сряда, 22 септември 2010 г.

Не поддържайте връзка, която се крепи на компромиси

Какво прави една жена, когато разбере, че вече не е желана? Ами плаче и с времето забравя. А ако тя не желае вече мъжа до себе си? Струва ли си да продължава да се среща с човек, който вече не обича, а напротив - срещите с него само я натоварват?
Поддържането на компромисна връзка не е решение, а напразно пилеене на време и късане на нерви.

За решителните жени подобна ситуация въобще не е проблем. Те директно заявяват "Връзката ни приключи" и веднага се разделят с мъжа. Покъртителните сцени и дори сълзи на бившия не променят решението й да си тръгне.

Докато на състрадателните и сърдечни жени им е много тежко да причинят страдание на човек, с когото ги е свързвала любов.

Когато чувствата към вашия партньор са си отишли направете така, че инициативата за раздялата да поеме мъжът, съветват психолози. Ако не сте в състояние да действате решително, преустройте отношенията си така, че вашият партньор сам да пожелае да скъсате.

Мъжете обичат изплъзващите им се жени. Затова скрийте своята студенина зад фалшива натрапчивост. Колкото повече се правите на заинтересувана от него и увисвате на шията му, толкова по-вероятно е да предизвикате у него раздразнение и охлаждане.

Всеки си има ахилесова пета - целете се в нея.
Провокирайте скъперника към безсмислено харчене на пари.
Изисквайте от любителя на чашката да води трезв и природосъобразен живот. Работохолика влачете по купони, екскурзии и театри.

Тогава ще се увеличат многократно шансовете ви да чуете:
"Явно с теб сме твърде различни. По-добре да се разделим."

Ако вие желаете да се разделите, а той е готов да изтърпи всичко само и само да остане с вас, преследва ви със своето внимание и ви тероризира с горещи чувства, лесно ще ви писне. Казвате, че сте решили категорично да скъсате.

В отговор влюбеният мъж може да излезе със заплаха да се самоубие. Не се поддавайте, колкото и убедително да ви звучат неговите думи. В 99 от 100 случая това са празни приказки.

Най-вероятно напуснатият скоро ще се утеши в обятията на друга. В най-лошия случай ще ви преследва още известно време, но един прекрасен ден ще се окажете абсолютно свободна от досадното му внимание.

Прекратяването на отношенията трябва да стане по възможно най-безболезнения и за двамата начин. Трудно е да бъдеш едновременно твърд и внимателен, но не невъзможно.

Първо опитайте с приятелски, спокоен разговор - обсъдете нещата, обещайте си да останете приятели.


Ако не се получи, действайте рязко.

Ако едно дърво не дава плод, тъй като е изсъхнало или увредено, защо да го държите в градината? Не е ли по-добре да го отрежете и засадите ново?

Няма коментари: