неделя, 17 октомври 2010 г.

Шокиращи сексуални ритуали

При много народи сексът е бил свързан с определени ритуали и обичаи, някои от които съществуват и до днес.
В миналото, за да засвидетелстват страстта си, жителите на тробианските острови изяждали миглите на партньора си.
Корейките пък считали, че най-добрият начин да възбудят партньора си е като го убодат с игла.
В Микронезия пък ги възбуждали с жилещи мравки.
Невероятна е идеята на индианците от племето топинаба, които се подлагат на ухапване от змия, за да уголемят мъжкото си достойнство!
Индийците пък си падали по интимния пиърсинг от злато, сребро, желязо или дърво.
В Източна Боливия съществувала традицията преди акта двойките да се изчистят един друг от въшките и кърлeжите, след което да ги... изядат. Много било възбуждащо.
Страшно е това, на което мъжете от племе в Южна Африка се подлагат, за да намалят вероятността от раждането на близнаци. За целта те отрязвали единия си тестис.
Все още в Египет, Саудитска Арабия и други мюсюлмански страни се е запазил обичаят за тържествена дефлорация, при който хименът се разкъсва с показалеца, обвит в бял плат.
Но това е нищо в сравнение с онова, което очаква девойките при ритуалното отнемане на девствеността в някои племена в екваториална Африка. Момичетата се изпращат в джунглата, където ролята на първия мъж се изпълнява от... мъжка горила.
Ако момичето се върне девствено, това съсипва репутацията й на потенциална съпруга, след като даже маймуната не я е пожелала!
В Тибет гледат на този въпрос доста по-различно. Ако до сватбата жената е била девствена, то я заплашва изгнание. До брака момичето трябвало да има поне 20 мъже, което в слабонаселения Тибет си е доста трудно за изпълнение.
Подобни традиции съществуват все още и на остров Мангая. Тамошните майки одобряват големия брой сексуални партньори на дъщерите си. Според тях това бил начинът те да намерят най-подходящия съпруг. 

Няма коментари: