събота, 21 август 2010 г.

НЛО - Палеоконтакти. НЛО в картините (част 4)

Oбекти, напомнящи НЛО, според съвременните представи, се срещат твърде често в изобразителното изкуство. Ярък пример за това е един гоблен, намиращ се в базилика в Бургундия, Франция. Гобленът е изработен през 1330 година. Подобен обект се вижда и в друг гоблен - "The "Magnificent" (изработен през 14-ти век), намиращ се в същата базилика.


  

На друго, доста странно изображение - фреската "The crucifixion" ("Разпятие"), намираща се над олтара в манастира "Visoki Descani" в Косово, която е изработена около 1350 година (също през 14-ти век), се виждат два обекта, приличащи на НЛО, които сякаш се преследват.



  

Човекът в "преследвания" обект, този в дясната част на фреската, е извърнал глава назад и се взира обезпокоен в "преследвщия" го обект. Ръцете на човека, намиращ се в "преследващия" обект, този в лявата част на фреската, сякаш са разположени върху пулт за управление. На картината на Паоло Учело (1396-1475 г.) със заглавие "La Tebaide", се вижда подобен обект. На платното, той е изобразен в дясно, близо до разпънатия Исус Христос и прилича изумително на НЛО, както се изобразява в наши дни. Картината се намира във Флоренция.


Дисковиден обект, отправящ светлинен лъч към главата на Богородица, се вижда и в картината на художника Карло Кривели "Благовещение" ("The Announciation"). Тя е нарисувана през 1486 година и е изложена в Националната Лондонска Галерия.


Цяла армада Неидентифицирани Летящи Обекти (НЛО) са изобразени на картината "The Miracle of the Snow", нарисувана от художника Мазолино да Паникале (1383-1440 год.).

На друга картина "The Madonna with Saint Giovannino", създадена през 15-ти век от художника Доменико Гирландайо и изложена в "Palazzo Vecchio" във Флоренция, се вижда невероятно изображение на НЛО.

  

В дясно, над рамото на Богородица, е нарисуван мъж и кучето му, гледащи нагоре към дискообразен обект. Това са само част от изображенията на НЛО в средновековни картини. Но изображения на НЛО се срещат не само в европейското изобразително изкуство. Такива изображения се срещат и в древни санскритски текстове, във фрески на египетски храмове и на още много други места. Вероятно тези изображения, както и много други факти, говорят косвено за посещения на същества от други светове.

Няма коментари: