които са склонни да се съгласят с всеки и всичко. Те не са борбени натури, нямат големи амбиции. За тях идеалния живот би бил на края на света, в дивата джунгла или на безлюден остров. Живота с тях е като в приказка, далеч от реалността и материализма.

Крият ли рискове съвременните козметични продукти


Използването на козметични продукти дотолкова е навлязло във всекидневния бит, че едва ли има човек, който да може да си представи живота без дезодорант, крем, шампоан и всякакви други гримове и помади. Какво е точно съдържанието на всеки един продукт, който ползваме, обикновено се заглеждаме, ако възникне проблем. Има ли опасна козметика, в какво трябва да внимаваме при избора и при използването на нови продукти?
 
Почти всички продукти могат да провокират проблеми. Алергичната реакция към козметиката в наши дни е широко разпространено явление. Причината е в желанието за по-бърза печалба на козметичните и фармацевтичните компании, които не винаги мислят за доброто на потребителите. Това е така, защото малък процент от продаваните на пазара козметични продукти съдържат вещества, изцяло изследвани за безопасност. Повечето реклами убеждават в това, че са използвани на-чистите продукти, правени са от най-чистата изворна вода и съдържат само най-ефирно действащи билки и естествени екстракти. Звучи страхотно, но дали е вярно?
 Ако продуктът, който сте закупили не е бил в хладилник до момента на покупката, то със сигурност в него се съдържат консерванти и стабилизатори.
 Ако продуктът има характерна приятна миризма, то в него се съдържа смес от изкуствени ароматизатори.
 Ако продуктът ви има цвят различен от бяло, вероятно в него има смес от изкуствени оцветители.
 Ако в рекламата сте чули, че продуктът има „бърз ефект”, това означава, че производителя е заложил в него т.нар. усилватели на проникването. Те имат единствена цел – да направят вашата кожа максимално отворена за проникване на другите вещества в продукта. Можете лесно да се досетите, че по този начин вашата кожа не може реално да се защити от околната среда.
 Винаги трябва внимателно да се четат етикетите, защото там са указани съставките на продукта, начина на безопасно използване, доколко той е ефективен и по какво се отличава от сходни препарати.
 Необходимо е познанието на следните термини:
 
Без съдържани на спирт – продуктът не съдържа етилов спирт. Но не е изключено в състава да влизат други видове спирт.
 Без мирис – продуктът няма аромат. Обаче в неговия състав могат да влизат скрити миризми от използваните химикали.
 Хипоалергичен продукт – продукт, който не б предизвикал алергични реакции. Трябва винаги да имате едно наум, че написаното може да не отговаря на истината. Никой не е застрахован от реакцията на нито един козметичен продукт.
 Некомедогенен продукт – продукт, който е формулиран така, че да не запушва порите и да не причинява запушване на порите и появата на черни точки.

ДЕТЕТО

Игри с гримиране и преобличане

Децата обичат да се представят като други хора и игрите с гримиране и преобличане им позволяват да правят точно това. От сандъка с играчки до Интернет игрите това е любимо занимание за деца от всички възрасти.

Защо децата обичат да играят на преобличане?

Когато децата от предучилищна и ранна училищна възраст се преобличат като възрастни и играят роли на възрастни хора, те учат за света около тях и това им помага за тяхната собствена идентификация. Междувременно детето опитва да намери своя собствен път в живота. Тези игри им помагат временно да опитат нова идентичност.

Идеи за игри

Игрите с гримиране не трябва да бъдат сложни. В действителност много от малките деца са щастливи с маска направена от хартиена торбичка и ръкавици от чорапи. Прости костюми и неструктурирана свободна игра често са достатъчни, за да се забавляват и обучават с игрите с гримиране и преобличане. Колкото по-дълго децата се представят за някой друг, толкова по-дълго са щастливи.

Мама и татко за един ден

Децата се стремят да бъдат като възрастните. Позволете им да се разхождат с вашите обувки. Дайте им да си играят с вашите стари дрехи, шапки, обувки и бижута. Това е една добра възможност да се посмеете заедно. Създавайки нови изживявания с тях, вие създавате спомени за цял живот.

Преобличане като вълшебници

Децата обичат да се чувстват като в приказка. Вие може да купите костюм, бижута, грим и маски от магазините за парти аксесоари. Те предлагат и богат асортимент от колани, вратовръзки, магически крила, пръчки и други.

Преобличане като принцеси

Кой не обича да се чувства кралски? Аксесоари за принцеси могат да се закупят и он-лайн в редица сайтове, но също може да се направите на принцеса и с подръчни средства. Нужно ви е старо перде, пластмасова коронка или диадема и красив голям пръстен.

За първи път на детска градина

Рядко се срещат деца и родители, които да не са имали проблеми с адаптирането в детската градина. Родителите на по-малките деца трябва да са особено внимателни и добре подготвени.

Като първа крачка е добре да започнат един или два месеца по-рано да разказват интересни и забавни истории от живота в детската градина. Детето само ще прояви интерес, ако майката отваря в съзнанието му прозорчета с красиви и приятни неща. Детската градина трябва да изглежда като едно желано място. Бихте могли дори да минавате покрай близката забавачка и да "завиждате" на децата, които си играят там. Те не са със своите родители, но не се страхуват, защото за тях се грижат хора, които ги обичат и забавляват. Задължително е да обясните, че това е едно изцяло детско място, и че там родителите само ще пречат на игрите.

Всяко дете иска неговата майка да остане с него през целия ден, но е нужно да бъдете ясни по този въпрос. Разбира се, първите дни може да влезете за малко в стаята и дори да се запознаете с бъдещите му приятели. Изразявайте своето възхищение от обстановката, от играчките (то също може да вземе своя играчка и да я покаже), кажете, че и на вас ви се иска да сте отново дете, но за съжаление няма детски градини за възрастни.

Ако въпреки вашето положително отношение детето ви плаче и не иска да остане, постарайте се раздялата да не продължи безкрайно дълго. Не се чувствайте виновни и не показвайте своето притеснение, вие не изоставяте детето си. Не забравяйте, че по правило детските възпитателки са наистина внимателни и добри с децата. Те няма да наранят вашето дете. Не се поддавайте на паника и мрачни мисли!

За да се чувствате по-добре, вземете детето си по-рано следобед и му покажете колко много го обичате, като го целувате, прегръщате и поздравявате за неговата самостоятелност. То вече ходи на детско училище и вие се гордеете с него. Разговаряйте за всичко, което се е случило в детската градина, вие също може да споделите случка от вашия ден. Детето ви трябва да се чувства важно и значимо в този труден за него момент. Вашата близост е от най-голямо значение...

Но все пак, нека тази близост повече да помага на детето да порасне свободно, смело и самостоятелно, отколкото да го разглезва и прави зависимо. Такъв подход към трудните промени ще спести напрежение, както на вас, така и на вашето дете.

Бъдете смели и естествени, вие най-добре познавате себе си и своето дете. Когато близостта и приятелството са налице, пътят е лесен.

Детето и играчките

Играчката за детето е нещо повече от забава. Това е първият истински приятел, който ще го запознае с обкръжаващият го свят. А при избора на приятел, както всички знаем, трябва да се отнасяме много сериозно.

Повечето родители смятат, че през първата годинка на момчето трябва да му купуват «мъжки» играчки – оръжия и машини. Но мъжът не е само воин, той е и създател, и бъдещ нежен мъж, и баща.

Човекът, бил той мъж или жена, е цялостно и хармонично същество, затова не е редно да се противопоставя или да се лишава от такива качества, като интелект и емоции. Разнообразните играчки, обединяващите обобщени игри, дават възможност за цялостно развитие. При изборът на играчка родителят трябва да вземе под внимание възрастта, а не пола на детето.

Колко важно е детето да спи достатъчно

Нервността у децата, която се проявява в капризи, хленчене, немотивирана повишена раздразнителност, избухване и пр., може да има много причини, които не винаги се откриват. Когато обаче искаме да си дадем сметка, какви нарушения в поведението на детето са настъпили, винаги се стига до нарушения в съня. Нервните деца спят неспокойно, лесно се събуждат, мъчно заспиват и изобщо спят по-малко.

Потребността от сън за правилното развитие на детето през всички възрасти е толкова голяма, колкото и потребността от храна. Но докато твърде рядко е да се пропусне хранене на детето, да се пропусне време за сън се случва доста често.
А по научен път е установено, че през всеки период от своето развитие детето има нужда от точно определена продължителност на съня в денонощието, като колкото по-малко е то, толкова по-голяма е нуждата от повече и по-чест сън.

Децата и разходките

«Вие много добре си играхте вчера на детската площадка» - забелязва бдителна съседка – «А днес ще ходите ли на разходка?». Да отидем ли в парка или не – това е сериозен въпрос, който стои пред родителя, защото обичайната разходка често се превръща от удоволствие в сериозно изпитание. Възможно е вашата представа за прекарване на свободното време с детето на чист въздух да няма нищо общо с последващата го действителност. На улицата децата често се държат не така, както на нас ни се иска. Но как да сведем възможните конфликти до минимум?

Те обичат да се разхождат!

Вашето дете е във възторг от факта, че ще излиза навън. За него не е важно къде точно ще бъде това – на детската площадка, да се заплатят сметки, до супера да се напазарува или да се посети някой роднина – децата винаги кипят от енертия, важното е, че ще са навън. Но на вас ви се иска по-скоро то да си остане в къщи, за да свършите всичко, което сте запланували бързо и без излишно суетене. Омръзнало ви е от безкрайните му въпроси, от тичането му насам-натам, от това, че все ви дърпа за ръката и иска нещо, от постоянните извинения на околните, призоваване към тишина и т.н. и т.н. Но детето така моли да го вземете със себе си и обещава да бъди тихо и послушно!
Какво да направите?
Трябва да определите правилаи да научите детето на тях! Например: «В големите магазини можеш да се загубиш или някой да те вземе, дръж се за количката.», «Чуждите кучета не трябва да се пипат – могат да те ухапят», «На пешеходната пътека винаги се дръж за ръката на мама.» За излизане от вкъщи изберете време, когато детето е спокойно и е способно да възприема информацията. Спокойно му обяснете какво поведение очаквате от него. «на улицата има много хора и автомобили. Моля те, трябва да слушаш какво ти говоря, защото може да бъде много опасно.»
Напомняйте му, че в къщи или на детската площадка то може да си играе колкото иска, да бъде шумно и да се весели, но на улицата и в магазина трябва да бъде послушно и да контролира своето поведение. Разбира се, тези условия трябва да му ги внапомняте постоянно, в продължение на седмици и месеци, но рано или късно търпението ви ще бъде възнаградено.
Допълнителен метод:
Преди да излезете задайте на детето задача: например, кокло червени автомобила ще видите или какви кучета ще срещнете. Напомняйте му за задачата, която ще погълне цялото му внимание и се наслаждавайте на тишината.

Десетте тайни на флирта

Умните момичета знаят – за да се взема “акъла” на мъжа не е задължително да се ходи на фитнес, да се спазват диети и прочее, за да се достигнат прословутите 90-60-90. Достатъчно е обаятелна усмивка и няколко женски тайни. Знаете ли ги, то успеха ви е в кърпа вързан.

1. Очи в очи

Когато флиртуване, опитайте се поддържате зрителния контакт – поне 7 секунди очи в очи ще окажат невероятен ефект върху мъжкия интерес към вас. След което бихте могли да се усмихнете и да отметнете поглед встрани. Тази последователност може да повтаряте 5-10 пъти на всеки час,

2. Усмивката

Най-важното нещо в общуването. Никой не харесва намръщени и недоволни хора. Усмивката предразполага и кара събеседника също да се усмихва. Психолозите споделят, че именно усмивката прави жената привлекателна, а мъжа обезоръжен. Тя е и знак на дружелюбност, откритост и радост. Усмихвайте се възможно най-често, дори след всяка фраза.

3. Бъдете себе си

За да бъдете себе трябва да изграете себе си. Не копирайте никоя друга, тъй като лесно се усеща и буди подозрения. Бъдете себе на всяка цена. Това ще ви направи открита и лесно ще грабнете доверието му.

4. Внимавайте какво говори той

Слушайте внимателно всичко, което той казва. Накарайте го на мисли, че всичко което казва интересува и вас. Това не е само гъделичкане на неговото его, но и един прекрасен начин да го накарате да се чувства значим.
5. Положението на главата. .

Наклона на главата показва че вие сте предразположена да флиртувате. Дори и той да не го знае, определено ще разбере посланието ви, накланяйки загадъчно глава встрани.

6. Красота

Облечете подходящи дрехи, нова прически може би, лек грим. Наконтете се така, че да се харесате. Дори и да имате известни притеснения относно вашата външност, повторете си наум, че вие найстина сте красива и изглеждате зашеметяващо.

7. Нежни устни.

Нежните, алени устни са символ на сексуалнот и не може да останат незабелязани от мъжа. Не ви е необходимо дори червило, достатъчноо е да нанесете например балсам за устни, за да придадете това излъчяване на устните си. Не забравяйте, че той ще следи устните ви, не само когато говорите – те означават много във фантазийте на мъжа.

8. Крак върху крак

Непременно поставете крак върху крак. Това означава едва ли не прикритост, но провокира желанието на мъжа да види повече и повече.

9. Краката.

В никакъв случай не разкрачвайте краката си. Колкото и дълго да седите, сменяйте крак върху крак, но не оставайте в седнало положение с разтворени крака.

10. Мимики и жестове.
Използвайте мимики и жестове, но умерено, без да прекалявате. Тази артистичност обикновено се вписва добре, но в приемливи граници.

Как да си върнете желания мъж?

Отношенията между хората са толкова крехки като кристална ваза. Във всеки момент те могат да се променят и от най-днебната и елементарна, съвсем незначителна подробност. Причините за раздялата могат да бъдат съвсем различни – друга жена, промяна в характерите и какво ли още не. И ако в този неприятен момент на раздяла имаше един магьосник, които с вълшебна пръчица да промени всичко, разбира се във ваша полза, то би било чудесно, но за съжаление такъв е живота, където вълшебствата трабва да ги създаваме сами и да бъдем уверени в нашия успех.
И ето, колкотo и неприятен да е този момент – той си тръгва. Какво да направите, как да подходите? Ето няколко практични съвета, в които трябва да се вслушате, за да върнете обратно шелания мъж.
Успокойте се.
На никого не се харесват хора, пълни с отрицателни емоции и чувства. И колкото и добронамерени да сте, вие определено преминавате границата в изблик на гняв и емоционална неставилност, вследствие на вашата раздяла. Ако е необходимо дори посетете психолог, запишете се на някаквъ спорт, за да осободите по-бързо насъбраното напрежение и наблегнете на консумациата на плодове и зеленчуци, успоителни чайове и здрав сън.
Не губете време
Не бива да отлагате действията си във времето. Не става въпрос да прибързвате, но нен губете време в чудене и размишления. Действайте колкото е възможно по-скоро.
Вие не трябва да си го върнете, а трябва да започнете всичко от начало с него
Колко по здрава би била една къща, ако се построи от кота нула, отколкото постоянно да се доправя, преправя за отстраняване на пукнатините. Разберете че той трябва да ви види в съвършенно нова светлина, променена, по-красива, по-мила, и привлекална, затова започнете от:
Цялостна промяна на вашата външност
Сменете прическата си, колкото по-неузнаваема сте, толкова по-добре. Изберете нов стил на обличане, нов парфюм, нов грим. Променете вашия имидж. Направете себе си, жената по която се обръща всеки срещнат мъж на улицата.
Увеличете контактите си
Контактувайте с възможно повече мъже, заинтригувайте ги, но не допускайте до себе си никого. И ако тези мъже са от обкръжението на вашия мъж, то тогава успеха ви е почти гарантиран. Направете така, че той да разбере, че сте се превърнали в желана, но недостъпна за останалите мъже жена. Това определено ще има невероятен ефект върху него, поради простата причина, че мъжете не разсъждават, а действат импулсивно, когато става въпрос за вътрешно его, самочувствие, сексуални инстинкти.
Потърсете оценка от ваши приятелки
Разбере какво мислят околните за вас, дали гледат на промяната ви положително и ако това е така, продължете в същия дух. В никакъв случай обаче не разчитайте да приятелките си, че ще ви разберат. Те по-скоро биха застанали на ваша страна и биха заклеймили желания от вас мъж, така че той да стане още по-черен в очите ви.

Мъжете и техните сексуални пристрастия според знаците на зодиака


Влиянието на звездите оказва влияние на нашата съдба, характер, взаимоотношението ни с околните и разбира се на нашите сексуални пристрастия.

Знака на зодиака не е единствения ключ към психиката на мъжете. В неговия индивидуален хороскоп влияе местоположението на планетите и звездите. Ето как изглежда вашия избранник в изследване на руски астролози, категоризирали типовете мъже в три групи:

Мъж, подвластен на Луната (характерно за зодия Рак, Козирог и Телец)

Лунния мъж не би направил първата стъпка сам. Той ще излъчва флуиди, по всевъзможен начин ще направи така, че да разберете за неговите интимни намерения, но ще остави на вас да направите първата стъпка. Дори и по някакъв начин да се обърка човеца в пристъп на сексуално или духовно неудовлетворение да направи първата стъпка, то тя ще бъде толкова недодялана, че ако неговите флуиди не са се срещнали с вашите това ще бъде пълен провал. От друга страна той притежава силно изразени бащиснки чувства, разбира се колкото е възможно да притежава един мъж, но при всички положения значително по добре изразени в сравнение с останалите зодиакални знаци.

Лунния мъж е проникновен, мек и състрадателен. Той разбира жените, така както те разбират себе си. Те често критикуват останалите представители на силния пол, че се държат грубо и ароганстно с жените. Този тип мъже, колкото и да са състрадателни, те определено “висят” на шиятта на своята избранница, без това да нарушава по никакъв начин тяхната духовна уравновесеност.

В леглото с този тип мъже е изключително приятно, особено ако жената има лесбийски наклоности. По нежен и емоционален партньор едва ли бихте могли да намерите.

Слънце (характерно за лъв и овен)

Слънчевия мъж постоянно устрайва на своята избранница празници – подаръци, фойерверки, изненади и прочее. Но правейки това, той всъчност го прави за себе си, ане за вас, любувайки се на своята красота и според него силно развито въображение. Той доставя пълно удоволствие на жената, но преди всичко заради себе си. В леглото той не е толкова активен, защото цялата му енергия отива за шоу – най-характерния белег на слънчевия тип мъже. Съжителството с този тип мъже е възможно, само ако успеете да се настроите на неговата вълна от душевен подем. Той трудно може да ви разбере или да бъде съпричастен, по-скоро е раздразнителен към вашиете душевни терзания и проблеми. И разбира се той никога не би се оплаквал, защото предпочита да страда сам, без никой да разбере за това.

Той се увлича по светските жени, които са за шоуто и които биха могли да му донесат радост и удовлетвореност.

В секса мъжете са най-дейни сутрин, а жените вечер !

Мъжете и жените са коренно различни по отношение на сексуалните възприятия. Ако трябва да ги оприличим, то най-точното олицетворение на мъжката сексуалност би било газираната напитка, която след отварянето си бързо изхвърча и за броени секунди буквално се изпразва от съдържанието си. Женската сексуалност е по-скоро ароматизирана свещ, която трябва да се запали, която гори бавно и пламенно с мъждукаща светлина и още по-бавно изгасва.
Факт е, че 37 % от мъжете мислят за секс на всеки 30 мин, докато само 11 % от жените си мислят същото толкова често. Интересен е факта, че при мъжете тестостеронът постъпва в кръвта 5 - 7 пъти на ден, като най-голямо количество от него се произвежда към 6 сутринта. И вечер, когато женските хормони се нуждаят от секс, то мъжкия тестостерон намалява с до 30 %.
Жени, как да елиминирате тази времева разлика за постигане на оптимални резултати? Знаете предполагам, че на кокошките - носачки нощем се оставя светната лампа, за да си мислят, че е ден и да снасят повече яйца. Но нямам в предвид да приспиват мъжете си към 18 часа и да ги събуждате в 22, като им обяснявате, че е 6 сутринта и че нивото на тестостерон им се е повишил.
- Помнете, че когато жената иска секс й е нужда причина, а на мъжа място, така, че при всички положения бихте могли да разчитате на мъжа за поддържане на инициатива, стига да му осигурите ... място
- Оставете мъжа да бъде инициативен, мъжете обичат да са лидери, да ръководят играта
- Създайте романтична атмосфера, това ще направи мигновена асоциация за секс и тогава вашата единствена задача ще бъде да се наслаждавате
- Говорете му нежни думи, е, ако трябва и мръсни - мъжете обожават жените да им обясняват как ще им вземат акъла в леглото.
- Винаги бъдете различна - мъжете обичат разнообразието, постарайте се винаги да ви вижда в нова и различна светлина.

Интимно,даже горещо...!!!

Кой е най-добрият сапун

Сапунът е един от продуктите, които използваме най-често. Всяка жена обича да избира приятен аромат или се изкушава да опита нещо различно, по-полезно за кожата. Кой вариант, обаче е най-добър - класическия, течния (душ гел) или скраб за тяло? Истината е, че когато става дума за грижа за кожата, всеки от трите варианта има своите предимства и недостатъци. Така че, трябва да откриете, кой е най-подходящ за вас.

Преди да изберете, трябва да знаете, че повечето сапуни са добри за тялото, но не се препоръчва да се използват върху лицето. За лицето, използвайте подходящи за тази цел продукти, за да не рискувате прекомерно изсушаване на кожата и дори възпаление.

Класически сапун

Класическият сапун е най-вероятния избор. Едва ли има баня, в която да не може да се открие поне един вариант. Класическите сапуни са подходящи само за кожата на тялото, твърде силни са, за да се използват върху лицето. Когато купувате обикновен сапун, погледнете съдържанието и избягвайте тези, които съдържат твърде много изкуствени съставки и силни ароматизатори.

Хората с чувствителна кожа, по добре да използват сапуни на билкова основа или такива без изкуствени оцветители и ароматизатори.

Когато използвате един сапун, имайте предвид, че той трябва да почиства добре кожата, без обаче да я изсушава.

Течен сапун

Добрите течни сапуни (или гелове) имат способността да задържат повече от 30 % от естествената влага на кожата. Това е голям плюс за сухата кожа. Душ геловете, освен това, имат и по-ниско ниво на pH, в сравнение с обикновените сапуни, което значи, че са по-нежни за кожата.

Можете да откриете и течни сапуни, които са достатъчно щадящи, за да бъдат подходящи за всички типове кожа и всички възрасти (включително и за деца). Можете да купите душ гел с аромат, който ви е приятен или да експериментирате с различни – от фини аромати, напомнящи любимия парфюм, до цветни и плодови такива.

Скрабове за тяло

Скрабовете за тяло са предназначени нежно да ексфолират кожата, като я почистват и премахват мъртвите клетки от повърхността й. Така я освежават и заздравяват. Повечето от тях съдържат фино стрити твърди частици от естествени продукти – различни семена и ядки.

Скрабовете са изключително подходящи за мазната кожа, тъй като редовната им употреба предпазва порите от запушване и същевременно я хидратират. Често ексфолиращите продукти може да бъдат твърде агресивни за чувствителната кожа.
Красив бюст
Красив, здрав, стегнат, с нежна гладка кожа... За такъв бюст мечтае всяка жена, нали красивите гърди са предмет на възхищение и обожание от страна на представителите на силния пол. Но не е достатъчно само да се мечтае, трябва да се положат усилия да се превърнат мечтите в реалност. Всяка жена е способна да се постарае, бюстът и да е в най-добрата си форма. С помощта на специална гимнастика може да се коригира формата на бюста, а в някой случаи даже да се промени размера! За това не е необходимо много: ежедневно да отделяме на тялото си 1-2 часа, и така ще му върнем младостта и красотата.
Масажът е един от най-ефективните методи за да съхраните кожата си гладка и еластична. Той подобрява кръвообращението, нормализира обмяната на веществата. Освен това в повечето магазини за козметика има голям избор специални кремове и лосиони със стягащ ефект за областта на деколтето и гърдите. В съчетание с масаж използването на такива козметични продукти ще има благоприятен ефект.
Също така се препоръчва и аква- или хидромасаж - воден масаж. Водата има меко, щадящо действие върху кожата, повишава тонуса на мускулите. В домашни условия хидромасаж може да се прави, като се използва струя вода, компреси, контрастен душ, вана или джакузи. Така или иначе ежедневно приемаме водни процедури, защо на не съчетаем полезното и приятното и да се погрижим за здравето и красотата на гърдите? А и тази процедура отнема само няколко минути, а резултатът няма да ви накара да чакате дълго. Като масажирате гърдите със струя вода, вие по този начин укрепвате мускулите, които поддържат бюста. Най-главното тук е процедурите да се правят редовно. Желателно е да се прави всяка сутрин. Само така ще постигнете резултати - мускулите на гърдите ще се стегнат, ще се подобри кръвообращението, ще се усили обмяната на веществата в клетките и тъканите, ще се обновят старите мъртви клетки.
А сега за техниката на масажа. Струята вода се насочва към гърдите, като предварително сте я регулирали. Тя не трябва да е прекалено силна, за да не травмира бюста, и не много слаба, защото в този случай няма да има ефект. Водата трябва да бъде с приятна за тялото температура. Правят се движения в кръг (минимум 10 във всяка посока), плавно се насочва струята отдолу нагоре, после към мишниците. Под гърдите и в областта на ребрата движенията трябва да са по-интензивни, защото точно тези зони отговарят за височината на бюста. Кожата около зърната на гърдите трябва да се предпазва, защото тя е най-чувствителна и нежна. Продължителността на процедурата трябва да е около 8-10 мин, след което трябва да се подсушите с кърпа и да нанесете върху гърдите си специален крем за корекция на бюста или просто добър подхранващ крем.
Не по-малко ефективен е масажът с разсеяна струя вода. Той се различава с това, че има по-интензивно въздействие върху кожата, стимулира нервните окончания и повишава чувствителността на гърдите. Изпълнява се с леки кръгови движения, като струята вода се движи от ребрата до раменете и областта на деколтето. Продължителността на тази процедура е 15-20 мин. След това трябва още малко да постоите под душа, да се подсушите с мека кърпа и да нанесете подхранващ крем.

Много добър резултат за поддържането на гърдите във великолепна форма се получава с обливане със студена вода. Полезен е и контрастния душ, т.е. редуване на студен и горещ душ. Горещата струя вода почиства кожата, разтваря порите, отпуска мускулите, а в това време студеният душ оказва стимулиращо действие, засилва циркулацията на кръвта и повишава тонуса на мускулите.

Широко известна е ползата на морската вода за поддържане на фигурата. За да си направите сеанс на масаж с морска вода не е задължително да пътувате към морето. Може да си купите морска сол и да направите вана (100г морска сол на 1л вода). По време на приемане на ваната, внимателно масажирайте гърдите си с кръгови движения - без да натискате.

Как правилно да си направим вана

Преди ваната минете през душа, който не само ще измие потта и мръсотията, но и ще разшири кръвоносните ви съдове, ще отпусне мускулите.
Дългия престой във ваната натоварва сърцето другите органи на кръвообращението, при това е вредно за кожата. Затова престоя във ваната трябва да е не повече от 15-20 мин. Водата не трябва да бъде много гореща, защото това е вредно за организма ви и изморително за вас.
След приемането на вана се препоръчва измиване под душа, за да се измият остатъците сапун, шампоан, рогови частици. Накрая се изплакнете с топла или хладка вода, за да се затворят порите.
За да се избегне изсушаването и беленето на кожата след вана намажете тялото си с крем или мляко за тяло, след което кожата ви ще бъде гладка и еластична.
Много е полезно във ваната да се добавят билкови отвари, морска сол, натурални продукти (мед, прясно мляко и др.). Тези вани действат заздравяващо и тонизиращо на организма, регулират обмяната на веществата, почистват, омекотяват кожата, правят я мека и гладка. При това някои вани успокояват нервната система и подобряват съня.
Вана с хвойна
1ч.ч. хвойна се залива с 2л. вряла вода, оставя се за 2ч в термос, прецежда се и се излива във ваната (30-35градуса). Приятната ароматна вана премахва умората, успокоява нервната система.
Вана “Полски нектар”
Смесват се в равни части билките мента, пелин, обикновен равнец, живовляк. 1ч.ч. от сместа се залива с 2л вряла вода. Вари се 5мин на слаб огън, изчаква се да изстине, прецежда се и се излива във ваната. Тази целебна ароматна вана ободрява, освежава, тонизира.
Солна вана
Във ваната се добавят 250-500г морска сол. Тази вана ободрява и подобрява самочувствието.
Вана, която изглажда кожата
В топлата вана се излива прецедена гъста отвара от овесени ядки и 2с.л. екстракт от хвойна. След процедурата кожата се намазва с подхранващ крем или мляко за тяло.
Ваната на Клеопатра
Полезно действа на кожата и вътрешните органи. Загрява се 1л прясно мляко, но без да кипва. А в друг съд на водна баня – чаша мед. Меда се разтваря в прясното мляко. Добавят се 2с.л. бадемово, 1ч.л. розово масло или зехтин. След тази вана кожата става нежна и гладка.
Вана “Приятни сънища”
Много полезна за здравето е вана с добавянето на отвара от лайка, липов цвят, мента, корен валериан. Тя се прави вечер преди сън. Подмладява кожата, успокоява нервната система, подобрява съня. След като се наспите, ще се събудите бодри и свежи.

7 начина да го накарате никога да не ви забрави

Мъжете имат “списъци” - гласни или негласни, осъзнати или неосъзнати – все едно. Вероятно ви се е случавало да попаднате с списъка “Жена, която никога повече няма да видя”. Въпреки, че това зависи предимно от него, вие бихте могли да манипулирате всяко негово действие и решение.
1. Едва ли ще имате възможността да се погрижите да декорацията, осветлението, музиката или останалите подробности, за да бъде секса между вас “като на кино”, особено ако това е една от първите ви срещи. Погрижете се за собствената си визия и излъчване – секси бельо, парфюм, грим, прическа. Отделете повече време за личната си хигиена, от зъбите до обезкосмяването, защото това няма да остане незабелязано.
2. Постарайте се увертюрата да продължи колкото се може по-дълго време. Ако играта с разсъбличането се окаже недостатъчна, накарайте го да се остави във ваши ръце и изиграйте ролята си на масажистка. Бъдете внимателна, нежна и изобретателна. Степенувайте ерогенните зони на мъжа и не се втурвайте направо към мъжкото му его.
3. Задължителен елемент са стенанията, защото това ще го насърчи още повече и ще го накара да разбере, че той е “най-добрия” любовник. В никакъв случай не пренебрегвайте гъделичкането на мъжкото му его. Мъжете не само искат, но и вярват, че са най-добрите любовници.
4. Не бъдете прекалено настъпателна, защото това може да го притесни и да обърка всичко. Той е човека с повече опит от двама ви. Поне в това трябва да вярва.
5. Забравете задръжките. Когато сте във вихара на секса не се правете на монахиня, а проявете изобретателност и освободеност. Опита разбира се има значение, но дори и да нямате необходимия “професионален стаж” не се двуомете да му дадете онова, което той иска.
6. Помогнете си да стигнете до еякулация. Изследвания доказват, че това е сто процентово доказателство за мъжа, че е перфектен любовник
7. Не се дразнето от фразата “Как беше?” .Когато всичко приключи, го накарате да повярва, че той е най-добрия. Кажете му, че е невероятен.

Забележете колко елементарни създания са мъжете, винаги трябва да ги лъскаете, да им угаждате, да правите жертви. Е, поне се поддават на манипулации. И колкото и грозно да звучи това, то е истина. Въпроса е какво искате вие, и в крайна сметка какво ще получите.

Игрите в секса

Един от най-добрите средства за разпалване на страстта в секса е разиграването на роли. Различните сценки се харесват предимно на жените или на мъжете, а защо не и на двамата. Изберете тези роли, които ще допаднат и на двама ви. Повярвайте ми, това определено ще има ефект върху вашия сексуален живот.
Насилник и жертва.
Тази сексуална игра определено ще се хареса на по-разкрепостените двойки, на които садо-мазохистичните елементи в секса им доставят удоволствие. За тези роли не са ви необходими специални костюми или реквизити. Достатъчно е просто да се настроите на тази вълна и започнете играта.
Фотограф и модел.
Да. Съзнанието ви определено ще бъде насочено към предстоящия секс. Опитайте се колкото е възможно по-дълго време да продължи играта със снимки, различни пози при снимането, флиртуване и закачки.
Медицинска сестра и пациент
Един невероятен сюжет за достигане на максимално удовлетворение. Набавете си необходимите реквизити и костюми. Започнете с основен преглед на пациента (пациентката) и не пропускайте да диагностицирате всяка точка от тялото на пациента (пациентката).
Проститутка и клиент.
Роли, при които не бива да имате никакви задръжки. Клиента си плаща и би трябвало да получи всичко, за което си е платил. Постарайте се да изиграете ролите си от начало до край, включително момента на договаряне и плащане.
Съвети на сексолога:
1. Обърнете специално внимание на костюмите и реквизитите, защото те придават атмосфера и настроение.
2. Не се притеснявайте, ако при вас нещата не се получат като на филм. Опитайте нови роли и сцени.
3. Вашата сцена не е филм, а реалност. Обръщайте повече внимание на разговорите и действията, които биха ви възбудили и биха допринесли за покачване на адреналина.
4. Не злоупотребявайте с ролите в сексуалната игра. Разменяйте си ролите. Не бива винаги единия да бъде пациента, а другия лекаря.
5. Не приемайте сексуалните игри с извращение и в кавички. Опитайте, колкото и резервирани да сте към това. Ако след няколко опита това не ви се харесва, не го правете. Но ако партньора ви предложи такава игра, повярвайте ми, си заслужава да опитате.

Интимните прически на мъжете

Историята на модата познава много излишества, които с течение на времето са се оказали нелепи или даже непривлекателни. Окосмяването по лицето и тялото в различни времена от човешкото развитие се е приемало или не положително или отрицателно. Така например в древен Египет съществувал култ към гладкото, лишено от окосмяване лице и тяло и то не само при жените, но и при мъжете. Типична черта на славяните пък била дългата брада и мустаците. Това се възприемало като признак за мъжественост и сила.
Съвременната мода е изключително демократична. Сега не съществуват строги правила, кой как да изглежда. Визията е личен избор и все по-незначително е мнението на околните и обществото. Още повече когато една тенденцията се възприеме за модерна.
Мъжете все повече обръщат внимание на външния си вид - релефно тяло, окосмяване и прочее. На пазара са налице не по-малко козметични продукти за мъже от тези, предназначени за жени. Според статистиката 5 % от мъжете посещават салони за красота с цел обезкосмяване, маникюр, тонизиране на кожата и др. Интимните подстрижки се появиха едва ли не в началото на 90-те години, когато се оказа модерно мъжете да обезкосмяват не само подмишниците си, но и гърдите и интимните си части. Това се възприе едва ли не като част от личната хигиена на мъжа. Мъжете се доверят не само на козметичните салони, но и на съпругите и приятелките си. Така близо 15 % от мъжете на възраст между 35 и 45 г. редовно обезкосмяват тялото си и още по голямото доказателство за мъжката еманципация - 65 % от мъжете на възраст до 35 г. редовно обезкосмяват една или друга част от тялото си. В интимен план правилната форма на окосмяването би могла да придаде по добра пропорционалност на мъжкото достойнство, че дори и да добави няколко зрителни сантиметри. Интимните прически се приемат изключително добре дори в съпружеските двойки, където властва рутината и еднообразието.

Какъв любовник е той?

Колекционер
Този тип мъже „води дневник” на своите сексуални подвизи. Много скоро след поредното му завоевание във ваше лице, ще усетите промяната в него - той вероятно е срещнал любовта на живота си след вас, или при него се е върнала бившата му любовница. Внимавайте с този тип мъже. Той е страстен и всеотдаен. Той може да изглежда за вас идеалния любовник, но той е прекалено непостоянен и несериозен.
Нищожен любовник
Този тип мъже са в състояние да ви омаят за цял живот. Той е абсолютен романтик, той е човека, които ще ви води на срещи и развлечения. С него едва ли ще изкарате дори и една пълноценна нощ. Той е егоист в леглото и непременно ще се окаже, че има или важна среща на следващия ден или някакъв друг неотложен ангажимент. Този тип мъже са чистоплътни до съвършенство.
Агресивен любовник
Този тип мъже с право могат да се нарекат сексуални машини. Той е страстен и енергичен в леглото. Той е абсолютно уверен в своето „майсторство” да задоволи всяка жена. Той познава до съвършенство вашите ерогенни зони и е в състояние да ви отведе извън пределите на седмото небе. Той би искал жената да му е подвластна както в живота, така и в леглото. Той никога няма да ви позволи да проявите инициатива в леглото.
Пасивен любовник
Той никога няма да направи първата стъпка за секс. Това е мъжа, с когото трябва да бъдете инициативна. Той обаче може да ви поднесе редица изненади. И стига да го накарате да бъде уверен в себе си, той може да ви донесе наслада и удовлетворение.
Приказлив ухажор
Това е мъжа, който може да донесе от три кладенци вода. Той използва високопарни думи и често пъти е страшно остроумен и забавен. Той обаче си е тръгнал още преди да свали презерватива си. В леглото той е толкова романтичен и всеотдаен, че направо няма да повярвате, но той едва ли има намерение отново да се срещне с вас.
Чувствителния любовник
За този тип мъже в леглото всичко е важно. Той може отдели достатъчно време, за да масажира гърба ви или други части на тялото. За него жената равностоен партньор. Той вероятно е малко старомоден, но той е от хората, които могат да ви предложат и помощ, и съчувствие, и разбиране.

Избора на мъж – елементарно

Когато се купува кон, важно е да се проверят неговите зъби. Здравите зъби на коня говорят за здрав кон. За съжаление при избора на мъж такава практика със зъбите не е често срещана. Не че личната хигиена няма значение – напротив – личната хигиена е от първостепенно значение.
Погрешно е схващането, че големия нос е правопропорционален на размера на мъжкото достойнство. Размера на носа няма отношение нито към размера на мъжкия атрибут, нито към неговото функциониране, енергичност и опит.
Ако смятате, че мъжа, които винаги е център на вниманието, отличава се със своята шеговитост и дар слово, е същия активен и енергичен в леглото, определено грешите. Добрия любовник едва ли може да се познае по тази черта. По скоро този тип мъже са егоисти и за тях най-точното определение би било „нарцис”.
Как да познаете добрия любовник ли? Елементарно! Не бихте могли да разберете без да проверите това. Колкото и наивно да звучи, това е самата истина.

Приятелство ... или секс ?

Дали най-добрия ни приятел трябва да се превърне в наш партньор или нещо повече – това е въпрос, който терзае много жени.
Да, идеалния вариант за развитието на вашите взаимоотношения е именно това. Но преди да направите каквото и да било, трябва да имате в предвид следните предимства и недостатъци такава връзка.
И жените и мъжете избягват най-добрия приятел да се превърне в техен партньор. Възможността от раздяла след споделената близост е много вероятно. Ако все пак сте решили да изберете този сценарии е необходимо да бъдете откровени и искрени с него.
1. Секс без ограничения.
Стъпката към интимна близост с най-добрия приятел ще ви разкрие нова посока на вашите отношения. Колкото и приемлива и нормална да ви изглежда една такава връзка, имайте предвид че в девет от десет случая тя завършва с раздяла.
2. Удобство и комфорт
Предимството, че вашия най-добър приятел е и ваш партньор, ви дава предимството да бъдете заедно винаги и постоянно или тогава, когато вие решите. Бихте могли да споделяте и преживявате всичко заедно и на момента.
3. Недостатътък
Прекалената близост с човека, с когото сте свикнали да споделяте, да ви разбира и съчувства може да го превърне в съвсем различен човек, това вероятно ще ви разочарова и би могло да доведе до преустановяване на вашите отношения – загубата на най-добрия си приятел и ваш партньор.
4. Предимство
Приказка с щастлив край. Това разбира се е най-чудесния и прекрасен вариант за вас – вашия най-добър приятел и ваш партньор да се окаже мъжа на вашия живот. Колкото и противоречива да е статистиката в това отношение, аз смятам, че си заслужава да опитате, така че дерзайте !

Как да победим любовницата - 6 прости правила !

И все пак, когато вашия съпруг е кривнал в неправилната посока, не губете надежда, че всичко е загубено. Запазете самообладание и не правете никакви прибързани и необмислени постъпки.
1. Дори при първите ваши съмнения за това, че той има любовница трябва да вземете мерки. Не губете време и реагирайте възможно най-бързо.

2. Не показвайте съмненията си пред него. Не вдигайте скандали. Не крещете. Бъдете себе си и се правете, че нищо не се е случило.

3. Постарайте се, чрез приятели той да разбере за ваши успехи в работата и кариерата.

4. Сменете имиджа си – нова визия, нова прическа, нов грим, нов парфюм. Направете така, че да изглеждате желана в очите на всички около вас.

5. Направете така, че да се появят служебни ангажименти вечер или в почивни дни – семинари, обучения, конференции. Провокирайте чувството за собственост у мъжа.

6. Постарайте се, ваши колеги и приятели (предимно мъже) да ви търсят по телефона в извънработно време, когато около вас е съпруга ви. Разговаряйте пред него, смейте се, бъдете забавна и остроумна.

В секса мъжете са най-дейни сутрин, а жените вечер !

Мъжете и жените са коренно различни по отношение на сексуалните възприятия. Ако трябва да ги оприличим, то най-точното олицетворение на мъжката сексуалност би било газираната напитка, която след отварянето си бързо изхвърча и за броени секунди буквално се изпразва от съдържанието си. Женската сексуалност е по-скоро ароматизирана свещ, която трябва да се запали, която гори бавно и пламенно с мъждукаща светлина и още по-бавно изгасва.
Факт е, че 37 % от мъжете мислят за секс на всеки 30 мин, докато само 11 % от жените си мислят същото толкова често. Интересен е факта, че при мъжете тестостеронът постъпва в кръвта 5 - 7 пъти на ден, като най-голямо количество от него се произвежда към 6 сутринта. И вечер, когато женските хормони се нуждаят от секс, то мъжкия тестостерон намалява с до 30 %.
Жени, как да елиминирате тази времева разлика за постигане на оптимални резултати? Знаете предполагам, че на кокошките - носачки нощем се оставя светната лампа, за да си мислят, че е ден и да снасят повече яйца. Но нямам в предвид да приспиват мъжете си към 18 часа и да ги събуждате в 22, като им обяснявате, че е 6 сутринта и че нивото на тестостерон им се е повишил.
- Помнете, че когато жената иска секс й е нужда причина, а на мъжа място, така, че при всички положения бихте могли да разчитате на мъжа за поддържане на инициатива, стига да му осигурите ... място
- Оставете мъжа да бъде инициативен, мъжете обичат да са лидери, да ръководят играта
- Създайте романтична атмосфера, това ще направи мигновена асоциация за секс и тогава вашата единствена задача ще бъде да се наслаждавате
- Говорете му нежни думи, е, ако трябва и мръсни - мъжете обожават жените да им обясняват как ще им вземат акъла в леглото.
- Винаги бъдете различна - мъжете обичат разнообразието, постарайте се винаги да ви вижда в нова и различна светлина.

Слави дава име на триото Галена, Емилия и Малина

Слави дава име на триото Галена, Емилия и Малина

Слави Трифонов, Галена, Емилия и Малина


Малина нагорещи атмосферата в "Шоуто на Слави" с Live на "Ситуация" и кръшни танци.

Фолк звездата бе решена в спортно елегантен стил - ефектен панталон, боти в същия стил и тишърт с флаг и надпис "RUSSIA". По време на шоуто се разбра, че има закачка: "Защото съм от агентурата на Бай Шиле - "В Русия съм, в Русия съм..." - обясни с усмивка певицата, защо точно с фланелка на Русия се явява.

"Никога не съм спирала да се занимавам с песни, просто имах нужда да си направя една пауза и да преценя как да продължа. И реших - само напред" - обясни Малина пред Слави Трифонов.

"С бижутата всичко е наред. Това е едно допълнително занимание. Харесва ми" - каза тя по повод на бизнеса ú с бижута. От години певицата има сертификат за футболен мениджър. "Всичко е наред с футболното мениджърство. Едната от двете лицензирани жени у нас съм аз" - каза Малина.

Последва кратък урок по танци. В ролята на ученик влезе китаристът Иван. "За да танцуваш, трябва да ти е вродено. Ти танцуваш уникално" - похвали Слави гостенката си.

"Искам да обявя, че правя едно трио с Емилия и Галена и има един проблем - няма име. Искам ти да ни помогнеш" - сюрпризира Малина шоумена.

"МЕГ" - обяви Слави съвсем импулсивно, като имаше предвид инициалите на трите певици - Малина, Емилия и Галена. После бързо отсече: "Не върви! Съкращение и абревиатура няма как да стане! Сега са модерни тези имена от акциите. Модерни са и тези... "Пусикет Долс"... Нашите ще са "Пусикет фолк". Ще помисля, но не мога веднага да се сетя" - каза Трифонов и обеща, че ще стане кръстник на новосформираното женско трио.

Малина
зарадва феновете с новината, че песента на триото вече е готова. Композицията е на Цветан Спасов, съобщи още тя.
Любопитно е да разберем според вас какво име ще бъде подходящо за дамското трио. Нищо чудно добрите идеи на читателите на Signal.bg да бъдат взети под внимание. Може да развихрите фантазията си.

Десислава: Не знаех, че ще съдя Скат

Десислава: Не знаех, че ще съдя Скат

Наскоро в медиите се зашумя, че певицата Десислава мисли да съди телевизия "Скат" за излъчен репортаж от преди месец. "Доживяхме да видим чалга пачаври на фестивал за класическа музика" - с това изречение започва репортажът за Деси, явно разкриващ негативното отношение на "Скат". Репортажът бе по повод участието на Десислава на закриването на Бургаските празници на 19-ти август, когато талантливата певица пя с Бургаска филхармония арии на Гершуин и Андрю Лойд Уебър.

От профила си във facebook DesiSlava (official) Деси видяла тиражирането на информация, че иска да съди бургаската телевизия и побърза да отговори: "Никога не съм казвала, че ще съдя "Скат". Дори не съм гледала репортажа. Аз бях поканена да пея първо с Русенската филхармония, след това - с Бургаската. Големият наш диригент Йордан Дафов ме похвали и според него трябва да продължа да пея класика. За мен е важно признанието на подобен род хора, а не на неуспяли злобари" - каза Десислава.

ВИЖ репортаж от сватбата на Константин и Надя

ВИЖ репортаж от сватбата на Константин и Надя

Надя и Константин /© bTV

bTV бе първата медия, която излъчи репортаж от сватбата на Константин и Надя. Тази вечер в късната емисия на bTV Новините зрителите видяха младоженците, кумовете и някои от гостите по време на сватбената церемония в Парк-хотел "Санкт Петербург" - най-високият, модерен комплекс в Пловдив. Най-скъпата сватба за този сезон у нас се състоя тази вечер. Звездната двойка фолк певецът Константин и Надежда избраха Деня на Вяра, Надежда и Любов, за да вдигнат пищна сватба в Пловдив. Поканени бяха 500 гости, сред които всички попфолк звезди, се казва във видеорепортажа.                                                                                                                                       

Полезно и любопитно!

Да научим повече за кехлибарa

Какво е кехлибар?

Кехлибарът е смола, която се е просмукала в почвата преди три милиона години и е станала твърда. Цветът му може да варира от жълт до тъмнооранжев или оранжевокафяв на цвят и е достатъчно твърд, за да може да бъде полиран за бижута.

Кехлибарът може да е матов или прозрачен и понякога съдържа растения, семена и насекоми, попаднали в него, когато е бил още във вид на лепкава смола по дърветата.

Как мога да съм сигурен, че моят кехлибар е истински?

Понякога се използва пластмаса, която напомня на кехлибар, за да се направят бижута. За съжаление тестовете, които се препоръчват за откриване на фалшификати, могат да се използват само ако кехлибарът не е поставен в метален обков или пък могат да наранят кехлибара:

- Кехлибарът плува в солена вода, а пластмасата потъва. Вие може да пробвате този метод за чисто камъче кехлибар, но бижутата обковани с метал, разбира се ще потънат;
- Докоснете загрята игла до бижуто. Ако замирише на бор, значи е истинско. Пластмасовите и други направени от човек продукти ще имат химическа миризма. Тестът може да повреди вашия кехлибар.

Фалшив кехлибар

Дори колекционери и музеи са били измамвани да купят образци на фалшиви кехлибари. Купувайте кехлибари само от почтени източници, особено ако плащате висока цена за тях.

Какво е копал?

Копалът е незрял кехлибар - ако го оставите да си почива още няколко милиона години ще се превърне в истинско нещо. Някои бижута рекламирани като кехлибарени всъщност са направени от копал. Копалът има силна миризма и традиционно бива използван като тамян.

Какво е син кехлибар?

"Синият" кехлибар е намерен в Доминиканската Република и всъщност не изглежда син на всякаква светлина. Много експерти твърдят, че сините сенки са следствие на флуоресценция. Винаги предполагаме, че евтините кехлибари в различни цветове или са подложени на някаква манипулация или изцяло са фалшиви. Много от тях са боядисани или нагрявани.

Вариации в цветовете на кехлибара

Кехлибарените цветове варират от светли до много тъмни и в някой парчета има нюанси, които зависят от цветовете на материалите попаднали вътре. Евтини бижута с насекоми или други обекти във вътрешността им най-вероятно не са са направени от истински кихлибар.

Две малки стъпки за намаляване на стреса

"Това е първият момент от седмици, в който мога да си поема дъх", каза моя приятелка, която работи на две места по 14 часа на ден, грижи се сама за 13 годишния си син и за 80 годишната си баба. Нейната реплика силно ме прониза, като звън на звънец, който извиква една дълбока истина за всички нас. Може би защото и една клиентка, майка на три деца и директор на училище, каза нещо подобно няколко часа преди това: "Аз просто се нуждая от една стая да подишам спокойно."

Стая за дишане. Това е метафора на нещо, което ние трябва да използваме по-често: някое пространство в нашия живот - място, където да съберем себе си, да се осмислим и прегрупираме, да видим какво сме свършили, как се чувстваме и какво трябва да направим след това.

Паузата за "дишане", обаче е повече от метафора. Съзнателното дълбоко вдишване няколко пъти е най-бързият начин тялото ви да си почине за малко.

Когато сте под стрес, дишате бързо и плитко. Бавното и дълбоко поемане на въздух казва на вашето тяло и ум, че ще е по-добре да се успокои. Повече кислород отива към вашия мозък. Сърцето ви започва да бие по-бавно. Вашите мускули релаксират. Обръщането към себе си помага по-добре да се справите с проблемите, пред които сте застанали. Дишането помага да изградите способност да приемате предизвикателствата с упоритост, спокойно и благосклонно. То ни напомня, че може да държим лошите неща далече от нас.

Имах възможността да използвам техниката на следващия ден - когато моите племенници разсипаха червен лак за нокти върху теракота и се опитаха да го "избършат" с бялата ми кърпа за баня. Исках да експлодирам, но няколко бавни вдишвания казаха на сетивата ми, че перспективата се променя. Да кърпата беше загубена кауза, но благодарение на дълбокото вдишване аз не бях.

Лятото и разширените вени – всичко, което трябва да знаем

Нека погледнем на нещата от слънчевата им страна...

Въпреки, че горещините изострят симптомите, хубавото време навън може да се окаже добър помощник в грижите за разширените вени. Кога, ако не през лятото ще имате толкова много приятни възможности за леки физически натоварвания като – плуване, леко бягане по морския бряг или в парка, каране на колело...

Лятото е добър момент и за намаляване на телесното тегло, което значително ще облекчи налягането в стените на вените и ще забави развитието на проблема. Този сезон е доста по-приятно и лесно да се отдадете на нискокалорични храни, като плодове и зеленчуци. Засиленото консумиране на фибри от зеленчуци и плодове (грозде и ябълки) или като хранителна добавка (глухарче, живовляк, див кестен), освен че помага за намаляване на теглото, регулира нередовния стомах и укрепва венозните стени.

Приемането на мултивитамини, съдържащи аскорбинова киселина (витамин С) и рутин (витамин Р) са необходими за регенерацията на венозната мрежа.

Особено през лятото доста внимавайте с носенето на тесни обувки и дрехи и с кръстосването на краката. Те увеличават вътрешно-стомашното налягане и влошават работата на венозните клапи. Използвайте всеки един момент, в който можете да поставите краката си на високо.

Всеки ден се повдигайте 10 пъти на пръсти докато говорите по телефона, миете си ръцете или чакате асансьора, като се оглеждате за странични наблюдатели.

Прекомерното излагане на слънце или солариум, горещия пясък на плажа, енергичните масажи, коламаската или други топлинни процедури, директно върху засегнатите с вени крайници е изключително вредно. Вместо това използвайте автобронзанти, депилатоарни кремове или самобръсначки. Не пропускайте да крачите на воля в студената морска вода, което има допълнителен лек масажиращ ефект.

Лятото е сезонът на страстта и засилените сексуални контакти, но това не бива да ви главозамайва. В случай че имате оплаквания във вените, предпочитайте презервативи или други методи за предпазване, пред това да започнете да взимате противозачатъчни таблетки.

В случай, че не можете да спазвате горе изброените съвети и влошаването на състоянието на вените ви, през лятото, ви притеснява, можете да се обърнете на помощ към хранителните добавки.

Една от последните разработки на лабораториите Nature’s Way е уникалната молекула Tru-OPCs™ - патентована формула на сух екстракт от гроздово семе.

Молекулата е включена в състава на ЛЕГ ВЕЙНС /Leg Veins/ капсули – ново поколение хранителна добавка за укрепване на кръвоносните съдове. ЛЕГ ВЕЙНС съдържа още листа от глухарче, екстракт от див кестен, корен от миши чемшир, кора от бодлив храст, витамин С – все съставки с доказано съдоукрепващо действие.

Защо е необходимо да приемаме подобни хранителни добавки?

Защото капилярите, вените и артериите, или кръвоносната система в човешкото тяло имат обща дължина над 90 000 км. С годините обаче те остаряват и се изморяват, стават крехки, тънки и пропускливи. Наследствеността също е фактор за влошаване на кръвоносните съдове. Всичко това води до пукане на капиляри, поява на хематоми, отоци, хемороиди, разширяване на вените, а по-късно и до усложнения.

Защо сега?

Най-добре е профилактиката на вените да започне още през пролетта, така организмът има време да усвои достатъчно количество от полезните съставки и когато настъпят горещините рискът от тежки крака и отекли глезени ще е сведен до минимум. Но приемането на ЛЕГ ВЕЙНС дори и през лятото значително ще облекчи острите симптоми и ще стопира усложнението на проблема.

Лечебният ефект на екстрактът от гроздови семена е доказан преди повече от 60 години. Заслугата е на френския химик, проф. д-р Жак Маскулер от Университета в Бордо, който през 1947 г. изолира първите олигомерични процианиди от семената и люспите на черното грозде.

Учените от Nature’s Way усъвършенстваха това откритие в патентованата формула Tru-OPCs™.
ЛЕГ ВЕЙНС се приема по 2 капсули 2 пъти дневно с храна. Можете да го откриете във всички аптеки на цена под 20 лв.
Препоръчителни мултивитамини при разширени вени – Nature's Way АЛАЙВ (Alive). Съдържат над 112 витамини, минерали, водорасли, ензими, гъби, билки, есенциални мастни киселини, както и важните за разширени вени съставки – рутин и живовляк + 12 плода и 12 зеленчука. Приемат се два до три месеца в годината, всеки ден по една капсула. Мултивитамини АЛАЙВ ще откриете в аптеките на цена около 20 лв.