понеделник, 15 ноември 2010 г.

Не всяко излизане е среща!

Не всяко излизане е среща!7 правила за първа среща

    Номер 7 - Мъже! Не споделяйте в подробности миналото си!

    Вие имате минало, тя също. Да “изравяте” от него всички добри и лоши моменти със старата си любов е смешно. Това ще доведе до ревност и безсмислено състезание. Третирайте вашите срещи като автобиография – няколко дати, интереси, забавни случки, няколко думи за семейството и професията, образованието и приятелите. Преди всяка ваша среща избирате аспект от каталога с гореспоменатите и го развивате пред нея. После идва ред на следващия аспект и така, докато не си омръзнете, а дотогава може и да сте с халки на пръста. Всички знаем, че мълчанието на първа среща може да ни постави в много неудобно положение. Затова обмислете предварително по едно-две неща, които бихте могли да обсъдите заедно и така да надхитрите тишината, която обича да се намесва на всяка нова среща.

    Номер 6 - Мъже! Не я поставяйте на пиедестал!

    Поетите са си изписали писанката за силата на красивата жена и за катастрофите, до които тя може да доведе човечеството. Това е романтично, но ако я поставите на пиедестал, катастрофиралият ще сте вие. Това, което иска тя от вас, е да я опознаете, включително нейните слабости и грешки. Разбира се, място и време за романтика и комплименти също трябва да бъдат намерени, но се постарайте да не се държите с нея като с равнопоставена личност. В такива случаи участниците в общуването или във връзката забравят кой е мъжът и коя е жената и дали не са се объркали, като са разменили ролите си - тя се прави на еманципирана и властна, той пише стихове и прави серенади. Забравете! Мъжът трябва да бъде истински мъж в една връзка, жената - жена! Изземване на ролите? Откажете се!

Номер 5 - Мъже! Не изглеждайте прекалено ентусиазирани!

    Никой не харесва натрапниците. Може да сте лудо влюбен в нея, но я оставете да подиша малко и мръсен въздух. Никакви неочаквани посещения, никакви обаждания посред нощ, никакви натрапвания! Следвайте доброто старо правило: оставяйте я от време на време да стои и да ви чака!

    Номер 4 - Мъже! Правете й комплименти!

    Отнема време, докато я предразположите на първа среща. Тук на помощ ви идва добрият стар комплимент, който може да свърши чудеса в подобни ситуации. Ако изглежда красива – кажете й го. Ако е най – забавното момиче, с което сте се срещали – кажете й го!

    Номер 3- Мъже! Не говорете за друга жена пред нея!

    Никога не коментирайте пред нея бившата си приятелка. По този начин ще предизвикате у нея ревност, а това не е за хубаво...

    Номер 2 - Мъже и жени! Не се отпускайте!

    След като прекарате известно време с даден човек и той стане част живота ви, започвате да се чувствате толкова спокойно и комфортно, че чак се самозабравяте и... отпускате! Никога не забравяйте за личната си хигиена - тя също има нужда от вас! Не ходете с мръсни и измачкани дрехи! Не се дръжте с половинката си, сякаш е ваш партньор на покер в бара или приятелка, с която денонощно сте лакирали ноктите си, като мждувременно от лицето ви махат на света яйчена маска и две краставички за очите!

    Номер 1 - Мъже и жени! Не се срещайте с бившите си!

    Щом нещо е бивш-е, значи е част от миналото, а то е затова - да се забравя! Изключете от оправданията пред гузната си съвест мита, че след раздяла можете да сте добри приятели с бившия партньор по чаршафи, а се фокусирайте върху човека от настоящето. Бъдете любезни с вашите бивши, но не ги оставяйте да се мотаят из новата ви връзка. Има си причина личният живот да принадлежи на двама души!

Няма коментари: