сряда, 22 септември 2010 г.

Той се нуждае от пространство

Усещаш, че го задушаваш. След време дори ти казва, че се чувства притиснат и не може да диша.

Той се нуждае от пространство

Пространството: Къде е границата? Всъщност никой не знае дали граница съществува в отношенията между влюбените. Крайната граница може да бъдат твоите мечти или неговите мечти. Или пък каквото и да се намира извън пространството. Пространството е крайна граница, само защото не знаем какво се случва извън него, или пък след това. Всъщност всичко зависи от това как се възприемат нещата.

Той се нуждае от пространство Разбира се, границата е и мъжкото„аз”. Част е от това да бъдат мъже. Според повечето обвързани мъже най-неприятното в една връзка е нарушаването на личното пространство, безскрупулното инвазиране, ако може така да го наречем. Много често, ние „нежната” половинка наричаме това желание у другата страна „егоизъм”  или пък „аз не съм на първо място”.

Как, обаче ние да разберем дали нашият мъж има нужда от лично пространство или пък е наистина е егоист?

Неполучени съобщения или пък отхвърлени разговори

SMS-ите са най-великото изобретение след печатарството. Могат да те накарат да чувстваш неудобната тематика, като приятна тема за комуникиране, колкото и гадно да изглежда. По-лесно е да кажем какво ни мъчи с SMS, отколкото очи в очи. Лошото е, обаче, че се случва да прекаляваме с тях и в крайна сметка излиза, че следим половинката.

А те мразят да се чувстват контролирани, пък и честно казано имат право, ние не сме и не трябва да бъде майки. Не бива да ги опитомяваме. 

Този тип поведение не води до контрол, а до очебийна несигурност, което дразни. И с право! Все пак, ако нас ни преследваха така, щяхме да се борим. Винаги е по-интересно, когато двойката е съставена от две личности.

Избира собствените си приятели... отново

Няма причина за драми.

Просто защото искат да прекарат известно време с приятели не означава, че не искат да са с нас. Това усещане, обаче, не ни води към идеята да не се виждаме със собствените си приятели или пък да се чувстваме виновни, докато го правим, нали?

Той се нуждае от пространство

Той не прави планове

Когато си харесаме някого, не отлагаме плановете. В един филм, прането заедно беше метафора на любовта, пък и буквално това е един от важните моменти в една връзка. Нали най-важното е да можеш да переш с него? Често обаче въпроси от типа: Кога ще вечеряме следващата седмица? или Искаш ли де отскочим някъде за уикенда? или пък съждения от тип: през лятото е супер в Турция, трябва да отидем са плашещи за един мъж в началото на най-прекрасната връзка. Започнете с малки неща, като например не кога, а какъв да е ресторантът следващия път. Ако пък живеете заедно, опитайте с кърпите за хранене.

В един идеален свят, нашите връзки ще съществуват между онези перфектни граници, в които ще прекарваме точно толкова време, колкото да не изгубим аз-овете си един в друг. Има много връзки, които съществуват точно в обратната страна, несъвместими с логиката отношения. Истината е, че когато мъжете са с Нея искат да прекарват повече време с партньорката, но са объркани и не знаят кое точно време трябва да изберат.

Няма коментари: