неделя, 17 октомври 2010 г.

Знам какво си мислиш

Партньорът ви може да чете мислите ви. Понякога е нужно само да си помислите за него и той ви се обажда по телефона или пък все се случва така че да си мислите едно мислите едно и също. Това не е плод на въображението ви. Между някои двойки съществува толкова добра настройка, че мозъците им работят в синхрон.
Авторите на проучване от университета на Сидни говорят за "шесто чувство", след като са регистрирали идентични модели на мозъчна активност при доброволци, които с течение на времето са станали много близки. Специалистите описват тези партньори като "физиологично подредени". Това означава, че те са стигнали до състояние, в което нервните им системи работят в синхрон и всеки един от двамата "чете" мислите и емоциите на другия.
Психолозите отдавна знаят, че някои хора се научават да мислят като партньорите си и обикновено знаят какво ще каже половинката им. Настоящето изследване обаче стига по-надълбоко, анализирайки дейността на нервната система. Авторите на проучването вярват, че то ще помогне за по-доброто разбиране на поведението на двойки, близки приятели и членове на семейството.

Няма коментари: