четвъртък, 18 ноември 2010 г.

Съвети за отслабване в лице

При някои жени и най-малкото качване на килограмите веднага се отразява на лицето им. Няколко съвета за избавяне от двойната брадичка или пухкавите бузки дава actualno.com.

По принцип жените с пълни лица изглеждат по-млади за възрастта си. С времето тяхното лице отслабва по естествен начин. Следователно – пълното лице остарява по-бавно и по него трудно можете да забележите признаците на старостта. Месестите бузи може и да са наследствена черта.

Как е възможно да се отслабне в областта на лицето без е необходимо да го третирате с пара или пък да легнете под скалпела на пластичния хирург?



Преди всичко намалете консумацията на захар и въглехидрати. Някои диетолози уверяват, че прекомерната им консумация способства за задържането на вода в организма, чието първо следствие е да се отрази на лицето ни. Откажете се от полуфабрикатите и включете в менюто си за деня продукти от пълнозърнесто брашно.

Намалете консумацията на сол. Задържането на водата в организма предизвиква отичане.

Постарайте се да приемате по-малко лекарства. Някои лекарствени препарати способстват задържането на вода в организма. Ако взимате лекарства по препоръка на личния си лекар, обсъдете този въпрос с него.

Използвайте козметически средства, за да създадете контур. Бронзираща пудра, чийто тон хармонира с оттенъка на кожата ви, може да замаскира подпухналостта на лицето ви. Пудрата трябва да се нанесе и в областта на шията под брадичката и по долната линия на челюстта.

Ще се удивите какви чудеса може да направи и една нова прическа! Забравете за прическите с букли и си направете подстрижка с неравен бретон. Стилистите препоръчват още прически с обем отгоре (така зрително се увеличава дължината на лицето) и падащи по страните коси.

Няма коментари: