сряда, 8 септември 2010 г.

Женските гърди се уголемяват с всяко поколение

Големината на женските гърди с всяко поколение нараства. Този любопитен факт бе доказан от учените.
Женските гърди се уголемяват с всяко поколение За последните 50 години средният размер на чашките на сутиените се е увеличил от В до DD.
Експертите по женско здраве обвиняват затова екологичната ситуация и използването на хормонални средства. Но производителите на женско бельо са на друго мнение. Те смятат, че няма никакъв проблем. Просто жените в течение на дълги години са носили неправилния размер сутиен.
Те признават, че броят на слабите жени с много големи гърди значително е нараснал.
Дизайнерът на сутиени Естер Лаби отбелязва, че големите гърди са често срещано явление и при тинейджърките. Неговото мнение се подкрепя и от дизайнера Керъл Ферлито. Около половината от нейните клиентки носят голям размер. Доктор Сюзън Дейвис, професор в областта на женското здравеопазване в Университета Монаш, заяви, че гърдите на жените се уголемяват в страните със западен начин на живот.

Редица причини, включително употребата на хормонални препарати, създават благоприятна почва затова. За тази тенденция допринася и по-ранното полово съзряване на девойките, което се утежнява от въздействието на хормоналните препарати, определени видове продукти и химически вещества.

Няма коментари: