събота, 21 август 2010 г.

Красивите тайни на супермоделите

Джери, Хелена, Наоми, Клаудия, Кристи, Синди, Линда, Ел и Кейт – не е нужно да споменаваме фамилиите. Всички познаваме момичетата, които промениха образа на моделите от притурка към закачалки и рок звезди в многонационална институция, по-известна от продуктите и дизайнерите, които популяризира.

Клаудия ШифърСледващото поколение продължава традицията – Либърти Рос, Джоди Кид, Катрин Хърли и Софи Дал – фамилиите са предимство и добавят думата „супер“ към супермодел.

Освен това те умело показват как невероятната красота е постижима за всяка жена с кредитна карта.


Ясно е, че тези момичета изглеждат зашеметяващо, но красотата и модният им режим са невероятно реалистични и достъпни. Помолих някои от световните бивши и настоящи топмодели да обяснят какво действа и какво не, както и да ми помогнат да разбуля мистерията около тях.

Фиона, Катрин, Хелена Кристенсен и много други от любимите ни супермодели разкриват търговски тайни, дават съвети за красота, стил и отношение, за да ни въведат в изкуството да изглеждаме невероятно по всяко време, без да даваме вид, че сме похарчили и минутка за това.

Красивите тайни на супермоделите - Лице

Едно от първите неща, които моделът научава от гримьорите и дерматолозите, е никога да не предполага, че скъпите продукти непременно трябва да са по-добри от евтините. Малка, но скъпа стъклена кутийка крем със специална съставка (която вероятно изобщо не е специална) може и да изглежда по-надеждна от обикновената пластмасова, но ако прочетете съдържанието, ще откриете забележителни прилики.

И така, най-скъпите продукти на света не винаги са най-добрите, но е важно да бъдете проницателни и да купувате онези, подходящи за вашия тип кожа.

„Аз редовно овлажнявам кожата си, особено когато пътувам, но нямам предпочитания към специална марка. Обичам да пробвам продукти от малки интересни магазини, защото ухаят прекрасно и имат страхотна консистенция. Купувам това, което ми хареса на момента. Не е нужно да е скъпо.“
Хелена Кристенсен

Съвет: За спешно прикриване на пъпки натопете тампон със стягащ лосион или алкохол, без значение дали е парфюм, джин или нормално антисептично средство. После нанесете коректор, който не е нито твърде сух, нито твърде мазен, и накрая пудра.
Синди Крауфорд

Едва ли има жена, която да не осъзнава ползите от пиенето на два литра вода дневно. Но идеята за изпиването на голяма бутилка може да изглежда обезкуражаваща и непрактична.

Съвет: Купете четири бутилки минерална вода от половин литър и ги сложете на удобни места – на бюрото, върху кухненския плот, в чантата, в колата, до телевизора и леглото. Отпивайте по глътка, щом видите бутилка. Така два литра вода на ден няма да изглеждат толкова страшно.

Красивите тайни на супермоделите – Неостаряващи хитрини за грима

Повечето супермодели предпочитат да не слагат грим, когато не са на работа. Това дава време на кожата им да диша и да почива. Слънчеви очила и малко балсам на устните вършат работа за излизане до супермаркета.

Съвет: Винаги оскубвайте веждите си по посока на растежа на косъма, като същевременно опъвате кожата. Началото на веждата трябва да се равнява с вътрешния ъгъл на окото. Първата част, водеща до извивката, трябва да е най-дълга, а краят на веждата – най-къс.

Съвет: Сменете спиралата, когато се изсуши или сгъсти. Всеки път когато я използвате, в тубичката влиза въздух и затова спиралата е по-нетрайна от останалите продукти.

Десет правила за вечерна красота
  • Хелена КристенсенЛесно е да се увлечете и да се гримирате „според настроението“, без да се замисляте. Но с дръзкия изразителен вечерен грим можете да заприличате на чучело, ако не спазвате следните прости правила:
  • Съобразете вечерните цветове с тези, които ползвате през деня, но ги подсилете.
  • Акцентирайте върху устните или очите, но не и върху двете – ще изглежда претруфено.
  • Използвайте лепкава основа (праймър) под основата, за да държи грима през цялата вечер.
  • Не бъркайте блясък с лъскавина. Нанесете продукти против лъскавина под грима в проблемните области.
  • Помислете какво може да бъде осветлението, за да не се окажете неподготвени.
  • Използвайте водоустойчива спирала и фиксатор за червило, ако очаквате да ви целуват.
  • Използвайте сенки с отблясъци, за да улавят светлината.
  • Ако сте поставили акцент върху очите, запомнете, че е важно плавното преливане – не трябва да има резки линии.
  • Ако имате загар, не слагайте тежък грим, особено прахообразен руж.
  • Не вземайте цялата си чантичка с гримове. Използвайте мултифункционални компактни продукти.
Кейт Мос

Красивите тайни на супермоделите – Прическата на успеха

Косата ни е начин на изразяване така, както дрехите и гримът. Но е някак си по-важна. Прекрасната прическа ни дава невероятна увереност, а лошата ни кара да се чувстваме зле.

Тайните на блестящата коса
  • Наоми КембълВинаги използвайте шампоан и балсам, подходящи за вашия тип коса.
  • Не щадете пари за хубав шампоан.
  • Използвайте хладка вода, когато нанасяте шампоана върху косата.
  • Попивайте, а не търкайте косата, когато я изсушавате с кърпа, защото това прави къдравата коса още по-къдрава и уврежда тънката.
  • Не решете мокра коса с четка. Разрешете я с гребен с редки зъби.
  • Когато използвате сешоар, той не трябва да е с много гореща струя. Отнасяйте се към косата си, сякаш е от шифон.
  • Не решете косата вечер. Това я изтощава.
  • За да подсилите ефекта на балсама, нанесете го с гребен, като започвате от долу на горе. Оставете да подейства за около 30 секунди, след което изплакнете обилно.
  • Използвайте точния продукт в точното време. Стилизиращият крем са нанася върху косата, преди да се използват нагорещяващи уреди; мусът се слага преди изсушаване със сешоар за плътност и обем; сгъстяващи лосиони се използват за стилизиране и оформяне, а серумите подчертават къдриците и овлажняват сухите краища.
  • Използвайте само един стилизиращ продукт. Комбинацията от серум, мус и лак за коса само ще я сплескат, тя ще се втвърди и няма да има блясък.

Няма коментари: