вторник, 5 октомври 2010 г.

23 начина да... прикриеш излишните килограми

Наближава специално събитие (тази събота вечер!) и за нищо на света не можеш да изглеждаш различно от безупречно? Времето, с което разполагаш обаче, е достатъчно единствено за тридневна паник-диета и няколко мъчителни часа фитнес наказания. Малко гадничко, нали? Вместо това си сипи едно капучино, отпусни се и прочети тези идеи.

1. Хапвай си плодове и зеленчуци по девет пъти на ден. Това е начинът да убиеш с един куршум два заека: поемаш по-малко калории и възспираш нуждите си от разни глезотийки като бисквитки, газирани напитки и шоколад. И ние ги обичаме, но това е по-добрият начин да подхраниш косата, кожата и самочувствието си и да заблестиш!

2. Носи черно, черно и пак черно. Без коментар!

3. Спи върху две възглавници. Ако възглавницата ти е прекалено ниска, течностите се струпват около очите ти и се подуваш. Повдигни главата си и магически премахни подпухването всяка сутрин.

4. Подчертай скулите си с леки бляскави слоеве руж около лицето или се спри на секси (удължаващ лицето) бретон.

5. Насочи вниманието страни от проблемните си зони със страхотни обувки, очила или красиви аксесоари.

6. Едри гърди и бедра? Спри се на рокля с V-образно деколте и коланче. Както коланът, така и деколтето насочват вниманието към кръшната ти талия.

7. Избягвай едрите щампи. Пищните форми е добре да бъдат прикрити под щампа с дребни принтове на тъмен фон, за да прикрият дефектите.

8. Открий своя размер. Размерите се различават от марка до марка. И това, че част от дрехите ти са номер 44 изобщо не означава, че същото се отнася и за парцалките с друг етикет. Ако размер 46 ти стои по-добре и в него изглеждаш по-секси, значи трябва да избереш по-големия.

9. Довери се на височините. Обувките на ток наистина издължават фигурата и изглеждаш много по-стройна. Вземи пример от Джесика Симпсън, която в името на красотата, редовно разхожда 12-сантиметровите си токчета.

10. Отрежи солта от менюто си. Високият прием на солени храни ще причини задържане на вода в организма.

11. Купи си магическо бельо. Какво ли не измислят хората? Оказа се, че съществува дори безшевно бельо, което видимо прави фигурата по-слаба и прикрива дефектите. И дори Дрю Баримор и Кейт Бланшет са му гласували доверието си.

12. Впитите панталони наистина издължават фигурата. Особено, ако са в тъмен цвят. Най-добрата дължина е до средата на тока на обувката ти.

13. Не бъди небрежна с прическата си. Когато връзваш косата си на конска опашка, никога не я стягай прекалено много назад и не опъвай косата. Така лицето ти изглежда по-закръглено. По-добре увеличи обема на прическата си в горната й част, за да изглежда по-фино лицето ти.

14. Избирай сутиените си според случая. И то много грижливо. Това ти осигурява страхотна поддръжка независимо от естествените ежемесечни промени в деколтето. Сама ще се изненадаш колко важно е бельото за цялостната ти визия.

15. Бронзантните продукти на помощ. Нанеси блестящи частици под скулите в посока към слепоочията и по дължината на нослето. Eфектът е, че прави лицето ти по-слабо.

16. Наблегни на любимите си принадлежности. Ако имаш красиво лице и деколте, но не си достатъчно доволна от талията си например, избери дрешка с голи рамене. Така ще предизвикаш вниманието точно, където трябва.

17. Подбери аксесоарите си и ги намести върху частите от тялото си, които искаш да прикриеш. Ако имаш едър ханш например, носи плик чанта в ръка. Ако искаш да балансираш добре налятия си бюст, се спри на чанта, която минава през врата и стига до талията.

18. Искаш да изглеждаш по-висока? Насочи се към вертикалните райета. Те създават зрителна илюзия за по-стройна фигура.

19. Сприятели се с изкуствения тен. По-тъмната кожа винаги прави силуета по-слаб. Концентрирай се над проблемните области – бедра, коремче и дупе. Ако нямаш време да правиш тен естествено, просто намажи еднакви количества течен автобронзант и овлажняващ лосион за тяло върху всички части от тялото, които са на показ – ръце, крака, деколте...

20. Ако проблемните области са от кръста надолу, за нищо на света не обувай светли панталони. Придържай се към черното и тъмните цветове. Ако харесваш краката си, но си по-едра в областта на ханша, късата разширяваща се надолу рокля е просто създадена за теб.

21. Избягвай късите прически, ако имаш закръглено лице. Дължината до раменете е най-привлекателна за мацки като теб.

22. Просто правило: носи поли и рокли вместо панталони, ако дупето ти е малко по-едрогабаритно. В тях ще изглеждаш много по-добре.

23. И... хайде, зеле-е-е! Ето как да застанеш за снимка: частично се обърни към апарата с едното краче пред другото, задръж ръцете си леко встрани от тялото (за да не се удебеляват в горната си част) и леко повдигни глава, за да елиминираш дори загатването за двойна брадичка.

Няма коментари: