неделя, 17 октомври 2010 г.

Как действат чакрите

Повечето хора изразходват своята енергия заради проблемите, свързаните с първа, втора и трета чакри. Те разбира се, дори не осъзнават тази пряка връзка!
Не случайно повечето болести се появяват вследствие загуба на енергия от тези три чакри. Дори когато една болест се е развила в горната част на тялото, например сърдечно-съдово заболяване или рак на гърдата, енергийният й произход, обикновено може да бъде проследен до модели на стрес, свързани с долните три чакри, каквито са тези на брака, любовните връзки, семейството и работата.
Емоции като ярост и гняв „ни удрят" физически от кръста надолу, докато чувство като неизявената тъга е свързва със заболяване от кръста нагоре. Така например главната причина за бучките и рака на гърдата е чувството на неудовлетвореност, заради упреци към себе си по време на кърменето. Но кърменето е свързано с взаимоотношенията, а те са въпрос главно на първата и втората чакра. По такъв начин, няколко чакри - ако не всички - могат да ни помогнат да разберем напълно защо даден човек се е разболял.
От всички енергии, които протичат през тялото ни, най-сложна е енергията на първата чакра, тъй като тя е основата, или „коренът” на нашата енергийна система.

Няма коментари: