събота, 18 септември 2010 г.

Модните аксесоари, за така модерния деним сега

Това, че денимът е пак на почит е вече факт. Тези така предпочитани и удобни облекла са неизменна част от нашия гардероб в забързаното ни ежедневие и почивните дни, то е част от нашия тоалет. Тук обаче възниква въпросът какви точно аксесоари ще са най-подходящи да съчетаем денима с тях?

Отговорът ще ви зарадва, и започвайки във възходящ ред изброяваме необходимите аксесоари:

Обеците – те трябва да са големи, може да са и цветни с етно мотиви. Дори не е задължително да са две, можете да сложите една обеца висяща, която само да акцентира цвета на дрехата или комбинацията с останалите бижута.

Колието
– разбира се и тук вариантите са няколко, но най-сполучливо ще бъде да заложите на колие с кожена каишка. На нея може да виси една висулка във всевъзможни форми, или пък на самата каишка да са симетрично разположени мъниста.

Гривната – тя е добре да е в тон или в комплект с обеците. В противен случай рискувате да прекрачите границата на добрия вкус.

Коланът – кожен, платнен, широк или тесен, въпрос на избор. Ако изберете широк колан за вашите дънки, то задължително гледайте да е с голяма тока, да няма камъни, а по-скоро са позволени капсите. Вариантът с тясното коланче е подходящ, когато то е цветно и добре комбинирано с цвета на блузата например.

Чантата
– задължително спортна, тип торба е най-подходяща, с големи токи и в цвят близък до денима, лилаво или кафяво са идеалните цветове, защото лилавото се допълва с денима, а кафявото с конците, с които са ушити всички дънки. Екрю също е
добър избор.

Сандалите – тук вече смело можете да се вихрите, високи или ниски, с платформа или тънък ток, важното е да са ви удобни и да се чувствате добре. Ние бихме ви посъветвали да изберете такива с връзки, които обгръщат глезена, но те разбира се са
подходящи, когато сте с дънкова пола или дънков панталон с дължина, която открива глезена. Цвета е добре да бъде съобразен с чантата или колана, може и с дрехите, пак въпрос на виждане.

Електрическите четки за зъби

Хигиената на устата заема първостепенно място в комплекса от профилактични мероприятия, чиято основна цел е запазване на тъканите и органите в устната кухина. От чистите зъби лъха здраве и красота. Те придават своеобразен чар на човека, на неговата усмивка.
На влиянието на устната хигиена са подложени всички органи и структури в устната кухина: твърдите зъбни тъкани /емайл, цимент/, устната лигавица и венците, както и естествената им среда. Интересът към зъбната плака е голям. Изследвани са произходът, съставът, структурата, развитието и активността на зъбната плака и влиянието й като болестотворен фактор на кариеса и заболяванията на парадонтоза.

Най-ефективен и безвреден начин за отстраняване на зъбната плака е механичното почистване с помощта на четка и паста.
Основното предназначение на четката е да отстранява ефикасно плаката, като има достъп до всички места в устата. Необходим е грижлив подбор на четката за зъби съобразно възрастта и състоянието на устната кухина. Четката за зъби може да бъде ръчна и елeктрическа.

Електрическите четки за зъби могат да помогнат при лечение на периодонтоза. Според научни изследвания ползването на електрическа четка за зъби помага при лечението на пациенти, които се лекуват от периодонтоза.
Учени от университета в Женева препоръчали на 70 пациента в зряла възраст използването на обикновена или електрическа четка за почистване на зъбите. Всички пациенти са страдали от периодонтоза. След 28 дневна терапия учените забелязват, че при тези от пациентите, ползвали електрическа четка за зъби се наблюдава значително заздравяване на венците и по-малко наличие на зъбна плака.
Използването обаче на електрическа четка за зъби не се препоръчва при пациенти с по-сериозни проблеми - наличие на периодонтални джобове.

При използване на електрически четки за зъби трябва да знаете следното:
- Уверете се, че движите чистещата глава леко от зъб на зъб, следвайки венеца и формата на всеки зъб.
- Задръжте чистещата глава на място за няколко секунди преди да я преместите върху следващия зъб.
- Не забавяйте да достигнете всички повърхности – вътрешните и дъвкателните повърхности на задните зъби.
- Водете почистващата глава по венеца. Не е нужно силно да натискате или търкате. Просто оставете четката да свърши цялата работа.

В действителност единствената електрическа четка, която е по-добра от обикновената такава е с въртяща се осцилираща глава. На пазара се предлагат много и различни автоматични четки за зъби с една, две, и три глави за по-ефективно почистване . Автоматична четка за зъби с вградени зарядни батерии. Система за защита на венците при прекомерен натиск. Избирайте четката си според почистващите движения за една минута, светлинен индикатор за зареждане, водоустойчивост, време за зареждане.

Почистете пролетната си диета

Пролетта е сезонът на почистването – когато започнете с миенето на прозорци и голямото пролетно пране, не спирайте до тук. Продължете като почистите и диетата си, това ще ви помогне да тонизирате организма си и да подсигурите здравето си. Ето ви 5 лесни стъпки, с които да промените менюто си и да се заредите с енергия:

1. Намалете порциите си

През зимата прекарваме повече време вкъщи и в затворени пространства, което и предполага повече похапване на по-тежки и калорични храни. През пролетта, когато намалим количеството на дрехите и с наближаването на морския сезон се замисляме за теглото си и често установяваме, че сме напълнели. Достатъчно е просто да започнете да ядете по-малко, което предизвиква ускорение на метаболизма, а от там – намаляване на теглото и детоксикиране на организма.

2. Яжте пробиотици

Пробиотиците (добрите бактерии за храносмилателната система) имат особено значение през пролетта. Ако сте боледували през зимата, най-вероятно сте взимали антибиотици, които изчерпват запаса от пробиотици на тялото. Ако след зимата започнете да си ги набавяте, това ще стимулира храносмилателната система, за да работи по-добре. На пазара се предлагат продукти, обогатени с пробиотици.

3. Избирайте храни с всички цветове на дъгата


Пролетта идва с чудесния си избор на всевъзможни свежи плодове и зеленчуци. Един от най-добрите начини да изчистите диетата си е като добавите към менюто си храни с цветовете на дъгата, т.е. зеленчуци и плодове – това ще зареди тялото ви с витамини и антиоксиданти. Ще ви направи по-енергични, кожата ви – по-здрава и ще редуцира теглото ви.

4. Яжте си закуската

Факт – по-добре яжте 5 пъти на ден лека закуска, отколкото 3 пъти (или по-малко) голямо ядене. В междинните хапвания можете да ядете плодове или ядки. Пролетната диета не значи да престанете да ядете, а да избирате храни, полезни за тялото, които ще ви накарат да се чувствате и изглеждате по-добре.

5. Мотивирайте се за движение

По-леките летни дрехи трябва да ви мотивират да правите гимнастиката си по-често. Пролетта е много подходяща да учестите спортните си часове. Комбинацията от спорт и здравословно хранене е незаменима помощ за вашето тяло.


Ябълките помагат срещу рака на гърдата

Консумирането на ябълки помага да бъде преборен ракът на гърдата, показва изследване.

Американски учени направили опит върху мишки и установили, че приемането на екстракт от ябълка забавя растежа на аденокарцинома, злокачествен тумор на млечните жлези, който най-често причинява смърт от рак на гърдата. Колкото повече ябълки приемали мишките, толкова повече се забавял растежът на тумора, показва проучването, осъществено със съдействието на Американския институт за изследване на рака. При 81% от мишките, които не приемали ябълки, туморът нараснал бързо, а само при 57% от мишките, които приемали човешкия еквивалент на една ябълка на ден, болестта се разпространила. При мишките, които се хранели с еквивалента на шест ябълки на ден, туморите се разпространили само при 23%. Учните считат, че изследването показва важната роля на фитохимикалите, известни като флавоноиди, в хранителния режим заради силното им антиоксидантно действие в клетките на човешкото тяло. Ябълките са основен източник на флавоноиди, както и портокалите, гроздето, ягодите, сливите и бананите.

Прахообразният фон дьо тен

Фон дьо тенът, това малко чудо присъстващо във всеки дамски несесер, неизменна част от макиажа, която прави чудеса, сега вече съществува и във вид на пудра. До сега имахме възможност да ползваме течен вариант, но в горещините това създава известни неудобства. Ето защо, предстоящият сезон дамите ще бъдат облагодетелствани и ще им бъдат спестени куп неудобства и притеснения, относно това дали горещите слънчеви лъчи няма да допринесат за нежеланото разтичане на грима.

Именно за това, на прага на горещото лято, специалистите препоръчват употребата на прахообразен фон дьо тен, който вече е на пазара.

Идеята на този нов вид макиаж е да позволи на порите да дишат и в същото време добре да прикрива несъвършенствата на кожата ни. Той е с лека консистенция, подобно на пудрата, но с малко по-различен състав. Предимствата и начините на използване са следните:

- Първото предимство е, че можете да си спестите купуването на пудра, на практика фон дьо тенът изпълнява успешно и нейната роля.
- След като го нанесете на подготвено за грим лице, преминете към гримирането и на финала завършете с руж, визията ви е готова и перфектна, лесно и чудесно.
- Гледайте да нанасяте прахообразния макиаж със специално пухче, а това което трябва да направите след това е да махнете излишъка с пухкава четка за пудра, така по този начин можете да повторите нанасянето, ако не ви се струва задоволителен еднократния резултат.

И след като изтъкнахме всички предимства за ползването на прахообразен фон дьо тен, за да сме честни, редно е да изтъкнем и един негов незначителен недостатък. Единственото неудобство, което е възможно при използването му е, че
ще се наложи поне веднъж дневно да се освежи, т.е. веднъж дневно нанасяйте допълнително от прахообразния фон дьо тен, защото е възможно част от него да се абсорбира от кожата, а другата част да падне, разбираемо защо. Но на практика това не е невъзможно и като се има в предвид, че кожата ви ще се чувства добре, смятам не е проблем да го подсилим малко по някое време на деня. Носете го винаги с вас, той е удобен и компактен и няма да заеме много място от дамската ви чантичка.
Бъдете красиви!

Екзотичните модни тенденции

Всяка жена има в гардероба си тоалети, които пази и облича само и единствено за по-специални случаи. Добре де, хубаво, но колко са тези случаи в годината... 1,2 или 3? Нужно ли е стои една красива дреха през останалото време на тъмно в гардероба? Разбира се, че не. Имаме новина за вас, появата с блестящи дрехи на дневна светлина, вече не е проява на лош вкус. Единственото условие е да добавите само малко неофициални акценти и нещата си идват на място. Ето какво имаме в предвид, равни сандали, пластмасови гривни и дори дънки.

Така например блестящата туника, обличана само по клубно време, смело можете да съчетаете с дънки.
Към късата клош рокличка добавете няколко ежедневни гривни (цветни) и равни сандали и излезте да прекарате деня на вън.
Тесният сатенен панталон облечете с ефирна туника, сложете широк колан и мнооого гердани и се радвайте на слънчевия ден. Лесно е нали? Коланът е един прекрасен начин да направиш от официалната дреха ежедневно облекло, без да изглеждаш наконтена като за бал...
Официалното сако например можеш да комбинираш с обикновена блузка и дънки и пак да изглеждаш добре, а и да се чувстваш така.
Роклята или блуза с голи рамене комбинирай с един куп гривни и големи обеци, и така моментално я превръщаш в ежедневна.
На спортния топ сложи онова шалче, което до сега си носила само с риза и сако, допълни с обеци и гривна в подобен цвят.

Комбинациите са безброй много, от вас се иска само да вложите малко повече въображение и смелост, защото според модните критици щипка екзотика в летния ден ще ни накара да се почувстваме по-щастливи и желани от всякога... Закачливите етно мотиви, герданите тип хавайски, удобният равен сандал, кога ако не сега ще можете да експериментирате
с тях и то по начин, по който ще оползотворите всичките си дрехи в гардероба...?

Бъдете красиви и щастливи...

Игри с гримиране и преобличане

Децата обичат да се представят като други хора и игрите с гримиране и преобличане им позволяват да правят точно това. От сандъка с играчки до Интернет игрите това е любимо занимание за деца от всички възрасти.

Защо децата обичат да играят на преобличане?

Когато децата от предучилищна и ранна училищна възраст се преобличат като възрастни и играят роли на възрастни хора, те учат за света около тях и това им помага за тяхната собствена идентификация. Междувременно детето опитва да намери своя собствен път в живота. Тези игри им помагат временно да опитат нова идентичност.

Идеи за игри

Игрите с гримиране не трябва да бъдат сложни. В действителност много от малките деца са щастливи с маска направена от хартиена торбичка и ръкавици от чорапи. Прости костюми и неструктурирана свободна игра често са достатъчни, за да се забавляват и обучават с игрите с гримиране и преобличане. Колкото по-дълго децата се представят за някой друг, толкова по-дълго са щастливи.

Мама и татко за един ден

Децата се стремят да бъдат като възрастните. Позволете им да се разхождат с вашите обувки. Дайте им да си играят с вашите стари дрехи, шапки, обувки и бижута. Това е една добра възможност да се посмеете заедно. Създавайки нови изживявания с тях, вие създавате спомени за цял живот.

Преобличане като вълшебници

Децата обичат да се чувстват като в приказка. Вие може да купите костюм, бижута, грим и маски от магазините за парти аксесоари. Те предлагат и богат асортимент от колани, вратовръзки, магически крила, пръчки и други.

Преобличане като принцеси

Кой не обича да се чувства кралски? Аксесоари за принцеси могат да се закупят и он-лайн в редица сайтове, но също може да се направите на принцеса и с подръчни средства. Нужно ви е старо перде, пластмасова коронка или диадема и красив голям пръстен.

Няма коментари: