Диетата на контрастите е ефективна, защото докато ензимната система свикне с една храна, й се поднася друга и не е в състояние пълноценно да усвоява хранителните вещества. Именно това носи ефекта на отслабването.
Диета на контрастите – примерно меню
Понеделник: През целия ден трябва да изядем на четири приема 5 варени яйца с голяма салата според сезона – домати, чушки, зеле, моркови, краставици и т.н. Течностите, които са ни нужни и полезни, са минерална вода, чаша сухо бяло вино, кафе и чай, но без захар.
Вторник: През целия ден ядем зеленчукова салата с 5-6 по-безсолни маслини и малко настъргано сирене. Позволени са ни кафе, чай, чаша вино или фреш, минерална вода, в краен случай филия пълнозърнест хляб.
Сряда: Месен ден – 500-600 г телешко, пилешко ии свинско, но да не е тлъсто, варено или печено. Храната разпределяме на 5 порции и я гарнираме с голяма салата, минерална вода, 1 чаша сухо бяло вино. Позволени са също фрешове, но не и други подсладени, газирани или не напитки. Хляб – пълнозърнест, но до 3 малки филийки за целия ден.
Четвъртък: Млечен ден – 1-2 литра мляко, прясно или кисело, което изпиваме по 1 чаша на всеки 3 часа. Шопска салата с няколко маслини е наградата за деня. Може да пием също минерална вода. Хлябът е в същото количество и качество – 3 малки филийки, пълнозърнест.
Петък: Рибен ден – 500-800 г риба, немазна, печена или пържена, с голяма салата, минерална вода, чаша сухо бяло вино или фрешове. Разпределяме храните на 4-5 хранения.
Събота: 500 г обезсолена извара, салата от сезонни зеленчуци, 1-2 варени яйца. Кафе и чай без захар, чаша сухо бяло вино, минерална вода. Плодове – по желание, без грозде и смокини.
Неделя: Закусваме с 1 филия пълнозърнест хляб с парче шунка или варено яйце с домат, кафе или чай без захар. Обядваме с 2 кебапчета или нетлъста пържола и салата. Може да пийнем вода, чаша сухо бяло вино, фреш или чаша бира. Вечеряме паниран кашкавал с голяма салата и течности по избор, стига да не са подсладени.
Диета на контрастите – примерно меню
Понеделник: През целия ден трябва да изядем на четири приема 5 варени яйца с голяма салата според сезона – домати, чушки, зеле, моркови, краставици и т.н. Течностите, които са ни нужни и полезни, са минерална вода, чаша сухо бяло вино, кафе и чай, но без захар.
Вторник: През целия ден ядем зеленчукова салата с 5-6 по-безсолни маслини и малко настъргано сирене. Позволени са ни кафе, чай, чаша вино или фреш, минерална вода, в краен случай филия пълнозърнест хляб.
Сряда: Месен ден – 500-600 г телешко, пилешко ии свинско, но да не е тлъсто, варено или печено. Храната разпределяме на 5 порции и я гарнираме с голяма салата, минерална вода, 1 чаша сухо бяло вино. Позволени са също фрешове, но не и други подсладени, газирани или не напитки. Хляб – пълнозърнест, но до 3 малки филийки за целия ден.
Четвъртък: Млечен ден – 1-2 литра мляко, прясно или кисело, което изпиваме по 1 чаша на всеки 3 часа. Шопска салата с няколко маслини е наградата за деня. Може да пием също минерална вода. Хлябът е в същото количество и качество – 3 малки филийки, пълнозърнест.
Петък: Рибен ден – 500-800 г риба, немазна, печена или пържена, с голяма салата, минерална вода, чаша сухо бяло вино или фрешове. Разпределяме храните на 4-5 хранения.
Събота: 500 г обезсолена извара, салата от сезонни зеленчуци, 1-2 варени яйца. Кафе и чай без захар, чаша сухо бяло вино, минерална вода. Плодове – по желание, без грозде и смокини.
Неделя: Закусваме с 1 филия пълнозърнест хляб с парче шунка или варено яйце с домат, кафе или чай без захар. Обядваме с 2 кебапчета или нетлъста пържола и салата. Може да пийнем вода, чаша сухо бяло вино, фреш или чаша бира. Вечеряме паниран кашкавал с голяма салата и течности по избор, стига да не са подсладени.
Няма коментари:
Публикуване на коментар