събота, 11 септември 2010 г.

3-тото чудо в света се роди в България – 5-месечно бебе проговори

Бебенце на 5 месеца и 3 седмици проговори
Бебе на 5 месеца и 3 седмици извърши чудо – проговори! Бебенцето Емилия Райкова от столицата изрекла ясно и отчетливо „мама“ на слисаните си родители. Ден по-късно малката госпожица казала и „тата“.
Малко като се поопомнили от щастливия факт майката и бащата на Емилия се консултирали с педиатър, който първоначално помислил, че родителите си правят “гаргара” с него. Но те не го излъгали, а казали истината – бебето е феномен. Това казал и докторът по-късно. Родителите на малката Емилия Райкова обаче не искали да бъде тя притеснявана от медиите, ето защо нейното обществено достояние ще бъде чрез няколко подобни статии.
Майката Велислава Райкова искала детето й да израсне като другите, а не да се чувства различно. Точно тези хора по-късно се чувствали самотни през целия си живот.
Досега по света има регистри само 2-3 подобни случая – в САЩ и Япония. Специалисти твърдят, че е вследствие на наблюдаваната хиперактивност и емоционалност на малката Еми, ето защо трябва да бъде наблюдавано внимателно.
Дори журналистите не успели да се сдобият със снимки от майката, която категорично им отказала като дори ги помолила да не “раздухват” историята. Въпреки това те го направили не от любов към сензацията, а защото ставало дума за наистина уникален научен случай.

Няма коментари: