понеделник, 27 септември 2010 г.

На Земята са забелязани пришълци от бъдещето

На Земята са забелязани пришълци от бъдещето
На Земята са забелязани пришълци от бъдещето. Двама от „гостите“ сами признали, че са пристигнали от бъдещето. Един е под подозрение…

ЧУДАКЪТ ОТ СТАРАТА ЛЮБИТЕЛСКА СНИМКА

Рядка фотография от музея Bralorne Pioneer Museum в канадската провинция на Британска Колумбия взривила Интернет. От началото на май броят на коментарите по нея са приблизително към половин милион. И това само за месец след откритието на снимката от любознателни граждани.
Оригиналът на снимката, станала едва ли не най-тиражираната в света, е изложен в сайта на музея като експонат на виртуалната изложба „Their Past Lives Here“ („Тяхното минало живее сега“). Но какво е изобразено на нея? Събитието, запечатано на нея, е предполагаемо от 1941 година – откриването на провинциален мост (South Fork Bridge), който бил построен на мястото на отмитият от наводнение. Сред тълпата стои млад човек. Именно той привлича вниманието на интернетобществото. Със своя необичаен вид… По-голяма част от посетителите на сайта решили, че този младеж явно не е от времето, в което са околните… а от бъдещето! И подчертават прическата му, фланелка с напечатана емблема, пуловер с модна кройка, портативна фотокамера и слънчеви очила, модел XXI век. Извинявайте, но приблизително преди 70 години в Канада не може да е имало нищо подобно.
На Земята са забелязани пришълци от бъдещето
Младежът с тъмните очила е предизвикал подозрение сред милиони интернет ползватели. Скептиците смятат, че камерата му може да си е напълно древна.
Снимката била разгледана от експерти. Подложили я на компютърен анализ, който сравнява фона и позволява да се изясни дали не е приложен Фотошоп. Следи от обработка не са открити, т.е. „чуждото тяло“ е истинско! И този млад човек действително се е намирал сред тълпата по време на снимката. Което, според мнението на ентусиастите, свидетелства само за едно: пътешествията във времето са възможни! А това ги въодушевява.
Докато едните разсъждавали на каква машина е пристигнал гостът, от приблизително коя година и главното защо, другите изразявали съмнения. Недоверчивите скептици започнали да разглеждат младежа под лупа, опитвайки се все пак да открият съответствени признаци, отнасящи го към 1940 г. Фотоапарат? Фирма „Кодак“ например, вече е била пуснала достатъчно портативни модели – сгъваеми, на които обектива се движел на хармоника. Изглежда, в ръцете на „пътешественика“ има нещо подобно. Но какво конкретно – не се вижда. Пуловерът би могъл да бъде изплетен от майката или бабата. По онова време мнозина плетяли. Да се оцени кройката доколко е съвременна, пак е трудно. Целият силует не се вижда.
Слънчевите очила… Разбира се, мъжете преди 70 години почти не са ги носили. А ако са ги носели, не са били такива. Погледнете останалите в тълпата, няма нито един човек с тъмни очила! Но самият модел на очилата… У „заподозряния“ те са с кожени накладки на дъгите – с триъгълни елементи, прикриващи очите от вятъра и странични лъчи. Специалистите уверяват, че подобни конструкции вече имало в края на 30-те години при алпинистите. Освен това алпинистите уважавали и плетените пуловери.
Непреодолима трудност предизвикала фланелката – явно памучна и с отпечатана емблема. Аналог по онова време не е открит. Имало е само пуловери, отново плетени и с пришити емблеми.
И така: от всички, които са видели тайнствената снимка и са откликнали по форумите, около 60 % мислят, че младежът е от бъдещето. Около 20 % не виждат в нея нищо свръхестествено. Въпреки, че признават, че заподозреният изглежда чудак. Останалите не знаят какво да мислят.

АЗ СЪМ ОТ 2256 ГОДИНА

През декември 2002 година агенти на ФБР арестували в Ню Йорк 44-годишен мъж по подозрение в мошеничество. Играел на борсата и получавал външна информация. Тоест, сключил престъпен договор с мениджъри на компании, търгуващи с акции, получавал от тях сведения и благодарение на тях имал голям финансов успех. Имайки „начален капитал“ всичко 800 долара, заподозряният за две седмици заработил към 350 милиона! Извършил 126 сделки, доста рисковани, но затова пък оказали се невероятно доходоносни. Именно и това предизвикало подозрението на Комисията за пазара на ценни книжа в САЩ (SEC).
Арестуваният се казвал Ендрю Карлсин (Andrew Carlssin). Той отхвърлил обвиненията за престъпен сговор. И разказал, че работи сам. А информацията получавал от… бъдещето! Откъдето самият той бил пристигнал при нас на машина на времето… Стартирал през 2256 година.
На Земята са забелязани пришълци от бъдещето
Такава е накратко историята на „милионера на бъдещето“, която за първи път се появила в средата на март 2003 г. За него писал таблоидът Weekly World News (WWN). И даже цитирал думите на един от следователите. Същият казал, че не вярва в баснята за машината на времето. Но опитите му да намери данни за човек на име Ендрю Карлсин не се увенчали с успех. Нямало никаква информация за това, че той е съществувал до декември 2002 година…
По-нататък историята попаднала в новинарския портал на Yahoo. И тръгнала да се разхожда по хилядите сайтове и блогове без вече да се споменава за първоизточника. Многобройните форуми се изпъстрили с отзиви. В това число и от брокери на Уолстрийт. Същината се свеждала до това, че дори да е използвал външна информация, е нереално да забогатее толкова. Значи Карлсин не лъже, че е дошъл от бъдещето!
По-скоро изглежда, че WWN просто е измислил цялата тази история. Между другото, с подобни шегички изданието е известно. Но повярвалите в реалния Ендрю Карлсин не знаели за това и смятали за първоизточник новинарските сайтове.
Историята между другото продължава. Но WWN вече няма никакво отношение към нея. Някой друг разказва, че за арестувания внесли един милион долара гаранция. Той излязъл от затвора и естествено изчезнал. И днес, няма да повярвате, се крие в Канада – в същата тази провинция, в която на снимката попаднал „младежът от бъдещето“!
И още нещо странно: на сайта на Weekly World News не останала и следа от Ендрю Карлсин. Няма и на Yahoo News. Всички подробности останали само върху копия. А това поражда страшно подозрение: нима таблоида е лъгал? Може би…

А АЗ СЪМ ОТ 2036-та!

Името на Джон Титор (John Titor) е известно от 2 ноември 2000 година. Тогава той за първи път се появил на Time Travel Institute – форум на ентусиасти и теоретици за пътешествия във времето. Влезнал под ника TimeTravel_0 и писал до март 2001 година… След това изчезнал.
Джон съобщавал, че през 2000 година той пътувал. И спрял да се види с роднини по пътя към „дома“ в 2036 г!
На Земята са забелязани пришълци от бъдещето
Джон Титор понякога допълвал постовете си в Интернет със снимки. Ето неговата машина на времето (военен образец)...
Титор се представил като американски войник, участващ във военен проект за преместване във времето. Разказал, че бил изпратен в 1975 година за компютър IBM 5100. Трябвало им в бъдещето за разшифровка на компютърни кодове, защото поддържал програмните езици APL и BASIC. Машината на времето на Титор е военен образец. Отначало е била поставена на Chevrolet Corvette модел 1967 г, а след това на джип от 1987 година.
„Американският войник“ пускал в постовете си физически термини, касаещи пътешествията във времето и отговарял на въпроси. Съобщавал какво знаменателно се е случвало в преживяното от него вече бъдеще. „Спомнил“ си, че през 2004 г. в САЩ започнала гражданска война, която завършила със световна ядрена война. През 2015 г. Русия започнала атака и победила всички, включително Евросъюза и Китай. След това настъпил мир. А вместо САЩ се появила АФИ – Американска Федерална Империя.
Сякаш Джон се изложил на сто процента. Но тези, които повярвали в „извънвремевият“ му произход, оправдават дори такива лъжи. Извинете, нов времеви линии има много. В тази, която е свързана с Джон, събитията се развивали именно така, както той разказвал. Просто ние сме тръгнали по друга линия.
А сведенията на пътешественика за IBM 5100 се оказали точни. Експертите потвърждават: подробностите за машината, които съобщил Титор през 2000 г. са станали известни едва през 2007 г. Това укрепва позициите на „войника“. А ги разрушава това, че той необмислено съобщава, че през 2036 г. фотоапаратите не са цифрови, а лентови.
Въпреки това хиляди интернет потребители са вярвали на Титор, когато си пишели с него. Мнозина вярват и досега. А защо не? Наистина е пълно с хора, на които им се иска пътешествията във времето да станат реалност.
На Земята са забелязани пришълци от бъдещето
...а ето и инструкцията за експлоатацията и от 2034 година
separator
Ако

Няма коментари: