събота, 18 септември 2010 г.

Красотата....

Хранителни добавки за красота

Водещата марка хранителни добавки за красота във Франция OENOBIOL стъпи и у нас. От март в аптеките се предлагат 9 вида добавки, оказващи влияние върху 4-те основни козметични нужди на жените – кожа, коса, фигура и противостареене.

Laboratoire OENOBIOL е основана през 1985 г. и предлага качествено нов подход към красотата – съгласуван с културата на хранене.

Самата основателка на марката, д-р Мари Бежо, е специалист по хранене и диететика и поставя в основата на всеки продукт множество клинични изследвания, но и влага собствен опит от общуването си с жените в практиката.

Така се ражда една марка, съобразена с нуждите на дамите, но и адаптираща се към новите потребности и тенденции.

Водещата марка хранителни добавки за красота във Франция OENOBIOL стъпи и у нас. Във Франция марката е пазарен лидер в сектора на хранителните добавки за красота в грижата за коса, противостареещата грижа и слънцезащитата и най-бързо развиващата се марка в сегмента на отслабващите продукти.

Пример за това е OENOBIOL Remodelant – хранителна добавка за оформяне на силуета с целенасочено действие в областта на талията, бедрата и ханша.

Формулите на различните продукти се основават на един и същ принцип на действие: оптимизиране на естествените физиологични процеси и механизми в организма. В наши дни начинът на живот е предпоставка за нарушаване на тези процеси, както сочи анкета за консумация на храни в Белгия (ECA 2004): при 78% от жените физическата активност е недостатъчна, а над 90% от тях не консумират достатъчно плодове и зеленчуци; при 86% е отчетен завишен прием на мазнини.

OENOBIOL предлага средство за компенсация на нарушените функции в организма, но препоръчва като основна стъпка към красотата балансиран хранителен и двигателен режим.

Продуктите на марката можете да намерите в аптеките. Потърсете информация и за програмата „Лоялност”, единствена по рода си в козметичния бранш постоянна промоция – при 5 закупени продукта клиентът получава 1 подарък.

Козметика за вълнуваща ваканция

Козметика за ваканция
Качествена козметика и вълнуваща ваканция – задължителни елементи за страхотно лято. Когато пълните пътния куфар, не забравяйте да пъхнете любимата си козметика вътре.
Козметика за ваканцияВ забързаното ежедневие често занемаряваме грижите за външния вид. Почивките са идеални за наваксване с красотата – така че, вземете си ваканционната козметика и се забавлявайте.

Козметика по време на път
Съвсем лесно е да изглеждаш добре преди път и много трудно да слезеш от самолета, автобуса, влака или автомобила в безупречен вид. За да сведете до минимум отрицателните ефекти на пътуването върху визията, винаги носете в ръчния си багаж хидратантен крем или освежаващ спрей за лице. Използвайте ги през няколко часа, за да имате отпочинал вид дори след слизане от превозното средство.

Ако пътувате често, трябва сериозно да помислите за косата и грима. Най-добре косата да е прибрана назад (може да използвате и гел), а лицето да е открито (без грим), за да може да диша.

Козметика за вълнуваща ваканция
Ако боядисвате косата си, не оставяйте посещението във фризьорския салон за последния момент. Много практичен вариант е да заложите на някоя от новите 10-минутни бои за коса. Погрижете се за маникюра и педикюра. От морската вода, пясъка и хлора, лакът ви ще се обели, затова си носете лакочистител и шишенце с лак.Непременно сложете в козметичната си чантичка: слънцезащитна козметика за кожата и косата, хидратиращ крем и почистващи продукти за лице, афтър сън козметика, летен парфюм и козметични продукти за летен грим.

Водоустойчив грим за летния сезон

Когато слънцето силно пече, въздухът е горещ и влажен, а ние се къпем в морета и басейни, значи лятото е тук и се нуждаем от водоустойчив грим.Водоустойчив грим за очи
Най-важно за летните жеги е да се подсигурите с водоустойчив грим за очи. Спиралата и очната линия трябва да не дразнят очите, да са водоустойчиви, дълготрайни, но и да не се отстраняват трудно. Колкото и горещо да е навън, дори да сте по цял ден във водата, да разтърквате очите си или да плачете, гримът трябва да си остане безупречен.

Грим на плажа
На плажа също може да носите грим, но се придържайте към максимално естествена визия, която ще постигнете с помощта на водоустойчива спирала и червило в естествени тонове със слънцезащитен фактор.

Водоустойчивата спирала
Една от големите заблуди в грима е, че от водоустойчивата спирала миглите стават чупливи. Освен, че ги оцветява, водоустойчивата спирала подхранва миглите с витамини и протеини. Водоустойчивост на спиралата придават силиконовите масла, които образуват защитен слой върху миглите и те стават здрави и лъскави.

Бронзов тен – ярък грим
Ако вече сте се сдобили с бронзов загар, може да си позволите малко по-агресивен и ярък грим – кораловочервено или оранжево червило, морскосини или морскозелени сенки за очи. Разбира се, количеството не бива да е за сметка на качеството. За да подчертаете цвета и да изпъкне бялото на очите върху тена, нанесете тънка линия с черен молив непосредствено до миглите. Вместо фон дьо тен може да използвате компактна пудра в бронзов цвят.

Да се отървем от пъпките

Появата на акне особено когато човек е на 20 и повече години, е много досадно и изнервящо. Ако искате да изглеждате добре за следващата среща или важно събитие в офиса, изпробвайте тези съвети предложени от Менс Флеър.

1. Едно от най-добрите решения е Ретинол А, особено за хора, които живеят извън големия град, сред природата. Можете да го намерите във всяка аптека. Той ще направи кожата ви нежна и гладка, а местата с акне скоро ще се олющят, ще заздравеят и ще изглеждат отново добре.

2. Сънят е особено полезен в борбата срещу акнето. Опитайте се поне за седмица да спите поне по 6-7 часа и то през нощта и ще бъдете удивени как само след няколко дни кожата ви ще изглежда много по-свежа и чиста.

Ако дори след като приемете нужната доза сън, акнето все още ви тормози, започнете да сменяте калъфката на възглавницата си на всеки 2-3 дни. Така ще предпазите лицето си от полепналата по нея мръсотия.

3. Използвайте по-натурални продукти, не прекалявайте с тежките препарати, защото понякога те могат да влошат проблема. Например, някои от кремовете и лосионите срещу акне, изсушават кожата прекалено много и това я кара да работи допълнително, за да произвежда още повече себум.

По-добре е просто да полагате редовни грижи за почистване на лицето всяка вечер, за да може през нощта кожата да диша спокойно. На сутринта измийвайте с хладка вода. Така си осигурявате свежа и добре почистена кожа за целия ден.

4. Когато пъпката е доста забележима, бомбардирайте я още веднага. Купете си от препаратите против акне, които заличават досадното петно само за ден. Повечето подобни кремове обаче се измиват доста трудно, така че най-добре е след това да използвате хубава маска за лице. Тя ще почисти остатъците от акнето без да раздразни кожата ви.

5. Снабдете се с качествен коректор. Не го приемайте като грим, а като необходимост. Ако купите подходящия за вашата кожа коректор, ще се чувствате много по-самоуверени с него.

Можете да си вземете коректор-стик само за спешни случаи, но тогава нека той бъде от по-добрите и по-дългодействащи. Уверете се обаче, че на него има надпис "non-comedogenic" и го използвайте само в по-спешни случаи.

6. Ако само от време на време имате по една-две пъпки, избягвайте силните измиващи препарати против акне, защото е възможно те да влошат състоянието на кожата ви. По-добре забравете за силно изсушаващите препарати, и заложете на обикновена измиваща пяна.

Дори да решите да пробвате само един от горните съвети, веднага ще забележите, че кожата ви ще придобие много по-добър вид. Така че, просто опитайте.

Витамини и кожа

Недоимъкът или пълната липса на някои витамини се отразява много зле върху кожата. Витамини получаваме не само от храната Отделни витамини се образуват от някои микроорганизми, които нормално живеят в нашите черва. При някои заболявания (най-често хронични) на храносмилателната система (стомах, черва, черен дроб) или при приемането на лекарства, които убиват тези полезни за организма микроорганизми — производители на витамини (особено на витамините от група В), може да се получи бързо недоимък от такива витамини и в резултат на това да настъпят различни кожни увреждания. Витамините участвуват в обмяната на веществата в клетките, в някои биохимични процеси, в образуването на меланина и кератина. Те повишават устойчивостта на кръвоносните и лимфните съдове и т. й.

Витамин А (каротин) участвува в регулиране функциите на кожата и кожните жлези, ускорява и улеснява усвояването на хранителните вещества, доставени от кръвта, и чрез подобряване на обмяната на веществата в кожните клетки нормализира образуването на кератина, растежа на космите и ноктите и дейността на мастните и потните жлези..При недоимък на витамин А дейността на тези жлези отслабва, кожата става суха, потъмнява и загрубява; космите стават сухи, чупливи и лесно падат. Недоимък на витамин А се установява и при някои кожни заболявания (акне, суха себорея, себорейна плешивост и др.)Витамини и кожа

Най-много витамин А съдържат рибеното масло, млякото, маслото и черният дроб. Някои зеленчуци и плодове (моркови, тикви и др.) съдържат химичното съединение — провитамин А, от което организмът образува сам витамин А. В здравия черен дроб витамин А се натрупва в запас, за да се използува при нужда (при недостиг в храната).

Витамините от групата В участвуват поотделно в образуването на кератина и меланина, в обмяната на веще­ствата и в някои биохимични процеси, в шгментирането и ра­стежа на космите, в предпазването на мастните жлези от на­стъпване на атрофия и т. н. Недоимъкът на тези витамини се отразява зле не само върху нервната система и храносмила­телните органи, но и върху кожата (цепнатините в ъглите на устата и около ноктите, възпаление на езика, себорейни дер-матити, екземи и др.). Витамините от групата В се намират в царевицата, пшеницата, бирената мая, зеленчуците, овощията и др.

Искате да имате свежа кожа-ето как

Ако кожата ви е бледа и уморена, суха и изглежда като повехнало цвете, нужно е да действате веднага! И без отказ да доведете делото до край. Ето една специална козметична програма от 6 точки, която ще помогне на кожата ви да се справи със стреса.

Половин час, който решава всичко - научете се да разпускате, по-често да мислите за хубави неща и оптимистично да гледате на живота. Легнете удобно и подложете възглавница под краката си. Преди това нанесете върху лицето си маска, която да се погрижи за уморената ви кожа.

Тайните на Клеопатра - подгрейте 1 литър мляко (без да го кипвате), в друг съд на водна баня стоплете чаша мед. После ги смесете и добавете 2 супени лъжици бадемово масло. Излейте сместа в съда за къпане. Кожата ви ще стане мека и гладка.

Овлажняващ компрес – отлично средство срещу повехналата кожа са компресите с краставична настойка, която подобрява кръвообращението.

Повече кислород – притока на кислород, безкрайно нужен за живота на вашата кожа, можете да осигурите с освежаващ лимон.

Не разкош, а необходимост – не се примирявайте с това, че кожата ви старее. Започнете борбата срещу това колкото е възможно по-рано.

Естественият блясък – когато се грижите за лицето, никога не забравяйте за очите. Ако имате тъмни кръгове, завийте по 1 лъжица извара в две тънки ленени кърпички (или парченца плат). Сложете ги като компрес на очите си за 10 минути. Против торбички под очите – оставете в камерата на хладилника две предварително запарени пакетчета чай (за предпочитане лайка). След като се изстудят покрийте с тях очите.

За хубав тен на лицето

Красивият тен на кожата и свежият й вид се получават, ако кожната тъкан е без пори, гладка, нормално омазнена и по нея не личи залющване. Хубавият тен зависи също от цвета на кожата. Млечнобелият цвят се определя от белезникавите кератохиалинни зрънца в епидермиса, жълтеникавият оттенък — от роговите кератинни зрънца е покривния слой на епидерми­са, в розовочервеният — от кръвоснабдяването на кожата. Коженият пигмент — меланинът, определя различните нюанси на по-тъмно пигментираната кожа. Сочността и свежестта й зависят от доброто кръвоснабдяване на кожата и от междутъканната течност. Косменият мъх, когато е леко изразен, придава на кожата вид на свежа праскова.
Кожата на малките деца е нежно розова, кадифена, гладка, еластична, приятно бляскава, сочна. В пубертета, когато кожните мастни жлези започнат усилено да функционират и отделената в по-голямо количество мазнина покрива нейната повърхност, кожата става мазна, лъскава. Отделената мазнина се смесва с излющени епидермални клетки, прах и др. и образува неприятна-„смазка" върху кожата; такава кожа има неприятен тен. Общият вид на лицето се влошава и от това, че отвърстията на мастните жлези и космените торбички са разширени — кожата прилича на портокалова кора. Кожата лесно се възпалява и зачервява. Често отделената кожна мазнина и излющените епидермални клетки запушват отвърстията на мастните жлези и образуват черни точки — т. нар. комедони. При такава мазна, себорейна кожа често се наблюдават и младежки пъпки. Кожата придобива мазен, нечист тен, на места със сивкавожълтеникав или червеникав оттенък вследствие възпалителното й раздразване. Докато младото момиче е имало свежа, сочна, нежно розова кожа, в пубертета кожата добива мръсен, нечист тен вследствие на себореята. Много често нечистият тен се появява или влошава вследствие неправилни хигиенни и козметични грижи, при миене, приложение на неподходящи кремове, пудри и др. Това особено се отнася за младите момичета.
Нечист тен се получава и при жени в по-късна възраст. Вследствие на лоша и недостатъчна кръвна циркулация на лицето кожата задебелява, загрубява, покрива се с черни точки и дребни белезникави задебелявания под кожата. Такава кожа има мръсносивкав, землист оттенък и придава на лицето доста неприятен тен.
Некрасив тен може да придобият и жени със суха кожа, ако навреме не се положат необходимите хигиенни и козметични грижи за нея. Тогава кожата на лицето става все по-суха, появяват се люспи и червени петна и накрая тя придобива вид на пергаментова хартия. Такава кожа се влияе от атмосферните и климатичните промени, особено при студено време.
Има жени, които придобиват лош, некрасив тен на лицето вследствие напрежение или изтощение на нервната система: при недоспиване, преумора, неприятни преживявания. Много девойки или млади жени след една неразумно преживяна нощ могат да получат мръсен, сивкавожълтеникав тен на лицето. Много често след силни психични преживявания вие не можете да разпознаете ваша близка поради промяна на тена на лицето й.
Тенът на кожата на лицето често има расови и индивидуални особености. Не случайно според цвета на кожата расите биват: бяла, черна, жълта, червена. Трудно е да се прецени жените от коя раса имат най-хубав тен. Без да подценяваме красотата на другите раси, ние преди всичко се интересуваме от красивия или нечистия тен на жените от бялата раса. Чистият, нормалният тен на лицето може да има най-различни нюанси вследствие индивидуалните особености на жените, но независимо от това е красив, приятен за окото. Различаваме нежно бял или бледорозов тен на лицето, който най-често се среща при блондинките. Нечист и некрасив е тенът на малокръвните девойки, при които кожата е белезникава, но бледа. При жени с по-силно развит епидермис, но с фина, добре кръвоснабдена кожа може да е налице красив жълтеникаворозов тен. При по-силно изразен кожен пигмент, особено при брюнетките, при системно излагане на слънце и вятър кожата на лицето потъмнява.
През лятната ваканция на море или през зимата на висока планина ултравиолетовите лъчи причиняват при разумно дозирано излагане приятно бронзиране на кожата на лицето. Слънцето не само бронзира кожата, но я освежава, повишава жизнения й тонус, изтъква един тъмнокадифен тен. В домашна обстановка бронзиране на кожата може да се получи чрез облъчване с кварцова лампа. За подсилване бронзирането на кожата и предпазване от изгаряне може да се използуват специални козметични масла и кремове. Въпреки това не са ред­ки случаите, когато вместо равномерен тъмен тен след облъчване се получават нехомогенни петна и белези.
Хубав, нежен, кадифенорозов тен получава кожата на лицето и тялото след къпане на море или в минерални води. Има води, които оказват особено тонизиращо и освежаващо действие и лицето на жените привлича като свеж градински плод.

Няма коментари: