Ето някои от техните предложения:
Топ салатата на Крум
Шарена оризова салата с портокал
20 мин
Продукти за 2 порции
- 1 к. ч. ориз
- 2 кисели краставички
- 1 пресен морков
- 2 печени чушки
- 1 портокал
- 200 г шунка
- 1 к. л. зехтин
- сол на вкус
- 1 к. л. лимонов сок
- 3-4 стръка магданоз
2. Киселите краставички, морковът, чушките, обеленият портокал и шунката се нарязват на кубчета. Оризът се оставя да се поохлади и се разбърква с подготвените продукти.
3. Подправя се със зехтин, сол на вкус и лимонов сок. Сипва се в салатиера и се поръсва с дребно нарязаните листенца от магданоз.
Хитовият специалитет на Таня Боева
Пълнено бутче на фурна
1 ч 30 мин
Продукти за 8 порции
- 2-2 и 1/2 обезкостено свинско бутче
- З плънката:
- 4 с. л. масло
- 1 глава кромид
- 2 моркова
- 200 г гъби
- 2 твърдо сварени яйца
- 2 кисели краставички
- 1 ч. л. стрита чубрица
- 1 ч. л. червен пипер
- 1/2 ч. л. млян черен пипер
- сол на вкус
- 1 к. ч. олио
2. За плънката в тиган в половината от маслото се запържва ситно нарязаният кромид и морковът – на кубчета.
3. Гъбите се измиват, подсушават и нарязват на ивички. Прибавят се при кромида и моркова и когато омекнат, тиганът се сваля от огъня.
4. Сместа се охлажда и се добавят сварените яйца и нарязаните на кубчета краставички. Плънката се подправя с чубрицата, червения и черния пипер и солта.
5. В направения в бутчето джоб се слага плънка и отворът се зашива. Бутчето се слага в тава, намазва се с останалото масло и се пече отначало в силна фурна.
6. След 20 минути температурата се намалява. Бутчето периодично се полива по малко с 1 к. ч. топла вода, смесена с олиото. Обръща се да се зачерви и от долната страна. Поръсва се с червен пипер, смесен с малко олио, и се поднася.
Десерт за тънка талия от Десислава
1 ч 15 мин
Продукти за 6 порции
- 4 яйца
- 1 ч. ч. кафява захар
- 1 кофичка кисело мляко
- 1 бакпулвер
- 1/2 ч. ч. зехтин
- 1 ванилия
- 1 и 1/2 ч. ч. брашно тип 1850 Грахам
- по 1 с. л. маково семе и сусам
2. Сместа се сипва в силиконова форма за кекс и се поръсва обилно със сусам и маково семе.
3. Кексът се пече на парна баня в предварително загрята фурна на около 190 градуса. Щом се зачерви, се покрива с фолио и се пече до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар