събота, 21 август 2010 г.

Красота Експрес

Красотата е в дисхармония с бързината. Но времето лети като светкавица и нанася непоправими щети на визията. Красота за минути се постига трудно, особено, ако се налага да прикриете недостатъци или бързате за важна среща.
9665_0.jpg
Сплескана коса, подпухнали очи, неравномерен тен, а имате важна среща? Вместо да изпадате в паника, да я отлагате или да закъснявате – вземете се в ръце! Качете се в някой от вагоните на “Красота Експрес” и действайте:

Имате неравности по кожата? Изравнете ги!
Премахването на пласта от мъртви кожни клетки, които отнемат блясъка на лицето, е най-лесният начин кожата ви да светне и да се почувствате по-самоуверена.

9665_1.jpgНаплискване на лицето със студена вода също е идеален начин за възстановяване.

Започнете да масажирате лицето и шията си с ексфолиант, като натискате с пръсти. Изплакнете обилно със студена вода и деликатно забършете с кърпа за лице.

Имате пъпки? Прикрийте ги!
Почистете проблемните места с памук и антибактериален лосион. Намажете с матиращ продукт или гел, за да отстраните излишната мазнина.

Нанесете коректор с цвета на лицето и напълно сух като консистенция, а не кремообразен, и го поставете точно в средата на пъпката. С четчица или със средния пръст избършете излишното количество. Важно: Крие се пъпката, а не мястото около нея!

Очите ви са подпухнали? Освежете ги!
Направете си мини масаж за лимфен дренаж, за да попречите на задържането на течности.

Със средния пръст потупвайте кожата около очите с кръгови движения, после легнете и поставете върху тях памучни тампони, потопени в розова вода.
Опитайте също с влажни пакетчета чай от лайка, престояли във фризера. Пийте много вода, тъй като дехидратацията прави очите още по-подпухнали.
 
Как да се гримирате за минути? С експресен грим!

9665_2.jpgКосата ви е сплескана? Придайте й обем!
Опитайте експресно изсушаване със сешоар. Напръскайте леко косата си с вода, после добавете пяна за повдигане на корените – това веднага ще й придаде плътност и обем. Започнете изсушаването от корените, като повдигате косата нагоре.

После я пригладете така, както я носите, с четка от естествен косъм, за да й придадете допълнителен блясък. Накрая я разрошете с пръсти до постигане на стилна и ефектна прическа.


“Красота Експрес” към леглото

След като се върнете от работа, преоблечете се в удобни дрехи и почистете грима с подходящ козметичен продукт.

Легнете на твърда повърхност, повдигнете краката с 1-2 възглавници и се отпуснете.

Постарайте се да не мислите за нищо. На очите си сложете топъл компрес с лайка или липов цвят и покрийте лицето с хавлиена кърпа.

След тази кратка почивка станете. Почистете отново лицето с памучен тампон и тонизиращо средство (тоалетно мляко, лосион). Срешете косата си, направете лек масаж на скалпа и отново срешете. Нанесете нощния и крема си за очи.

Масажирайте първо долните клепачи от носа към слепоочията, а след това горните клепачи в посока нагоре и встрани към челото и слепоочията. Масажирайте веждите и челото с пощипване.

Накрая се настанете удобно в спалния вагон на “Красота Експрес” и се отдайте на пълноценен сън. Той е разковничето за младост и красота.

Няма коментари: