събота, 14 август 2010 г.

6 забавни факта


Август 2010
Въпреки че сексът е въпрос, който интересува на практика всички, много трудно е да се проведе наистина професионално изследване, посветено на тази тема. Причините са доста: липсата на финансиране за подобни изследвания, тяхното неодобрение от обществото, отношението към секса като към тема, за която не се говори на глас, и други.
Предлагаме ви класирането на най-глупавите и ненужни изследвания, посветени на темата секс, които бяха проведени през 2007 г.
Шестото, последно, място заема анкетата, посветена на оралния секс. Резултатите показват, че момичетата в тийнейджърска възраст най-често съжаляват за това, че са се съгласявали на орални ласки, тъй като след това се чувстват виновни и използвани.
На пето място е изследването, проведено в университетите на Анкона и Ангула в Италия, доказващо, че нарушенията в сексуалната функция са хормонален проблем. С други думи, нарушенията в хормоналния фон влияят на качеството на секса. Ако се отчете фактът, че хормоните имат пряко отношение към всички сексуални функции на организма, едва ли някой изобщо се е съмнявал, че хормоналният фон влияе на влошаването на качеството на секса.
Четвъртото място заемат учените от университета на Флорида, които доказват, че мъжете и жените не се разминават толкова много в мненията си по въпросите за секса - не всички мъже са склонни към полигамия, а жените мислят за секс не по-малко от мъжете и също искат по-често да го правят.
"Бронзовият медал" е за учените, които изясниха, че по природа съдържанието на сънищата най-често е свързано със секса. Но както се оказва, хората не толкова често сънуват подобни сцени. Само 8% от всички наши сънища са свързани с любовните игри. А на въпроса какво именно сънуват хората учените са получили следните отговори: целувки, мастурбация, самия секс.
На "почетното" второ място е психологът Джон Хотман, който е посветил над 30 години от живота си, за да потвърди, че оралните ласки способстват за постигането на най-голяма сексуална възбуда при жените. С всичкото си уважение към този труд, не можем да не отбележим, че практически всяка жена ще потвърди този факт, дори без да прибягва до услугите на психолози или сексолози.
Шампион на 2007 г. по отношение на сексуалните "открития" е Тексаският университет, който "разкрива най-голямата тайна": защо хората правят секс.
Отговорът всъщност е доста прост: защото им се иска. Резултатите от изследването показват, че най-разпространените причини за правенето на секс са желанието за физическо удовлетворение, привлекателността на партньора и осъзнаването на това, че сексът е приятно занимание. Изследователите са похарчили 5 години и пари от собствения си джоб, за да потвърдят това, което може да им каже всеки човек.
Няколко "правила за безопасност":
Не забравяйте за заболяванията, предаващи се по полов път, и не пренебрегвайте елементарните правила за защита от инфекции.
Сексът е силно натоварване на организма и като всяко друго физическо усилие може да навреди на болните и отпаднали хора. Особено внимателни трябва да бъдат тези, които са с исхемична болест на сърцето, хипертония и други сърдечносъдови заболявания.
При наличието на сериозен здравословен проблем сексът не може да замести медицинската помощ и приемането на медикаменти.

Няма коментари: