неделя, 17 октомври 2010 г.

От какво се дразнят различните зодии - II част

ВЕЗНИ
Вие сте нерешителни и затова ви е трудно да изберете един определен начин за решаване на даден проблем: ами, ако това не е най-добрият начин? Освен това вие се стараете да сте честен с всички и когато виждате несправедливост, това ви угнетява. Помнете, че животът е несправедлив, и вие не сте в състояние да унищожите цялото зло в света, каквото и да направите. Вместо да се терзаете, сблъсквайки се с несправедливост, насочете енергията си съм решаването на проблеми, с които можете да се справите реално. Скоро ще почувствате, че се освобождавате от нерешителността си и душевните си преживявания, ще усетите, че сте полезни и ще престанете да се разстройвате от ситуации, които не можете да промените.
СКОРПИОН
Вашата страст е да сте началник и да контролирате всичко. Затова се ядосвате, когато другите правят нещата не така, както вие смятате за необходимо. Заставете себе си да разберете, че вие не сте единствен в този свят. Има и други, всеки със своето „Аз“, със свои желания, възгледи. Ако съумеете да направите това, ще видите, че хората с по-голямо желание ще се вслушват във вашето мнение, ако сте по-малко взискателни, по-любезни и търпими.
СТРЕЛЕЦ
Вие често се стремите да свършите всичката работа на света, а когато това не ви се удава, изпадате в гняв или униние. При това сте прекалено честни и откровени: нерядко казвате неща, които разстройват другите. Претегляйте думите си, преди да кажете нещо. Могат просто да не ви разберат, ако сте резки и откровени. Ако видите, че сте разстроили някого, постарайте се да поправите ситуацията. Освен това не се стремете да решите всички проблеми: това още никой не е успял да стори.
КОЗИРОГ
Вие сте амбициозни, решителни и умеете да се концентрирате върху конкретен проблем. Но заедно с всички тези достойнства, сте в състояние да изпадате в униние, ако нещо не се получава. Проблемът не се решава, настроението ви се разваля – и така влизате в затворен кръг, докато сами не си докарате стреса. Научете се да се радвате на дребните радости, те ще ви отвлекат за известно време от проблемите, ще ви помогнат да се освободите от напрежението. Най-добре се заемете с някаква любима дейност.
ВОДОЛЕЙ
Вие сте човек с непредсказуем и независим характер. Постъпвате под влияние на моментното си настроение или случайна мисъл, не умеете да планирате живота си, което неизбежно ви довежда прави раздразнителни. Направете свое правилото преди да решавате нещо, да се посъветвате с други хора. Това може да предотврати много ваши грешни действия. Постарайте се да примирите своята склонност към независимост и необходимостта да сътрудничите и да се подчинявате на други хора. Ако се опитвате да правите всичко сами, стресът е неизбежен.
РИБИ
Вие твърде силно преживявате чуждите проблеми, а и самите вие сте лесно раними.Предъвквате нанесените ви дребни обиди, което ви хвърля в мрачно нервно състояние. Често се стараете да угодите на другите, те виждат това и започват да ви използват, да говорят грубо с вас. Това ви изнервя. Не се старайте да угодите на всички. Няма нищо егоистично в това да реализирате желанията и потребностите си, а не само проблемите на околните. Учете се да не приемате всичко близко до сърцето. Запомнете, че ако сами не се погрижите за себе си, другите също няма да го направят.

Няма коментари: