сряда, 8 септември 2010 г.

Женските гърди се уголемяват с всяко поколение

Големината на женските гърди с всяко поколение нараства. Този любопитен факт бе доказан от учените.
Женските гърди се уголемяват с всяко поколение За последните 50 години средният размер на чашките на сутиените се е увеличил от В до DD.
Експертите по женско здраве обвиняват затова екологичната ситуация и използването на хормонални средства. Но производителите на женско бельо са на друго мнение. Те смятат, че няма никакъв проблем. Просто жените в течение на дълги години са носили неправилния размер сутиен.
Те признават, че броят на слабите жени с много големи гърди значително е нараснал.
Дизайнерът на сутиени Естер Лаби отбелязва, че големите гърди са често срещано явление и при тинейджърките. Неговото мнение се подкрепя и от дизайнера Керъл Ферлито. Около половината от нейните клиентки носят голям размер. Доктор Сюзън Дейвис, професор в областта на женското здравеопазване в Университета Монаш, заяви, че гърдите на жените се уголемяват в страните със западен начин на живот.

Редица причини, включително употребата на хормонални препарати, създават благоприятна почва затова. За тази тенденция допринася и по-ранното полово съзряване на девойките, което се утежнява от въздействието на хормоналните препарати, определени видове продукти и химически вещества.

Уникално вкусни рецепти!

РУЛО ''СТЕФАНИ'' С КАЙМА СТАРА ПЛАНИНА
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА РУЛО ''СТЕФАНИ'':rulo stefani
1 кг. кайма Стара планина /смес/
3 яйца
1 к.ч. галета
1 глава лук
1 ч.л. чубрица
2 стръка магданоз
1 ч.л. сол
2 с.л. олио
50 г. настърган кашкавал
2 моркова
2 кисели краставички
 
''КЪПАНА'' ПИТКА
kapana pitaНЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ''КЪПАНА'' ПИТКА:
750 г. брашно
1 яйце
5 с.л. растително масло
1 ч.л. сол
0.250 л. прясно мляко
мая колкото голям орех
1 с.л. захар
 
ПИТКА С МАЯ
pita s maqНЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
900 г.брашно
20 г. мая за хляб
2 лъжици захар
1 яйце
2 с.л. растително масло
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода бикарбонат
 
СУФЛЕ ОТ ТИКВИЧКИ
tikvichkiНЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА СУФЛЕ ОТ ТИКВИЧКИ:
4 средноголеми тиквички
100 г. извара
150 г. сирене /кашкавал/
1 яйце /2 белтъка/
1 к.ч. прясно мляко
2 с.л. оризово брашно
1 ч.л. краве масло
мазнина за тавата
 
КЮФТЕТА ОТ ТИКВИЧКИ

kiufteta tikvichkiНЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА КЮФТЕТА ОТ ТИКВИЧКИ:

500 г. тиквички
5 картофа
3 стръка пресен лук
2 с.л. настъргано сирене
1 яйце
3 с.л. брашно
2 с.л. галета
2 стръка магданоз
2 стръка копър
черен пипер и сол на вкус
брашно за овалване
олио за пържене
 
КЬОПООЛУ - Рецепта

kiopooluНЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА КЬОПООЛУ:

1 патладжан
1 чушка
2 скилидки чесън
4-5 стръка магданоз
 2 с.л. зехтин
                                     сол и черен пипер на вкус
 
ТУТМАНИК С КИСЕЛО МЛЯКО

tutmanikНЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ТУТМАНИК :

2 яйца
3/4 чаша мазнина
1 чаша кисело мляко
1 лъжичка сода бикарбонат
200 г. натрошено сирене
                                      брашно
 
ГЮВЕЧЕ С КИСЕЛО ЗЕЛЕ
giuvecheНЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ГЮВЕЧЕ:
2-3 стръка праз лук
1 бр. кисела зелка
200 г. заквасена сметана
черен пипер
сол
2-3 бр. картофи 
ПОЛЯТА БАНИЦА
banica polqta

 ПОЛЯТА БАНИЦА

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ПОЛЯТА БАНИЦА:
1 яйце
1 лъжица олио
1 ч.л. оцет
щипка сол
1 винена чаша вода
4-5 яйца
1/2 - 3/4 литър пресечено мляко

НАЧИН НА ПРИГОТОВЛЕНИЕ НА ПОЛЯТА БАНИЦА:
 
МЛЕЧНА БАНИЦА С ГОТОВИ КОРИ

МЛЕЧНА БАНИЦА С ГОТОВИ КОРИ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА МЛЕЧНА БАНИЦА С ГОТОВИ КОРИ:
1/2 готови кори
4-5 яйца
2 чаши захар
1 1/4 литър прясно мляко
2 ванилии
3/4 чаша мазнина
НАЧИН НА ПРИГОТОВЛЕНИЕ НА МЛЕЧНА БАНИЦА С ГОТОВИ КОРИ:
 
БАНИЦА СЪС СПАНАК

banica spanak

 БАНИЦА СЪС СПАНАК

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА БАНИЦА СЪС СПАНАК:

1/2 кг. спанак/лопош/
2 яйца
1 чаша кисело мляко
листи за баница
сирене

НАЧИН НА ПРИГОТОВЛЕНИЕ НА БАНИЦА СЪС СПАНАК:
 
БАНИЦА С МЕСО

БАНИЦА С МЕСО

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА БАНИЦА С МЕСО:
1 глава лук
2-3 л. мазнина
3/4 кайма
4 чаши брашно
1 яйце
1 л. оцет
1 щипка сол

НАЧИН НА ПРИГОТОВЛЕНИЕ НА БАНИЦА С МЕСО:
 
МИЛИНКИ

milinkiНЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА МИЛИНКИ:


20 г. мая
0.250 л. прясно мляко, 0.250 л. вода и малко сол
2 яйца
2-3 с.л. мазнина
брашно

НАЧИН НА ПРИГОТОВЛЕНИЕ МИЛИНКИ:
 
БАНИЦА АЛАМИНУТ

banizaНЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА БАНИЦА:


1/4 кг. кисело мляко
1/4 кг. сирене
14 супени лъжици брашно
4 лъжици топено масло
2 яйца
1/2 лъжичка сода
НАЧИН НА ПРИГОТОВЛЕНИЕ НА БАНИЦА:
 
СОДЕНА ПИТКА
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

700 г брашно
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
НАЧИН НА ПРИГОТОВЛЕНИЕ:

Омесете тесто от 700 г. брашно, 1 кофичка кисело мляко с една равна чаена лъжичка сода бикарбонат. Тестото се удря 30-40 пъти в масата. Печете в тава намазана с масло и посипана с брашно. Преди да го сложите във фурната, намажете тестото с вода. Печете в гореща фурна.

torta garajНЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ТОРТА ''ГАРАШ''

ЗА БЛАТА:
5 белтъка
400 г. захар на пясък
300 г. амлени орехи
ЗА КРЕМА:
100 г. захар на пясък
1/2 кафейна чашка вода
100 г. шоколад/2 с.л. какао/
5 жълтъка
350 г. краве масло
ЗА КРОКАНАТА:
75 г. захар на пясък
2 с.л. вода

НАЧИН НА ПРИГОТОВЛЕНИЕ НА ТОРТА ''ГАРАШ''
НА БЛАТА  НА ТОРТА ''ГАРАШ'' - : белтъците се разбиват на сняг. Прибавя се захарта по малко и продължава да се разбива, докато се сгъсти. Прибавят се и орехите. Всичко се разбърква добре. Сместта се разделя на 4 части, които се изпичат поотделно в голяма тортена форма, застлана с хартия, намазана с масло и посипана с брашно. Пекат се в умерена фурна.
НА КРЕМА НА ТОРТА ''ГАРАШ'' -  : захарта се сварява на сироп с водата и какаото, като се бърка непрекъснато, за да не стане на бучици. Докато сиропът е още топъл, прибавят се жълтъците. Всичко се разбърква добре и се оставя да изстине. Разбива се маслото много добре и към него се прибавя по малко от изстиналата смес. Получава се пухкав крем. По добре е вместо какао да сложите шоколад.
НА КРОКАНА НА ТОРТА ''ГАРАШ'' - захарта, смесена с водата, се карамелизира и се изсипва в намазана с мазнина тава. След като изстине, кроканът се начуква на дребно.
Платките се слепват с крема, като върху крема се посипва по малко от кроканата. Отгорв се намазва с крем и се украсява по желание.                                                                         ТОРТА С ЯГОДИ

torta s qgodiНЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ТОРТА С ЯГОДИ:

250 г. брашно
150 г. масло
50 г. захар
2 жълтъка
съвсем малко мляко
                                      ягоди
                                     1 пакетче желатин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА ТОРТА С ЯГОДИ:

250 г. брашно, 150 г. масло, 50 г. захар, 2 жълтъка и съвсем малко мляко се омесва тесто. Дъното на широка форма се покрива с тестото и се прави бурдюрче. Надупчва се на наколко места, за да не бухва при пречене в умерена фурна. През това време се приготвят ягодите - измити, почистени и посипани с много захар, се оставят да стоят около 2 часа. След това се изцеждат добре през цедка, нареждат се върху изпечената торта, а в изцеденият сок се разтваря 1 пакетче желатин и се залива върху ягодите.
КИФЛИЧКИ С МАЯ
kiflichkiНЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА КИФЛИЧКИ С МАЯ:
1 кг. брашно
20 г. мая
3-4 яйца
1 ч.ч. мазнина
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. мляко
1 1/5 чаша мармалад
1 винена чаша счукани орехи

НАЧИН НА ПРИГОТОВЛЕНИЕ НА КИФЛИЧКИ С МАЯ:
Отсейте около 1 кг. брашно. Направете в средата му кладенче и натрошете 20 г. мая. Отделно в супник разбийте 3-4 яйца. Прибавете 1 чаена чаша мазнина, 1 чаша захар и 1 чаша мляко. Разбъркайте добре. Сипвайте от течността върху натрошената мая и разбърквайте брашното. Замесете меко козуначно тесто, което покрийте с кърпа и оставете на топличко да втаса. Късайте от тестото топки, колкото юмрук, разточете го на питки с големина на чинийка за торта и разрежете с ножа на четири. Пригответе плънка от 1 1/5 чаша мармалад и 1 винена чаша счукани орехи, ароматизирайте с няколко капки есенция. С чаена лъжичка слагайте в основата на широката страна на триъгълниците. Завийте на кифличка, която извийте лекичко или оставете права. Наредете кифличките на разстояние намазана с масло това и ги оставете малко да втасат. Намажете ги след това с разбито яйце и печете до зачервяване в умерена фурна.                                                   БЪРЗИ СЛАДКИ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА БЪРЗИ СЛАДКИ:

250  г. маргарин
250 г крема сирене
500 г. брашно
250 г. пудра захар

НАЧИН НА ПРИГОТОВЛЕНИЕ НА БЪРЗИ СЛАДКИ:
Маргаринът се разбива много добре. Прибавят се сиренето и брашното. Замесва се тесто., което се разточва с дебелина 5-6 см. Изрязват се кръгчета. Двата края се загъват, като леко се притискат, и се забождат с клечки за зъби. Пекат се в тава, намазана с мазнина, в умерена фурна. Топли се овалват в много пудра захар.
СОЛЕНКИ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА СОЛЕНКИ

1 чаена чаша прясно мляко
1 чаена чаша разтопена свинска мас
1 яйце
1 супена лъжица сол
1 пакетче амониев бикарбонат - разтваря се в 1 с. л. оцет
брашно

НАЧИН НА ПРИГОТОВЛЕНИЕ

Меси се средно твърдо тесто и се оставя да престои в хладилника 1 нощ/или поне 2 часа/. Разточва се на лист с дебелина 1/2 см., намазва се с разбит жълтък, реже се на лентички широки 1 см., дълги 8-10 см. Нареждат се на разстояние в  намазана тава и се пекат.          .

Продукти за  ПОЛУМЕСЕЦИ:

 3 яйца,
1 чаена чаша захар,
половин чаена чаша олио,
половин чаена чаша вода или прясно мляко,
1 чаена чаша и половина брашно,
половин пакетче амонячна сода,
ванилия, счукани орехи/по желание/.

НАЧИН НА ПОЛУМЕСЕЦИ:

яйцата и захарта се разбиват с миксера, прибавя се олиото и водата. След като се разбие добре сместа се прибавя брашното, амонячната сода и ванилията ако искате прибавете и счукани орехи. Сипва се в тавичка намазана с олио и поръсена с брашно.Пече се. След като се извади от фурната се нарязва с чашка на полумесеци и се поръсват с пудра захар. Подреждат се в поднос.               
Рецепта за Лесна Шоколадова Торта
Лесна Шоколадова Торта

Продукти:
100 г масло
100 г пудра захар
100 г настърган шоколад
5 жълтъка
5 белтъка
75 г галета.

Начин на приготвяне:
В дълбок съд сложете затопленото масло, студената захар, настъргания шоколад. Смесете много добре и разбъркайте с миксер докато получите гладък крем. Добавете един по един жълтъците и предварително разбитите на твърд сняг белтъци. Накрая добавете галетата и разбъркайте с дървена лъжица. Изсипете сместа в кръгла форма за торта и изпечете.             .

Торта „Рени“

Торта, която събира овациите...


Тортата може да се приготви в четири варианта.


Продукти:
  • 1 опаковка блатове за торта(според вкуса могат да бъдат ванилени или какаови,но внимавайте да са пресни)
  • 1 литър прясно мляко
  • 150 гр. масло
  • 1ч.ч. пудра захар
  • 2 жълтъка
  • 2 опаковки крем на д-р Йоткер без варене (според вкуса-ванилия или шоколад)
Начин на приготовяне:

Крема на д-р Йоткер се приготвя според указанията на опаковката(добре е да бъде по-гъстичък). Пудрата захар и маслото се разбиват с дървена лъжица на маслен крем(кремът е готов, когато маслото поеме всичката захар). Към този крем се добавят жълтъците и се разбърква. Двата крема се смесват.
В плитка голяма чиния се реди тортата.

Блатовете се сиропират с прясно мляко. Най-долния блат може или да не се сиропира, или да му се наръсят само 1-2с.л. мляко. На средния блат се ръсят 3-4 с.л. На най-горния блат-не повече от 5с.л.

Естествено, между блатовете се слага от крема, като горе-долу половината трябва да остане за отгоре и отстрани.

Украсата на тортата е въпрос на въображение.
Добър апетит!    .Пухкав кекс

Продукти:
  • 4 яйца
  • 1 1/2 ч.ч. захар
  • 1/2 ч.ч. хладка вода
  • 1/2 ч.ч. олио
  • 2 1/2 ч.ч. брашно
  • 1 с.л. какао
  • 1ч.л. сода
Начин на приготвяне:

Яйцата и захарта се бият с миксер до като започне да избледнява цвета на яйцата. Наливаме олиото и водата. Изсипваме брашното при постоянно разбъркване, като в едната част се слага малко сода.

Любителите на аромати могат да добавят ванилия или лимонова есенция.

След като намажем съдът за печене с олио и брашно изливаме сместа като оставим малка част от нея, която разбъркваме с какаото. Тогава я добавя ме като с нея изрисуваме листа на цвете.

Печем на 200 градуса , а след като кекса е готов го поръсваме с пудра захар.                               .
Таралежки

(около 20бр)
Необходими продукти:

  • 1 пакет бисквити(обикновени)
  • 1 яйце
  • 250гр пудра захар
  • 150гр масло
  • 250гр смлени орехи

За Крема:
  • 1 шоколад
  • 50гр масло
Начин на приготвяне:

Бисквитите се натрошават много добре. Изсипват се в дълбок съд.
Отделно се разбиват с миксер яйцето и пудрата захар.
Маслото се загрява и се оставя за 1/2 мин да се охлади и се прибавя към бисквитите.
Към сместа се прибавят и разбитото яйце и захарта.
Всичко се омесва много добре,докато се получи тесто.
Тестото се оставя да престои в хладилника за около 15-20 мин, да стегне.
От тестото се оформят топчета.

Крема:

Разтопява се маслото и към него се прибавя шоколада. Бърка се докато се получи хомогенна смес.
Докато крема е топъл топчетата се овалват в него и след това в смлените орехи.
Преди сервиране се оставят в хладилника за 20мин.        

Кокосови кексчета

Кокосови кексчета
Около 15 бр.

Продукти:

150 г брашно
1 и 1/2 ч. лъж. амонячна сода
100 г кокосови стърготини
125 г масло или маргарин
150 г захар
1 бр. ванилия
2 яйца

Начин на приготвяне:

  1. Разбиваме яйцата и захарта.
  2. Прибавяме разтопеното масло /маргарин/, брашното размесено с амонячната сода, кокосовите стърготини и ванилията.
  3. Всичко объркваме много добре.
  4. Изсипваме в формичките и печем 25 минути на 175 градуса.